2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Tarihi, turistik, minnoş 😂 Görmeye gelinmeli. Gelince haber verin ama😅
Hiç bilmiyorum neden getir dediğini, soramadım da. Oysa doktora ne saçma sorular sormuşum. Şimdi hatırladıkça utandım😬

En sevdiğimiz şey Amasra’da balık yemek, Mustafa Amcanın yeri😍 dönüşte Safranbolu’da çay kahve içmek😂 baharda gelirsek haber ederim. 1 senedir hep gitmek istiyoruz ama doktor şehir içi yolculuğu bile yasaklamıştı hamilelikte. Ah nasıl canım çekti😊

Keşke bende böyle yapabilsem gece ince battaniye ile sarıp üstüne yorgan örtüyorum pamuk yorgan 🙄
Cok fazla bende kolsz zibin ve bi takim giydriyorm ustunude ince bi battaniye ile ortuyrom ev 25 derece bazem daha sicak oluyo indriemiom dereceyi soguyo cok bi anda annem burdaykn yelek gydrrdi ama giydrmiyrm boyle daha rahat sanki yorgan falan cok bence

Bana soğuk geliyor küçücük üşür diyorum psikolojik midirnedir hasta olmasından korkuyorum eşim biraz gereğinden fazla takıntılidir da
Bu sekilde de hasta olabilir siz bilirsnz tabi ama biraz rahatlayn bence usumezler normal.sicakliktalar bebeklern ellerinayaklari soguk olmasi normalmis daha kucuk.oldugu icin usudugu ense veya sirtindsn anlasiliyorms

Ayakli pijamasinin altından çorap giydiriyorum üste de patik ayaklarını sıcak tutmak için eldivendeoluyor evet muhakkak ve kulakları soğuk hissedersem şapka da takıyorum uyuyunca veya uyanıkken uyuyunca sapkaliysa kalktığında sacları terlemiş oluyor

Çok bilmişlik yapmak zorunda olduğum bir konu😬 bu sebepten görümcem tarafından kötü anne ilan edilmiştim🤣
Yeni doğan yoğun bakımda sıcaklık 23 derecede sabitti. Oradaki bebelerin de vücutlarında yağ yoktu, kilo ortalamalı 1.200’dü. kendilerini ısıtamıyorlardı. Buna rağmen 23 dereceydi ve tek kat giydiriyorlardı. Yani kısa kollu çıtçıtlı üstüne tulum.
Doktor kesinlikle kat kat giydirme dedi. Bacaklarında mor damarlar çıkıyordu, olsun dedi, vücut ısısını dengelemeyi öğrenecek. Zatürre olmayacak kadar ısı yeterli, ev serin olsun. Benim ev 24 derece, tişörtle geziyorum. Bebeği de kısa kollu çıtçıtlı üzerine tulum. Patikli tulumsa çorap giydirmiyorum, 2 aylık olana kadar giydirmiştim. Patiksiz tuluma ince çorap. Gece de ince battaniye kolunun altından. İnce battaniye dediğim pike. Buna rağmen gece uyurken terliyor. Doktor gece 21 derece yap dedi ama yapmadım, kendi keyfimden. Çocuklar soğuktan hasta olmazlarmış, sıcaktan hasta olurlarmış. Senin bebişin kilosu 3 kilodan fazladır herhalde, bu sebeple vücut ısısını koruyabilir, ayarlayabilir. Elleri mutlaka açmalısın, ben açmadım iyi bok yedim. Çocuk hala ellerini kullanamıyor. Çoktan öğrenmesi gerekirmiş oysa. Çocukların üşüdükleri el ve ayakların soğukluğundan anlaşılmazmış. Kafadan ve enseden üşütürlermiş. Evde şapka takma olayını unutmadan, evde kesinlikle şapka taktırmadı doktor. Bir dönem taktım, söyleyince sakın takma dedi. Sadece banyodan sonra bi saat filan takıyorum, sonra çıkarıyorum. Lütfen canım ya, boşa pimpirik yapma, dışarı çıktığında hemen hasta olur çocuk böyle giyinirse. İleride de hastalıktan başını kaldıramaz. Yeğenlerim 30 derece evde tulum üstüne tayt, hırka giyiyorlar, annesi sıcaktan zarar gelmez dedikçe çocuklar hasta. Sürekli hastalar. Sonunda doktor kızdı da biraz normalleşti.
Son olarak sıcakta ve kat kat giydirmek ani bebek ölümünü tetikliyor.

Kusura bakma, bilmişlik yaptım ama ince giydirmekten dolayı ne hakaretler işittim😂😂😂 yaralıyım, bilmişlik yapmam lazımdı.

