- 12 Ekim 2009
- 1.079
- 233
- 323
- 45
R
refikaaydin
çok geçmiş olsun. İnşallah kendiliğinden geçer.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Geçmiş olsun, Allah dermansız dert vermesinSonunda teşhis kondu. Hemanjiom diye bir şey. Doğuştan geliyor. Eski fotoğrafların hepsinde o bölgede hafif bi şişlik varmış, şimdi fark ediyorum. 2 yaşına kadar 15 günde bir ultrason, kalp damar ve Çapa’da çocuk Hematoloji takip edecek. Göze baskı yapmadıkça sorun yok, göze baskı yaparsa müdahele edilecek. Kendiliğinden geçme ihtimali de varmış. Çarpmayla hiç ilgisi yokmuş. Hematoloji ilaçlarla kremlerle küçültebiliyormuş. Kaşlarının arasında boynuz gibi çıktı iyice. Kızım iyice çirkin oldu
Çocuk kalpçi çokmuş, çocuk damarcı hiç yokmuş, var olan da hiç bebeklere bakmamış. Kime gittiysek ben bilmem dedi, başkasını çağırdı. Tam çıkıyorduk, o an oraya gelen bir kadın doktora sordular. Arkamızdan bağırdılar gelin bi de bu doktor baksın diye. O doktor eskiden sadece bu vakalara bakıyormuş hemen teşhis etti.
Doktorun koyduğu teşhisi dün akşam araştırıp arkadaşıma göndermiştim bence bu diyekızmasınlar diye söyleyemedim. Çok kızıyor doktorlar. Doktor hema dediği anda hemanjiom di mi evet ben de öyle düşündüm diye atladım
çok bilmiş anne.
Herkese benden çay!
Bizimki 9 yasinds zarar vermr ilmuyor hatta idun kocamdan bile daha cik yardim ediyirKızlar iki üç çocuklu olanlara bir sorum var. Siz bebekle diğer kardesler yan yanayken nasıl idare ediyorsunuz? Birlikte vakit geçirebiliyor musunuz? Benim büyük 3 yaşında erkek. Kardeşiyle yan yana gelince kucağına almak istiyor, yüzüne kafasına dokunuyor haliyle tam bilemeyip sert dokunabiliyor. Devamlı ne yapıyor diye kontrol etmek gerekiyor. O yüzden akşam abi kresten gelince bebekle ben hep odadayım abiyle de baba ilgileniyor. Ailecek bir arada pek vakit geçiremiyoruz. Siz nasıl yapıyorsunuz? Biz mi beceriksiziz.
Çok ama çok haklısın. Bugün Florence Nightingale’in araştırma hastanesi bölümünde insanlığı da gördük uzmanlığı da. Bu konuda da uzman hastane değil üstelik. Kaç tane hoca gördü, doktor araştırdılar bizim için, telefonlar ettiler. Özürler dilediler yardımcı olamayan doktorlar. Fikir alışverişi yaptılar, danıştılar ettiler.. bir kuruş para almadılar. Tek dertleri sorunu çözmekti. Akademi hakikaten başka. İnsanlık gördük. Hamileyken de bi Prof. A özel hastaneye gitmiştim, hala İstanbul ünide çalışan bi prof, kızmıştı niye okula gelmedin bu kadar para veriyorsun gel orda bakayım sana demişti. Şimdi Cerrahpaşa’dan bu konuda uzman hematolog hoca buldum, ona götüreceğim. Özelde de varmış ama araştırma hastanelerinin, üniversitelerin değerini anladım. Alanında en uzman araştırma hastanesine gidin arkadaşlar, ateşte filan özel olur ama daha spesifik durumlarda özele hiç gitmeyin, bir sürü tahlil, röntgen ultrason, her doktor 10 Saniye görüyor 500 tl alıyor ve çözüm de bulan Yok.R refikaaydin unicorn denizi boynuzundan op sekerim. Benim cayimada bi karanfil ativer ben aromali severim
Arkadaslar cocukla ilgili bir rahatsizlikta o rahatsizlikla ilgili bir doktor bulamiyorsaniz. Yani cocuk bilmemnecisi.. bu vakada oldugu gibi cocuk kvc si yani kardiyovaskuler sistem kalp damar cerrahi... o zaman brans hastanesine gidiceksiniz. Orda mutlaka biri vardir. Refiscim bulamada siyami ersege falan gidicekti mecbur. Yada baska bi brans bir turlu ozellerde falan yakininizdaki en cok vaka alan universite hastanesi, egitim arastirma hastanesi, anne cocuk sagligi hastaneleri (zeynep kamil) veya devlet hastanesine... cocuk acil icin ozellikle ozelleri unutun ya cok aktif bir ozel olmali yada devlete bagli kurumlardan biri olmali.. hatta mumkunse anne cocuk sagligi hastanesi kadin dogum hastanelerini tercih edin. Yani zeynep kamil, yakacik kadin dogum, umraniye egitim arastirma, kanuni gibi gibi...
