2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Kızlar demin görümcem (böyle deyince de tuhaf oluyor 🙄) eşime mesaj yazmış. Bebek doğunca size geleyim, geceleri falan bebek uyumaz yardım ederim diye.. İyi niyetinden yüzde yüz eminim ona hiçbir şey diyemem ama keşke bana yazsaydı. Kaldı ki ben doğumdan sonra eve kimseyi sokmayı düşünmüyorum aileler dahil.. Hem biz hastane ortamından gelmiş olacağız hem de kimsenin izolasyonuna güvenemiyorum, dışarı çıkıyorlar çünkü.. Bu arada görümcem bekar, bebek bakma deneyimi de yok hani.. Birini alacak olsam zaten ya annemi ya kayınvalidemi alırdım eve kalmaya.. Ben ziyaret için bile istemiyorum. Eşime de dedim ben hastane sonrasında bir süre eve kimse gelsin istemiyorum diye.. Yorum yapmadı, ablasına ne dedi bilmiyorum.
Ve bu arada aritmi problemim var benim çocukluğumdan beri, zaten burada da konuşmuştuk, holter vs taktırdım hamilelikte zorladığı için.. Dün bir doktor tvde virüsün aritmi problemi olanlarda da riskli olduğunu söyledi 😕 Dünden beri canım sıkkın zaten bu konuda, öyle olunca daha bir temkinli olmam gerekiyor. Ne yapacağım, kimseyi de kırmak istemiyorum. Kendi anne babama gelmeyin derim, kırılsalar bile unutulur gider ama eş ailesine nasıl denir bilemedim.
Canım bence eşinle konuş o söylesin. Böyle bir salgın varken de normal endişelerin. Ben insanları da anlamıyorum. Sana gelip teklif eder istersen yardıma gelebilirim diye. Sen de teşekkür edip kendim hallederim, ihtiyacım olursa haber veririm dersin ve olay biter. Normali budur yani. Karşı taraf hiç düşünmüyor. Boşu boşuna geriliyor insan. Ben de mesela ilk tecrübem olacak bu. Ne yapacağım, nasıl yapacağım bilmiyorum. Ama bu süreçte sürekli anneler yanımda olsun istemem yani. Benim tecrübe kazanmam lazım, baş edebilmem lazım.

Çok zor bir dönem gerçekten
Bende kimse gelsin istemiyorm ama yanlış anlarlar diye korkuyorum kayınbabam çalışıyor üstelik para işiyle uğraşıyor :KK43: ama kırılırlar yanlış anlarlar diye bişe de diyemiyorum evin içinde muhafaza edicez kendimizi mecbur sosyal mesafeyi koricaz kimsenin kucağına vermeyi düşünmüyorum

Eşime bile vermek istemiyorum eğer alırsada maskesiz vermeyi düşünmüyorum çalışıyor çünkü haftada 3 gün öğlene kadar

Söyle dicem ama kelin merhemi olsa kendine sürer
Eğer açık sözlü biriysen açık açık söyle korkuyorum diye.
Yeni doğmuş savunmasız bi bebek olacak çünkü Allah muhafaza kendimizde korumamz lazm :KK43:
Çok zor bi dönem çok :KK43:
Aslında bana yazsaydı iyi olurdu, hem konusu açılmış olurdu ben de böyle böyle düşünüyorum derdim. Söylemiş olurdum. İnşallah bana da yazar doğum daha da yaklaşınca.. Yoksa konusu açılmadan direkt açamam.
Canım aynı şeyi yaşadım ve kimseyi istemiyorum dedim çünkü evler çok büyük değil nefes nefese iç içe Olmaz biz eşimle 2 çocuk daha olmasına rağmen idare ettik hayır demesini bilmek lazım geçsin şu günler herkes görür zaten
Aynen, ben çocuğunu sevdirmeyecek bir insan değilim ama yanlış anlaşılmak da var işin ucunda..
Canım bence eşinle konuş o söylesin. Böyle bir salgın varken de normal endişelerin. Ben insanları da anlamıyorum. Sana gelip teklif eder istersen yardıma gelebilirim diye. Sen de teşekkür edip kendim hallederim, ihtiyacım olursa haber veririm dersin ve olay biter. Normali budur yani. Karşı taraf hiç düşünmüyor. Boşu boşuna geriliyor insan. Ben de mesela ilk tecrübem olacak bu. Ne yapacağım, nasıl yapacağım bilmiyorum. Ama bu süreçte sürekli anneler yanımda olsun istemem yani. Benim tecrübe kazanmam lazım, baş edebilmem lazım.
Eşim de istemez aslında gelinsin edilsin ama direkt söyleyemez sanırım. Kayınvalidem kontrollere giderken bizim arabayı alın öyle gidin diyor mesela, eşim de kaç defa anne siz de dışarı çıkıyorsunuz arabayı kullanıyorsunuz minibüsten taksiden ne farkı var dedi. Yürüyoruz hastaneye bu yüzden.. Belki bu konuda da söyler, inşallah söyler.

