2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

hoşgeldin yoktun ne zamandır ilkler zor tabı uyandırmak yavas yavas duzelecek inşallah kendını kötü hissetme bosver ev işlerini dört dörtlük olmsn bebişi sev kokla ohh😍 benım ilk ay 1 kilo aldı ama sanırım 650 1000 gr arası yeterli sayılıyor
Hoşbulduk telefona pek bakamıyorum bebek sürekli kucağımda. Tam kucak çocuğu oldu benim sıpa 🤗😍 bir de aşamadığımız birşey var, Bebeğim sürekli kusuyor. Faydalanamıyor gibi, beslense bile aldığının yarısını kusuyor. Anne sütünü kusuyor mamayı kusuyor. Bebeğim şuanda 4 kg çıkıyor evde tarttık. 21. Günümüz bugün, 3660 doğdu , kilo olarak gelişimde geri kalıyor gibi. Bu kusmaları yüzünden belki

Hoşbulduk telefona pek bakamıyorum bebek sürekli kucağımda. Tam kucak çocuğu oldu benim sıpa 🤗😍 bir de aşamadığımız birşey var, Bebeğim sürekli kusuyor. Faydalanamıyor gibi, beslense bile aldığının yarısını kusuyor. Anne sütünü kusuyor mamayı kusuyor. Bebeğim şuanda 4 kg çıkıyor evde tarttık. 21. Günümüz bugün, 3660 doğdu , kilo olarak gelişimde geri kalıyor gibi. Bu kusmaları yüzünden belki
Bizimki de oyle. Memeden ne zaman ayrilsa bir kismini kusuyor. Ama 1. Ay muayenesinde kilo alimi cok iyi cikti. Dr da kusmasi sorun degil, mide kapasitesinden fazla emiyor, fazlasini kusuyor dedi.

Surekli evin icinde gezdirmekten belim agridi gezince susuyor

Benim sıpadan bahsediyorsun sanki:)

Besledikten sonra yatar pozisyonda tutmayın bi süre. Dik tutun ki geri çıkarmasın

Kızlar benim yavrum da emerken saçmalamaya başladı. Şuan memenin sadece uçlarını emmeye çalışıyor, ağzını açmaya üşeniyor beyim. Canımı yakıyor. Öneriniz var mı? Bir de dünden beri hem emzirmeden sonra ağı dolusu iki üç kez kusuyor? Kusması normal ama biraz fazlaca diğer zamanlada göre. Üşüttü mü acaba ya :/
nekadar dogru bilmem ama bizim dr midelerini usutmez demisti kusuyor diyince
Kızlar çocukların ellerini çok kapatmayın. Ben daha 2 haftadır çorap takmıyorum ellerine. Elleri soğuk diye çıkaramamıştım. Çıkardığımda da
Biliyorsunuz, elleri buz gibi, çocuğu üşütüyorsun ne biçim annesin gibi laflar yemiştim😬 Hata etmişim, el gelişimi, motor fonksiyonları geri kalmış. Deniz 3 aylık elleri çoktan keşfetmeliymiş ama çocuğum daha yeni yeni öğreniyor dokunmayı. Babasının sakallarına dokunup duruyor. Hızlı bir şekilde öğrenir inş. Bi hafta bile ne kadar etkiliyor gelişimlerini.

K kimsebilmesindiye bence kaç kat giydirdiğimiz evin ısısına bağlı. 24-25 derece benim evim. senin gibi giydirsem Deniz aşırı terler. Dışarı çıkarken ve evi güzel ısıtmamışsam banyodan hemen sonra içine uzun kollu zıbın giydiriyorum. Yoksa hep kısa kollu zıbın üstüne tulum. İşte bu yüzden laflar yedim ya😬 sadece patikli tulum altına ekstra çorap giydiriyorum sürekli, giydirmeyince daha çok gazı oluyordu, öyle alıştık.
Ev enfazla 22 oluyor benim alta yarim kollu zibin uste izun kollu altada duruma gore 2 kat alt giydiriyorum.
Eldiven bazen takiyorum bazen takmiyorum. Ama genelde battaniyenin icone yatarlen sariyorum.

