• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Yok canım ne kusuru..gecenin bu vakti ben de uykuluyum normal seyler bunlar..😊
Karanfil yagı alerji yaparsa diye hic denemedim canım..alerjik bünyesi korkuyorum.biz hala baharat tuketemiyoruz nane ve kekik dışında.

Çocuklar nasil oldu toparladilar mi?
toparlanmisti ki tekrar başladı bugün 🙄
Gördüm yaa parmağını yediklerim çok tatlılar 😍 bütün marifetlerini tek bir videoya sığdırmışsınız bravo size 👏🏻👏🏻

Bizimki de koşuyor odadan odaya aklına bişey geliyor mama diye mutfağa koşuyor mesela ya da gol gol diye topunu aramaya koşuyor. Artık koşarken de düşmemeyi öğrendi o da öğrenir merak etme 😊😊

Onları da diyorum neden sonuç öğrensin diye ama onlar uzun cümleler ya anlamaz diye düşünüyorum ama artık yavaş yavaş anlamaya başlıyorlar bütün komutları anlıyor nerdeyse yani günlük ve çok kullandığımız. Getir götür koy al dün mesela bir kitabı okuyunca tekrar yerine koymayı öğrettim. Git bunu masanın üstüne bırak diyorum bırakıyor başkasını alıp geliyor. Terliğimi getiriyor bana diyorum ki diğerni de getir giyeyim diğerini de alıp getiriyor.

Bi de konuşma süreci birden hızlandı duyduğu herşeyi söylemeye çalışıyor. Ellerimizi yıkayalım diyorum ellelele bişey diyor. Oyuncağı var merhaba ve güle güle diyen gülü gülü gibi dilini ağzında çeviriyor. Bi de maymunu öğrendi ağzını yediğim öyle bir maymun deyişi var ki maymaa diyor maymun der demez. Hatta babası öylesine hiç cevap beklemeden cırt cırtlı kitabından düşmüş muz resmi vardı elinde gösterip bunu kim yer dedi bizim ki maymaa demez mi şaştık kaldık. Maymunu başka nir kitaptan öğrendi. Cırt cırtlı kitabı da hep anlatıyoruz ama maymun u öğrenir öğrenmez onu onla bağdaştirıp hatırlayıp söyleyeceğini hiç düşünmemiştik. Belki de tesadüftür bilemiyorum. Bi de kitapları eline alıp kendi kendine bişeyler konuşuyor hatta dün 10 dk falan kendi kendine oynadı söylendi hiç bozmadım videoya aldım hatta bugün atayım bi parça 😊😊

Böyle bir uzun uzun ipek in gelişim süreci paylaşımı oldu benim için bu da burda dursun ne zamandır yazmamıştım.

Şaka maka 1 yaşına yaklaştı son zamanlarda büyüdüğü aşırı gözle görünür oldu. Özellikle bilişsel gelişim açısından. Zaten yürüme sürecinde bi durgunlaşmıştı o sıra yürümeye odaklandığını düşündüm doğruymuş. 2 aydır yürüyor son 1 aydır da anlama ve konuşma yetisi çok arttı.

🧿🧿🧿🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 🧡🧡🧡🧡
çok tatlı anlatıyorsun ya 😍
pazartesi teste götürün direkt dedi ama ben yarın doktora götüreceğim. dedigin gibi yapmazlar zaten, bosuna sıraya girip risk almaya gerek yok. bugün buranın pazarı hastaneler çok kalabalık o yüzden yarın götüreyim cocuk doktoru bir görsün diyorum

sagolasin, basit bir soğuk algınlığı diye gittik aile hekimine, burun akintisi geniz akıntısı, bir de vucut agriis var galiba basini kaldıramıyor. simdi boyle oluyor covit ates olmuyor dedi. aferin yazdı pazartesi gecmezse teste götürün cocugu dedi. iki gun önce ayni belirtilerle biri pozitif çıkmış.

o kadar çok haklısın ki enerjini düşürme derken. bu konudaki huyumu hic sevmiyorum.