Cok guvendiginiz bi ozel degilse gitmeyin.. ben gece memorial acile cocuk alerjisiyle giden taniyorum rezil oldular. Acibadem acile el kesisiyle gitti arkadasim perisan oldu. Cocukcu olsa bile herseyi cozemiyolar. Ates kusma ishal grip bunlar ok.
Deniz de öyleydi, doymuyormuş, süt verince susmuştu.Kızlar delirmek üzereyim akıl verin bana. Akşam dokuzdan beri bebeğim emiyor. Memeden ayrıldıgı zaman acı acı bagırıyor. Acaba doymuyor mu. Çişini ve kakasını sık sık yapıyor. Kafayı yemek üzereyim şu an hala emiyor.(
Gazdan. Cnm emzik verip salla kolundaKızlar delirmek üzereyim akıl verin bana. Akşam dokuzdan beri bebeğim emiyor. Memeden ayrıldıgı zaman acı acı bagırıyor. Acaba doymuyor mu. Çişini ve kakasını sık sık yapıyor. Kafayı yemek üzereyim şu an hala emiyor.(
Neyse ki geçti bugun rahat Bi uyursun artık günlerdir için içini yedi. Bende bugun yıkarken tası kafasına çarptım anneannem tavuk kendi civcivi i ezemez sıkıntı yapma senden zarar görmez o diyo :)Çocuğun eski fotolarını inceledim, orası hep biraz şişmiş, gün geçtikçe şişiyormuş. Görümcelerden biri de incelemiş. Biz çarptım deyince senden bildik, meğer orası hep şişmiş diyo. Anlattım diyorum, vicdan azabından kendini savundun sandık diyo. Başka bir görümce de hakaretler etmişti dün telefonu açamadım diye. Şok oldum. İnsanların gerçek yüzü kavgada anlaşılıyor. O kadar eğitimli, kaliteli gibi görünen birinin içinden kenar mahalle dilberi çıkabiliyor. Artık takmıyorum, hayatımda yerleri Yok.
Bu sabah dünkü teşhisi yapan doktorları aradım, hatalısınız dedim. İnsan kendini ifade ederken insanlar anlamamakta neden bu kadar direnir.Vicdan azabı duyman normal ama olur böyle diyorlar, o damara denk gelmiştir, teşhis doğru görünüyor diyorlar. Çocuğu duvardan duvara çarpsam bile böyle olmaz, hafif bi sürtünme diyorum, tam orası da değil şurası diyorum. Yok. Damara denk gelmiştir. O kadarcık sürtmeyle atar damar nasıl hasar görür. Kocam bile çarpmaktan oldu artık aş bunu deyip durdu. Ula kendi çocuğum, benden dolayı olsun varsın da iyileşsin ne savunması ne aşması. Pimpirkli Psikopat anne olma dediler. Biliyorum başka bir şey bu. Gurbet elde dilimi anlamayan insanların içinde gibiydim. Çılgınlıktı. Delirmek üzereydim be.