bence kusmadan kaynaklı değil benımkıde sürekli kusuyor ya emdıkten hemen sonra yada saatler sonra ama kilo alımı guzeldi

@CharlesDarwin ben de öyle uyutuyorum, gezdirirken konuşuyorum sürekli. Baktım muhabbet bitti, Dünya gaz ve toz bulutuydu diye başladım, şimdi evrimi anlatıyorum, sonra insansılar ve insan... derken günümüze gelene kadar çocuğum ilkokula başlar😂 tarihten nefret ederdim, şimdi tarihin tarihini bile anlatmayı planlıyorum. Belim ağrıyor, çenem ağrıyor😂

Benimki şuan yine çıldırdı bugünkü kakasını yapamadı daha umarım siz iyisinizdir 😴😴😴
Deniz de uyumadı ve kaka yapmadı. Büyük insan gibi gaz çıkarıyor. Mamaya geçtikten sonra kakası katılaştı zaten. Uyumamasının nedeni kaka mı bilmiyorum.

Hamd olsun iyiyiz canım bebeğimle cebelleşiyorumnapiyim sürekli bir uyandırma çalışmaları içerisindeyim bebek bakmaya alışmaya çalışıyorum. Ev işlerini falan herşeyi boşladım psikolojik bunalımda gibiyim sanki bebeğime yetersiz kalıyorum gibi bir his var bazen bebeğimi 5-6 saat uyandıramadığımız oluyordu , toparlanmaya çalışıyoruz.annemler bugün gitti. Bi kız Kardeşim kaldı yanımda. Evdeki kalabalık azaldı annemin gitmesine üzülüyorum o yardım ediyodu çok. Sen nasılsın nasıl gidiyor kaç günlük oldu bebeğin ☺ Bi de ilk ay bebeğiniz kaç kilo aldı? Benim bebiş kal almalı
52 günlük olduk biz de cebelleşmeye devam ediyoruz 😂 olumsuz düşünüp olumsuzu çağırma boş ver ev işini filan sen bugünler de geçecek hatta özleyeceksin 😁 Her bebek kiloyu farklı alır şimdi bunu düşünme zaten ilk başta kilo kaybeder sonra doğduğu kiloyu yakalar sonra artı kiloya geçer ilk kontrole kadar rahat ol.

Deniz de uyumadı ve kaka yapmadı. Büyük insan gibi gaz çıkarıyor. Mamaya geçtikten sonra kakası katılaştı zaten. Uyumamasının nedeni kaka mı bilmiyorum.
Ay bilemedim ki bizimki de gaz çıkarıp durdu ama kaka yapmadı.Yoksa tekrardan ataklara mı başladık anlamadım sürekli meme istiyor doymuyor mu diye mama verdim hala aynı huysuzluk devam ediyor.

Benimki şuan yine çıldırdı bugünkü kakasını yapamadı daha umarım siz iyisinizdir 😴😴😴
Biz iyiyiz de balgam var hırıldıyo bu şurup bize cok iyi geldi ama ben uykusuzluğa alışmışım 3 saatten fazla uyuyamıyorum bide balgam olunca nefesini dinlicem diye bekliyorum. Kaka 3 kere yaptı 24 saatte az az mamayı kestik bizde açlıktan degil gazdan ağlıyormuş bunu farkettim yarın aile hekimi KBB ci ona gitcem balgam nasıl atılır veya yapcak bişey varmı baksın diye :(

Canım kusmayla alakalı değildir kilo alımı. Benim kız kadar kusan yok sanırım her kendini bizi kusarak sürekli kirletiyor. Her emmeden sonra nerdeyse kusuyor ve az değil çokca kusuyor ama ilk ay 2 kilo aldı. Eğer emziriyorsan sütünün kalitesini arttırmaya bak. Yediklerin etkilemez diyorlar ama bence doğru değil. Ben ilk kızımda çok tecrubesizdim ne varsa onu yiyordum. Ama bunda hamilelikte beslediğim gibi sabah mutlaka iki yumurta akşam da et balık ya da tavuktan birini öğlen de sebze yiyorum. Yaparken çok yoruluyorum ama düzenli yemek yapıyorum sütün kalitesini arttırmak için bence miktardan çok kalitesini önemli.

