- 27 Eylül 2018
- 1.619
- 3.474
- 133
- 32
Anladım canım sağol1 bebek geçmişimle çok tecrübeli değilim ancak rahat ettiğim kullanımları yazayım canım
Bazı arkadaşlar patiksiz altlarla rahat etmiş ama ben 3-4 aylıkken geçtim patiksizlere. Patikli altlarla çok rahat ettim açıkçası. Ayaklarına bunun üzerine çok sıkmayan örme patik giydiriyordum.
Kurutma makinesi faktörü de önemli boylarla ilgili. Eğer kurutma makinesi kullanılıyorsa %100 pamuk olduğu için çekiyor küçülüyor ve bebek hızlı büyüyor ilk üç ayda. O nedenle benim iki adet 10'lu hastane çıkışı dışında 7-8 tulum, 7-8 patikli alt, 7-8 çıtçıtlı zıbın tarzı üst, 2 yelek, bazen gerekti örme 3-4 hırka ile ev içinde idare ettim. Erken doğdu bunların hepsini kullandım ama uzundu benim bebek o nedenle 3 ay olmadan 3-6 aya geçtim. Onlarda da bol çorap , çokça patiksiz alt ve tişört tarzı kullanımını anlayıp ona göre gerekirse ekstra alınıyor.
Dışarısı için puset içine yerleştirilen içi pamuk dışı deri tarzı kalın zarflardan bulmuştum tabii kış bebeğiydi rahat ettim.Nisan çok sıcak olmuyor, Akdeniz veya Ege'de yaşayanlar için kalın gelebilir ama ben buralarda yine aynılarını kullanırım diye düşünüyorum.
Bu arada halen alışveriş yapmadım, hiç bir şey almasam bile yetecekmiş gibi geliyor temiz kaldı herşeyi yavrumun , bakalım kız olursa birkaç şey alırım
Bahsettiğim puset tulumu ve bahsetmediğimAnladım canım sağol
Bunlara bir de alt gerekiyor tabiBahsettiğim puset tulumu ve bahsetmediğimçıtçıtlı bodyler. Bu bodyler çok kullanışlı ve ikili hastane çıkışının içindekiler hariç 6- 7 şer tane de bunlardan vardı.
0-3 çok almadım. Hani çok küçük doğanlar kullanabilir fakat orta halli ya da büyük doğanlar için yazık olur. Patikli almalısın tabi. Gece uyurken özellikle çorap giymese iyi olur. Benim evde giydikleri patikliydi hep. Gezmeye gitmek için eşofman almıştımTecrübeli annelere soruyorum 0-3 ay için ne kadar kıyafet alınmalı çok kullanılıyor mu patikli mi patiksiz mi daha çok kullanılıyor
Teşekkür ederim. Denerim onu daÇok geçmiş olsun. Zencefilli bal iyi gelir.
Benim ilk gebeligimde seker problemi oldu malesef. Daha 5 haftalikken ayak parmaklarim morarmaya baslamisti. ailemizde kimsede diyabet yok. Kimse gebelik sekeri de yasamamis. Kilom normal. Bir sure diyetle kontrol altinda tutmaya calistilar. Ama diyet hicbir ise yaramadi. Sonra insuline baslamak zorunda kaldim ama malesef insulinle bile dusmuyor. Tamamen hormonal. bana sorarsaniz tamamen stresle alakali. Malesef bu sefer cok daha erken baslamak zorunda kaldim insuline ve ilkinde oldugu gibi yine insulin bile ise yaramiyor. Insulin miktarini yavas yavas artiriyorlar ama o da bazen sekerimin asiri dusmesine sebep oluyor. Cok duserse komaya girme ihtimalim var. o yuzden gece bile kalkip kontrol etmem gerekiyor kan sekerimi. Uyku falan da yok yani. kasilmalari 30 dan sonra siki takibe almislardi ilkinde. iki gune 1 nst ye giriyordum. Olu dogum riski yuksek olunca zaten 40 haftayi bekletmiyorlar. oncesince suni sanciyla baslatiyorlar. benim kizimda kendiliginden erken geldi. sonrasinda bebekte de seker olma olasiligi var. beni aslinda en cok uzen durum da bu malesef. her sene duzenli kontrol ediliyor. Ozellikle ergenlik zamaninda cikabilecegi soyleniyor. Bu sefer kasilmalar bu kadar erken baslayinca dogumun daha da erken olabilecegini soylediler ama direk sekere baglamadilar. bence tamamen yorulma ve stresle alakali. malum kizim kucuk surekli indir kaldir pesinden kostur. ayrica sekerden dolayi da fazlasiyla hareket etmem gerekiyor. Dedigim gibi dogru duzgun uyuyup dinlenemiyorum da. Uykuyu seven bir insan degilim aslinda ama vucut kaldirmiyor tabi. onun disinda baska sikintilar da var malesef daha teshis konulamamis.çok geçmiş olsun size de. Allah tüm korktuklarinizdan uzak etsin sizi ve bebeğinizi.