canımsın 🥰🥰🥰 ben de seviyorum sizi. Asim sabah bir iyiydi, dedim şükür gecmis, 1 saat sonra yine sümüğü akan, mizmiz Asima dönüştü. bazen cok keyifli, aa iyi diyorum, yarim saat sonra ne oldu bu cocuga diyorum. karadeniz havasi gibi.
iyi haberlerini dört gözle bekliyorum 🙏
bitter candır ama sen nesin böyle ya ben seni yemeyi tercihederim 😂
Kızlar diş için. İlgilenen olursa. Almanya’da bu ürünü kullanıyorlarmış hep bebeklere. Huzursuzluk, diş çıkarma, ateş, ishal. Herşeye iyi geliyormuş. Ben aldım. Diş huzursuzluğu döneminde hep kullandık. Bitkisel bir ürün. Tavsiye ederim. Minicik toplar var içinde. Ağrısı huzursuzluğu olunca 7-8 tane veriyorum.
iyi geliyor mu yani ateşe ishale felan da iyi mi yoksa huzursuzluk için mi ?
Selam arkadaslar ben dun regl oldum ama öyle boyle degil bu hap benim hormonlari alt ust etti sanirim oncesindede gereksiz sacma sebeplerden esimle tartistim evden kovdum sonra sen nerdeydin diye evi terkedecek oldum sonrada regl basladi zaten karya da ayri huysuz yeni disler geliyor galiba uykusunda agliyor bagiriyor flan surekli is yapamaz hale geldim.
Havalarda soguk gidiyor disari cikamiyoruz 5dk. Dün parka goturdum salıncağa bindirdim esiyordu ama baya bugunde biraz huzursuz. Bende boyle durumlar siz nasilsiniz ?
bende 42. gün oldum nihayet. baharım ya senin bi sakinlesmen lazım. bende de cok oluyor patlamalar ve işe gitmemenin çok büyük etkisi var. yani aslında pandemi olmasa iş olmasa bile sosyalleşmek yeterli olurdu bizim için ama sartlar. havalar az rahatlasa daha cok vakit ayıralım kendimize. biz mutsuz olursak cocuklar da mutsuz olur ama biz onlar daha iyi olsun diye isten ayrildik istifa ettik di mi 🙈
Biz de aşımızı vurulduk geldik bakalım🙋‍♀️
biz de vurulduk ne feryat figan 😫
Amin kuzum hepsinin inşallah

Saol adaşım parti prensi hastalandı anca dönebiliyorum şükür bugünlere

Amin inşallah canımmm benim hepsinin yolu iyilerle kesişsin

Baharım nasıl oldun kuzum

Eşin ne durumda inşallah bir sıkıntı yoktur canım

Saol teşekkür ederim canım

Asım paşam nasıl oldu dilzarım

Allah ım şifa versin nedir son durum çıkardınız mı hastaneden

Saol Baharım amin inşallah

Allahım hayırlı sağlıklı ömür versin anneli babalı abili büyüsün Güneşimiz

Rahatsız oluyorsan verme kuzum. O kadından elektrik alamıyordun diye hatırlıyorum. Bişeyler bahane et. Uyku yemek gibi

Allahım korusun yoktur inşallah şimdi nasıl paşam

Ata rahatsızlanınca takip edemedim. Rüyan hayırlara vesile olsun. Eşim de misafir sever. Güzel mangal yapar. Birgün nasip olsun. Zaten eşim diyor şu virüs bitsin Nisan anneleri siz biryer tayin edip buluşursunuz diyor

Oy miniğim inşallah şimdi iyidir halası. Rızkı bol olsun bebişin

Baharcım iş hayatını bıraktın, bebek yorucu,virüs derken yeni hayata uyum hiçbirimizde kolay değil. Eşini artısı eksisi ile kabul edip sıkıntıları bağırmadan tartışmadan dile getirip çözüme ulaştırmalısın. Bazen erkekler göremezler göstermek gerekir. Beyinleri bizimki gibi çalışmıyor ne yazık

İnşallah bişey yoktur kuzum

Allahım korusun anneli babalı büyütsün boncuk gözlümü

Ayağına taş gözüne yaş değmesin Maaşallah çiçeğime

Depara geçti desene kim tutar asyamı

Kuzum nasıl oldun. Biz doğum günü ertesi vurulduk mahfetti yavrumu çok ağır geldi

Biz varımız. Herzaman ki gibi arkalarından geliyor arkadaşlarının

Musmutlu yaşları olsun. Ne güzel durucuk maaşallah

Dayanma kuzum, bas bağrına ben öyle yapıyorum 🥰

Oy gelinciğim bizi de diş ve aşı çok yordu. Damaktan inen bir dişi var ve çok acıyor. Şimdi nasıl gelinciğim

