2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Kızlar ya bende dün akşamdan beri hafif bir baş dönmesi var neden olabilir acaba tansiyonumu ölçtüm normal 12 ye 8 şekerim düşse şekerli de yedim ben vitamin kullanamıyorum bağırdaklarım yüzünden acaba artık bebeğe yetmiyor mu depolar anlamadım var mı başı dönen arkadaşlar çok aşırı değil hafif hafif hissediyorum

Benim özeldeki dr um da bakacak. Devlete de aldım. Ücretli değil devlet. Dr um da almıyor zaten muayenesi maşallahı var.

Devlete nasıl aldınız. Ben şimdi aradım da almak için takipli hasta olmam gerekiyormuş daha önce hiç devlette gitmedim. Ankara ya ay sonu gidiyorum. Önce kadın doğuma gitsem sonra alsam yetişmeyecek gibi kafam karıştı iyice.

Evet alabilmek için gittim iki kez. Dr yönlendirdi zaten. Başka bir tlf numarası verdi. Burada başka bir binada yapılıyor. İkili testimi de orada yaptırdım. Kan verdikten sonra da detaylı için gün verdiler.

Evet alabilmek için gittim iki kez. Dr yönlendirdi zaten. Başka bir tlf numarası verdi. Burada başka bir binada yapılıyor. İkili testimi de orada yaptırdım. Kan verdikten sonra da detaylı için gün verdiler.

Anladım canım baya düzenli olması gerekiyor bu işin. Pat diye gidip yani daha önce hiç gitmemişken yaptıramayacağım sanırım. Dediğin gibi gün verecekler oda bana uymayacak şuan orda olsam olurdu da bu şekilde zor gibi.

Hiç bilmiyorum ki canım belki gittiğin güne alsan verirler. Birdaha ankaradan dönmeyecek misin? Şu an olduğun yerde git belki orada verirler?

Ben 500-600u gözden cikardim. Daha sormadım ama öyledir kesin. Çok iyiymiş 90

s
Kızlar ayrıntılı ultrasonu devlet hastanesinde perinatoloğa yaptıracak olan var mı? Ücretli mi oluyor ya da ücreti ne kadar bilgisi olan var mı?
sözde ben yaptıracağım ama 24. hafta bitip 25 oluncaya ancak gün verdiler. ve aslında süresi dolmuş oluyor. önce bir doktora gidip muayene olursanız o ayrintilaya yönlendiriyor. ama perinatolog mu yoksa radyolog mu o da hastaneden hastaneye değişiyor galiba. burası küçük bir yer perinatolog yok. özel hastanelerde de doktorlar biz bakıyoruz diye ayrıntılıya yönlendirmiyor. bu gidişle benim ayrıntılı yalan olacak.. ya da geç de olsa giderim bir haftalık bir gecikme olacak.

Geçte olsa yaptır canım. Artık imkanlar dahilinde yapacağız bir şeyler napalım. Benim şuan bulunduğum ilde de yok maalesef. En yakın şehre gitmem lazım. Benim içinde sıkıntı durum. Ama hiçbir şey yapamazsam kendi doktorum baksın yapacak bir şey yok.

Kızlar ben hamsiyi çok seviyorum dün yedim buğün de yiyecem sanırım ayy tiksinme olmaz inşallah. Kara üzüm kurusu fındık badem çok tüketiyorum. Bakalım bizim minnak ne durumda
insallah olmaz. faydalı bir şey sonuçta. afiyet bal şifa olsun hem sana hem bebeğe

Tecrübeli annelere soruyorum 0-3 ay için ne kadar kıyafet alınmalı çok kullanılıyor mu patikli mi patiksiz mi daha çok kullanılıyor

Tecrübeli annelere soruyorum 0-3 ay için ne kadar kıyafet alınmalı çok kullanılıyor mu patikli mi patiksiz mi daha çok kullanılıyor
Ben çoğunluk patiksiz aldım çorapl ile tamamlanıyor. İlk çocuğunda çok abartıyor insan uygun fiyata alt üst pijama ve ayaksız çıt çıtlu atlet çok lazım oluyor

