2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
karnim varda böyle kilo almamaya taktim
Bundanonce ksutum almadim
Suan kusmam 1haftadır yokgibi
Kilom ayni duruyor
Hani almamak iyide bebek ne alemde bilemedim
Canım, kilo almasanda bebiş gram olarak kilo alıyor zaten onu farkedemiyosundur...

Vitamin hapı olarak neler kullanıyorsunuz bakalım, hemşire bir arkadaşımın profesöründen öğrendiğine göre çinko bebekte beyin gelişimi açısından çok önemliymiş bu da bize verilen vitamin haplarımın içerisinde oluyormuş , ben imom Omega kullanıyorum içerisinde balık yağı da var tüm vitaminlerde ve çinko da var biraz pahalı ama kaliteli bir ürün

Kızlar bende hala bu sırt üstü ve sağa yatmaya takmış durumdayım gece bir uyanıyorum sağ kol uyuşmuş ve sırt üstü yatıyorum , bebek oksijensiz kalacak da bir hasar bırakacak bebek bu yatışım yüzünden diye hiç rahat değilim 😭 :mad::KK61:
Canım bende sırt üstü yatıyorum hatta özledim bile saatlerce sırt ve yüzüstü yatmayı.. Ben en cok bu topikte gördüm ya illa sola yatın lafını...
Arastır bak Dr ne sor o kadr inan abartılacak kadar sıkıntı bir sey değil bir de bebek oksijensiz kalmıyor karın büyüdükçe bebek sırt üstü yattığımızda bizim nefes almamızı zorlaştırıyor. Son aylar dene bu dediğimi o zaman anlayacaksın ne demek istediğimi 😊
Zaten o zamanlar ne kadr zorlarsan zorla yne sırt üstü yatamayacaksın.. 😊
Şimdi karnımız küçük bebişler küçük.. Bir dr demisti ki "ya insan anatomisi o kadr mı vasat da bir sırt üstü yatma da bebeğe etki etsin... Uyku esnasında vucudunuz sizin için en gerekli en uygun pozisyonu buluyor ve o sekilde uykuya devam ediyorsunuz. Bunları da düşünüp stres yapmayın." demişti...
Hatta videosunu atayım izleyin canlar..

Inşallah cnm ya ilk hamilelik hic fikrim yok
Oyuzden acaba diyorum birseymi oldu
Gebelikte kilo almamak fit olmak için ugrasan nice manken vardı onları getir aklına sen 😊 bebekleri kilo alıyordu sadece.. Diyet yapıyorlardı 😁
Sen takma hiç kontrole gittiğinde için rahat eder...
Son aylara doğru en çok kilo o zaman alınıyor..

Kızlar birinci video bu.... Diğerini de atacağım bir izleyinde ferahlayın yahu 😁

Gebelikte kilo almamak fit olmak için ugrasan nice manken vardı onları getir aklına sen 😊 bebekleri kilo alıyordu sadece.. Diyet yapıyorlardı 😁
Sen takma hiç kontrole gittiğinde için rahat eder...
Son aylara doğru en çok kilo o zaman alınıyor..
aslında hani istemem ve normalde kilo çok alan biryirm normal hayatimda diyetle ugrasirdim hatta 67ile başlarken gebeliğe keske 60olsaydim dedim
Heeks 20 vs alinyor dendi
Ben normalde 60tim hep
Buuyil 67yeciktim ve diyet yapmıyorum sadece ilk 4ay cokkustum
Suan baktim 69um son 3haftadir
Hani almak istemiyorum bebek sağlıklı olsunda inşllah

aslında hani istemem ve normalde kilo çok alan biryirm normal hayatimda diyetle ugrasirdim hatta 67ile başlarken gebeliğe keske 60olsaydim dedim
Heeks 20 vs alinyor dendi
Ben normalde 60tim hep
Buuyil 67yeciktim ve diyet yapmıyorum sadece ilk 4ay cokkustum
Suan baktim 69um son 3haftadir
Hani almak istemiyorum bebek sağlıklı olsunda inşllah
Anladım canım.. Gebelikte 20kilo almak çok tehlikeli.. Üstelik annenin kilosu nromal değilse ve üzerine alıyorsa resmen anne şişiyor bebek için anne için riskli...
20kilo kim alabilir dersen gebe kaldıgın da zayıf kategorisinde olan normal sınırının altında kilosu olan anneler için alınabilecek kilo 12veya13 Ken onalra biraz artabiliyor...
Misal ben normal kilo ile gebe kaldım benim almam gereken en fazla 12kg... Ben 20alırsam risk faktörleri devreye giriyor...
Hiçte almak istemiyorum zaten 😆 bebek alsın...
Kızımda 50kg ile gebe kaldım 13kg aldım çok dikkate ederdim yediklerime... Kızım 3400doğdu mecburen 38.haftada doğmak zorunda kaldı... Hatta benim bebek iriydi. Boyu kilosu hep önde gidiyordu...
Ha bu arada 50 benim normal kilom değil zayıf kategorisi içinde yer alan kilomdu. Normalde 58 olmam lazımdı düşün ona göre bile 13kg aldım daha fazlasını almadım Dr de istemiyordu zaten kilo almamı.. Çok dikkat etmistim.

