2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    147
Hanımlar ben hep sütümün yetersizliğinden bahsediyorum ya. Doktora gittim ve prolaktin hormonu çok düşük çikti. Doktor sen çocuğunu doyurabiliyor musun dedi. Ben sütümü ilaç niyetine verebiliyorum dedim. Ki prolaktin yükseltici ilaç kullandığım halde bu kadar düşük çıkması beni daha çok üzdü. Pcos'luyum buda etkenmiş. Tiroid ilacı kullanmıştım gebeliğimde bu dönemde tiroid sonuçlari normal çıktı. Doktor beni endokrinoloji bölümüne yönlendirdi. Acaba ne yapabilir ki onlar.. Ay sonuna doğru anca randevu alabildim. O zamana inşallah bu şekilde devam edebilirim.

Hanımlar ben hep sütümün yetersizliğinden bahsediyorum ya. Doktora gittim ve prolaktin hormonu çok düşük çikti. Doktor sen çocuğunu doyurabiliyor musun dedi. Ben sütümü ilaç niyetine verebiliyorum dedim. Ki prolaktin yükseltici ilaç kullandığım halde bu kadar düşük çıkması beni daha çok üzdü. Pcos'luyum buda etkenmiş. Tiroid ilacı kullanmıştım gebeliğimde bu dönemde tiroid sonuçlari normal çıktı. Doktor beni endokrinoloji bölümüne yönlendirdi. Acaba ne yapabilir ki onlar.. Ay sonuna doğru anca randevu alabildim. O zamana inşallah bu şekilde devam edebilirim.
Yaa hiç bilmiyorum canım, inşallah çözüm olur 🌸

Evde yogurt mayalamaya alismak lazim benim hic huyum degil arada kv sutle maya gonderiyo yapsam da devamlilik saglayamiyorum 😁
Tarhana yaptim baharatini az koydum kışın hep beraber yeriz en azindan bi öğün bi ögündür 😂
Tarhana çuk severim ama yapacak metanetim yok jabsuwbdk civik yapip buzlukta mi tutuyorsun yoksa kurutuyor musun un gibi 🥹

Kızlar bebişler dönmeye başladı mı ? Benim ki bu sabah ilk kez tamamen döndü alttaki kolu kurtarıp. Ama uyurken yüzüstü kalır nefes alamaz diye korkuyorum gece sürekli düzeltiyorum bişey olur mu sizce
İki gün önce dönmeye başladı sabah sesine uyandık yüz üstü duruyor jdbdjdnd bu iki gün boyunca da her uyutuşumda yüz üstü döndü essek deli oldum ya nefes alamiyorsandiye gördükçe gidip dürttüm duzelsin diye uykularini boldum uyandı ağladı uyudu odadan çıktım bi baktim yine dönmüş 😆 kontrol edebildikce et bence ama donebiliyorsa artık yaninda yöresinde bir şey birakma fazla ona gommesin kafasini diye uyku kankisi dışında yaninda hicbir şey birakmiyorum 🥹

Benimki de yeni dönmeye başladı tamamen gelişimsel bak burdaki bebişler daha sonra doğdu ama önce dönmüş bekle zamanı gelince döner 🥰
Kafasini tutmaya agulamaya cingirak tutmaya falan erken baslamisti ama poposunu cevirmek zor geliyo galiba sgsgsg zaten martta okudugum kadariyla donmesi de sıkıntı 😂

Anneler selam

Ocean microfer kullanan var mı? Üstünde 4 10 yaş içindir yazıyor. Doktor verdi bize.
Yüz serumu gibi olan demiri söylüyorsun dimi çubuğunda 0.5 ml yazıyor. Eğer o ise kullanıyorum bir kaç haftadır ve bizim gruotan bir ana daha kullanıyor onu. Bir de damla gibi olanı varmış onu da kullanan var. Bebek gaz damlalarinda da +3 yaş ibaresi var ama tarim orman bakanlığınin bir şeyi varmış ona takılmamak adına öyle yazıyorlar diye öğrendim ne kadar doğru bilmiyorum. Çoğunda yazıyor yani

Prolaktine ne iyi geliyor ki takviye ilaçlar dışında . İnşallah yükselir bir an önce çözümü vardır 🙏🏻

Kafasini tutmaya agulamaya cingirak tutmaya falan erken baslamisti ama poposunu cevirmek zor geliyo galiba sgsgsg zaten martta okudugum kadariyla donmesi de sıkıntı 😂
Valla agulasin diye bekliyoruk aabah 5-6 da gece 3-4 lerde uyanıp çığlıklar atarak sesini denemeye basladi..... Dönsün biraz dedik şimdi de döndüğü için geri donemiyor sonuç aglama krizleri ve uykuya normalf egeri donebilecekken donememesi falan ajsbsjsjkdd bu hafta uykulari biç oldu duzensiz takiliyoruz.....

Bize de aynı ilacı verdi. Dozunu söylemedi. Bende fark edemedim. Büyük oğlan doktor muayenesinde bana yapışıyor. Ya babası da orada oda farketmemiş. Yada oğlum gel yanıma demiyor.. Ayy sinir oldum bu ay ki kontrolde.
Evet o anlar çok sinir bozucu oluyor. İnsan ne soracağını da unutuyor.

Benim de bilgim yok ama içini ferah tut, inşallah şifa bulursun, doktor yönlendirdiğine göre iyi olur inşallah, vardır çözümü.

