- 25 Mart 2017
- 7.178
- 12.648
- 248
Canım katkısız olsun her şey evet ama ... onlar yetersiz kalıyor maalesef sen doktorunun verdiği ilacı kullan portakal ya da mandalina suyu ile aç karnına içir 2 -4 saat süt süt ürünü verme. Birde bir koca karı tarifi vereceğim kansızlık içinHelinim ne oldu kibirden bire mi oldu..çok üzücü..dua edecegim kuzucuga canim.
Ebru evet sen hic gtime yaa4 yaş oğluma doktor Ferrum verdi şurup.sence yeterli mi? En guvenilir en temiz şurup hangisidir? Benim oglan da alerjik ya..katkısı en az olan olsun istiyorum.
Doğaaa Doğaaa ben kıza kimyon verdkm birhaftadır mahfolduk..ne akla hizmetse kendimle aynı gun onun da kimyon diyetini açtım..meger gecmemişben de dönüp duruyoum neden diye..dusundum de sen mi yoksaa başka bir alerjik bebek annesi mi bana kimyonu kes dedikten sonra kızım iyilesmisti
Yumurta beyazi da gececektir insAllah aman yavas yavas acılsın.bak tek yanlış hamle ile sanki basa döndük
Çok geçmişler olsunkızlar yeğenim ateşten dolayı nöbet benzeri bur durum yaşamış ama nöbet diyemeyiz denilmiş yine de 24 saat gözetim altında olacak hastanedeler. boğaz enfeksiyonu sebep oluyormuş ateşe. bi normale geliyor sonra yükseliyor ve kaşıkla titreme morarma oldu 2 kez. pazartesi mr da çekilecek içimiz rahat olsun diye.
şükür ki korktuğum olmadi
Ahh canım ya neden ki inş önemli bişey yoktur Rabbim kimseyi evladıyla hele ki sağlığıyla sınamasınkızlar iki gündür birbucuk yasindaki yeğenim nöbet geçiriyor. nedeni belli değil henüz arastiriliyor. dua edin nolur iyi olsun
Aman ya boşver kırma he he de geçBugun kaynanami kahvaltiya cagirdim
Geldi ama zaten oz degil ama esimi bebekliğinden bu yana büyütmüş her neyse boyle esimin abisinin cocuklarindan bahsediyor hep mutlu mutlu ama benim kiza boyle icten sevgi dolu bir bakisla bakmadi sanki yada bana oyle geldi bilmiyorum. Bizimki de ona agladi zatenannemle sohber ederken arada da laf sokusturuyor akli sira neymis anne baba olunca annelerin degerini bilirler falan filan. Karyanin uyumamasindan konuşuyorduk Mercimek corbasi verme gaz yapar dedimki mercimegi 5 gun once verdim dun aksam mi gaz yapacak ayni gun yada ertesi gun olsa tamam ama kac gun gecmis dedim muhtemelen disten dedim. Annemde valla bahar bende diyorum mercimek flan verme ama ne diyim onlar daha iyi bilir dedi. Kaynanada hemen evet biz birsey bilmiyoruz gencler daha iyi biliyor birak birsey deme flan bende güldüm gectim. Cok torun meraklisi ya kac ay olmus daha dun gordu torunu birde akil veriyorlar.
Evet yaptığımız en büyük hataydı ama biz zorla öğretmedi okul öncesi okadar meraklıydı ki her gördüğü harfi sorar her yazıyı okumaya çalışırdı ve kendince de yazardı hal böyle olunca 1.sınıf ona çok sıkıcı geldi hiç cazibesi kalmadı şimdi öyle mutlu ki okullar kapandı okul yok ders yok diyeDamadim da gelinim de on numara Aslı
Kaptim gitti kacıramazdim bu kısmetleri
Yaza goz kontrolune götüreceğim bakalimbakmiyacagim internete
Ohoo yaşadık kaptık güzel geliniooo hemi de becerikli kek pasta kurabiye haaa masAllah masAllah ders çalışma konusunda hakkini yeme kızımın..okula baslamadan okumayı soktu demedimiydin?
Oooyy oyy o parmakları da lokum niyetine
Maşallah canım ya hangi ara dinlensin de iş yaptın bide üstüne yemekYaptım bitti bile çorba koydum Asya hanıma balkabağı koydum kek yapacağım anayemekte babadan artık,
Tabi mutlu olur canım ya okul muydu ki ekran karşısında çocuklar çok sıkıldı sürekli ders, ödev haklılar. Okul olsa oyunlar oynar arkadal edinir tenefüslerde koşuşurlardı. Ben de çok mutluyum tatil oldu ders yok diye laf aramızdaEvet yaptığımız en büyük hataydı ama biz zorla öğretmedi okul öncesi okadar meraklıydı ki her gördüğü harfi sorar her yazıyı okumaya çalışırdı ve kendince de yazardı hal böyle olunca 1.sınıf ona çok sıkıcı geldi hiç cazibesi kalmadı şimdi öyle mutlu ki okullar kapandı okul yok ders yok diye
Baharcım eşinin tavırlarına çok üzüldüm belli ki annenle vakit geçirmeni kıskanıp seni huzursuz etmeye çalışıyor anneciğinde üzülmüştür benim yüzümden huzırları kaçıyor diye düşünüp gelmek istemez tabi ya o zaman sen iki kat fazla sinir olursun Allah fikir anlayış ve merhamet versin eşineAnnem zaten bugun gittigiderkende daha gelmem dedi. Kadin yasli zaten kadini kiskaniyor cok tuhaf hallere giriyor anlamis degilim Karya dogduktan sonra boyle oldu malesef..
