• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de çok benzetiyorum seninkilerle benimkileri.
Zaten bin tane eksik çıkıyor bari gerekli şeyleri alsınlar,
Bir de doğunca aldıklarımı giydi mi giydirdi mi diye çaktırmadan yokluyorlar, aldığı pijamayı üstünde görmezse kesin bozulur seninki de.
Benimki aldıklarını yenidoğan almış 2 kere giyecek küçülecek ama 1 yaşına kadar sorar aldıklarımı neden giydirmiyorsun diye.

Ilk onun pijamasini giyip kirleteyim bari sonra yikanmayi bekler falan ;) kaynar oyle. valla hayalim doguma son anda yetismleri yoksa yandik.. cok uzaktada degiller yani boludalar. Ama bir gelisleri var bize aman allahim bavul bavul. Bir suru torba icinde incik cincik bi cogunu goremiyorum bile hic acilmayanlar oluyor. Evdeki domatesine kadar getirir. En son geldiklerinde avmye girerken guvenlik bagaji kapatamadi ;)

Ilk onun pijamasini giyip kirleteyim bari sonra yikanmayi bekler falan :KK66: kaynar oyle. valla hayalim doguma son anda yetismleri yoksa yandik.. cok uzaktada degiller yani boludalar. Ama bir gelisleri var bize aman allahim bavul bavul. Bir suru torba icinde incik cincik bi cogunu goremiyorum bile hic acilmayanlar oluyor. Evdeki domatesine kadar getirir. En son geldiklerinde avmye girerken guvenlik bagaji kapatamadi :KK66:

Bunlar kardeş olabilir mi ya?
Bizimki de bana sormadan her defasında meyve alır, ben çocuğa meyve almıyorum sanki, kendince kızım meyve yiyecek çünkü o almayınca kızıma meyve almak vermek aklıma gelmiyor(!). Artık saçmalık boyutuna getiriyor bazen, 5 dakika dışarıda görüşecekti kızımla yanına meyve ve bıçak almış, o 5 dk meyve soyup yedirecek eşim anne saçmalıyorsun dedi de vazgeçti. Aynı kadın kendi oğlunu köfte pilavla büyütmüş ama işte bana gelince beslenme uzmanı kesiliyor.

Kızlar br arkadaşım var 34 haftalık şekeri 150 çıkmış doktor yatış vermiş bebeği alabilirim demiş. Bende de şeker var diyet yapıyorum bu kadar doğumu etkiliyo mu ya çok tedirginim. Şekeri olanlar ne durumdasınız bilginiz var mı?

O işte bi tuhaflık var. Açlık şekeri mi 150 acaba? Benim açlık şekerim hep düşükken şeker yüklemesi sonucum 155 çıktı. Şekeri ve beyaz unu bırak, evde kendin takip et dedi kadın doğum ve dahiliye doktorum.

Özellikle kahvaltı sonrası 160lara çıktığı da oluyo mesela. 1 hafta not aldım günde 4 defa ölçerek. Sonuçlara baktı hatta bi pazar kahvaltısında bal kaymak ve şekerli çay ile kendimi test ettiğim 181lik rekorumu da gördü. Yine de gebelik şekerin var diyemeyiz dediler. Tokluk şekeri gebelikte 160a kadar tolere edilebilir ilaç ya da insülin kullanımına gerek yok dediler. Ölçümleri sık ve hergün yapmana gerek yok dediler. Sizin bahsettikleriniz hastaneye yatış demiş. Neden o derece panik yaratılıyo anlamadım valla. :/

Önceden şeker hastası olan hamile arkadaşım var. 300 civarı tokluk şekeri. Ona bile sadece diyet ve insülin uygulaması yapılıyo. Hastaneye yatırmak bebeği almak nedir yahu? İyice strese sokmak için heral. Başka bi problemi daha vardır bence arkadaşının.

