• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
evet evet canim kaburgalarimin arka tarafı ağrıyor...

yaa huysuz dedikçe dedikçe iyice huysuzlanıyor bu oğlan yaa. zar zor bir kahvalti yaptım şükür. bulasiklar mutfak heryer heryerde. 10 da uyandi dört saattir uyumadi mizmiz mizmiz. geceden de öyle huysuzdu, yat kalk yat kalk sabahi ettik.

bir damlalik cani var. nasil bu kadar yorabiliyor anlamıyorum. kollarım omuzlarim kopuyor taş taşımısim gibi. ben unutmuşum ya bebek bakmayi. bu kadar zor muydu hep, buncagiz mi böyle anlamadim.

Allah'ım sağlık sihhatlerini versin. şikâyet gibi olmasin insallah. sadeceee çok yorgunum. Allah yardımcımız olsun ne diyeyim. 💕💗😊💗

Ben ben değilim artık ya vallahi çöktüm bunda. Kukum acıyor bide yetmezmis gibi kabızlık sorunu yaşiyorum.

Inan öyle korkuyorum ki bazen diyorum benim sütüm de yok bişeyim de kendimi yetersiz hissetmekten ziyade inan yaşamaktan zevk bile alamaz oluyorum oğlumu görene kdar o var inan iyikide yoksa inan ha yaşıyorum ha ölmüşüm ruh gbi geziyorum artk evin içinde her dk ağlamak gelio içimden
Bunlar hep lohusalığın sebep olduğu hormonlardan, yorgunluktan, uykusuzluktan gelen sıkıntılar. İlk çocuğumda öyle bir depresyona girmiştim ki hem de sebepsiz. Zamanla geçiyor. Çocuğun büyüdükçe göreceksin anneliğin sadece süt olmadığını. Hiç sütün gelmese ne olur mamayla büyümek zorunda olan daha doğarken annesini kaybeden çocuklar var. Senin çocuğun sen yanında olduğun için zaten hayata 1-0 önde başlıyor. Yediği içtiği de mama oluversin. Senin sevgini kokunu hissettiğinde kimse gibi gelmeyeceksin ona. Bırak etrafındaki ilgilenen insanları, babasını bile seni sevdiği gibi sevmeyecek. Ben 40 gün ya emmişim ya emmemişim. Hayatım boyunca hep güç aldığım bir annem var yanımda o kadar yeterli ki sütü gelmedi diye hiç yetersiz olduğunu düşünmedim. Senin de çocuğun büyüdüğünde sana beni ne kadar emzirdin diye sormayacak seninle geçirdiği güzel anları hafızasına kazıyacak. Yeterlilik süt değil ilgidir. Onu da büyüdükçe göstereceksin.

kulak akıntısı mi, cilt döküntüsü mü anlamadim. kaynamış ılımış suyla bir sil geçiyorsa akıntıdır, geçmiyorsa döküntü.

kulağı agrisa çok ağlardı sanki. herzamankinden farklı miydi?

yelegin aynisindan bizde de var. Yaşasın yelek kardeşliği 🤩😍😁😁😁
Doktor arkadaşa sordum anne karnındaki sıvıların dışarı atması olabilir Ağrıdığını sanmıyorum dedi cildi de çok kızarıyor ya yeleğimiz çok şeker gerçekten koca adam gibi oluyorlar😍 aşımızı da olduk bugün çok ağladı kuzucuk

hayirli ugurlu olsun.cok sevindim kavusmaniza 😊🤗
anne sutu ile beslendikten sonra 30 ml mi ekstradan fazladan mi veriyorsun? fazla gelebilir.belki sutun yetiyordur ona.hemen uzulme.
Çok teşekkür ederim canım 🌷 evet iki memeden sonra 30 ml içiyor. Ama hep uykuya dalıyor. Hemşireler ben emzirdikten sonra 50cc veriyoruz demişlerdi. Ondan dedim ben uyandıramıyor muyum aç mı bırakıyorum acaba diye😑

Hadi gözün aydın, bebiş geliyor 💃
Yok canım direkt önceden sağdığım 50 cc sütü verdim, kustu. Normalde daha önce emdikten sonra misal 30-45 cc mama verdiğim oluyordu ama kusmuyordu. Anlamadım ki 50 cc çok geldi desem, önceden nasıl içiyordu, ya da o zaman memeden hiç süt gelmiyor muydu? Ne zaman anlayacağım ne kadar içmesi gerektiğini uf 😔 Seninki kendi bırakıyorsa doyuyordur canım bence.. Benimki balık gibi doyma kapasitesi yok, emdikçe emiyor kaç verirsem vereyim ama kusuyor fazla gelince, o yüzden anlayamıyorum yeterli miktarı..