Her türlü kocakarı işine açığım yeter ki uyusun🤣evin içinde çamaşırlar bş yerde mutfakta savaş varmış gibi yatak odasında 2 beşik bş hamak onlardan özür dileyerek geçiyorum bide ev merdivenli kirlileri merdivene yığmış eşim 🤣Cocuk uyusa da nereden baslıcam diye düşünüp başlayamam sanırım 🤣 yarın kadın gelecek yardım için ev işlerine kadın böyle görse insan degil bunlar der diye Bi temizlik de yapmam lazım 🤣🤣
Hepimiz aynı mıyız ne 😞😞 evim hiç bu kadar berbat olmamıştı 😟 annemler gitsin ilk halıları vermeyle başlayacağım sonra akşamları yavaş yavaş alt kattan başlarım

Hiç bilmiyorum neden getir dediğini, soramadım da. Oysa doktora ne saçma sorular sormuşum. Şimdi hatırladıkça utandım😬

En sevdiğimiz şey Amasra’da balık yemek, Mustafa Amcanın yeri😍 dönüşte Safranbolu’da çay kahve içmek😂 baharda gelirsek haber ederim. 1 senedir hep gitmek istiyoruz ama doktor şehir içi yolculuğu bile yasaklamıştı hamilelikte. Ah nasıl canım çekti😊
Ayy Mustafa Amcanın Yerini ben bile özledim şuan hissettim 😅 Baharda tam tadı çıkıyor buraların. Çıkın çıkın gelin 😍

Kızlar biz bugün 44 günlük olduk ya siz hep şunu izliyor buna bakıyor diyorsunuz bizimki öle bişeye falan bakmıyor.Bizde bir anormallik mi var ışığı farkediyor gözünü kapatıyor ama şekil falan anladığını sanmıyorum.Oyun halısı falan kullanıyorsunuz ben sanmıyorum dikkatini çeksin baksın bizimki gibi olan var mı.doktor Ilgaz çok akıllı olacak çok güzel bakıyor dedi kontrolde ama sizinkiler baya ilerde bizim ki yiyim içim gazım çıksın yatayım ama kucakta sarılın bana yatayım mod

Çok bilmişlik yapmak zorunda olduğum bir konu😬 bu sebepten görümcem tarafından kötü anne ilan edilmiştim🤣
Yeni doğan yoğun bakımda sıcaklık 23 derecede sabitti. Oradaki bebelerin de vücutlarında yağ yoktu, kilo ortalamalı 1.200’dü. kendilerini ısıtamıyorlardı. Buna rağmen 23 dereceydi ve tek kat giydiriyorlardı. Yani kısa kollu çıtçıtlı üstüne tulum.
Doktor kesinlikle kat kat giydirme dedi. Bacaklarında mor damarlar çıkıyordu, olsun dedi, vücut ısısını dengelemeyi öğrenecek. Zatürre olmayacak kadar ısı yeterli, ev serin olsun. Benim ev 24 derece, tişörtle geziyorum. Bebeği de kısa kollu çıtçıtlı üzerine tulum. Patikli tulumsa çorap giydirmiyorum, 2 aylık olana kadar giydirmiştim. Patiksiz tuluma ince çorap. Gece de ince battaniye kolunun altından. İnce battaniye dediğim pike. Buna rağmen gece uyurken terliyor. Doktor gece 21 derece yap dedi ama yapmadım, kendi keyfimden. Çocuklar soğuktan hasta olmazlarmış, sıcaktan hasta olurlarmış. Senin bebişin kilosu 3 kilodan fazladır herhalde, bu sebeple vücut ısısını koruyabilir, ayarlayabilir. Elleri mutlaka açmalısın, ben açmadım iyi bok yedim. Çocuk hala ellerini kullanamıyor. Çoktan öğrenmesi gerekirmiş oysa. Çocukların üşüdükleri el ve ayakların soğukluğundan anlaşılmazmış. Kafadan ve enseden üşütürlermiş. Evde şapka takma olayını unutmadan, evde kesinlikle şapka taktırmadı doktor. Bir dönem taktım, söyleyince sakın takma dedi. Sadece banyodan sonra bi saat filan takıyorum, sonra çıkarıyorum. Lütfen canım ya, boşa pimpirik yapma, dışarı çıktığında hemen hasta olur çocuk böyle giyinirse. İleride de hastalıktan başını kaldıramaz. Yeğenlerim 30 derece evde tulum üstüne tayt, hırka giyiyorlar, annesi sıcaktan zarar gelmez dedikçe çocuklar hasta. Sürekli hastalar. Sonunda doktor kızdı da biraz normalleşti.
Son olarak sıcakta ve kat kat giydirmek ani bebek ölümünü tetikliyor.