Benimkiler de pek heyecanlı değiller erkek olacak ya.
Kv kendince hevesli görünmeye çalışıyor da anlıyor insan hoş kızımda da hamilelik haberine hııı hayırlı olsun deyip geçmişti., bir de ilk hamileliğimde eşim izin alamazdı doktorum da uzakta o gelirdi yanımda doktora gideceğim bazı zamanlar. Şimdi aramıyorum ya bozuluyor. Beni ara ihtiyacın oldukça vs diye ısrarla söylüyor.
Çok acil bir şey olmadıkça aramam, çünkü doğum yaptığımda durduk yere kavga çıkartıp, ben seninle kaç kere doktora bile geldim diye başıma kaktı.
Cnm Benim de 6 aylığa yakınken kız olcak diye gördük doktorla ..malum benim bebek 5 buçuk ay boyunca cinsiyet göstermedi bunlar atıp atıp tuttular hattta tutturdular kp erkek diye kendisini inandırdı.Kp hala kabul etmiyor ben rüyamda gördüm bu Bebekk erkek diyor şuanda 7 aylık hamileyim hala elimde görmeden inanmam diyor burası Doğu. kız çocuğunu kafalarında değersizleştirmişler. Bi de 2 buçuk aylıkken dr erkeğe benziyo dedi bunları ümitlendirdi. Kız olduğunu öğrenince söyledikleri lafları duysanız ben Bi süre bunalımlara bile girdim ısrarla bu çocuk Kız değil deyip kabul etmediler hala inatlaşıyor . Halbuki Kız çocuğu gibisi var mı gel de anlat işte gerici zihniyete 😊 Her lafı söylerler sanki hiç söylememiş gibi de davranırlar en kıl olduğum insan tipi. Hem lafta kız erkek fark etmez deyip hem nasıl bu şekilde davranırlar .bu ne perhiz bu ne lahana turşusu😂🤗😘hayat boyu kız bebek hayalim vardı erkek olsa da hiç niye oldu demezdim halime bol bol şükrediyorum iyi ki karnımda Bi tatlı prenses 👸🏼 bebeğim var ya hala olmasaydı şimdi kolay hamile kalınmıyor ki batının gözünü seveyim ben biraz fazla geniş yaşantılarımız var ama rahat cool takılırdık hep tuhaf takıntılar yoktu hiç . Burada akşam 10 da yürüyüş yapsam beni yolda görüp kp haber uçuruyorlar bu kız bu saatte niye dışarıda diye . Ahlak bekçileri !!!!! Kendileri ikinci Evi kiralayıp metreslerini ve gayri meşru çocuklarını kapatırlar burda kaç kişide duyuyorum sana geldi mi de ahlak polisliğine soyunurlar. Vay efendim niye dışarıdayıım bu saatte!? Ananın gözüne dışardayım

Son düzenleme:
O işte bi tuhaflık var. Açlık şekeri mi 150 acaba? Benim açlık şekerim hep düşükken şeker yüklemesi sonucum 155 çıktı. Şekeri ve beyaz unu bırak, evde kendin takip et dedi kadın doğum ve dahiliye doktorum.

Özellikle kahvaltı sonrası 160lara çıktığı da oluyo mesela. 1 hafta not aldım günde 4 defa ölçerek. Sonuçlara baktı hatta bi pazar kahvaltısında bal kaymak ve şekerli çay ile kendimi test ettiğim 181lik rekorumu da gördü. Yine de gebelik şekerin var diyemeyiz dediler. Tokluk şekeri gebelikte 160a kadar tolere edilebilir ilaç ya da insülin kullanımına gerek yok dediler. Ölçümleri sık ve hergün yapmana gerek yok dediler. Sizin bahsettikleriniz hastaneye yatış demiş. Neden o derece panik yaratılıyo anlamadım valla. :/

Önceden şeker hastası olan hamile arkadaşım var. 300 civarı tokluk şekeri. Ona bile sadece diyet ve insülin uygulaması yapılıyo. Hastaneye yatırmak bebeği almak nedir yahu? İyice strese sokmak için heral. Başka bi problemi daha vardır bence arkadaşının.
Bana da çok garip geldi ya insan korkuyo. Yükleme 225 çıktı benim ilk tokluk saatim. O günden beri evde takip ediyorum diyet yapıyorum çok şükür düştü. Bi defa canım çekti dürüm yedim 180 çıkmıştı. Şimdi bunu okuyunca korkmuştum ama içimi rahatlattın sağol. En çok korktuğum da bebeğimi ve doğumu etkilemesi

Cnm Benim de 6 aylığa yakınken kız olcak diye gördük doktorla ..malum benim bebek 5 buçuk ay boyunca cinsiyet göstermedi bunlar atıp atıp tuttular hattta tutturdular kp erkek diye kendisini inandırdı.Kp hala kabul etmiyor ben rüyamda gördüm bu Bebekk erkek diyor şuanda 7 aylık hamileyim hala elimde görmeden inanmam diyor burası Doğu. kız çocuğunu kafalarında değersizleştirmişler. Bi de 2 buçuk aylıkken dr erkeğe benziyo dedi bunları ümitlendirdi. Kız olduğunu öğrenince söyledikleri lafları duysanız ben Bi süre bunalımlara bile girdim ısrarla bu çocuk Kız değil deyip kabul etmediler hala inatlaşıyor . Halbuki Kız çocuğu gibisi var mı gel de anlat işte gerici zihniyete 😊 Her lafı söylerler sanki hiç söylememiş gibi de davranırlar en kıl olduğum insan tipi. Hem lafta kız erkek fark etmez deyip hem nasıl bu şekilde davranırlar .bu ne perhiz bu ne lahana turşusu😂🤗😘hayat boyu kız bebek hayalim vardı erkek olsa da hiç niye oldu demezdim halime bol bol şükrediyorum iyi ki karnımda Bi tatlı prenses 👸🏼 bebeğim var ya hala olmasaydı şimdi kolay hamile kalınmıyor ki batının gözünü seveyim ben biraz fazla geniş yaşantılarımız var ama rahat cool takılırdık hep tuhaf takıntılar yoktu hiç . Burada akşam 10 da yürüyüş yapsam beni yolda görüp kp haber uçuruyorlar bu kız bu saatte niye dışarıda diye . Ahlak bekçileri !!!!! Kendileri ikinci Evi kiralayıp metreslerini ve gayri meşru çocuklarını kapatırlar burda kaç kişide duyuyorum sana geldi mi de ahlak polisliğine soyunurlar. Vay efendim niye dışarıdayıım bu saatte!? Ananın gözüne dışardayım
Canim onun bölgeyle alakasi yok bence .. benim kayinvalideminde 3 oglu var . Kizlari daha cok sevdigini soylerler ama erkek manyaklari . Kizlarin hic degeri yok . Benimde 3. Kizim olacak :) kp daha cok erkek duskunu tabiki ve bunu cocuklara yansitiyorlar. Benim inanki hic umrumda degil . Kendileri torunlarini severlerse torunlarida onlari sever . :)