özel değilse sıkıntınız nedir diye sorabilir miyim? kasılmalar sebebiyle mi yoksa başka bir sebepten mi?
insallah geçer kasintilar ve tüm rahatsızlıklar. sağlıkla ve zamanında alırsınız inşallah bebeğinizi kucağınıza..
Ben de bulantı kusmadan dolayı 4 kilo verdim, 2 kilo geri aldım. 15 gün önce öyleydi, şu an kaçım bilmiyorum ama hamile kaldığım kiloyu geçmemişimdir daha.. Benim doktorum kilo almamama şimdiye kadar güzel dedi.ya kızlar ben kilo alamiyorum.valla hamilelikte bunu soyleyecegim aklima gelmezdi ama..18 hafatadayim ve sadece 1.5 kilo aldim.bebegimde alt sinirda kilosu o da oyle cok alamiyor.cok uzuluyorum.ben oglusumda 22 kilo almistim.bunda yok yok yok..oglum 4 kilo dogmustu.ama bu galiba minicik dogacak..istah da yok.bulanti kusma da devam...canim cok sıkkın..
Kim canım doktorun ben özgür derene gitmeyi düşünüyorum da kaçıncı haftadasın 18+1 im ben haftaya gitmeyi düşünüyorumBu hafta Ankara'da benim ayrıntılı ultrosonum var doktorum doçent ücret 550 nakit 600 kredi kartı.
54 56cm doğarsa nasıl olur bilmem ama 52cm 'di benim kızlar yeni doğan oluyordu. gözümüze küçük geliyor ama bebekler de minnak oluyor.Yenidoğanlar da kısa oluyor sanki ya bugün çıtçıtlı atlet baktım 50 cm yazıyo çocuk az uzun doğsa olmayacak
gerçekten oldukça zor bir süreçmis. insallah bu sefer en az sıkıntıyla atlatırsınız sıkıntılarınızı.Benim ilk gebeligimde seker problemi oldu malesef. Daha 5 haftalikken ayak parmaklarim morarmaya baslamisti. ailemizde kimsede diyabet yok. Kimse gebelik sekeri de yasamamis. Kilom normal. Bir sure diyetle kontrol altinda tutmaya calistilar. Ama diyet hicbir ise yaramadi. Sonra insuline baslamak zorunda kaldim ama malesef insulinle bile dusmuyor. Tamamen hormonal. bana sorarsaniz tamamen stresle alakali. Malesef bu sefer cok daha erken baslamak zorunda kaldim insuline ve ilkinde oldugu gibi yine insulin bile ise yaramiyor. Insulin miktarini yavas yavas artiriyorlar ama o da bazen sekerimin asiri dusmesine sebep oluyor. Cok duserse komaya girme ihtimalim var. o yuzden gece bile kalkip kontrol etmem gerekiyor kan sekerimi. Uyku falan da yok yani. kasilmalari 30 dan sonra siki takibe almislardi ilkinde. iki gune 1 nst ye giriyordum. Olu dogum riski yuksek olunca zaten 40 haftayi bekletmiyorlar. oncesince suni sanciyla baslatiyorlar. benim kizimda kendiliginden erken geldi. sonrasinda bebekte de seker olma olasiligi var. beni aslinda en cok uzen durum da bu malesef. her sene duzenli kontrol ediliyor. Ozellikle ergenlik zamaninda cikabilecegi soyleniyor. Bu sefer kasilmalar bu kadar erken baslayinca dogumun daha da erken olabilecegini soylediler ama direk sekere baglamadilar. bence tamamen yorulma ve stresle alakali. malum kizim kucuk surekli indir kaldir pesinden kostur. ayrica sekerden dolayi da fazlasiyla hareket etmem gerekiyor. Dedigim gibi dogru duzgun uyuyup dinlenemiyorum da. Uykuyu seven bir insan degilim aslinda ama vucut kaldirmiyor tabi. onun disinda baska sikintilar da var malesef daha teshis konulamamis.