Gece alt değiştirmeyin diyen uzmanlara sesleniyorum sırtına kadar yaptı simdi bnmki 😪annem de bugun poposunu silerken gaz yapıyo diye alttan hava alıyo cocuk ondan gazlı diyo poposundsn girdiğini savunuyor,🤣🤣azcık poposuna zeytinyağı yada pişik kremi sürün kızlar daha rahat cıkartıyo

Elini c seklinde tut emerken ağzı doluyor bnmki de bazen yapıyo emzik ten olabilir cnm
Emzik değil de biberondan galiba 🤦🏻‍♀️ Hala mama desteği veriyoruz sarılıktan dolayı azalarmış olsak da. Avent biberonun ucu yavaş akışlı olsa da anne memesine yakın değil bence. Teşekkür ederim canım cevabın için

Benimkide emerken sol tarafı tutuyo sağı almıyo sıpa dün geceden beri..sağ ve sol memeyi nasıl fark ediyo anlamadım sağa yatırınca ağzını açmıyo.emmesi için bekliyorum öğürüyo her zaman emdiği memeyi.kusmasıda daha sıklaştı miktarıda arttı

bu bebekler bir acayip ☺️ İnşallah düzelir canm. Kusma neden arttı benim de bir fikrim yo
nekadar dogru bilmem ama bizim dr midelerini usutmez demisti kusuyor diyince

Ev enfazla 22 oluyor benim alta yarim kollu zibin uste izun kollu altada duruma gore 2 kat alt giydiriyorum.
Eldiven bazen takiyorum bazen takmiyorum. Ama genelde battaniyenin icone yatarlen sariyorum.

ya artınca işte insan bilemiyor, doğrudan soğuklığa bağlıyod 🤭 inşallah dediğiniz gibidir 😊 teşekkür ederim 😊

Ayakta sallama, evde kanguruyla hızlı hızlı yürüme, aspiratörün başında dikilme aşamaları tek tek tamamlandıysa ve hala uyanıksa bir huni de sana gönderebilirim 🤪
Yarım saat önce uyudu sonunda. Dinazorları anlatmaya başlamıştım, araya kendi teorilerimi sıkıştırıyordum ki sızmış. Galiba sıkıldı😬 2 2kedi_1deli taktik vermişti, onu uyguladım. Kanguruda uyuyunca usulca açtım çıkardım kanguruyu, göğsümde yatırmaya devam ettim. 15-20 dk öyle yatırdıktan sonra yavaş yavaş pozisyon değiştirdim, 15-20 dk da öyle bekledim. Sonra yavaş yavaş vücudumdan ayırdım ki sıcaklığım gitsin. O kadar yavaş hareket ettim ki korkudan😂😂 15-20 dk da öyle geçti koydum beşiğine. Şükürler olsun. Zafer sabredenlerin🤪
Aslında bi yandan da sevindim. 3 gündür vakitlice uyuyordu, ağlamıyordu, beşikte kendi kendine takılıyordu. Rahat ettim ama endişelendim de, benim doğurduğum bir cadolozdu, kızım nerdeydi? Bu kız kimdi 😂 özüne döndü çocuğum sonunda, canımıza okuyor.

Biogaia için yorum yapayım, burda da yazıldığı gibi daha önce bilgaia probiyotiktir. Şöyle düşünebilirsiniz sab simplex, metsil, nurse harveys vs gibi damlalar parol, majezik gibidir o an gazı çıkarmaya yardımcı olurlar ama tedavi etmezler. Biogaia ise bağırsak florasının oluşumunı destekler uzun vadede daha çok getirisi vardır yani. Biogaia kullandıktan hemen sonra pıt pıt çıkmıyor genelde bu sebeple 😊 sevgiler

Back
X