1 yaşta çokça güncelleme geldi bize de büyüyorlar maaşallah

Öperim karyamı senin huzursuzluğunu da hisseder. Dişler başlı başına sıkıntı zaten. Bireaz daha sakin ve sabırlı olmak seni rahatlatacaktır aslında
evet 4 olduk yürümeyenler🤭
Civanım, Senam, Zaram, Güneşim, Göktürküm iyiki doğdunuz annelerinizle yollarımız kesişti sayenizde. Allahım korusun sizleri . Musmutlu yaşlarınız olsun. Helinnnnn Helinnnnn Umudum- Umudum- SonsuzUmut SonsuzUmut @Sonsuzsukurler @Aslihaydo
sagol teyzesi 🥰😍😘

İyileşemedi bir türlü negatif çıktı aslında ama bu kadar uzun süren bir hastalık da ne anlamadık yarın tekrar doktora gidecek başka bir tedavi uygulanacaksa uygulansın diye.

Ata neden hasta aşıdan ve dişten mi yoksa başka bişeyi mi var kuzunun? Doğum günü yordu mu yoksa minnak bünyesini? 🥰🥰

BKGK BKGK anladım canım ben seni yeni evlisin sanmıştım. Yeni hayatına adapte olamadığını düşünmüştüm. Evet gerçekten saçma birşey için, olmadık yerlere getirmissiniz tartışmayı. Dediğin doğru bütün gün evlerdeyiz, durmayan Cocuklar stres yaptırıyor. Ben genelde huzursuzluk varsa oyun oynuyorum çocuklarla. Yemeği kurtariyor gerisini umursamıyorum. Oyunla yoruluyorlar bende o zaman yapıyorum işlerimi. Genede olmazsa olduğu kadar diyor, alıyorum elime kahveve teli, geçiyorum TV karşısına. Aman birdahami gelicem dünyaya, iş nankör dür. Kendimi uzdugume deymez. Ne kendimi ne onları sokmuyorum strese. Öyle böyle yuvarlanıp gidiyoruz.
Mutfakta ayağımın altında olmasından hoşlanmam demişsin ya. İşte herkes farklı bende tam tersi, mutfakta iş yaparsam gelsene burada otur, hem seni göreyim hem konuşalım diye yanıma çağırırım.

nzh99 nzh99 iyim canım Allah'a şükür bir sıkıntım yok. Bende bugün seni soracaktım, beğeni yapıyor yazmiyorsun hayırdır diyecektim.
Sen nasılsın canım iyisindir inşallah. Ata kuzumada geçmiş olsun neyi var.

Helinnnnn Helinnnnn insAllah toparlar canim.kisa sürede. Aşıyi hasta iken mi yaptırdin? Bu sabah ebe mesaj atti aşi geldi gelin olun diye zaten gecikmişti aşımız. Ama simdi de erva hasta dis de geliyor erteleyelim dedim.tamam ama bu hafta bitmeden gel su cicegi asisi hemen bitiyor sınırlı dedi.ama 1 haftada toparlayacagini sanmıyorum.daha disin sadece 1 i var 1i yok.hastayken yaptirsam olur mu acaba diye ondan sana sordum.

Umudum- Umudum- sifa olsun asiniz canim? Nasil oldu cok agladi mi senakus

Ben de yumurta yerim ama 1 tane. Zaten safram rahatsız 2 yersem tutamam orucu. Istifra ettirir.sarmaydi kofteydi bunlari iftar için dedim canim.sahura genelde kahvalti yeriz.esim yesil kabagi rendelelyip kavurup yogurtlar o oyle seviyor.susatmiyormus.marul yerim muhakkak..cok tok tutuyor. 2 3 yaprak yersem iyi
. Ama kizlarin dedigi badem muz yulaf uclusunu deneyecegim
Bi de ben bal ya da pekmez az da olsa yiyorum sahurda. Çünku yemezsem sekerim düşüyor gun icinde.
Iftar ve sahur hazirligi benim de en sevdigim sey ama gozum korkuyor 2 cocukla yetistiremezsem diye 🤭
Yetişir kız hemde o kadar çok vakit kalirki, birde saate bakarız sürekli vakit gelmedimi diye. Bende hem kahvaltı yaparım hem akasamdan kalan yemeği.
Bal pekmez bende yerim, daha doğrusu Allah ne verdiyse gömerim ☺️ beni ilk uyanış kahve zorluyor, belki böylelikle kahveden arınırım. Kolumu kessen sanırım, nescafe Gold akar.

