• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Kızlar bugün içime nedense bir umutsuzluk çöktü. Ağladım eşimden gizli.. Sanırım yoruldum. Uyandır, alt al, emzir, uyut. O sırada ay çamaşır atayım, dur şu işi de halledeyim derken hop 1 saate aynı rutin başlıyor. Fiziksel değil de ruhsal olarak bunaldım. Bu hep böyle gitmeyecek değil mi? Tek yaptığım şey emzirmek sanki günlerdir.. Doydu mu doymadı mı derdi.. Offf offf..
Canım herkes aynı durumda. Bende bu sarılıktan hastanede yattıktan sonra çok üzülmüştüm. Sürekli aynı şeyler üstüne bir de hastalık olunca ben bakamıyor muyum acaba, yetmiyor muyum bebeğime diye duşta ağlamıştım. Hormonlar, bebek, değişem düzen, yorgunluk, uykusuzluk hepsi üst üste biniyor. Gece bebeğim hiç durmadı mesela ilk kez öfff dedim. Sonra kendimi sakinleştirmeye çalıştım,bunun geçici bir süreç olduğunu tekrar edip durdum kendime. Zor tabi ki ama geçecek. İlerde gülümseyerek anıcaz bu günleri 😊
Canım tabiki hep böyle gitmeyecek. Ben de aynıyım. Bocalıyorum resmen. Düzene oturtamadım. 2 saatte bir doyurayım diyorum. Diyelim bebek emdi doydu. Altını kontrol ediyorum gazıydı falan derken zaman geçiyor. Uykuya geçene kadar 1 saat geçiyor. E o zaman tekrar beslemek için 1 saatim kalmış oluyor. Bu sefer de uykusunu alamıyor gibi yani. Anlamadım ben bu işi.
Kuzum eve gelmenize çok sevindim, gözün aydın ❤️ ben emzirmeden önce altını açıyorum doyurduktan sonra gazını çıkarıp yatırıyorum direk. Sende öyle yaparsan daha kısa sürede halletmiş olursun. 😊

Benimki hem mama yiyor hem emiyor pes etmeyen zorlamak
Bakın burda 1 ayı devirmiş, bugün hepatit aşısını olmuş ama çok azzz ağlamış bir bıdık var🥰 anasını sormayın ama o salya sümük 🥺😄 hemşire kızdı valla bana güçlü dur dedi nası alışcam öbür ay 3 aşı varmış ühühühü 😭
Oyyy yerim maşallah rabbim esirgesin nasi da büyük geldi gözüme benmki daha küçücükmüş yaa 😇😇

Kızlar bugün içime nedense bir umutsuzluk çöktü. Ağladım eşimden gizli.. Sanırım yoruldum. Uyandır, alt al, emzir, uyut. O sırada ay çamaşır atayım, dur şu işi de halledeyim derken hop 1 saate aynı rutin başlıyor. Fiziksel değil de ruhsal olarak bunaldım. Bu hep böyle gitmeyecek değil mi? Tek yaptığım şey emzirmek sanki günlerdir.. Doydu mu doymadı mı derdi.. Offf offf..

Bende ağlıyorum arada cok bunalıyorum evde. 3 çocukla işleri hiç bitiremiyorum.

Yok ben yatınca kokumu alıp emmek ıstiyor direk o yüzden ağlıyor babayı arayip beni istemese evlatliktan reddederim 😂😂
Ay ne güzel ya bide ben öyle olsam ah ne var inan ilk defa tuttu göğsümü cekmeye başlayınca ağrıdı baya ama o kadar mutlu oldum ki anlatamam. Tabi doyurucu değil di emmesi ama yetti bna inşallah yakında emer tamamen

Kızlar benim nişan geldi sanırım. Pembe önce biraz koyuydu sonra akıntı şeklinde bariz açık pembe. Kontrole de gideceğim bugün, inşallah gelmesi yakın bebemin çok heyecanlandım.
Ay hadi güzel haberlerle gel canm inşallah bi ayazda çabucak doğurursun minigini 🙏😇😇

Ay cecenim inşallah sağlıkla doğurursun uzun sürmez de çok çok dua ediyorum sana sağ salim eline al bebişini🙏 ❣❣

Ay benimde böyle bazen uzun bazen 15 dkka emiyor inşallah doyuyordur.

Canım benimde uykuluyken 10-15dkka emiyor ama uyanıkken daha uzun emiyor zaaten dinlene dinlene emiyor henüz kusmadı. İnşallah yeterli süt geliyordur.