Ben çoğunluk patiksiz aldım çorapl ile tamamlanıyor. İlk çocuğunda çok abartıyor insan uygun fiyata alt üst pijama ve ayaksız çıt çıtlu atlet çok lazım oluyor
Çoğunlukla patikli satılıyor ya e bebeğe baktım bugün patiksiz çok bulamadım alt üst olarak var ama onlarda bez değişmek zor olur diye emin olamadım

Çoğunlukla patikli satılıyor ya e bebeğe baktım bugün patiksiz çok bulamadım alt üst olarak var ama onlarda bez değişmek zor olur diye emin olamadım
Bebek mağazalarında çok bulursunuz intstamgram dada çok ürün var ben her gittiğimde iki takım alıyorum evde giyeceği şeyler biraz daha normal olsun dışarıya ayrı cicili bicili biraz şık olsun diye ayırdım evde sık alt değiştirme VS zorlanmamak laxım

aslında bebeğin büyüme durumuna göre değişiyor ama ben onlu bir hastane çıkışı aldım. bir de beşli alacağım yine hastane çıkışı. onlar 0-3 ay değil yenidoğan diye geçiyor. 0-1 ay için iki patikli alt alacağım. buranın baharı biraz serin. iki üç tane de atlet. bir de kesinlikle bir ya da iki penye yelek.

bunun dışında iki, üç tulum alırım 0-3 ay. bir iki de takim alirim. ama onlari sonraya birakacagim. hediye vs gelirse diye.

0-3 aylar biraz daha büyük oluyor. benim kızlar 52cm doğdu. ilk zamanlar 0-3 ay giydiklerinde bacakları pijamadan ya da tulumdan çıkıyordu. bu yüzden ilk yeni doğan giydirmek gerekiyor.

sonrası için sonra almayı düşünüyorum. bebeğin büyüme hızına bakarak. bir de yaz bebeğini bilmiyorum. duruma göre bakacağım.

elim değerse liste yapmayı düşünüyorum. insallah yapabilirim

1 bebek geçmişimle çok tecrübeli değilim ancak rahat ettiğim kullanımları yazayım canım
Bazı arkadaşlar patiksiz altlarla rahat etmiş ama ben 3-4 aylıkken geçtim patiksizlere. Patikli altlarla çok rahat ettim açıkçası. Ayaklarına bunun üzerine çok sıkmayan örme patik giydiriyordum.
Kurutma makinesi faktörü de önemli boylarla ilgili. Eğer kurutma makinesi kullanılıyorsa %100 pamuk olduğu için çekiyor küçülüyor ve bebek hızlı büyüyor ilk üç ayda. O nedenle benim iki adet 10'lu hastane çıkışı dışında 7-8 tulum, 7-8 patikli alt, 7-8 çıtçıtlı zıbın tarzı üst, 2 yelek, bazen gerekti örme 3-4 hırka ile ev içinde idare ettim. Erken doğdu bunların hepsini kullandım ama uzundu benim bebek o nedenle 3 ay olmadan 3-6 aya geçtim. Onlarda da bol çorap , çokça patiksiz alt ve tişört tarzı kullanımını anlayıp ona göre gerekirse ekstra alınıyor.
Dışarısı için puset içine yerleştirilen içi pamuk dışı deri tarzı kalın zarflardan bulmuştum tabii kış bebeğiydi rahat ettim. Nisan çok sıcak olmuyor, Akdeniz veya Ege'de yaşayanlar için kalın gelebilir ama ben buralarda yine aynılarını kullanırım diye düşünüyorum.
Bu arada halen alışveriş yapmadım, hiç bir şey almasam bile yetecekmiş gibi geliyor temiz kaldı herşeyi yavrumun , bakalım kız olursa birkaç şey alırım

Yenidoğanlar da kısa oluyor sanki ya bugün çıtçıtlı atlet baktım 50 cm yazıyo çocuk az uzun doğsa olmayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…