Sen boşver başkalarını, önemli olan çocuğun karnı doysun. Ha meme ha biberon bu kadar takılma. Memeden emmeyi aşırı yüceleştiren bir kesim var, hoşuma gitmiyor . Zaten her anne elinden geleni yapıyor bebeği için, elden gelen buysa da yapacak bir şey yok. Yeter ki aç kalmasınlar.
Anladım canım. Ne zor işler bunlar ya. İnsan endişe ediyor 😓

Bakın burda 1 ayı devirmiş, bugün hepatit aşısını olmuş ama çok azzz ağlamış bir bıdık var🥰 anasını sormayın ama o salya sümük 🥺😄 hemşire kızdı valla bana güçlü dur dedi nası alışcam öbür ay 3 aşı varmış ühühühü 😭
Biz de aşı olduk bugün yıktı ortalığı ama hemşire çok ağlamadı dedi daha çok ağlayanlar var demek ki insanın içi gidiyor ya onlar ağlayınca

Ay cecenim inşallah sağlıkla doğurursun uzun sürmez de çok çok dua ediyorum sana sağ salim eline al bebişini🙏 ❣❣

Ay benimde böyle bazen uzun bazen 15 dkka emiyor inşallah doyuyordur.

Canım benimde uykuluyken 10-15dkka emiyor ama uyanıkken daha uzun emiyor zaaten dinlene dinlene emiyor henüz kusmadı. İnşallah yeterli süt geliyordur.

Ya biz zaten yeni emmeye basladık 2-3 günlük annem suan küçük öyle yarım saat bi saat ememez diyor. Kısa kısa emiyormuş normal sanırım bu halleri.

Evet canım bana verdi antibiyotik temizlemek için batikon ve bir de dikişler için krem verdi.

Canım gözün aydın cok sevindim çıkmanıza🥰 bende senin gibiyim doydumu aç mı bilemiyorum bolca emzirip beslemeye çalışıyorum tecrübemiz yok napalım elimizden geldiğince yemeye çalışıyoruz🥰

Benimde gögüs ucum yok silikon gögüs ucu aldım cuk cuk emiyo valla sonunda başardım🙏
Canım çok teşekkür ederim. Sonunda kavuştuk. Şimdi dediğin gibi endişeli günlerimiz ve uykusuz günlerimiz başladı. İnşallah bir an önce düzene girer her şey😑

Ay cecenim inşallah sağlıkla doğurursun uzun sürmez de çok çok dua ediyorum sana sağ salim eline al bebişini🙏 ❣❣

Ay benimde böyle bazen uzun bazen 15 dkka emiyor inşallah doyuyordur.

Canım benimde uykuluyken 10-15dkka emiyor ama uyanıkken daha uzun emiyor zaaten dinlene dinlene emiyor henüz kusmadı. İnşallah yeterli süt geliyordur.

Ya biz zaten yeni emmeye basladık 2-3 günlük annem suan küçük öyle yarım saat bi saat ememez diyor. Kısa kısa emiyormuş normal sanırım bu halleri.

Evet canım bana verdi antibiyotik temizlemek için batikon ve bir de dikişler için krem verdi.

Canım gözün aydın cok sevindim çıkmanıza🥰 bende senin gibiyim doydumu aç mı bilemiyorum bolca emzirip beslemeye çalışıyorum tecrübemiz yok napalım elimizden geldiğince yemeye çalışıyoruz🥰

Benimde gögüs ucum yok silikon gögüs ucu aldım cuk cuk emiyo valla sonunda başardım🙏
canım çiş kaka yapıyorsa doyuyordur merak etme. benim bebeğim 19 günlük hala bazen kısa emip yarım saatte bir yine emmek istiyor, bazen de 30-40 dakika memede kalıyor. anlamak zor bunları. Kısa emmesi de uzun emmesi de gayet normal şu an. Kısa emerse sık aralıkla emzir yeter.

Aynen canım emziriyorum ama hıçkırırken memeyi tutması zor olunca sinirleniyor birde küçük hanım 🤭

Gaz için değil direk dimi kızlar bu damla? Probiyotik mi? Ne diye geçiyor? Birde doktorun yazmasına gerek var mı biz direk alabiliyor muyuz?
canım evet gaz damlası değil bağırsak düzenleyici probiyotik. Biz eczaneden kendimiz aldık.

Evet bitene kadar kullandım ayrıca temizlemem için batikon 1 hafta sonra kontrole gittiğimde 3 tane krem verdi.
Ayy ben de mi krem istesem ben daha düzelemedim. Popo da fena benim diğerlerinde batikon kullanmistim bunda vermediler. 😑😑
Aynen canım emziriyorum ama hıçkırırken memeyi tutması zor olunca sinirleniyor birde küçük hanım 🤭

Gaz için değil direk dimi kızlar bu damla? Probiyotik mi? Ne diye geçiyor? Birde doktorun yazmasına gerek var mı biz direk alabiliyor muyuz?
Doktorun yazmasına gerek varmı.bilmiyorum ama biz parayla aldık 75 tl ye.

