Sen
in ki de mi erkekgercekten cok şaşırtıcı. benim çevremde de 3 tane erkek haberi var![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
in ki de mi erkekgercekten cok şaşırtıcı. benim çevremde de 3 tane erkek haberi var![]()
Teşekkür ederimIyi cikmis gayet.. bi sorun gorunmuyor
Merhaba geçmiş olsun.Ben yaptırmadım ama ben doktora gittiğimde doktorun asistanı odayı girmişti elinde kağıtlarla bir hastası diş yaptırabilir miyim diye sormuş doktorda asistanına dedi ki diş hekimine söylesin tek seansta bitirsin birden fazla seans yaptırmasın demişti.Endişelenme çok zorunda olup yaptıranlar oluyor.Kızlar gebeliğinde diş tedavisi olan var mı ? Dişimde apse var 3 aydır 3 kere antibiyotik tedavisi uygulandı geçmedi . Bugün güvendiğim bir doktora gittim . Kırılan dolgumu açtı enfeksiyonu drene etti . Oraya geçici dolgu yaptı arada gidip pansuman yaptıracağım . Anestezi uygulamadı ama ufak kanama için kan durdurucu ilaç koydu ve dolgu boşluğuna ilaç koydu . Bebeğe bir zararı olmaz dedi 43 yıllık diş hekimi aslında güveniyorum ama. . Birde dişimde amalgam dolgu vardı onun sökümü sırasında civa açığa çıkıyormuş internette çok kötü şeyler okudumşu an acayip endişelendim .
Merhaba ben hem ikili hem üçlü test yaptırdım.İkili testim normal çıkmıştı üçlü testim riskli çıktı.Hem özel hem devlet hastanesi ile görüştüm bu konuyu baya bir araştırdım.İkili risk 1:200 cuff değerinin üzerinde yazıyor seninkinde yani risk alanına giriyorsun.Bunun anlamı senin değerlerine sahip her 200 bebekten biri down sendromlu olma ihtimali var demek.Bu senin bebeğinin down sendromlu olduğu anlamına gelmiyor.Bu sadece bir ihtimal.Bunun kesinliğini öğrenmek için doktorun senden amniosentez testi isteyebilir.Bu konu hakkında seni bilgilendirecekler ve karar vermeni isteyecekler amniosentez yaptırıp yaptırmayacağını.Bu konuyu araştırmanı öneririm.Yaptıranların çoğu temiz çıkıyor sonuç.Benim de ense burun normal ikili test normal olunca yaptırmamayı tercih ettim.
Merhaba ben hem ikili hem üçlü test yaptırdım.İkili testim normal çıkmıştı üçlü testim riskli çıktı.Hem özel hem devlet hastanesi ile görüştüm bu konuyu baya bir araştırdım.İkili risk 1:200 cuff değerinin üzerinde yazıyor seninkinde yani risk alanına giriyorsun.Bunun anlamı senin değerlerine sahip her 200 bebekten biri down sendromlu olma ihtimali var demek.Bu senin bebeğinin down sendromlu olduğu anlamına gelmiyor.Bu sadece bir ihtimal.Bunun kesinliğini öğrenmek için doktorun senden amniosentez testi isteyebilir.Bu konu hakkında seni bilgilendirecekler ve karar vermeni isteyecekler amniosentez yaptırıp yaptırmayacağını.Bu konuyu araştırmanı öneririm.Yaptıranların çoğu temiz çıkıyor sonuç.Benim de ense burun normal ikili test normal olunca yaptırmamayı tercih ettim.
Merhaba!
Hiç anlamıyorum gerçekten inşallah bir problem yoktur
Teşekkür ederim cevabınız için inşallahMerhaba!
Bhcg değerin olması gerekenden yüksek çıktığı için risk grubuna girmişsin.
Ama ense kalınlığı normal, burun kemiği oluşmuş,bi problem olduğunu sanmam, doktorun yönlendirecektir
Bana Doğuma kadar idare edilecek bir işlem yapılıyor dolgu ve çekimi erteledi doktor . Benim endişem dün bebeğimde bende civaya maruz kalmış olabiliriz . Amalgam dolgum söküldüMerhaba geçmiş olsun.Ben yaptırmadım ama ben doktora gittiğimde doktorun asistanı odayı girmişti elinde kağıtlarla bir hastası diş yaptırabilir miyim diye sormuş doktorda asistanına dedi ki diş hekimine söylesin tek seansta bitirsin birden fazla seans yaptırmasın demişti.Endişelenme çok zorunda olup yaptıranlar oluyor.
Oda aynı şeyi dedi riskli grupta olduğumu söyledi moralim çok bozuldu paralı kan testi yada sıvı alma diye tavsiye etti kesin sonuç içinMerhaba!
Bhcg değerin olması gerekenden yüksek çıktığı için risk grubuna girmişsin.
Ama ense kalınlığı normal, burun kemiği oluşmuş,bi problem olduğunu sanmam, doktorun yönlendirecektir
Down sendromda bhcg yükselir papp a düşer.Oda aynı şeyi dedi riskli grupta olduğumu söyledi moralim çok bozuldu paralı kan testi yada sıvı alma diye tavsiye etti kesin sonuç için
İnşallah dediğin gibidir canım bunun için canımı sıkıp bebebiğimi üzmek istemiyorum ama insanın aklına herşey geliyor evet 2000 tl dedi doktorDown sendromda bhcg yükselir papp a düşer.
Senin papp a değerin çok iyi. Ense ölçümü de iyi şuan moralini bozmana gerek yok. Maddi açıdan sorun olmazsa nifty test yaptırabilirsin,pahalı bi test.
İçinin rahatlaması için yaptırabilirsin ikili teste göre çok daha doğru sonuçlar veriyor.İnşallah dediğin gibidir canım bunun için canımı sıkıp bebebiğimi üzmek istemiyorum ama insanın aklına herşey geliyor evet 2000 tl dedi doktor![]()
O zaman 20 agustosta ikimizde ogreniriz insallah canim :) benimde ileri geri gitti geldi hatta kizimin kafasina tuttum yuvarlak donmeye basladi cok ilginc geldi bana dururken kendisinin donmesiGünaydın canım denedim ve ileri geri gitti galiba erkek oluyor öyle dimi ☺☺benim de 20 ağustosta randevum hayırlısı olsun bakalım![]()
Hayirli cumalar canim , Rabbim saglikli mutlu huzurlu cok cok guzel bir yil gecirmeni kolay dogum ile bebegini kucagina almayi nasip etsinKızlar merhaba hayırlı cumalar herkese. Bugün benim doğum günüm. Seneye inş bebisimle kutlarim![]()