Kusura bakma, bilmişlik yaptım ama ince giydirmekten dolayı ne hakaretler işittim😂😂😂 yaralıyım, bilmişlik yapmam lazımdı.
Iyi ki de yaptın cnm sağol duymak istediğim şeyleri söyledin beni de rahatlattin ekran resmi alicam cevabını aklıma ikinci kat giydirme kalın battaniye yorgan düştükçe açıp okuyup kendime gelicem çok haklısın büyük oğlumda yaptığım hataları bunda da yapıyorum ve o kadar çok yapmicam dediğim ne varsa yapıyorum istemeden büyük oğlumu bebekligin de bi hasta ettim tam ettim şimdi 6 buçuk yaşında ve hâlâ zararını cekiyorum hep hasta hep öksürük çok terleyen bi çocuk sıcağa alıştırdım hep az soğuk görünce hastalanıyor bunu da hasta etmekten korkuyorum ama hâlâ daha büyüğe yaptığımı yapıyorum ah ah şu kocama da bunları dese ya birileri çocuğun hastalığından çok kocamınçenesinden korkuyorum suçlu beni ilanediyor çocuk hasta olunca evde kan davalı gibiyiz 🙄😬

yaaa nasıl bir tıtreme mertte de var uyanırken gerınırken ellerı tıtrıyor doktora soylemiştim kısa sureli nöbeet gecırıyor olabılır dedı o kadar uzun surmuyor ıkı sallanıyor bıtıyır dedım ısmını söyledi ama aklımda kalmadı bır nöbet dedı vıdeoya cek oyle bakalım bır sonrakı kontrolde dedı buara ayak el beraber gördm bır ıkı kere takıpteyım videoya denk getırebılırsem oyle gostercm uyurken irkilmeleri de var hıc ses yokken o nıye olur bılmıyorum ama bızım uykuda bıryerden dusuyor gıbı oluyor ya bazen oyle bırseydır dıye umuyor kötü düşünmemeye çalışıyorum
Bizde irkilme çok fazla çok kafaya takıyorum 😞😞 Kızlar rahatlamam için birşeyler yazdılar sağolsunlar paraşüt refleksi ama ben çok fazla olunca ağlayasım geliyor özellikle uyurken ve altını açıp ayaklarını serbest bıraktığımda çok üzülüyorum

Insan takmycam derken daha cok takilio alsnda 😊
Elimde değil ilk çocuğumu yalnız büyüttuk babasıyla ikinci de karışanlar var çok giydirdin yokaz giydirdin yok ac bu çocuk yok zayıflamış yok efendim bakamıyor muşum falan falan falan büyükler diye sineye çekiyor takmıyor gibi görünüp sonra kendi kendimi yiyorum buda sütümü etkiliyor haliyle de haklı çıkıyorlar

Bu sekilde de hasta olabilir siz bilirsnz tabi ama biraz rahatlayn bence usumezler normal.sicakliktalar bebeklern ellerinayaklari soguk olmasi normalmis daha kucuk.oldugu icin usudugu ense veya sirtindsn anlasiliyorms
Kaynanadan beter bi eş varsa böyle herşeyden pimpiriklenir oldum bende

Bizde irkilme çok fazla çok kafaya takıyorum 😞😞 Kızlar rahatlamam için birşeyler yazdılar sağolsunlar paraşüt refleksi ama ben çok fazla olunca ağlayasım geliyor özellikle uyurken ve altını açıp ayaklarını serbest bıraktığımda çok üzülüyorum
Inşallah ciddi biseyi yoktur üzülme bebeğinde hisseder huzursuz olur Rabbim bebeğini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah belki de çok basit bir şeydir bu kadar takma küçücük bebecikte bunlar normaldir belki de

Inşallah ciddi biseyi yoktur üzülme bebeğinde hisseder huzursuz olur Rabbim bebeğini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah belki de çok basit bir şeydir bu kadar takma küçücük bebecikte bunlar normaldir belki de
😟😟 inşallah valla şu irkilmelerden dolayı koynumdan çıkaramadım anne yanını kullanamayacağız biz elini tutuyorum yatarken ya da elimi üzerine koyuyorum nefes hissetmek istiyor sürekli beni sarın sarmalayın mod o şekilde çok rahat hiç olmuyor irkilme.Diyorum benim kist vardı karnımda çok büyüktü yeri dardı karnımda büyümedi aksine son ayda biraz çıktı çocuk dar sıkışık alana alıştı ondan mı bizim ki abartı 😟anlamadım

Back
X