Ya kızlar bu diyeceğim garip mi gelir bilmiyorum. Şimdi bebeği bol bol emzireceğiz inşallah tabi, ben yanımda biri varken emzirme fikrine sıcak bakamıyorum ya😖 özel yerleri gösterememe durumumu bilir bir kısmınız eşimin bile görmediği yerlerden😀 Yani ben hiç hoşlanmıyorum böyle şeylerden. Eşim sorun değil de kv mesela ben hep mesafemi korudum onlara karşı. Şimdi açıp mememi onların yanında istemiyorum böyle şeyler. Ay bilemedim ya düşündükçe daralma geliyor. Kendi annem de yanımda olacak hadi o da neyse annem sonuçta zamanında her tarafımı gördü. Ama başkası varken açamam sağımı solumu gerilirim gibi geliyor😪😓

Aslında bana yazsaydı iyi olurdu, hem konusu açılmış olurdu ben de böyle böyle düşünüyorum derdim. Söylemiş olurdum. İnşallah bana da yazar doğum daha da yaklaşınca.. Yoksa konusu açılmadan direkt açamam.

Aynen, ben çocuğunu sevdirmeyecek bir insan değilim ama yanlış anlaşılmak da var işin ucunda..

Eşim de istemez aslında gelinsin edilsin ama direkt söyleyemez sanırım. Kayınvalidem kontrollere giderken bizim arabayı alın öyle gidin diyor mesela, eşim de kaç defa anne siz de dışarı çıkıyorsunuz arabayı kullanıyorsunuz minibüsten taksiden ne farkı var dedi. Yürüyoruz hastaneye bu yüzden.. Belki bu konuda da söyler, inşallah söyler.
Sana söyleyecek olursa hiç kem küm etmeden direkt gerek olmadığını, ihtiyaç halinde çağıracağını söyle canım bence.

Naçizane önerim canımmm, nişastasını iyice yok et pirincin, ben ılık tuzlu suya ıslayıp , yıkarken de hiç nişasta kalmayana kadar yıkayıp, iyice kavuruyorum. Sonra suyunu veriyorum. Fazla su koymadan pişiriyorum. Afiyet olsun 😋

Çok teşekkür ederim canım deneyeceğim. 😇

Canım aynı sıkıntıyı ben de yaşadım. Hatta eşim dalga geçip dururdu. Harika pilavından mı yaptın diye. Yanına yoğurt var mı yutamıyorum da derdi😁 Sonra bir tarife rahata erdim mis gibi oluyor şimdi. Tarif şöyle
Pirinci sıcak suda 15dk bekletip duru su akana kadar bir güzel yıkıyorsun. Tencereye zeytinyağı veya tereyağı koyup kavuruyorsun biraz orta ateşte. Bu arada benim ölçüm 2ye 3. 2 bardak pirince 3 bardak sıcak su. İçine 1adet kesme şeker koy. Birkaç damla da limon sık. Altını kısıp tam 9dk kur saatini. Alarm ötünce altını kapatıp dinlendir.

Güzel tavsiyeler geldi valla bir sonraki yapışımda deneyeceğim inşallah canım 😇

Aslında Çatı ile alakalı o zor doğmlar bebeğin kilosuyla alakalı değil diye düşünüyorum. Ama tabi doktorun daha iyi bilir biz ne desek boş 🥰

Maşallah canm herşeyin güzel olmasına sevindim🥰

Maşallah canımm herşeyi çok güzel sağlıkla büyüt inşallah🥰

Yok canım ilki sezeryan oldu benm ama sezeryan sonrası çok çektm hemoroidden .
Yine doğum sonrası aynı sıkıntıyı çekmemek için önlem almak istiyorum.

canm bende çok güzl yapardm elimin ayarı kaçtı bi ara. Ordan beri ölçüyle yapıyorum.
1 bardak pirinç e 1,5 su bardağı sıcak su koyuyorm en kısık ateşte pişiriyorum.
Pirinci bol su ile yıkamak çok iyi oluyor. Bir de suyunu koymadan güzelce kavurmak gerekiyor.
Pişince de kapağı kapalı 10dk dinlensin mis gibi oluyor. Bizim genelde ölçümüz 2 bardak pirinç 3 bardak su.

Çok sağ ol canım. Bir deneyelim bakalım bu şekilde ölçülü inşallah tutturdum bu defa.

