- 26 Eylül 2016
- 693
- 1.396
- 113
Yumurta beyazı kaldı şimdilik. Salı alerji doktoruna gideceğiz bakalım onu da actiracak mi? Bugunumuze şükürDoğa delisialerjiniz nasıl oldu ?
BoYle kendi eline verecegm syler yapsan belki heveslenir yer hano kendin hic verme çabalasn dursn hosuna gider yer belkideBu günü de yine ek gıda yemeden tamamladıkNe yapayım da ne yedireyim ben bu Kıza şaştım kaldım . Mama içiyor Allah tan . Emme + mama devam etsek şimdi biberonu da reddediyor olurdu . İyi ki biberonu reddetmiyor ne yapmam lazım tecrübeli anneler biraz hiç ek gıda teklif etmeden ara mı versem.
Yaa masallhAğzını burnunu yediğim maşallah benim damadıma.
Seve seve bak mutlu olduk hayran hayran bakıyoruz.
Eki Görüntüle 2766163
Kac yasnda kızın peki. Cok sasirdm eger bi de kucukse ama bi yonden bakarsak gzel ama bi cocuk icin fzla geldi bna yda bilemiyorm artkHani bahsetmiştim umut çok titiz davranıyor diye. Oyuncaklarını dahi sepetin içinden oynuyor demiştim. Ya artık biraz aşırıya kaçtı, benim şu an almam gereken bir önlem var mı. Ya da ne yapmam gerekiyor. Örneklemem gerekirse mesela.
Sabah kalktığımızda mutfak tezgahının üstüne bakıyor, bulaşık var ise hemen yıkanmasını istiyor.o an hemen yıkamaz ortadan kaldırmazsan kendi yapmak istiyor.veya bir şey yiyelim başımızda dikiliyor. Ve hadi hadi hadi diyor.hızlı hızlı çayımızı içiriyoruz, bardağı mızı alıp mutfağa bırakıyor. Ortalıktaki her şeyi topluyor. Duru'nun bile yerde oyuncakla oynamasına izin vermiyor. Sürekli ortalığı kontrol ediyor. Mesela bu sabah mutfakta bulaşık vardı, yıkamayacağım kalsın dedim. Kendi yıkamaya kalktı ben de kızdım üstün ıslanır dedim. İçeri geçtim peşimden gelsin diye.o sırada içerde duruya meme veriyordum gelmedi. Gittim baktım soyunmuş, tek tek bardakları tabakları çeşmeyi açmış suyu tutuyor. Sabah sabah moralim bozuldu. Yapmam gereken bir şey var mı.
Canım esin Umutu erkek gibi yetistiricem derken Duruyu da erkek gibi yetistirecek galiba.bebek de ayıcık da alin ikisi de oynasın.çocuklar yumuşak oyuncaklarla oynarken duygusal doyum yasarlar.Ya canım ben bu bildirimi almadım, henüz cvap vermediğini düşündüm. Bazı bildirimleri almıyorum. Bütün duvarı gezince görüyorum. Misinkide oyle oldu.
Bütün gün evdeyiz mecburen iş yapıyorum, sanırım ondan oldu. Dun aksam esimlede tartıştık. Ya çocuk çok küçük seninle kala kala boyle oldu, bırakmıyorsun benimle spora gelsin diyor. Birincisi coranadan korkuyorum, ikincisi oglumun birseyleri sökme huyu cok fazla. Orada aletleri sokmeye kalkacak, birseylerin altında kalır diye korkuyorum diyorum. Zarar gore göre alisacak diyor. Birde esim cok dikkatsiz çocuklara o bakarken hep birsey oluyor. Hem orada hersey demir ağır aletler anlatamıyorum. Ozaman umut uyanıkken hiç iş yapma diyor. E yemektemi hazirlamiyayim. Hazir soyle diyor hazir ne yiyecek bunlar. Oglum 5 aydir felam boyle ortalık topluyor, ıslak mendil gorsun hemen bi yerleri siliyor. Birde kızıma bebek yada kız oyuncağı hiç alamıyorum. Esim hemen atıyor. Umut oynar alma çocuğun piskolejisini bozar sin diyor. Ama bu sefer kiz araba top onlarla oynuyor. Çocuk büyütmek cok zor, şaşırdım valla.