Ya biz zaten yeni emmeye basladık 2-3 günlük annem suan küçük öyle yarım saat bi saat ememez diyor. Kısa kısa emiyormuş normal sanırım bu halleri.

Evet canım bana verdi antibiyotik temizlemek için batikon ve bir de dikişler için krem verdi.

Canım gözün aydın cok sevindim çıkmanıza🥰 bende senin gibiyim doydumu aç mı bilemiyorum bolca emzirip beslemeye çalışıyorum tecrübemiz yok napalım elimizden geldiğince yemeye çalışıyoruz🥰

Benimde gögüs ucum yok silikon gögüs ucu aldım cuk cuk emiyo valla sonunda başardım🙏
Ya canm onu güzel tutuyo bende de var da nasi desem elimle az basınca direk sütüm geliyo ama çekince gel gelelim az geliyo. Ya bende sorun var ya benim oğlan beceriksiz😂

Bizden de bir anlık foto gelsinnn. Bir maşaallah alırız pamuğuma :nazar: :nazar: :nazar: :emir_bebek:
20200427_172557.webp

Kızlar bebegim 18 günlük oldu ,çoğunuzun mesajını okudum hepimiz benzer süreçlerden geçiyoruz,Corona alttan altta psikolojimiz i bozuyor artı bebek tüm düzeni değiştirdi uyku yok memeler acıyo evde kontrol yok duş bile lüx olmuş ,sürekli kendime geçecek geçecek diyorum ki geçiyor buna emin olalım ,büyük oğlum 5 yaşında hiçbirşey hatırlamıyorum insan unutuyor anki başkası büyütmüş gibi oluyor

Bunlar hep lohusalığın sebep olduğu hormonlardan, yorgunluktan, uykusuzluktan gelen sıkıntılar. İlk çocuğumda öyle bir depresyona girmiştim ki hem de sebepsiz. Zamanla geçiyor. Çocuğun büyüdükçe göreceksin anneliğin sadece süt olmadığını. Hiç sütün gelmese ne olur mamayla büyümek zorunda olan daha doğarken annesini kaybeden çocuklar var. Senin çocuğun sen yanında olduğun için zaten hayata 1-0 önde başlıyor. Yediği içtiği de mama oluversin. Senin sevgini kokunu hissettiğinde kimse gibi gelmeyeceksin ona. Bırak etrafındaki ilgilenen insanları, babasını bile seni sevdiği gibi sevmeyecek. Ben 40 gün ya emmişim ya emmemişim. Hayatım boyunca hep güç aldığım bir annem var yanımda o kadar yeterli ki sütü gelmedi diye hiç yetersiz olduğunu düşünmedim. Senin de çocuğun büyüdüğünde sana beni ne kadar emzirdin diye sormayacak seninle geçirdiği güzel anları hafızasına kazıyacak. Yeterlilik süt değil ilgidir. Onu da büyüdükçe göstereceksin.
Ben en çok bebeklikte bu dönemlerinde bi kaç ayında bana ihtiyaç duymazsa ya diye düşünüyorum en çok bu durum beni yiyip bitiriyo. Bugün baya uğraştık yine emsin diye göğsümü tuttu ilk defa tam anlamıyla az bile olsa benden içti direk inan öyle mutlu oldum ki bugün tek gerçek oymuş meğerse. Evlat gerçekten çok başka bisey ne uykusuzluk umrumda ne yorgunluk hiç bisey artk umrumda değil oğlundan başka. Güçlüysem şuan inan onun sayesinde yoksa herşey boş anlamsız

Kızlar bana yardımcı olun nolur. Kızım dün gece ve az önce kaka yaptı. Kakası daha öncekilere göre biraz daha sulu ve cıvık hep pütürlü yapardı şimdi pütürleri de azalmış. Ve tam sümüksü değil ama bir miktar böyle yapışkan uzayan bişeyler farkettim. Sizce ishal mi üşüttümü ben mi pimpirikleniyorum.