Evet bugün denk gelebilirmişiz cidden ben kontrolden çıktım haberler pek iyi değil maalesef bebeğin karnından yapılan ölçüm 3 hafta geri çıktı, yatıralım dediler istemedim. Akşam özel ultrasona randevum vardı o Dr da teyit ederse beni yatırırlar büyük ihtimalle 😔
Akşamki kontrolünden sonra haber et canım umarım sorun çıkmaz da rahat rahat evine dönersin 🤲🤲

Akşamki kontrolünden sonra haber et canım umarım sorun çıkmaz da rahat rahat evine dönersin 🤲🤲

Dr baya ayrıntılı baktı evet gerilik var ama hastaneye yatmaya gerek yok dedi. Çocuğa giden kan akışı vs iyi baş çevreside iyi, karın çevresi ve kilosu geride kilosu sadece 1170 gr kızım da 1070 gr doğmuştu aynı hafta aynı kilo. Dr haftasını tamamlarsa 2-2,5 kilo arası olmasını bekliyorum dedi. Minik ama sağlıklı gözüküyormuş. Aynı ilk kızım gibi 😢

2 haftada 1 doppler kan akışı ölçümü yapıcaz. Tansiyon takibi idrar takibi devam tansiyonum sabah Zübeyde Hanımda 13/9 çıkmıştı. Bir tık daha artarsa zaten bebek gelişmiyor bilemiyorumm

Dr baya ayrıntılı baktı evet gerilik var ama hastaneye yatmaya gerek yok dedi. Çocuğa giden kan akışı vs iyi baş çevreside iyi, karın çevresi ve kilosu geride kilosu sadece 1170 gr kızım da 1070 gr doğmuştu aynı hafta aynı kilo. Dr haftasını tamamlarsa 2-2,5 kilo arası olmasını bekliyorum dedi. Minik ama sağlıklı gözüküyormuş. Aynı ilk kızım gibi 😢
Sağlıklı çok şükür doğduktan sonra kilosunu alır minik.Bizim sülalede de hiç kilolu Bebek doğmaz ama doğduktan sonra alırlar.İçin rahat olsun ablasına çekmiş 😍 Senin küçük tansiyonun da yükseliyormuş benim küçük tansiyonum ya 7 ya da 6 yükselmiyor.Büyük yükseliyor Allah yardımcımız olsun 😘

Kızlar şimdi kontrolden geldim bebeğin başındaki ödem 9mm dedi pek bi azalma olmadı kaç haftadır takip ediyoruz 😥😥😥😪 bebeğimin gelişimi 2hafta ilerde ama baş çevresi çok fazlaymis 4 5 hafta ilerde dedi..doktorun tahminine göre doğum 20güne olurmuş

Kızlar şimdi kontrolden geldim bebeğin başındaki ödem 9mm dedi pek bi azalma olmadı kaç haftadır takip ediyoruz 😥😥😥😪 bebeğimin gelişimi 2hafta ilerde ama baş çevresi çok fazlaymis 4 5 hafta ilerde dedi..doktorun tahminine göre doğum 20güne olurmuş
canım çok geçmiş olsun benim bene böbreğine büyüme var dediler düzeldi inşallah seninki de düzelir moralini bozma inşaAllah bebeğin sağ salim vaktinde doğar baş çevresi neden ödem yapıyormuş ki hayret..... Allah şifa versin canım

Gecmis olsun canim , insallah dogana kadar duzelir... Rabbim şifa versin minigimize

Bende bugün kontrole gittim cok şükür hersey yolunda haftasiyla uyumlu 1800 gram. Normal dogum pozisyonunda bu saatten sonra büyük olasilikla daha dönemez ama son ana kadar belli de olmaz hersey olabilir dedi
Herseyin yolunda olmasina sevindim. Kacinci haftadasin canim ? Hareketli mi bebis ?

canım çok geçmiş olsun benim bene böbreğine büyüme var dediler düzeldi inşallah seninki de düzelir moralini bozma inşaAllah bebeğin sağ salim vaktinde doğar baş çevresi neden ödem yapıyormuş ki hayret..... Allah şifa versin canım
Hiç bilmiyoruz canım bi sürü tahlil yaptık onu tetikleyebilecek hastalık virüs falan aradık ama yok bisey çıkmadı..dua etmekten başka yapicak bişeyyok artık doğduktan sonra bebeğin durumu tam kesinleşirmiş

Back
X