Disler dolmaya başladıkça aralar kapanıyor. Yanlarında dolması lazım oglumunda böyleydi.Yaa masallhgorunce aklima geldi benm oglanin disler de ayni byle altli ustlu 2 şer tane ve üsttekiler ayrık kimi diş yapisi damak yapisi mi bozuk ki dio bemde syle dusunuyorm orda arada kaln et vrya nasl anlatiym uzun byle diş arasnda ondan oldugunu dusunuyorm ama bilemedim neden ayrı disler bi aydinlatin beni
Bana yardımcı olacak büyüklükte kızmi. Yok anam daha nerede. Benim kız yasinda yok, oglumdan bahsediyorum.Kac yasnda kızın peki. Cok sasirdm eger bi de kucukse ama bi yonden bakarsak gzel ama bi cocuk icin fzla geldi bna yda bilemiyorm artk
Okudum suan bir kaç kere daha okuyacağim. Detaylı yazacağim çok teşekkür ederim seni seviyorumCanım esin Umutu erkek gibi yetistiricem derken Duruyu da erkek gibi yetistirecek galiba.bebek de ayıcık da alin ikisi de oynasın.çocuklar yumuşak oyuncaklarla oynarken duygusal doyum yasarlar.benim oglumun kiz dogmadan daha 3 tane bebegi vardi ama hepsi erkek bebekti.kiz dogunca kiz bebek de aldik.hatta geceleri erkek bebege sarılıp uyumaya basladi bu ara.güç alıyor demek ki deyip karişmiyorum.kucuk mutfak aletleri de alacagim kız az buyuyunce.inan erkek cocuklari kizlardan cok seviyor oyuncak tencere tavayı.sen onlari oyun oynarken gör.evde canını sıkan ne varsa anlatır evcilik oynarken.benim en sevdigim anlardan biri de bu oluyor.oglumun oyuncaklarıyla dertlesmesi.bunu ben baslattim aslında.birgün bir kamyonuna dertlendim.iste cok üzülüyorum kamyoncum, bugun Ali bana boyle dedi çok kirildim vs diye.bunu haftada bir iki yaptım.baktim ben yokken basliyor dertlenmeye.bu sefer sessizce dinliyorum odanın dışından.canini sıkan ne varsa öğrenmiş oluyorum.duru ile Umut un yaslari cok yakın..su an cok cinsiyet ayrımı yapamıyorlar.babasi onu spor aletlerinin arasına götürmektense birlikte erkeklere ait görevleri yapabilirler.mesela birlikte ufak bir tamir işi yapsalar o sırada sen de kızla bi kek vs yapsan.sonra da babasi Umuta bu evde erkeklerin ve kızların görevleri başka.bu evde biz erkekler güç gerektiren islerde kızlara yardım etmeliyiz, kızlar narindir yorulabilirler, onlar da kızkıza kek yapsınlar ailecek birlikte güzel bir kek yiyelim diyebilir.
Ya aslıni soylemek gerekirse sen ve esin bu konuyu cok taktiginiz icin bu oneriyi veriyorum.bana kalırsa üstüne düsulmeden hallolunur.zamanla cinsiyet ayrımı yapacak.şu an cok küçük.dedigim gibi hani toplumda erkeklerin yaptıgi tamir gibi islerde baba Umutu yanında tutsun.ama umut cok merakli bir cocuk.tamir aletlerini sonra ortadan kaldirmayo ihmal etmeyin.mesela musluk tamiri gibi basit bir iş.yani elektrikli bir alet tamir edilecekse priz gibi Umut görmese de olur.çunku denemeye kalkarsa zarar görür.eve bir küçük tamir ünitesi alabilirsiniz.guzel oyuncaklar var.ama iri parcalar olmali.yutmamalari için.birseyleri söküp takmayi seviyor diyorsun ya belki ilgisini ceker. Ben de olsam babasiyla spor salonuna yollamam herhalde. Ani bir ihmal ile kaybolabilir kaza olabilir.tehlikeli ve kalabalık bir yer.
Bence eşini dinle.basit yemekler yap bir süre.evi de soyle üstten topla.zamani onlara ver. birlikte oyuncaklarla oynayın.oyuncaklari konusturun.renkleriine gore gruplayın.mesela yere 3 renk karton ya da kap koy.ayni renkte top oyuncak ne varsa üstune koymaca oynayin.ama bunu muzik esliginde yapin.muzik durduğunda Umut heykel olacak de.arada durdur bir heykel olsun muzik baslasin gruplamaya devam bunu oyuncak toplarken de yap.boylece toplanmak dagitmak da bir eğlence haline gelsin.
