• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaşlar suni sancı denilen şey size dışarıdan verilen bir sancı değil ki kendi sancım değil ya da suni sancı çok daha fena diyorsunuz, size bir hormon veriliyor ve başlamayan doğum sancılarınız başlamış oluyor yani suni sancısız da yine o sancıyı çekecektiniz eğer kendiliğinden sancı gelseydi, youtube da banu çiftçi çok güzel anlatıyor bunu

Zaten doktorum kan tahlilime bakarak yazmadı ilacı . Ben sağ kasıkta ağrı var deyince yazdı . Yoksa çok şükür kan degerlerim gayet iyi

Zaten kana gore yazilan bir ilac degil bebegin sinir gelisimini desteklemek icin dedigim gibi noral tup defekti serebral palsi gibi seylere onlem olarak ve kasilmalara iyi geldigi icin veriliyor.

Arkadaşlar suni sancı denilen şey size dışarıdan verilen bir sancı değil ki kendi sancım değil ya da suni sancı çok daha fena diyorsunuz, size bir hormon veriliyor ve başlamayan doğum sancılarınız başlamış oluyor yani suni sancısız da yine o sancıyı çekecektiniz eğer kendiliğinden sancı gelseydi, youtube da banu çiftçi çok güzel anlatıyor bunu
Ama arada cok cok fark var tabi kisiye gore degisir ama anlatilmaz yasanir yani ;) normal sanci cekerken bu sanciyla asla dogum olmaz dedim ve 8 cm aciklik vardi. Ama suni sanci cok baskaydi . Tam olarak icerigini arastirmadim tabi bir uzmandan dinlemem lazim ama suni sanci kendi sancimiz ile alakasinin oldugunu dusunmuyorum tabiki bu bana gore oyle suni sanciyi dahi hissetmeyenler var.

ikinciye hamileyim kola takılanla ilgili haber duydum bayanin koltuk altına kaçmış ondada sikinti var

Binde bir olabilecek bir şey nu anlattığın. Tamam hekim yanlış yere takmış ki yürümüş. Ben 3 yıl kullandım implanon. Bir sıkıntısını da gormedim. Son 1.5 yılında ara lekelenmelerim oldu o kadar

Ayy oynatmalara az kaldi... kayinvalidemi cagirdik yalniz kalmiyim diye. Dedik ki sen gel baba sonra gelsin o cok sigara iciyor evde rahat edemez cunku artik evde sigara icilmiyor. Basladi yok kapisini kapatir icer yok soyle yapar falan. Esimde hic biri olmaz onlar onlarin dedim bide hoparlorden konusuyor... babani birakip gelemem ne o oyle simariklik yapiyor karin dedi. Tabi duydum ben bunu. Kp de "arkadan diyoki ya sen ne karisiyosun sigarayi icen benim iner asagida icerim belki hayra vesile olur birakirim. " kv hala oyle seymi olur kendini bilmezlik bu falan.. dedim o zaman dogum zamani gelsinler gelmesinler simdi.. esim diyoki bu kizin yatmasi lazim evde yemek yapilmasi lazim evle ilgilenilmesi lazim tek basina olunca kurtlaniyor surekli bisey yapiyor basinda biri olsun ki bisey yapamasin. Yok bizim kv hala baska havada. En son kp tamam bi iki gune geliriz dedi...

Cook cekecegim var neler olacak merak ediyorum

Ayy oynatmalara az kaldi... kayinvalidemi cagirdik yalniz kalmiyim diye. Dedik ki sen gel baba sonra gelsin o cok sigara iciyor evde rahat edemez cunku artik evde sigara icilmiyor. Basladi yok kapisini kapatir icer yok soyle yapar falan. Esimde hic biri olmaz onlar onlarin dedim bide hoparlorden konusuyor... babani birakip gelemem ne o oyle simariklik yapiyor karin dedi. Tabi duydum ben bunu. Kp de "arkadan diyoki ya sen ne karisiyosun sigarayi icen benim iner asagida icerim belki hayra vesile olur birakirim. " kv hala oyle seymi olur kendini bilmezlik bu falan.. dedim o zaman dogum zamani gelsinler gelmesinler simdi.. esim diyoki bu kizin yatmasi lazim evde yemek yapilmasi lazim evle ilgilenilmesi lazim tek basina olunca kurtlaniyor surekli bisey yapiyor basinda biri olsun ki bisey yapamasin. Yok bizim kv hala baska havada. En son kp tamam bi iki gune geliriz dedi...

Ayyy bu stresle.daha cabuk dogurmayasin. Bu insanlar hep mi kendi tarafndan dusunurler ya 🤔

Ah ne kadar benciller. Torununu dusuneceklerine kendilerini düşünüyorlar. Çok yadırgıyorum böyle kişileri. Önce kendi rahatımız diyenleri anlamıyorum. Sakinliğini koru canım sen. Duyman iyi olmuş ona göre davranırsın.