Buralarda da doktor bakmıyor ki hiç soracak kimse yok. Hamile kalınca bildiriyorsunuz en yakininizdaki doğum Hastanesi'ne. Ordan size mektupla bir hamilelik planı geliyor. O planda yazan günlere göre kontrole gidiyorsunuz. Orda size o an hangi ebe atanmissa o bakıyor. Bir sonraki kontrolde ise başka ebe. Doktor ancak riskli durum varsa sizi görüyor
Türkiye'den çok farklı sistemi olunca, böyle soru soracak da kimseyi bulamıyorum 🤷🏻‍♀️
Himm tüh valla 2gün once kontrolum vardi o zaman bilseydim sorardim canim 🤰

Kızlar bende hala bu sırt üstü ve sağa yatmaya takmış durumdayım gece bir uyanıyorum sağ kol uyuşmuş ve sırt üstü yatıyorum , bebek oksijensiz kalacak da bir hasar bırakacak bebek bu yatışım yüzünden diye hiç rahat değilim 😭 :mad::KK61:
Ama zaten seni rahatsız edecek hale gelince uyanıp pozisyon değiştiriyorsun, vücut seni uyarıyor. YouTube da kağan hoca anlatıyor bu durum çoğu zaman kötü bir sonucu olmaz diye. Endişelenmeyin diyor. İstersen aç bir izle onu canım ☺️ ben de sağa doğru daha rahat yatıyorum, gece boyu dön dön benim işim de ☺️

daisyyy daisyyy bende google da yazan şekliyle biliyorum; tüm dünyada da bundan farklı uygulanış şekli yoktu sanırım. gebelikte yolculukta 1,2-2 saatte bir hafif yürüyüş öneriyorlar bence 4 saatlik uçuşta hiç bir sıkıntı yaşamazsın.

HAMİLELİKTE SEYAHAT. ... Hamile yolcular, 28. haftanın başından 35. haftanın sonuna kadar doktorlarından aldıkları “uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresinin bulunduğu raporla birlikte seyahat edebilir. 36. hafta ve sonrasında doktor raporu olsa bile hamile yolcuların seyahatine izin verilmez.

Anneler bir sorunum var size danışayım istedim.
İki kasığımın ortasında yani göbek deliğimin altı parmak alt tarafında zonklama oluyor bu günlerde. Günde beş defa fln oluyor, uzanınca geçiyor çoğu zaman. 15 sn fln sürüyor en fazla. Doktor magnezyum verdi seni rahatlatır dedi ama ben bilemedim neden oluyor. Salı kontrol vardı her şey normal güzel dedi hoca. Bebeğin yeri iyi suyu iyi dedi. Sizde de oluyor mu böyle bir zonklama?

Canım ayrıntılı usg kaç dk sürüyor ?
Canım benim burdaki arkadaşların dediği gibi saatlerce sürmedi yarım saat falan sürdü herşeyine e tek tek baktı bütün organlar omurgaları ağzı burnu pipisine bobreklerine idrar kanallarına bu bile bana uzun geldi 2 3 saat süren oluyormuş bnm öyle değildi perinatalog du zaten bakan gayet iyi dedi epey bilgilendirme de yaptı şu anda usg ile görülebilecek herşey normal dedi çok şükür

Anneler bir sorunum var size danışayım istedim.
İki kasığımın ortasında yani göbek deliğimin altı parmak alt tarafında zonklama oluyor bu günlerde. Günde beş defa fln oluyor, uzanınca geçiyor çoğu zaman. 15 sn fln sürüyor en fazla. Doktor magnezyum verdi seni rahatlatır dedi ama ben bilemedim neden oluyor. Salı kontrol vardı her şey normal güzel dedi hoca. Bebeğin yeri iyi suyu iyi dedi. Sizde de oluyor mu böyle bir zonklama?
Bende de oluyor canım göbeğinin iki yanındaki kaslar çekiyor gibi oluyor muhtemelen magnezyum eksikliğinden kaynaklı kaslar geriliyor sonraları ilerleyen aylarda artıyor geceleri kramp giriyor magnezyumu kullan

Ama zaten seni rahatsız edecek hale gelince uyanıp pozisyon değiştiriyorsun, vücut seni uyarıyor. YouTube da kağan hoca anlatıyor bu durum çoğu zaman kötü bir sonucu olmaz diye. Endişelenmeyin diyor. İstersen aç bir izle onu canım ☺ ben de sağa doğru daha rahat yatıyorum, gece boyu dön dön benim işim de ☺
İnsanın içi bir türlü rahat etmiyor işte bu 2.konuyu açışım 😂 gerçi tüm anneler biraz fazla kaygılı davranıyor koruma güdüsünden dolayı sanırım

Back
X