Selam arkadaslar ben dun regl oldum ama öyle boyle degil bu hap benim hormonlari alt ust etti sanirim oncesindede gereksiz sacma sebeplerden esimle tartistim evden kovdum sonra sen nerdeydin diye evi terkedecek oldum sonrada regl basladi zaten karya da ayri huysuz yeni disler geliyor galiba uykusunda agliyor bagiriyor flan surekli is yapamaz hale geldim.
Havalarda soguk gidiyor disari cikamiyoruz 5dk. Dün parka goturdum salıncağa bindirdim esiyordu ama baya bugunde biraz huzursuz. Bende boyle durumlar siz nasilsiniz ?
Ah hormonlar şimdi kuzum ne desek boş herkeste farklı ben sinirli de olurum dyygusaldanıto boka ağladığım da olur. Bazen eşim anlar sen hasta mısın der bana sakin bir gününde eşinle konuş anlat böyle oluyorum çokta tepki verme he de bana diye

Helinnnnn Helinnnnn insAllah toparlar canim.kisa sürede. Aşıyi hasta iken mi yaptırdin? Bu sabah ebe mesaj atti aşi geldi gelin olun diye zaten gecikmişti aşımız. Ama simdi de erva hasta dis de geliyor erteleyelim dedim.tamam ama bu hafta bitmeden gel su cicegi asisi hemen bitiyor sınırlı dedi.ama 1 haftada toparlayacagini sanmıyorum.daha disin sadece 1 i var 1i yok.hastayken yaptirsam olur mu acaba diye ondan sana sordum.

Umudum- Umudum- sifa olsun asiniz canim? Nasil oldu cok agladi mi senakus
canim dediğin gibi aşı zaten bi var bi yok bi de daha yeni başlıyor burnu akıyor yaptırayım ikisi bi arada artık 🙈

BKGK BKGK canım ben de bazen atarlaniyorum esime.. aslında galiba bilinç altımda ona sığınma hissi var.yani ondan yardim istiyorum bilinc altimda.ama göremeyince bu öfkeye dönüşüyor.. belki senin de öyledir. Regl vs de çakışmış hersey ust uste gelmis anlıyorum seni. Ama canim kovmasan mı kocanı evden böyle basit nedenlerle. Bu ilişkinizi yıpratır. Uzme eniştemizi 😊 kendini de uzme karyamizi da üzme 😊
Erkek tarafi gibi konustum ama oglan bizim kız bizim sarkisi ile tatliya baglayalim 🥰😄:halay::ıslık:

Yetişir kız hemde o kadar çok vakit kalirki, birde saate bakarız sürekli vakit gelmedimi diye. Bende hem kahvaltı yaparım hem akasamdan kalan yemeği.
Bal pekmez bende yerim, daha doğrusu Allah ne verdiyse gömerim ☺️ beni ilk uyanış kahve zorluyor, belki böylelikle kahveden arınırım. Kolumu kessen sanırım, nescafe Gold akar.
Hahahahha alemsin yaa hahahajha :D :D
Evet ben de bi ara sahur da kahve icerdim 🤭😄
InsAllah dedigin gibi olur yetisir be cancagzim 😊
Allah bu ramazanı gunahlarimizdan arınmış olarak cikmayi nasip etsin hepimize 🥰

Hayırlı mübarek bir Ramazan olsun insAllah 🥰🎊🌸

Şükür sonunda yorucu ama keyifli bir pazar geçirdik bugün. Burda ocak şubat ayı gibi kar yağışı devam ediyor çıktık çocuklarla çocuklar gibi eğlendik kızakla kaydı kartopu oynadık çakma kardanadam yaptık Ayşecik kızakla kaymaya bayıldı hiç durmadan henn hennn diye binmek istedi ve ağzını açıp dil dışarda kar yemeye çalıştı. Zeynep kuzeniyle tamamen koptu sırılsıklam oldular hasta olmasalar bari ama bu onlara baya bi zaman yeter🥰
Okadar güzelsiniz ki bayıldım 😍🧿

Helinnnnn Helinnnnn aynen canim istifa ettik canlari sagolsunda buyusun okula gitsinler insallah o zaman baslariz :)
N Nehir8077 en iyisini yapiyorsun canim bndd bazen kiza yetemedigimi hissediyorum. Saglik olsun insallah gececek bu gunler.
Jadesi Jadesi Kalppare Kalppare evet bu dönemler insan daha bir hassas ve sinirli oluyor.