Valla canim biz su zamana kadar evde bu kadar vakit gecirmedigimiz icin birbirimize sarmiyorduk, bitsin artik su pandemi de rahatlayalim bir an once.. Masallah GoktugaBenimki emekleme pozisyonuna gecmeye calisiyor poposunun ustunde dolasiyor bir o yana bir bu yana ama ileri gitmiyor halen . Karyanin ust disin 1 i patladi digeri bembeyaz ust disin yanida bembeyaz patlayacak onlar kiza sanci veriyor sanirim
Cok gecmis olsun insallah hemen duzelir canim
@minikbebegim9640 canım o dislerin arasi yanlar ve arkalar ciktikca kapanacakmis oyle biliyorum birde bebeklerin ilk dişleri yamuk çıkmazmış merak etme
Yumurtabeyazi alerji olmasa da bir yaş altına veriliyor muYumurta beyazı kaldı şimdilik. Salı alerji doktoruna gideceğiz bakalım onu da actiracak mi? Bugunumuze şükür
Sen nasılsın? Sizinki ne durumda?
Orası öyle canım biz de çok sıkıldık bunaldık babasıda ders ödev konusunda çok sıkıyor o yüzdende bunalıyorTabi mutlu olur canım ya okul muydu ki ekran karşısında çocuklar çok sıkıldı sürekli ders, ödev haklılar. Okul olsa oyunlar oynar arkadal edinir tenefüslerde koşuşurlardı. Ben de çok mutluyum tatil oldu ders yok diye laf aramızda
Yumurta beyazını ona vermeyeceğim ben kendim de hala onu yemiyorum. Ben yesem çok güzel olacakYumurtabeyazi alerji olmasa da bir yaş altına veriliyor mu
Biz binlerce şükür iyiyizben 5 ayda diyetimi açtım , bebişe 6 da sebzelerle başladık havuç dokundu gibi geldi onun dışında iyiyiz
7 de yoğurt peynir ve yumurta sarısı verdim birer hafta arayla şükür bir etkisi olmadıson bir haftadır bakliyat veriyorum balık verdim bir kuzu kıyma kaldı.
Ek gıda öncesi bağırsak tembelligi oluştu ek gıdada devam ediyor ama hersabah düzenli tuvalete tutarak biraz çözüm bulduk
Yanakları benek benek bu ara ya parka gidiyor soğuktan oldu yada salya diyorum yarın bizimde doktor kontrolümüz var bakalım ne diycek :)
Ah Allah korktuğuna uğratmasın canım geçmiş olsunkızlar yeğenim ateşten dolayı nöbet benzeri bur durum yaşamış ama nöbet diyemeyiz denilmiş yine de 24 saat gözetim altında olacak hastanedeler. boğaz enfeksiyonu sebep oluyormuş ateşe. bi normale geliyor sonra yükseliyor ve kaşıkla titreme morarma oldu 2 kez. pazartesi mr da çekilecek içimiz rahat olsun diye.
Evet muz en pratiği ama kabız yapıyorVuhuu artizz atlamış arabaya nasıl da ağzı kulaklarında yerimm
Muzz
Kek poğaça kendimize yapıcam inş ama ayşeye vermedim onlardan henüzHayırlı yolculuklar.
Kek börek poğaça muz ben olsam sebze isine hiç girmezdim.
kaynar kaynar bir corba koyup kavanoza ağzını kapatıp, önce kağıda sonra havluya sarıp ilk öğünde verirdim ben. o zaman yenilecek ısıya ancak geliyordu. iyi yolculuklar, inşallah çoook kolay geçer yolculuğunuz..
Amin canım inş bakalım nasıl geçicek yolculuk. Bu arada evet ya dolaylı yoldan akraba olduk Ata Elif Ali Zeynep Ayşe akk ne güzel olurduHep meraklılar ve bu çok iyi tabi keşfediyorlar onlar için ne muhteşem. O heyecanlarına ortak olmak da tarifsiz.Ata’nın 8 buçuk aylıkken aşı için gittiğimizde baş çevresi 44 cm di.
Oy Göktuğ um. Gülüşüne kurban. Maaşallah.
Zeyay ım yoğurt elma bebe bisküvili cennet meyvesi olabilir. İnşallah sorunsuz gidersiniz.
