- 27 Ekim 2013
- 850
- 1.058
- 358
En az ilk 25 gün öyleydi benimde. Şimdi 35 günlük biraz daha azaldı. Ama benim oğlum 42. Hafta dolunca doğdu. Yani geç doğan ve prematüre karşılaştıralabilir mi bilemedimHanımlar hepiniz bebeğinizi sağlıklı sıhatli büyütün.
Oğlum 35+2de de doğdu. Bugun 12 günlük. Her bezi kakalı. Prematüre olduğu için yaşıtlarını yakalaması lazım ama çok az alıyor gram. Sizdede her bez kakalı mı. Normal bir durum mu.
Peki o 25 günde nasıldı kilo alımı yavaş mı normal mi. Anne sütü veriyorum sadece.En az ilk 25 gün öyleydi benimde. Şimdi 35 günlük biraz daha azaldı. Ama benim oğlum 42. Hafta dolunca doğdu. Yani geç doğan ve prematüre karşılaştıralabilir mi bilemedim
Gaz sancısı varken sürekli emmek istiyor emerken sancı geldikçe kendini kasıp hava yutup gazına gaz ekleyip ağlıyordu. Emzik verince hava yutmadan ağlamadan kızartıp bozarmayla daha rahat atlatıyor sankiİşin kötü tarafı emzik tutmuyo hemen atıyo. Aventin emziğini sipariş verdik. İnş onu tutar. Yoksa halimiz harap
Normaldi. Bende sadece anne sütü ile besliyorumPeki o 25 günde nasıldı kilo alımı yavaş mı normal mi. Anne sütü veriyorum sadece.
Maşallah ne güzel darısı başımıza. Sağolun cevap verdiğiniz içinNormaldi. Bende sadece anne sütü ile besliyorum
Ay o imtihanın içinde bir de insanların kötülüğüyle uğraşmak çok zor ya Allah yardımcın olsun. İnşaallah bir an önce iyileşir evladınÇocuğun eski fotolarını inceledim, orası hep biraz şişmiş, gün geçtikçe şişiyormuş. Görümcelerden biri de incelemiş. Biz çarptım deyince senden bildik, meğer orası hep şişmiş diyo. Anlattım diyorum, vicdan azabından kendini savundun sandık diyo. Başka bir görümce de hakaretler etmişti dün telefonu açamadım diye. Şok oldum. İnsanların gerçek yüzü kavgada anlaşılıyor. O kadar eğitimli, kaliteli gibi görünen birinin içinden kenar mahalle dilberi çıkabiliyor. Artık takmıyorum, hayatımda yerleri Yok.
Bu sabah dünkü teşhisi yapan doktorları aradım, hatalısınız dedim. İnsan kendini ifade ederken insanlar anlamamakta neden bu kadar direnir.Vicdan azabı duyman normal ama olur böyle diyorlar, o damara denk gelmiştir, teşhis doğru görünüyor diyorlar. Çocuğu duvardan duvara çarpsam bile böyle olmaz, hafif bi sürtünme diyorum, tam orası da değil şurası diyorum. Yok. Damara denk gelmiştir. O kadarcık sürtmeyle atar damar nasıl hasar görür. Kocam bile çarpmaktan oldu artık aş bunu deyip durdu. Ula kendi çocuğum, benden dolayı olsun varsın da iyileşsin ne savunması ne aşması. Pimpirkli Psikopat anne olma dediler. Biliyorum başka bir şey bu. Gurbet elde dilimi anlamayan insanların içinde gibiydim. Çılgınlıktı. Delirmek üzereydim be.
Sancı saati mi acaba o aralık,emzikle durur mu acabahanımlar bende birşey danışmak istiyorm mert gece 2 saatte bir kalkıyordu 2 gündür 3 saate bir uyanıyor iyi güzel burda bir sıkıntı yok saat 22.00 da uyudu 1 ve 4 te kalktı cok emmedi 6.30 da kalktı düzen güzel üç aşağı beş yukarı böyle gidiyoruz ammaa velakiinnngündüzleri hiç düzeni yok sabah artık diyelim 7 de uyandı emdi uyku yok 10 11 e kadar em ağla azıcık uyu ağlayarak uyan em ağla bu şekildeyiz 3 dk emıyor 30 dk mızırdanıyor uyanıkken hep kucak hıc yatıp öyle durmuyor 11 gıbı uyuyor uzun bırde akşamüstü sonra 7 8 arası bıraz en son gece uykusuna geciş ama bu sure aralığında dedığım gibi em ağla ağlamaktan gözlerı kapanıyor tekrar ağla fln ne yapcaz böyle önerisi olan var mı. hep kucakta rahatlıyor kendı yatmıyor babynestte fln
Bendr de oluyor o bazen. İnternette doğru pozisyonlara bakıyorum hep ama bir yerde yanlış yapıyoruz.Bebeğim emerken ses çıkarıyor dil damağa şaklıyor gibi sanırım, hava yutuyor hepGazın vücudunda ilerleme sesini duyuyorum. Sessiz emdiği çok nadir. Video izledim yazı okudum memeyi yanlış veriyorum herhalde diye ama yok olmuyor beceremiyorum. İlk çocuğumda böyle bir sıkıntı yaşamamıştım. Var mı önerisi olan
Merhaba aglarken dili damagina deyiyor mu acaba. Dil bağı olunca öyle ses cikarmis. Benim kız da da var ama dilini tam göremedim hiçBebeğim emerken ses çıkarıyor dil damağa şaklıyor gibi sanırım, hava yutuyor hepGazın vücudunda ilerleme sesini duyuyorum. Sessiz emdiği çok nadir. Video izledim yazı okudum memeyi yanlış veriyorum herhalde diye ama yok olmuyor beceremiyorum. İlk çocuğumda böyle bir sıkıntı yaşamamıştım. Var mı önerisi olan
Allah hepsine sağlık versin. Bizim de haftaya kontrolümüz var o zmna kadar sadece anne sütü ver dedi dr. İnşallah yakalar yaşıtlarını. Çok küçükler çok zor oluyor. Daha doğum kilomuzu yakalayamadıkkenvotir burdaki arkadaslarin cogu erken dogum yapti benim bebegimde de ilk donem nerdeyse her bez kakaliydi ve cok cok az kilo aldi ama dogum kilosunu gecti. Sonra 1. Ay kontrolunde gerektigi kadar olmadigini gorduk mama takviyesine basladik.