Bi de emdikce daha cok gazlanır mide hacmi yükseliyor birazdan hıckırık da tutar sen emzik tutuyorsa emzikle salla eşin uyanıksa çingene salıncağı yapın uyur İnş bizimki kriz anında oyle sakinledi bugunKızlar delirmek üzereyim akıl verin bana. Akşam dokuzdan beri bebeğim emiyor. Memeden ayrıldıgı zaman acı acı bagırıyor. Acaba doymuyor mu. Çişini ve kakasını sık sık yapıyor. Kafayı yemek üzereyim şu an hala emiyor.(
Ya aslında Bi de bulusma olsa bebelerle falan ne de güzel olurdu (pelin)Kızlar biz niye tanışmıyoruz rumuzlarla konuşuyoruz artık isim ile hitap etsek.Bu arada bizde üç gündür uykusuz gece ve gündüzler halindeyiz.gazı var sanırım içinden gıjır gıjır ses geliyor morarıyor kızarıyorhiç deliksiz uyumadı hep mıkırdama halinde amannnn ya yarın da işitme testi ikinci kez gideceğiz sağ kulaktan kalmıştık bakalım nolcak
“ela “
Kilo alımı nasıldı canım. Biz şu an 1 aylığız. Sütüm var aslında. Sağdıgımda geliyor.Deniz de öyleydi, doymuyormuş, süt verince susmuştu.
İşin kötü tarafı emzik tutmuyo hemen atıyo. Aventin emziğini sipariş verdik. İnş onu tutar. Yoksa halimiz harapBi de emdikce daha cok gazlanır mide hacmi yükseliyor birazdan hıckırık da tutar sen emzik tutuyorsa emzikle salla eşin uyanıksa çingene salıncağı yapın uyur İnş bizimki kriz anında oyle sakinledi bugun
Kilo alımı çok iyiydi ama çok obur olduğu için sütüm yetmiyormuş. Çocuk açmış ama bayağı kilo almış. su içse yarıyorKilo alımı nasıldı canım. Biz şu an 1 aylığız. Sütüm var aslında. Sağdıgımda geliyor.![]()
merak etme testren geçecektir benım yeğenimde ilk bir kulaktan geçememişti br sonrakinde sıkıntı cıkmadı oluyor bazen anlık ölçümler sonucta sıkma canını__özge__Kızlar biz niye tanışmıyoruz rumuzlarla konuşuyoruz artık isim ile hitap etsek.Bu arada bizde üç gündür uykusuz gece ve gündüzler halindeyiz.gazı var sanırım içinden gıjır gıjır ses geliyor morarıyor kızarıyorhiç deliksiz uyumadı hep mıkırdama halinde amannnn ya yarın da işitme testi ikinci kez gideceğiz sağ kulaktan kalmıştık bakalım nolcak
“ela “
Canım haklıymışsın. Şimdi masaj yaptım rahat 20 defa gaz çıkardı. Yavrumun tek huzursuzluğu oymuş demek kiBi de emdikce daha cok gazlanır mide hacmi yükseliyor birazdan hıckırık da tutar sen emzik tutuyorsa emzikle salla eşin uyanıksa çingene salıncağı yapın uyur İnş bizimki kriz anında oyle sakinledi bugun
Canım masaj yaptım rahat 20 kere gaz çıkardı. Yüzüne bir huzur geldi çocugumunKilo alımı çok iyiydi ama çok obur olduğu için sütüm yetmiyormuş. Çocuk açmış ama bayağı kilo almış. su içse yarıyorPelin’in dediği gibi gaz da olabilir. Biz gazdan sadece bir kere öyle bir şey yaşadık, hatta o gün emziği ağzına tıkıverdim
çaresizce kabul etti ağlarken. Deniz için Memeyi bırakmama sebebi açlık oluyor.