Çok bilmişlik yapmak zorunda olduğum bir konu

bu sebepten görümcem tarafından kötü anne ilan edilmiştim

Yeni doğan yoğun bakımda sıcaklık 23 derecede sabitti. Oradaki bebelerin de vücutlarında yağ yoktu, kilo ortalamalı 1.200’dü. kendilerini ısıtamıyorlardı. Buna rağmen 23 dereceydi ve tek kat giydiriyorlardı. Yani kısa kollu çıtçıtlı üstüne tulum.
Doktor kesinlikle kat kat giydirme dedi. Bacaklarında mor damarlar çıkıyordu, olsun dedi, vücut ısısını dengelemeyi öğrenecek. Zatürre olmayacak kadar ısı yeterli, ev serin olsun. Benim ev 24 derece, tişörtle geziyorum. Bebeği de kısa kollu çıtçıtlı üzerine tulum. Patikli tulumsa çorap giydirmiyorum, 2 aylık olana kadar giydirmiştim. Patiksiz tuluma ince çorap. Gece de ince battaniye kolunun altından. İnce battaniye dediğim pike. Buna rağmen gece uyurken terliyor. Doktor gece 21 derece yap dedi ama yapmadım, kendi keyfimden. Çocuklar soğuktan hasta olmazlarmış, sıcaktan hasta olurlarmış. Senin bebişin kilosu 3 kilodan fazladır herhalde, bu sebeple vücut ısısını koruyabilir, ayarlayabilir. Elleri mutlaka açmalısın, ben açmadım iyi bok yedim. Çocuk hala ellerini kullanamıyor. Çoktan öğrenmesi gerekirmiş oysa. Çocukların üşüdükleri el ve ayakların soğukluğundan anlaşılmazmış. Kafadan ve enseden üşütürlermiş. Evde şapka takma olayını unutmadan, evde kesinlikle şapka taktırmadı doktor. Bir dönem taktım, söyleyince sakın takma dedi. Sadece banyodan sonra bi saat filan takıyorum, sonra çıkarıyorum. Lütfen canım ya, boşa pimpirik yapma, dışarı çıktığında hemen hasta olur çocuk böyle giyinirse. İleride de hastalıktan başını kaldıramaz. Yeğenlerim 30 derece evde tulum üstüne tayt, hırka giyiyorlar, annesi sıcaktan zarar gelmez dedikçe çocuklar hasta. Sürekli hastalar. Sonunda doktor kızdı da biraz normalleşti.
Son olarak sıcakta ve kat kat giydirmek ani bebek ölümünü tetikliyor.
Kusura bakma, bilmişlik yaptım ama ince giydirmekten dolayı ne hakaretler işittim

yaralıyım, bilmişlik yapmam lazımdı.