2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Aile hekimim Demir depolarım tamamen boşaldığı için günde 2 kere kullan dedi aslında ilacı almamdaki ilk amaç Demir bilmiyorum fazla mı alıyorum folik asiti ben de eksik mi diye endişelendim folbiol kullananlar gördüm onda 5 mg folik asit var ben 1 mg alıyorum belki diğer arkadaşlarda yazarsa ortalamadan ne öğrenmiş oluruz
doktorun öyle verdiyse öyle kullan sonuçta o bir doktor demirin az ise gelişimi etkilemesin diye fazla vermiş olabilir sen doktor ne dediyse öyle yap ben folbiol kullanıyordum gittiğimde doktor senin değerlerin için bu sana çok fazla bunu kullanma dedi

Kızlar merhaba ,benim de 2. Hamileligim. Arada bir de düşük var. İlk hamileligimde betahcg 63 idi sonra ikiye üc e katlayarak devam etti ve bebegim doğdu suan 3.5 yaşında 🥰. O yüzden tavsiyem betahcg düşük diye endiselenmeyin iki gunde bir baktırın . üç sefede anlasılıyor. Artıyorsa problem yok . Dün betahcg me batırdım betahcg 421 di. Yarın tekrarlayacağım. Suan 4+3 üm . Önumuzdeki hafta sonuna dogru da doktora giderim kısmetse. Hepimiz için hayırlısı olsun 🤗🤗🤗 Hayırlı, sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi inşaallah 🥰😍

Kızlar merhaba ,benim de 2. Hamileligim. Arada bir de düşük var. İlk hamileligimde betahcg 63 idi sonra ikiye üc e katlayarak devam etti ve bebegim doğdu suan 3.5 yaşında 🥰. O yüzden tavsiyem betahcg düşük diye endiselenmeyin iki gunde bir baktırın . üç sefede anlasılıyor. Artıyorsa problem yok . Dün betahcg me batırdım betahcg 421 di. Yarın tekrarlayacağım. Suan 4+3 üm . Önumuzdeki hafta sonuna dogru da doktora giderim kısmetse. Hepimiz için hayırlısı olsun 🤗🤗🤗 Hayırlı, sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi inşaallah 🥰😍
:anneadayı::KK200:

Herkese Merhaba, ben de yeni üyeyim
Gyno ferro sanol kullanmaya başladım Demir depolarım boşaldığı için aile hekimim verdi içindeki folik asit yeterli mi yoksa ek olarak almam gerekir mi Hamilelik öncesi de kullanmadım daha 1 haftadır kullanıyorum .Ayrıca başka vitamin ,omega 3 vs kullanıyor musunuz ?
Tiroid tam kan sayımı smear testi yaptırdınız mı ?Ben sadece rutin biyokimya testi ve beta hcg baktırdım henüz kadın doğum doktoruna gidemedim son adet tarihim 1 Haziran dün beta hcg 9551 çıktı sizce normal mi ? Cevap verecek herkese teşekkürler

Ben ilk kızımda gyno ferrosanal kullandim.
Balık yemediğim için omega da kullanmıştım.
30 mayıs son adet henüz gitmedim 2.çocuk olduğu için biraz sakinim.
Evde gyno ferrosnl var yine ondan içiyorum.
Sağlık ocağına kan verdim bugün

Bana doktor hiç bir test yapmadı.Sadece dün kanamam var deyince gebelik testini tekrarlayalım dedi 2 katına çıkınca değerim başka da test yapmadı.
Benim doktorum mu çok rahat acaba ya
Her doktor farklı olabiliyor kuzum, gerekli görseydi kesin yapardı ama içine sinmediyse doktorun değiştir. Kendini rahat hissetmen çok önemli çünkü

