Sekerparem bizimki de ayni, iki üç gün bir kelimeye takıyor sonra birakiyor, şu an favorisi Allah (Ammahh diyor tabi ) ezan okunsun hemen söyler, abaa diyordu birakti mesela, cok nadir söylüyor. anne baba yok, sürekli agzi dolu, ama anlaşılır bir ses yok. sözsüz bile olsa seninle iletişim halindeyse takma, bir şeyi getir dediğinde getiriyorsa, basit komut verdiğinde takip ediyorsa, bay bay yap, alkış yap gibi. benim buyuk kizim 3 yadinds kreşe gidince konuşmuştu. eşimin ailesinde genetik geç konuşma, o yuzden daha rahatım galiba. elimizden geleni yaptıktan sonra artık gerisi onlara kaliyor.
elimden gelen de ona özel televizyon açmıyorum, ama bazen özellikle akşamları babasi izlerken ayni ortamda bulunuyor, pek dikkatini çekmiyor, oturup izlemiyor, reklamlarda kapatıyoruz ya da sesini kisiyoruz, rutinlerini yaparken hep anlatıyorum, şimdi bezini alıyoruz, Ömer asim cis yapmış , üstü kirlenmiş, aa saate bak saat kaç olmuş saat birrr, gibi saçma sapan muhabbet halindeyiz surekli. küçük kizim zaten hic susmaz. bik bik bik. kitapları pek sevmiyor, dört kitabi var kendinin, pek suratlarına bakmıyor, ablalardan kalma 2 yas üstleri de okuyorum ama yeme ve kemirme derdinde daha cok.
bizdeki malzeme bu.yani. 0 ekran olsa, olduğu ortamda açılmasa daha iyi olur galiba, büyük kizimda oyle yapmistim, 33 aydan sonra anlasilir konuşma basladi, demek ekran olsa 5 yasinda konuşacaktı.

bunlarda saldım çayıra biraz. bakalim ne zaman başımızı şişirmeye başlayacak.
eminim sen cok daha fazlasini yapıyorsundur. stres olma bence, zamani gelince konuşacak insallah.