Aman hiç takma keyfine bak sen.yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin o kadar çektin hiç önemseme söylediklerini,davranışlarını..şımarmakta hakkın çektiklerinin üstüne kendine ve bebişine odaklan sadece bi kaç hafta daha seninle kalsın ağrın sancın olmasın gerisi boş.sende kendini ve bebeğini düşün 😌

merhabalar, malum kasılmalar epey arttı grubumuzda. Magnesium 'u günde 2 kez mi alıyorsunuz 1 kez mi? Doktorum bana magnesium diasporal vermişti günde 1 kez kullanıyorum ama merak ettim sizde durumlar nasıl? Bir de benim kan pıhtılaşmam var. Bu sebeple coraspin ve kan sulandırıcı kullanıyorum. Bu ikinci çocuğum olacak kısmetse. İlkinde doktorum son haftaya kadar coraspin ve kan sulandırıcıyı bıraktırmamıştı. Bu seferki doktorum 32 haftada coraspini bırak dedi kafam karıştı. Pıhtışama problemi olanlar aspirini bıraktınız mı ya da ne zaman bırakacaksınız?
Merhaba magnezyum 1 kere. İçiyordum kasilmalarim başlayınca 2 kere içmemi Önerdi benim doktorumda ecoprin kullanmamı 32de birakmami söyledi ama bende pıhtılaşma yoktu tüp bebekte önlem amaclı kullandiriyordu 32den sonra iğneye geçeriz dedi ben istemedim pıhtılaşma sorunum yok diye ilaç ile iğne Arasındaki fark nedir bilemedim

Merhaba magnezyum 1 kere. İçiyordum kasilmalarim başlayınca 2 kere içmemi Önerdi benim doktorumda ecoprin kullanmamı 32de birakmami söyledi ama bende pıhtılaşma yoktu tüp bebekte önlem amaclı kullandiriyordu 32den sonra iğneye geçeriz dedi ben istemedim pıhtılaşma sorunum yok diye ilaç ile iğne Arasındaki fark nedir bilemedim

Hap 3 / 4 gun etkili daha uzun sureli yani. Igne gunluk doz 1 gun suruyor etkisi... yani aslinda yine suruyoda hapa gore tolere edilebilir durumda yinede..

Sanki sen mi soyletiyorsun da oyle diyor. Bu kayinvalideler neden boyle ki ogullarindan hic bilmezlerde hep gelinlerden gelir olumsuzluklar onlar icin anlamiyorum. Ay kizlar insallah biz anlayisli kayimvalide oluruz . Sen takma canim cidden canim cunku ne yaparsan yap yaranamazsin . Stresde yapma o kadar sorunlar yasadin üstesinden geldin . Bunda da gelirsin insallah Rabbim sabir güc kuvvet versin :)

Cok riskli bi hareket 😄 eve yardimci tutsan? Ben elimden gelse doguma da gelmesin kimse diycem. Simdi evde bakici var ev isine de yardim ediyo oglumla da İlgileniyo. Zaten bana yapacak is kalmiyo. Ben de aksama kadar vurup kafayi yatiyorum zaten uykusuzluktan sarhosa döndüm. Parayla satin alabilecegin bi “hizmet” icin kimsenin nazini cekmene değmez

Eve yardimci tutma isine kesinlikle katiliyorum ama oyle yada boyle gelicekler o yuzden ise yaramaz pek... 14 yasinda bi torunlari var ama eltimle anlasamadiklari icin bunu ilk torun gibi goruyolar resmen...

Bu arada evet sigara konusunu ben soyletiyorum aslinda ama onlara ozel degil esimede soyluyorum zaten alerjigim kokulara karsi daha fenayim. Evde balkon yok. Bide serbest biraktigim an esim sigarayi hayatta birakmaz biliyolar bunu. Yani kendi ogullari icin iyi bisey yapiyorum aslinda...

Geldiklerinde soyliycem hadi diycem ben idare ederim ama bebegin o kokuyu almasini istemiuorum. Biz sigarayla buyuduk ben alerjik oldum oglunuz bagimli diycem. Yatkinligi arttiriyor. Ya sigara icip bebegi kucagina almayan ust bas degistiren insanlar var. Kokuyu almasin diye. Bide ben babanizi birakir gelirim diyen kadin cark etti birakamam diyor. Cunku arabayi tepeleme dolduracak ne varsa gereksiz getirecek bana. Burda da gezmek icin lazim ona kocasi.. anlayamadi evde oturup bana yardim etmesi gerektigini....

Diğer hamileligimde moral olarak cok sıkıntı çektiğim için kendimle alakali hicbirseyi önemseyemedim. Hep aklım bebegimdeydi. Doktorlar her gidişi mde karnında ölecek diyorlardı her doktor kontrolü bir yıkımdi. O yüzden magnezyum ilaciymis o ilacıymis bu ilaciymis hiç düşünmedim . Şimdiki hamileligimde de galiba yasadiklarim aklıma geliyor pek ilaç içesim gelmiyor . Tadini begenmemem ikinci plan tabi
peki sonuç ne oldu dr ların dediği mi oldu. İlaçlarını iç . Kalsiyum Demir magnezyum bunlar artıl bebeğe ekstra lazım

Cok haklisin canim sonrasina hazirlamak daha mantikli. Dogumdan ciktigin anda bebege odaklaniyorsun ve varsa diger cocuklara. Simdi benim kizim bir bucuk yasinda napicak hep onu dusunuyorum. Bebekleri hic sevmiyor . Bebek gorunce cok kotu bakiyor :KK70:
Alışır işallah benim kızımda 6 yaşında cok istekli duruyor ama dogunca ne olur ne yapar bilenem tabi muamma yani yaşayıp görücez 🤗🤗

Back
X