Ben doktora 5. Gün kontrolünde olası bir gaz problemi için ilaç istemiştim doktor Biogaia yazmıştı direk alabilirsin zaten devletin karşılasığı bir ilaç değil
canım evet gaz damlası değil bağırsak düzenleyici probiyotik. Biz eczaneden kendimiz aldık.
Ayy ben de mi krem istesem ben daha düzelemedim. Popo da fena benim diğerlerinde batikon kullanmistim bunda vermediler. 😑😑

Doktorun yazmasına gerek varmı.bilmiyorum ama biz parayla aldık 75 tl ye.
Sağolun kızlar😘😘

Kızlar bugün içime nedense bir umutsuzluk çöktü. Ağladım eşimden gizli.. Sanırım yoruldum. Uyandır, alt al, emzir, uyut. O sırada ay çamaşır atayım, dur şu işi de halledeyim derken hop 1 saate aynı rutin başlıyor. Fiziksel değil de ruhsal olarak bunaldım. Bu hep böyle gitmeyecek değil mi? Tek yaptığım şey emzirmek sanki günlerdir.. Doydu mu doymadı mı derdi.. Offf offf..

Hadi gözün aydın, bebiş geliyor 💃
Yok canım direkt önceden sağdığım 50 cc sütü verdim, kustu. Normalde daha önce emdikten sonra misal 30-45 cc mama verdiğim oluyordu ama kusmuyordu. Anlamadım ki 50 cc çok geldi desem, önceden nasıl içiyordu, ya da o zaman memeden hiç süt gelmiyor muydu? Ne zaman anlayacağım ne kadar içmesi gerektiğini uf 😔 Seninki kendi bırakıyorsa doyuyordur canım bence.. Benimki balık gibi doyma kapasitesi yok, emdikçe emiyor kaç verirsem vereyim ama kusuyor fazla gelince, o yüzden anlayamıyorum yeterli miktarı..

Sen boşver başkalarını, önemli olan çocuğun karnı doysun. Ha meme ha biberon bu kadar takılma. Memeden emmeyi aşırı yüceleştiren bir kesim var, hoşuma gitmiyor . Zaten her anne elinden geleni yapıyor bebeği için, elden gelen buysa da yapacak bir şey yok. Yeter ki aç kalmasınlar.
Aynen öyle canm bugün emzirmeye çalıştım başta meme ucu ile baya onla uğraştı sütüm geldi ama böyle emdiginde gurk diye ses geliyo deniliyor ya az az geldi böyle snra göğüs ucum da biraz cıktı o sırada tutsun die uğraştım baya öyle de emdi hırslandı iyice emmeye başladı tabi doymadı amenna en son mama yaptm 60 cc doydu onla nornalde az geliyodu 60 cc demek ki benden de iyi aldi :KK36:

Kızlar bugün içime nedense bir umutsuzluk çöktü. Ağladım eşimden gizli.. Sanırım yoruldum. Uyandır, alt al, emzir, uyut. O sırada ay çamaşır atayım, dur şu işi de halledeyim derken hop 1 saate aynı rutin başlıyor. Fiziksel değil de ruhsal olarak bunaldım. Bu hep böyle gitmeyecek değil mi? Tek yaptığım şey emzirmek sanki günlerdir.. Doydu mu doymadı mı derdi.. Offf offf..
Canım tabiki hep böyle gitmeyecek. Ben de aynıyım. Bocalıyorum resmen. Düzene oturtamadım. 2 saatte bir doyurayım diyorum. Diyelim bebek emdi doydu. Altını kontrol ediyorum gazıydı falan derken zaman geçiyor. Uykuya geçene kadar 1 saat geçiyor. E o zaman tekrar beslemek için 1 saatim kalmış oluyor. Bu sefer de uykusunu alamıyor gibi yani. Anlamadım ben bu işi.

Canım tabiki hep böyle gitmeyecek. Ben de aynıyım. Bocalıyorum resmen. Düzene oturtamadım. 2 saatte bir doyurayım diyorum. Diyelim bebek emdi doydu. Altını kontrol ediyorum gazıydı falan derken zaman geçiyor. Uykuya geçene kadar 1 saat geçiyor. E o zaman tekrar beslemek için 1 saatim kalmış oluyor. Bu sefer de uykusunu alamıyor gibi yani. Anlamadım ben bu işi.
Ben de tam bir düzen oturtamadım. Yalnız sana tavsiyem altını emzirmeden önce aç. Emdikten sonra kusabiliyor. Benim şu anki rutinim şöyle.. Emme vakti gelince bezini açıyorum, bu sırada uyanıyor hem.. Sonra emziriyorum. Gaz çıkar, yatır. Emmeye başladığından itirbaren 2 saat tutup yine kaldırıyorum. Ama bugün saat başı kendi mızmızlanarak kalkıyor, ve emmek istiyor. Bu sefer de acaba memede süt var mı yok mu, yeteri kadar birikti mi diye düşünüyorum.

Az buyuseler hersey duzene girecek canm merak etme tek onlar iyi olsun da hem inan 14 gundur 2 saat bile kesintisiz uyumamisimdir az dalıyorum ağlıyor direk sürekli aynı şeyler gece bazen o kadar yoruluyorum ki dün ağlamış inan gözümü açamadım eşim iyice uyandırdı kalktım başım döndü bi an uykusuzluktan ama bi gülümsemesi oluyo o an yorgunluk flan kalmiyo bende

Back
X