Cok uzun yazdım gene ya
Bildirim konusunda ben de yasiyorum bu sorunu canım
Ben de seni cok seviyorum bbitanem.koca yürekli anneOkudum suan bir kaç kere daha okuyacağim. Detaylı yazacağim çok teşekkür ederim seni seviyorum
Damadim da gelinim de on numara AslıKerem ile Aslı Leyla ile Mecnun Asya ile Haydoevine hoşgeldin jadem gerçekten insanin evi bambaşka asya bile biliyo huzurlanmis hemen yavrum
Oo sekerparem elin degmisken tüm kismetleri kaptın süpersinHemi de Ata gibi damat Hemi de yeşım gibi dünür oh
Canım bazen göze alınan darbelerin izi gözde kalır ben gibi olur ya geçmez ya da uzun süre sonra geçer öyle belli bı yere çarptı eli girdi farkında olmamış olabilirsin Allah korktuğuna ugratmasininternete bakma
Aminn canim
Biz de seni özledik balım
Ben de kızımda almıştım bir haftanın sonunda cinnet geçirdim üstüne basıp kaç defa düştümo topun çıkmadığı tek nokta kalmamıştı her yerdeydi kabus gibi topladım geri o havuz dışında her yerde top oluyor ama havuzda bir tane bile olmuyor niyeyse en sevmediğim oyuncak sen sabirlisin bence dayanirsin canım bende yok o sabır
Ohoo yaşadık kaptık güzel geliniAhh canım şekerim paremyaş dediğin nedir ki gönüller bir olduktan sonra büyüyünce fark etmez o yaş aralığı ben seve seve kabul ederim ince fikirli naif alimden iyi bir damat mı bulucam ama sen benim cadı kızımı ne yapıcaksın emin misin gerçi ders yapalım kitap okuyalım demezsen senden iyisi yok aslında tam senlik otur sürekli resim yap etkinlik yap kek pasta kurabiye yap onunla oyun oyna senden iyisi yok ama sen ders çalışalım mı kitap okuyalım mı deme
Oooyy oyy o parmakları da lokum niyetineHerkese benden kahveasyakuş yapacakmış
Helinim ne oldu kikızlar iki gündür birbucuk yasindaki yeğenim nöbet geçiriyor. nedeni belli değil henüz arastiriliyor. dua edin nolur iyi olsun
Ebru evet sen hic gtime yaaAh canım keşke olsaymışım o dönemde gitmeyeceğim artık çok üzüldüm bak az çok anlatıyordum sizeBeni affedin daha çok aktif olacağım
Doğaaa Doğaaa ben kıza kimyon verdkm birhaftadır mahfolduk..ne akla hizmetse kendimle aynı gun onun da kimyon diyetini açtım..meger gecmemişYumurta beyazı kaldı şimdilik. Salı alerji doktoruna gideceğiz bakalım onu da actiracak mi? Bugunumuze şükür
Sen nasılsın? Sizinki ne durumda?
Yaa asyadan bitane daha olsa bikaç yıl sonea ne güzel olur düşünseneAhh ahh aklım kayarda yine bu topa girerim diye korkuyorum deme öyletamam en azından bu yakışıklı deniz çocuk birini bulmaz benden şeytana uyarsam rezervini sana yapayım
Bi sekel bırakmaz umarım. Uzun sürmüyordur inşallahkızlar iki gündür birbucuk yasindaki yeğenim nöbet geçiriyor. nedeni belli değil henüz arastiriliyor. dua edin nolur iyi olsun
Geçmiş olsun canım inşallah ciddi bir şey değildir Allah şifa versinkızlar iki gündür birbucuk yasindaki yeğenim nöbet geçiriyor. nedeni belli değil henüz arastiriliyor. dua edin nolur iyi olsun
Hmm insallh ya benm de disler dumduz degl ondan da korktm acikcasiDisler dolmaya başladıkça aralar kapanıyor. Yanlarında dolması lazım oglumunda böyleydi.
Karistirdm o zman hani byle yardim edio vs deynce ben hani 5 6 yaslarnda kiz cocugu sandm anlattigndanBana yardımcı olacak büyüklükte kızmi. Yok anam daha nerede. Benim kız yasinda yok, oglumdan bahsediyorum.
Ateş de yapıyor evet. Ama beyinsel bir durum değilmiş en azından. Rabbim yardımcınız olsunkızlar yeğenim ateşten dolayı nöbet benzeri bur durum yaşamış ama nöbet diyemeyiz denilmiş yine de 24 saat gözetim altında olacak hastanedeler. boğaz enfeksiyonu sebep oluyormuş ateşe. bi normale geliyor sonra yükseliyor ve kaşıkla titreme morarma oldu 2 kez. pazartesi mr da çekilecek içimiz rahat olsun diye.
şükür ki korktuğum olmadi
Yaa Rabbim yardimcisi olsn insallh hemen gecer ve bir daha yasamazkızlar iki gündür birbucuk yasindaki yeğenim nöbet geçiriyor. nedeni belli değil henüz arastiriliyor. dua edin nolur iyi olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?