Az buyuseler hersey duzene girecek canm merak etme tek onlar iyi olsun da hem inan 14 gundur 2 saat bile kesintisiz uyumamisimdir az dalıyorum ağlıyor direk sürekli aynı şeyler gece bazen o kadar yoruluyorum ki dün ağlamış inan gözümü açamadım eşim iyice uyandırdı kalktım başım döndü bi an uykusuzluktan ama bi gülümsemesi oluyo o an yorgunluk flan kalmiyo bende
Canım herkes aynı durumda. Bende bu sarılıktan hastanede yattıktan sonra çok üzülmüştüm. Sürekli aynı şeyler üstüne bir de hastalık olunca ben bakamıyor muyum acaba, yetmiyor muyum bebeğime diye duşta ağlamıştım. Hormonlar, bebek, değişem düzen, yorgunluk, uykusuzluk hepsi üst üste biniyor. Gece bebeğim hiç durmadı mesela ilk kez öfff dedim. Sonra kendimi sakinleştirmeye çalıştım,bunun geçici bir süreç olduğunu tekrar edip durdum kendime. Zor tabi ki ama geçecek. İlerde gülümseyerek anıcaz bu günleri 😊

Kuzum eve gelmenize çok sevindim, gözün aydın ❤ ben emzirmeden önce altını açıyorum doyurduktan sonra gazını çıkarıp yatırıyorum direk. Sende öyle yaparsan daha kısa sürede halletmiş olursun. 😊
Bende ağlıyorum arada cok bunalıyorum evde. 3 çocukla işleri hiç bitiremiyorum.
Tikkabilla Tikkabilla benim içime de bir aydır bir öküz oturiyyy

En azından yalnız olmadığımızı bilmek iyi geliyor. Bugün böyle suratımı asık görünce eşim diyor "noldu çocuktan mı bıktın, ben yetemiyor muyum, lohusalıktan mı böylesin?" Canım sıkılıyor işte sebepli sebepsiz.. Dışarı da çıkamıyoruz bir hava alıp gelsek, mekan değiştirsek biraz.. Gece uyanmışım alarmla, yatakta oturuyorum öyle boş boş bakıyorum. Eşim bir şey sordu, en son kaçta mı emzirdin dedi, hangi memeden emzirdin mi dedi ne dedi hatırlamıyorum. Ağlamaya başladım bilmiyorum hatırlamıyorum hiçbir şey diye.. Geceleri çok zor.. 1 saat uyuyorum en fazla aralarda.. Daha başımı yastığa koyuyorum alarm çalıyor ne olduğunu anlamadan.. Eşim çok yardımcıydı Ramazana kadar ama şimdi oruç tutuyor adam, uyanmasın diye çok sessiz davranıyorum, uyanırsa kalkıp yardım eder çünkü..

En azından yalnız olmadığımızı bilmek iyi geliyor. Bugün böyle suratımı asık görünce eşim diyor "noldu çocuktan mı bıktın, ben yetemiyor muyum, lohusalıktan mı böylesin?" Canım sıkılıyor işte sebepli sebepsiz.. Dışarı da çıkamıyoruz bir hava alıp gelsek, mekan değiştirsek biraz.. Gece uyanmışım alarmla, yatakta oturuyorum öyle boş boş bakıyorum. Eşim bir şey sordu, en son kaçta mı emzirdin dedi, hangi memeden emzirdin mi dedi ne dedi hatırlamıyorum. Ağlamaya başladım bilmiyorum hatırlamıyorum hiçbir şey diye.. Geceleri çok zor.. 1 saat uyuyorum en fazla aralarda.. Daha başımı yastığa koyuyorum alarm çalıyor ne olduğunu anlamadan.. Eşim çok yardımcıydı Ramazana kadar ama şimdi oruç tutuyor adam, uyanmasın diye çok sessiz davranıyorum, uyanırsa kalkıp yardım eder çünkü..
Eşler de yardımcı olmasa bu süreç daha da zorlu geçer zaten. Geceleri bende çok uykulu oluyorum diyorum normalde böyle değildim noluyor bana. Oğlum memede bakıyorum dalmışım. ilk günler hiç uyuyamadım onun yorgunluğu mu anlamıyorum.

kızlar yaklaşık bir saat önce bebeğim aslında sakin uyanmıştı, karnı açtı ama bezi dolmuştu emzirmeden alayım dedim. Altını alırken ayy birden başladı ağlamaya meme istiyor ama bir yerine bir şey olmuş sanırsın. O öyle ağlayınca benim de elim ayağıma dolaştı hızlı yapmaya çalışıyorum bir taraftan da. Ne yapacağımı bilemedim o an. Neyse sonra emzirdim sakinledi ama ben çok bocaladım birden. Size de oluyor mu böyle?

.
Eşler olmasa halimiz daha da yaman gerçekten bazen küçücük getir götür işi bile inanılmaz kolaylık. Bana da arada böyle bir keyifsizlik bir bunalma geliyor hele ilk 10 gün daha kötüydüm durup dururken ağlama isteği. 19 günlük olduk bugün sanki 2-3 gündür daha iyiyim.

Back
X