Merhaba anneler,

Biz de kontrole gittik, dönemiyor bizimki de henüz. Doktor biz 5.ayda bekleriz zaten dönmeyi dedi. Erken dönenler de oluyor ama dedi. Gruptaki dönen bebişler erkenci demek ki, hareketli😇

Kalbini dinledi, az bir üfürme var dedi. Küçük oğlumu da dinledi, bu daha net dedi. Masum üfürme oluyormuş ama ikisini de gösterin, eko çektirin dedi, yeşil alan açtı çocuk kardiyolojisine. Büyük oğlumu da göstereceğim doktora, okullar açılmadan önce kan tahlili ysptırmak istiyorum. 9 Eylül'de açılıyor okullar.

Bebeğim bileğini doğuştan oynatamıyordu, sezaryen olmasına rağmen böyle bir durumla doğmuştu. Allah'a çok şükür şimdi bileğini tutabiliyor, parmaklarını sıkması diğerine göre daha zayıf ama onun da güçlenmesini bekliyorum inşallah, oyuncak tutturmaya çalışıyorum. 6 aylık olunca yine kontrolü var el cerrahisinde. Kimsenin başına gelmesin ama buraya da yazıyorum, başına gelen olursa umutsuzluğa düşmesin diye.

Anneler egzersiz yapıyor musunuz? Bu süt için tatlı matlı yemeyin, sadece şu için vs diyorlar ama ben bu sefer maaşallah her istediğini yedim, şimdi de kilo vermeye spor yapmaya korkuyorum, dışarda yürüyüşü saymıyorum bu arada.

Sizler napıyorsunuz? Kilo verirsek ve egzersiz yaparsak bu süt üretimi etkilenir mi acaba? Doktora soran var mı?

Anneler egzersiz yapıyor musunuz? Bu süt için tatlı matlı yemeyin, sadece şu için vs diyorlar ama ben bu sefer maaşallah her istediğini yedim, şimdi de kilo vermeye spor yapmaya korkuyorum, dışarda yürüyüşü saymıyorum bu arada.

Sizler napıyorsunuz? Kilo verirsek ve egzersiz yaparsak bu süt üretimi etkilenir mi acaba? Doktora soran var mı?
Ben 2.5-3 aydir duzenli spor yapiyorum 15 dk bile olsa o günkü vaktime gore bebegimin uyumasina gore suresi degisiyor. Bol su içiyorum baktim kaslarim azaliyor simdi agirlik calismaya basladim suyu eksik etmegimiz surece bence sütü etkilemiyor bi sorun yaşamadım.

Benim beslenme isi sıkıntıli cunku bebegim alerjik protein kaynaklarim kısıtlı ama oyle olmayanlar icin de gunde kilo basina 1.8 - 2 gr protein almasi öneriliyor 🤗 bu beslenme spor isine cok kafa yordum bu aralar uzattim biraz lafi 😂

Benimki dönüyor 1 haftadır. Sırtüstü durmuyor artık koyduğumuz gibi yüzüstü dönüyor. Gece uykuları iyice kötüleşti çünkü yüzüstü dönünce kalıp ağlıyor kalkıp düzeltince de geri hemen uyuyamıyor destekle tekrar uyutuyorum. Bence eğer bebek rahatsız olursa kendi zaten ağlıyor yoksa başını çevirip geçiyor sadece yatakta kendine saracağı örtü yastık oyuncak vs vs bulundurmamak gerekiyor
Benimki de dönünce ağlayıp uyanıyor uykular çok kötü gece yan yatmayı sevdi ama dönünce sinirleniyo düzeltemiyo da kendini boğulur diye korkuyorum uyuyamıyorum

Yaa hiç bilmiyorum canım, inşallah çözüm olur 🌸
İnşallah canım 🌻
Prolaktine ne iyi geliyor ki takviye ilaçlar dışında . İnşallah yükselir bir an önce çözümü vardır 🙏🏻
Dinlenme, beslenme , bol bol emzirme ama bende yeterli olmadığı için bebek 2-3 dakikadan sonra ağlıyor haliyle. İnşallah vardır canım bir çözümü
Benim de bilgim yok ama içini ferah tut, inşallah şifa bulursun, doktor yönlendirdiğine göre iyi olur inşallah, vardır çözümü.
Sanki bunu öğrendikten sonra daha içim bi rahat etti. Hergün sıkıntı ediyordum kendime. Yemediğim yapmadığım şey kalmadı neredeyse. Ben elimden geleni yapayım diyorum gerisi nasip artık. Ne diyeyim.
askiminaskiyim askiminaskiyim canım prolaktin, iyi beslenme ve dinlenmeyle artar diyor, bir de stresi azaltın diyor. Bilmiyorum ne kadar fayda eder ama aslında bunlar hepimizin yapması gereken şeyler.
Kesinlikle öyle her annenin ihtiyacı bunlar ama bende dinlenme kısıtlı. Gece de süt sağımı yapıyorum . Ne biliyim işte canım. Emek veriyorum, çaba gösteriyorum. Kim ne derse neredeyse yapmaya çalişiyorum. Belki bir faydası olur diye

İki gün önce dönmeye başladı sabah sesine uyandık yüz üstü duruyor jdbdjdnd bu iki gün boyunca da her uyutuşumda yüz üstü döndü essek deli oldum ya nefes alamiyorsandiye gördükçe gidip dürttüm duzelsin diye uykularini boldum uyandı ağladı uyudu odadan çıktım bi baktim yine dönmüş 😆 kontrol edebildikce et bence ama donebiliyorsa artık yaninda yöresinde bir şey birakma fazla ona gommesin kafasini diye uyku kankisi dışında yaninda hicbir şey birakmiyorum 🥹
Ben beşiği komple boşalttım artık üstünü örtmeye de korkuyorum dolanır diye öylece yatıyor yaz günü üşüyecek diye korkuyorum aha analık 🤣🤣🤣

Back
X