Herkese Merhaba, ben de yeni üyeyim
Gyno ferro sanol kullanmaya başladım Demir depolarım boşaldığı için aile hekimim verdi içindeki folik asit yeterli mi yoksa ek olarak almam gerekir mi Hamilelik öncesi de kullanmadım daha 1 haftadır kullanıyorum .Ayrıca başka vitamin ,omega 3 vs kullanıyor musunuz ?
Tiroid tam kan sayımı smear testi yaptırdınız mı ?Ben sadece rutin biyokimya testi ve beta hcg baktırdım henüz kadın doğum doktoruna gidemedim son adet tarihim 1 Haziran dün beta hcg 9551 çıktı sizce normal mi ? Cevap verecek herkese teşekkürler
beta hcg degeri degiskendir ama iyi gorunuyor. Bu degerle kese cok rahat gorunur hatta belki bebekte gorulur :) bence ek folik asit almalisiniz. Vitamin ilaçlarında ki folik asit yeterli olmayabilir. Benim bir tanidigim hamileliginde folik asit kullanmadi ve kizi spina bifida olarak dogru. Ben bu konuda cok hassasim ilk kizimda da dr biraktirana dek kullandım. Bunda zaten plansizdi bugun başladım icmeye.
Kan ozellikle toksoplazma testi yapilmasi gerekir. Genel olarak doktorlar söylüyor

çoğul gebelikler genetik de olabiliyor doktora gittiğinde yazar mısın merak ettim?
Tabiki yazarım
Son regl tarihime göre 5 hafta 5 günlük hamile oluyorum 6.haftanın içindeyim 6 haftalık hamilelikte beta hcg değer aralığı 1.080-56.000 benimki 9551 normal sanki yanlış mı biliyorum ? 5.hafta değer aralığına mı bakmalıyım

beta hcg degeri degiskendir ama iyi gorunuyor. Bu degerle kese cok rahat gorunur hatta belki bebekte gorulur :) bence ek folik asit almalisiniz. Vitamin ilaçlarında ki folik asit yeterli olmayabilir. Benim bir tanidigim hamileliginde folik asit kullanmadi ve kizi spina bifida olarak dogru. Ben bu konuda cok hassasim ilk kizimda da dr biraktirana dek kullandım. Bunda zaten plansizdi bugun başladım icmeye.
Kan ozellikle toksoplazma testi yapilmasi gerekir. Genel olarak doktorlar söylüyor
Allah korusun muhakkak gideceğim doktora kendim de gidip eczaneden almak istemiyorum doktora danışmadan .Sizin kullandığınız folik asit kaç miligram ?

Aile hekimim Demir depolarım tamamen boşaldığı için günde 2 kere kullan dedi aslında ilacı almamdaki ilk amaç Demir bilmiyorum fazla mı alıyorum folik asiti ben de eksik mi diye endişelendim folbiol kullananlar gördüm onda 5 mg folik asit var ben 1 mg alıyorum belki diğer arkadaşlarda yazarsa ortalamadan ne öğrenmiş oluruz
Şimdi şöyle oluyor . hamile kalmadan hamileleige hazirlik icin folbiol kullanabilirsin. Eskiden hamileykende folbiol veriyorlardi. Ama şimdi hangi doktora gitsem hamileye onun içeriği fazla iste şu ilaci kullan filan dedi. Sanırım 2 3 senedir anlaşıldı fazla folat olduğu içinde. Bana diofol diye bi ilac verdi . onda b vitamini d vitamini iyot folat var. 400 mikrogram yazıyor içinde folat degeri.folbiolda 1000 mikrogram fazla diyorlar artık hamilelikte.

Tabiki yazarım
Son regl tarihime göre 5 hafta 5 günlük hamile oluyorum 6.haftanın içindeyim 6 haftalık hamilelikte beta hcg değer aralığı 1.080-56.000 benimki 9551 normal sanki yanlış mı biliyorum ? 5.hafta değer aralığına mı bakmalıyım
Ben de bilmiyorum ki sadece bir arkadaşım 6.haftasında öğrendiğinde 1600 küsürlerdeydi diye hatırlıyorum

Anlayabiliyorum bende cok evhamliydim meraktan dahada fazlasi. Kendine sikinti verme yeter
Ay bende öyleyim. Oğluma gittiğim doktora gittim. Adam kabul etmicek diye ödüm koptu. Hamileligimde bezdirmistim doktoru. Şimdi de keseye bakarken sey dedi hala oyle heyecanlı ve evhamlimisim. Yok yok biraz azaldı diyince güldü. Bi sürü tembihte bulundu zatenn hic kilo almicaksin bu kiloyla doguma gidicez. Seker hastasi gibi beslenceksin. Paketli bisey yeme aman bir suru sey dedi . uymaya çalışıyorum.

Kızlar kalp atışını duyan var mı? 20 Temmuz da gideceğim çok sabırsızlanıyorum

Back
X