Kızlar demin görümcem (böyle deyince de tuhaf oluyor 🙄) eşime mesaj yazmış. Bebek doğunca size geleyim, geceleri falan bebek uyumaz yardım ederim diye.. İyi niyetinden yüzde yüz eminim ona hiçbir şey diyemem ama keşke bana yazsaydı. Kaldı ki ben doğumdan sonra eve kimseyi sokmayı düşünmüyorum aileler dahil.. Hem biz hastane ortamından gelmiş olacağız hem de kimsenin izolasyonuna güvenemiyorum, dışarı çıkıyorlar çünkü.. Bu arada görümcem bekar, bebek bakma deneyimi de yok hani.. Birini alacak olsam zaten ya annemi ya kayınvalidemi alırdım eve kalmaya.. Ben ziyaret için bile istemiyorum. Eşime de dedim ben hastane sonrasında bir süre eve kimse gelsin istemiyorum diye.. Yorum yapmadı, ablasına ne dedi bilmiyorum.
Ve bu arada aritmi problemim var benim çocukluğumdan beri, zaten burada da konuşmuştuk, holter vs taktırdım hamilelikte zorladığı için.. Dün bir doktor tvde virüsün aritmi problemi olanlarda da riskli olduğunu söyledi 😕 Dünden beri canım sıkkın zaten bu konuda, öyle olunca daha bir temkinli olmam gerekiyor. Ne yapacağım, kimseyi de kırmak istemiyorum. Kendi anne babama gelmeyin derim, kırılsalar bile unutulur gider ama eş ailesine nasıl denir bilemedim.

Vallahi merhemim olsa başıma sürerdim. Bende direk söyleyemiyorum bu tarz şeyleri. İyi düşünüyorlar güzel düşünüyorlar ama bu dönemde insan her şeyden korkuyor. Dur bakalım belki Sanada açar konusunu o zaman uygun bir dille söylersin. Olmazsa zaman yaklaşınca tekrar eşinle konuşursun o anlatır artık.

Ya kızlar bu diyeceğim garip mi gelir bilmiyorum. Şimdi bebeği bol bol emzireceğiz inşallah tabi, ben yanımda biri varken emzirme fikrine sıcak bakamıyorum ya😖 özel yerleri gösterememe durumumu bilir bir kısmınız eşimin bile görmediği yerlerden😀 Yani ben hiç hoşlanmıyorum böyle şeylerden. Eşim sorun değil de kv mesela ben hep mesafemi korudum onlara karşı. Şimdi açıp mememi onların yanında istemiyorum böyle şeyler. Ay bilemedim ya düşündükçe daralma geliyor. Kendi annem de yanımda olacak hadi o da neyse annem sonuçta zamanında her tarafımı gördü. Ama başkası varken açamam sağımı solumu gerilirim gibi geliyor😪😓
Canm aynı evde yaşıyorum ben. Aynı düşünce bende de var oramı görmesini istemiyorum odama çekilip yaparım yada birşey örterim galiba sürekli üstüme bende huylanırım kendi annemin yanında bile. Hastahanede de ben doğum yaparken orayı temizleyecek ben gelmeden çocuğun üstünü flan giydirir. Sonra eşime dedim sen kal yanımda dur diye

Valla bişe diyim mi ilk kızmda bende böyle diyodum hatta odama gidip emziriyodum ama biyerden sonra olmuyor 😂😂 açıyorsun veriyosun yani

Zaten biyerden sonra alışıyorsun hemencecik vermeye tuttuktan sonra biyerin gözükmüyor hafif kıyafetinlede kapayınca

Kuzm eşin ne cevap vermiş peki?

Bende senin gibi düşünüyorum canım. Hadi annem, kardeşim neysede kv görümce onların yanında açamam bende.
Emzirme işini hep odada yalnız yaparım diye düşünüyorum evdeyken.
Bazıları da öyle bir veriyorki hiçbir şey görünmüyor iyi sakınıyorlar. Onun formülünü de bulmak lazım. 😅

Çok zor bir dönem gerçekten
Bende kimse gelsin istemiyorm ama yanlış anlarlar diye korkuyorum kayınbabam çalışıyor üstelik para işiyle uğraşıyor :( ama kırılırlar yanlış anlarlar diye bişe de diyemiyorum evin içinde muhafaza edicez kendimizi mecbur sosyal mesafeyi koricaz kimsenin kucağına vermeyi düşünmüyorum

Eşime bile vermek istemiyorum eğer alırsada maskesiz vermeyi düşünmüyorum çalışıyor çünkü haftada 3 gün öğlene kadar