Canım muz pratik ama kabız yapıyor senin pankek tariflerinden verirmisin Bi deniyeyim onu sever eminimCanım yol çok uzun değilmiş aslında. Geçen ankaraya giderken biz muz aldım ben. Bir de sebze pişirmiştim onunla kahvaltısında yaptığım sebzeli pankek aldım yanıma. Uyku saatinde çıktık toplam 2 saat uyanık kaldı biraz da mola verdik orda hava alıp yoruldu binince uyudu tekrar sıkıntı olmadı. Çubuk kraker aldım bir de yanımıza bıdırdadıkça verdi annem iyi oyaladı onu
Oyyy gelinimmmm güzel gelinimmm ne seversen söyle de yapıp yollayıım canımm gelinimmpek güzelsin Maşşallah sana
Boyutunu değiştirdin şeker olayın diğer çocuklara da hazır bulayım şurdan diyorsun ha akıllıca
Bence Senaya özel hiçbirşey yapma bir süre canım. Her sofranızda otursun o da. Sizin yemeklerden tuzsuz ver hatta ben artık az tuz da atıyorum damak tadı oluştu artık. Siz yemek yerken izlesin isterse heves ederse ver. Göktuğ anlıyor mesela ona ayrı yemek yaptığımı bizimkilerden istiyor. Gerilmeden güle oynaya oturun kalkın sofradan.
Evet doğası manzarası çok güzel gün batımını izlemeyi çok özledim ama ilk kez kışın gidicez kendi evimizde değil köyde kayınvalidemde kalıcaz köydeki eve çatı katı yaptırdık manzara süper karda kalkmamış olursa foto çekerim bol bolHayırlı yolculuklar şimdiden canım yine bizi doğa resimlerine boğ
Ben yanıma bebe bisküvisi aldım ondan verdim eline poğaça yaptım biraz ondan verdim baya emdi zaten derken geçti yol
Çok şükür canım inş sıkıntısız geçerkızlar yeğenim ateşten dolayı nöbet benzeri bur durum yaşamış ama nöbet diyemeyiz denilmiş yine de 24 saat gözetim altında olacak hastanedeler. boğaz enfeksiyonu sebep oluyormuş ateşe. bi normale geliyor sonra yükseliyor ve kaşıkla titreme morarma oldu 2 kez. pazartesi mr da çekilecek içimiz rahat olsun diye.
bana doktor 9..ayında artik verebilirsin dedi. tabi alerji durumumuz yok bizim. kızlardan hatirliyorum 1 yaşına kadar vermeyin demişti doktorları. 7 sene içinde yaklaşım değişmiş. simdi az ama erken tanıştırmak istiyorlar çoğu gıdayla. Bana öyle açıklama yaptı doktor.Yumurtabeyazi alerji olmasa da bir yaş altına veriliyor mu
Biz binlerce şükür iyiyizben 5 ayda diyetimi açtım , bebişe 6 da sebzelerle başladık havuç dokundu gibi geldi onun dışında iyiyiz
7 de yoğurt peynir ve yumurta sarısı verdim birer hafta arayla şükür bir etkisi olmadıson bir haftadır bakliyat veriyorum balık verdim bir kuzu kıyma kaldı.
Ek gıda öncesi bağırsak tembelligi oluştu ek gıdada devam ediyor ama hersabah düzenli tuvalete tutarak biraz çözüm bulduk
Yanakları benek benek bu ara ya parka gidiyor soğuktan oldu yada salya diyorum yarın bizimde doktor kontrolümüz var bakalım ne diycek :)
Yaaa sormaAtom karınca maşallah
Ah insallah saglk olsunda gec olsun onemli degilHelinnnnn im Allah korktuğunuza uğratmasın yoktur bişeyi inşallah ateşten olmuştur tüm yavrular sağlıkla büyüsünler inşallah
BKGK aman hee hee diycen geçecen öylesine boşver benim kaynanam da öyle konuşur boş boş çok biliyormuş gibi bıraksam 1 saat bakamaz. Hımm öyle evet hıı hııı ile geçiştiriyorum ben. Karya da emekler yakında önce bacakları toplayıp diz üstü duruyorlar sonra bir iki derken hızlanıyorlar. Bu akşam annemlerdeydik babam bayadır görmüyordu şaşırdı emeklemesine, kalkmasına falan büyüyorlar şükür günden güne yürümelerine ne kaldı Allahın izniyle 2 ay sonra pıtır pıtır
Aynen Allah akil fikir versin sagol canim. Aksam annemi birakti eve gec geldi yemek koyuyorum dedim beyefendi bana cevap vermiyor konusmuyormus yani cokta umurumda karya yi attim ona cayimi iciyorum baksin biraz.:)Baharcım eşinin tavırlarına çok üzüldüm belli ki annenle vakit geçirmeni kıskanıp seni huzursuz etmeye çalışıyor anneciğinde üzülmüştür benim yüzümden huzırları kaçıyor diye düşünüp gelmek istemez tabi ya o zaman sen iki kat fazla sinir olursun Allah fikir anlayış ve merhamet versin eşine
Ooo eşim hasta diye ama yemeğide ben yaptımMasallahımız var ne ara yaptın kız, valla ben bugün cok tembelim. Hafta sonu rahatlığına kapıldım. Birazda eş yorulsun çen çen akıl vermeyi biliyor
Dinlenmek neydiMaşallah canım ya hangi ara dinlensin de iş yaptın bide üstüne yemek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?