bende şu önden açılabilen citcitli badileri çok seviyorum.Bahsettiğim puset tulumu ve bahsetmediğimçıtçıtlı bodyler. Bu bodyler çok kullanışlı ve ikili hastane çıkışının içindekiler hariç 6- 7 şer tane de bunlardan vardı.
Aynen 52 cm 3318 gr doğdu ve 2 tane 10'lu yenidoğan hastane çıkışını çok güzel kullandım. Markaya göre de değişiyor yalnız ben mothercare almıştım. Diğerlerini de kullandım pazarlardan aldıklarım da vardı. 3-6 aylardan sadece hediye gelmişti, onları da iyi kullandım.54 56cm doğarsa nasıl olur bilmem ama 52cm 'di benim kızlar yeni doğan oluyordu. gözümüze küçük geliyor ama bebekler de minnak oluyor.
2016 Mart anneleri grubundaki arkadaşlarımız da yazarız diyorlardı bebeği doğan uğramaz oldu bebek doğunca ilk zamanlar eline telefon alacak zaman bulamıyor insanYazarız tabi. Zaten sorular bitmez muhtemelenkız bende öyle acaba kime benzeyecek, saçı ne renk olacak? Çok merak ediyorum.
kesinlikle marka farkediyor. Azîz bebe diye bir markadan bir tulum almistim onu hiç kullanamadım mesela. hap kadardı. onun dışında da hiç okadar küçüğüne rastlamadim. diğerlerini hep kullandım.Aynen 52 cm 3318 gr doğdu ve 2 tane 10'lu yenidoğan hastane çıkışını çok güzel kullandım. Markaya göre de değişiyor yalnız ben mothercare almıştım. Diğerlerini de kullandım pazarlardan aldıklarım da vardı. 3-6 aylardan sadece hediye gelmişti, onları da iyi kullandım.
Ya illa ki herkes şimdiki gibi aktif olamaz ama ben tamamen kimsenin yazmayacağını düşünmüyorum.2016 Mart anneleri grubundaki arkadaşlarımız da yazarız diyorlardı bebeği doğan uğramaz oldu bebek doğunca ilk zamanlar eline telefon alacak zaman bulamıyor insan
Ben kullanmadım ama arkadaşımda hamile başından beri duphalac adında bir şurup kullanıyorHanımlar kabızlık için ilaç kullanan oldu mu hiç aranızda?doğal yöntemler ise yaramıyor kaç gündür maalesef , hamilelerin kullanabileceği bir ilaç var mı acaba, yarın eczaneye de soracağım.
Canım çok az al hemen büyüyolar. 3-6 ay çok daha iyi oluyr. Patikli daha iyi olmuştu ilk zamnlar. Ama sonrasında patikli kullanşlı olmuyo. İstediğin zamn çorabı çıkaramıyorsun ayağı hava alsın istiyosun bazen.Tecrübeli annelere soruyorum 0-3 ay için ne kadar kıyafet alınmalı çok kullanılıyor mu patikli mi patiksiz mi daha çok kullanılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?