Söyle dicem ama kelin merhemi olsa kendine sürer
Eğer açık sözlü biriysen açık açık söyle korkuyorum diye.
Yeni doğmuş savunmasız bi bebek olacak çünkü Allah muhafaza kendimizde korumamz lazm :(
Çok zor bi dönem çok :(
Ben whatsapptan durum yapmıştım kimse gelmesin diye. Alınacak bir durum yok malum ortalıkta hastalık var.
Kuzm sana bişe soracm senin 2.ci doğumun nasıldı😍 oda kolay oldumu
1. 2. Ve 3. Çok zor oldu bi bu kolay oldu sadece. Oda artık bi zahmettt😂

Kızlar hepinizden Allah razı olsun 😍 Okudukça rahatladım ya iyi ki varsınız cidden. Şimdi yoldayız. Sanırım biraz daha geldi suyum. Depend giymistim Allah'tan. Ay eşim ağladı iyi mi😅 kiyamam heyecanları herhalde. Dua edin bana bir avazda sağlıkla dogurayim diye😍 seviyoreee hepiniziii🥰🥰🥰
Canımmm bir avazda kavuş meleğine inşallah dualarımdasın

Sana söyleyecek olursa hiç kem küm etmeden direkt gerek olmadığını, ihtiyaç halinde çağıracağını söyle canım bence.
Kız bir de dün kayınvalideme şu görseli attım, şakayla karışık "Bizim pencere de yüksek artık merdiven dayarsınız siz😅" dedim. O da kadere bak ya falan yazdı. Ertesi günü böyle bir teklifle gelmeleri olmadı.
Screenshot_20200330-155636_Instagram.jpg

eggplantlover eggplantlover Canım ben şahsen çekinmem mememi çok açtım çünkü protez taktırdığım için 🤣 Alışığım. Ama mahremiyet önemli, yaldır şaldır her yerde açılmasını da hoş bulmuyorum. Ve bu kişinin kendi kararı, başkasının yanında emzirmek durumunda değilsin. Emzirirken çıkar mısınız rahat olamıyorum dersin.

Canm aynı evde yaşıyorum ben. Aynı düşünce bende de var oramı görmesini istemiyorum odama çekilip yaparım yada birşey örterim galiba sürekli üstüme bende huylanırım kendi annemin yanında bile. Hastahanede de ben doğum yaparken orayı temizleyecek ben gelmeden çocuğun üstünü flan giydirir. Sonra eşime dedim sen kal yanımda dur diye
Valla bişe diyim mi ilk kızmda bende böyle diyodum hatta odama gidip emziriyodum ama biyerden sonra olmuyor 😂😂 açıyorsun veriyosun yani

Zaten biyerden sonra alışıyorsun hemencecik vermeye tuttuktan sonra biyerin gözükmüyor hafif kıyafetinlede kapayınca
Bende senin gibi düşünüyorum canım. Hadi annem, kardeşim neysede kv görümce onların yanında açamam bende.
Emzirme işini hep odada yalnız yaparım diye düşünüyorum evdeyken.
Bazıları da öyle bir veriyorki hiçbir şey görünmüyor iyi sakınıyorlar. Onun formülünü de bulmak lazım. 😅
Ay kızlar benim gibi düşünenlerin olması beni rahatlattı gerçekten. Paylaşmaya bile tereddüt etmiştim burada. Sağolun valla🤤 Böyle şeyleri de açıkça sanırım söylemek lazım. Ne diye kendimize dert ediyoruz bilmiyorum her şeyi aslında. Gerekirse patavatsız olacaksın valla. Mecbur değilim mememi herkese göstermeye. Hastanede zaten bir kişi olacak yanımızda muhtemelen. Eşim olursa sıkıntı yok. Kendi anneme de söylerim açıkça anlar o sıkıntı yapmaz. Kv de yanımdayken emzirmem gerekirse sizi dışarı alabilir miyiz derim artık 😐

eggplantlover eggplantlover Canım ben şahsen çekinmem mememi çok açtım çünkü protez taktırdığım için 🤣 Alışığım. Ama mahremiyet önemli, yaldır şaldır her yerde açılmasını da hoş bulmuyorum. Ve bu kişinin kendi kararı, başkasının yanında emzirmek durumunda değilsin. Emzirirken çıkar mısınız rahat olamıyorum dersin.
Aynen canım söyleyeceğim bir şekilde. Ben hiç bir zaman rahat bir insan olmadım bu konularda. Daha doğrusu bazı sınırlarım var ve o sınırı kimse aşsın yüz göz olalım istemiyorum. Bir tanıdığım açıp memesini benim yanımda emzirince de rahatsız oluyorum mesela. Denk geldim çok. Mahremiyet benim için çok önemli.

Back
X