yok emzik oldum olası uzun tutmuyorSancı saati mi acaba o aralık,emzikle durur mu acaba
37+4de doğdu kızım. Uzun süre bizim de her bez kakalıydı. Normal, merak etmeyin. Sağlıkla büyüsünHanımlar hepiniz bebeğinizi sağlıklı sıhatli büyütün.
Oğlum 35+2de de doğdu. Bugun 12 günlük. Her bezi kakalı. Prematüre olduğu için yaşıtlarını yakalaması lazım ama çok az alıyor gram. Sizdede her bez kakalı mı. Normal bir durum mu.
Biz bugun 3 asi olduk karma zature ve rota nin 1. Dozu kilomuz 4600 boyumuz 56cm olmus bascevresi biraz kucuk kalmis ama asil baktigimiz buyuyup buyumemesi ve buyumus yeter dedi. Reflu olayini sordum surekli agzina geliyo gibi dedim X xemax sen mi merak ediyodun. 3. Aya kadar normal devam eder boyle 3. Aydan once bi tedavi onermiyorum dedi.
Kakasinin yesil olmasina takilma senin yediklerin onun kaka rengini degistirebilir kakasinda cok fazla sumuk ve kan yoksa takilma biseye dedi.. 3 gune kadar kaka yapmamasi normal 4. Gun yapmazsa konusuruz dedi.
Normalde gaz damlalarini artik sadece rahatsiz oldugunda ver istersen diycem ama sen alerjik bir anne oldugun icin biogaia ya 3. Aya kadar devam dedim bende alerjen geciyormus biogaia alerji icin onemliymis.
En onemlisi uyku duzeni icin uyku egitimi vermeye kalkmayin uyumak istemeyen cocugu zorla sallayarak falan uyutmaya calismayin uykusu geliyorsa bunu hissediyorsaniz yardimci olun dedi.. bi hormon varmis uykuda gece gunduz ayrimi icin o hormonun depolari 4. Aydan itibaren dolmaya baslarmis o zamana kadar yapacak bisey yok zaten dedi. Karanlik odada kaliteli zaman gecirmeye calisabilirsiniz ama zorlayici olmayin rutinini kendisi belirliycek dedi. Uyku egitimine zorlayan hastalarimin cocuklari uyumsuz ve anne babaya kuskun oluyolar kilo alimlari bile duruyor istahlari degisiyor dedi.
Benim oğlumda 35.haftada doğdu ama kilosu boyu iyiydi.bizdede her bez kakalıydı az az sık sık yapmaları normal.benim oğlumda ilk hafta kilo kaybı olunca mama takviyesi başladı.aptamilin prematüre bebekler için olan mamasını kullandık 1 kutu.kilo alımı arttı.Hanımlar hepiniz bebeğinizi sağlıklı sıhatli büyütün.
onceden ne kadar geliyordu peki?
Eds yöntemi ile verip aralarda da sagim yapmayi dene en azindan azalmasin
Mama uzun sure tok tutuyor haliyle emzirme sikligin azalir zamanla sut de azalir
tsk ederimSütü artırmıyor sanırım. Kalitesi artıyor
Öyle denk gelmiştir canım, o kadar sürede sorun olmamıştırBendr de oluyor o bazen. İnternette doğru pozisyonlara bakıyorum hep ama bir yerde yanlış yapıyoruz.
Pazar günü ilk defa 4 saat ayrı kaldık babasına bıraktım geldiğimde memeyi tuttu sonra hep alıp alıp bıraktı. Acaba biberona mı alıştı dedim ama 4 saat sadece sonra neyseki aldı memeyi ama kokumdan ayrı kaldı üzüldü mü acaba ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?