BKGK BKGK cano sana değişik bir önerim var hani hiçbir işe yetişemiyorum gerginsin Stres oluyorsun karya seni çok zorluyor işi de bıraktın ya yap ikincisini de o zaman cidden hiç bir şeye yetişemez ucundan bile tutamazsın kızların dediği huniyi tam geçirmiş olursun kafana salarsın belki her şeyi daha artık istemsiz alınır sinirlerin 🙂( dipnot:biraz gerçek biraz espiri değişik öneri )

Oyy kıyamam kuzuma benn nasil da yoruldu kim bilir? Saatleri şaşınca uykulari kaçıyor maalesef ya 😑
Erva afacan afacan seyler öğrendi teyzesi annesininn yüzüne su döküyor bak demedi deme bunlari ilerde kankilerine de anlatır bu benim kız 😄
Enaam bu gız benim sınıfının afacanı olacak galiba 😑🤣🤣 hep şikayet gelecek 😄 öğretmeni sandalyeye yapitirmasin da bu bise degil 🤣🤣
Ayy şaka bi yana hayal etmesi bile güldürdü :D
Olsun biz onu böyle de seviyoruz be 🥰🥰🥰🥰

Amin kuzum hepsinin inşallah
Saol adaşım parti prensi hastalandı anca dönebiliyorum şükür bugünlere
Amin inşallah canımmm benim hepsinin yolu iyilerle kesişsin
Baharım nasıl oldun kuzum
Saol teşekkür ederim canım
Asım paşam nasıl oldu dilzarım
Allah ım şifa versin nedir son durum çıkardınız mı hastaneden
Saol Baharım amin inşallah
Allahım hayırlı sağlıklı ömür versin anneli babalı abili büyüsün Güneşimiz
Rahatsız oluyorsan verme kuzum. O kadından elektrik alamıyordun diye hatırlıyorum. Bişeyler bahane et. Uyku yemek gibi
Allahım korusun yoktur inşallah şimdi nasıl paşam
Ata rahatsızlanınca takip edemedim. Rüyan hayırlara vesile olsun. Eşim de misafir sever. Güzel mangal yapar. Birgün nasip olsun. Zaten eşim diyor şu virüs bitsin Nisan anneleri siz biryer tayin edip buluşursunuz diyor
Oy miniğim inşallah şimdi iyidir halası. Rızkı bol olsun bebişin
Baharcım iş hayatını bıraktın, bebek yorucu,virüs derken yeni hayata uyum hiçbirimizde kolay değil. Eşini artısı eksisi ile kabul edip sıkıntıları bağırmadan tartışmadan dile getirip çözüme ulaştırmalısın. Bazen erkekler göremezler göstermek gerekir. Beyinleri bizimki gibi çalışmıyor ne yazık
İnşallah bişey yoktur kuzum
Allahım korusun anneli babalı büyütsün boncuk gözlümü
Ayağına taş gözüne yaş değmesin Maaşallah çiçeğime
Depara geçti desene kim tutar asyamı
Kuzum nasıl oldun. Biz doğum günü ertesi vurulduk mahfetti yavrumu çok ağır geldi
Biz varımız. Herzaman ki gibi arkalarından geliyor arkadaşlarının
Musmutlu yaşları olsun. Ne güzel durucuk maaşallah
Dayanma kuzum, bas bağrına ben öyle yapıyorum 🥰
Oy gelinciğim bizi de diş ve aşı çok yordu. Damaktan inen bir dişi var ve çok acıyor. Şimdi nasıl gelinciğim
1 yaşta çokça güncelleme geldi bize de büyüyorlar maaşallah
Öperim karyamı senin huzursuzluğunu da hisseder. Dişler başlı başına sıkıntı zaten. Bireaz daha sakin ve sabırlı olmak seni rahatlatacaktır aslında
Ah kıyamam nesi var canım geçmiş olsun 😔😔😔

Back
X