Lohusalık çok acayip bir dönem ya, insana her şey batıyor bu bir gerçek. çok normal çünkü hormonlar kafayı yiyor, vücudumuzdan bir canlı çıkıyor ya düşünmesi bile tuhaf
sanırım her kadının ortak sorunu kayınvalide

onların da torunu oluyor, gelip görmek istiyorlar. biraz da müdahaleci bir tipse zaten sinirlenmeye yer arayan yeni anne iyice fıttırıyor
ama şunu anladım ki eğer bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldıysanız her şeyi boşverin. insanlar yoğun bakım kapılarında bebeklerini beklerken keşke evde ve sağlıklı olsak da kayınvalideme sinirlensem diye dua ediyordur. her zaman o minik meleklerin sağlıkla kucağımızda olmasının değerini bilirsek her olumsuzluğu çok kolay atlatırız.
zaten emin olun etrafınızdaki büyüklerin niyeti aslında hep size yardımcı olmak, biraz kuşak çatışması yaşanıyor ama eninde sonunda herkes evine gidiyor ve siz ailecek yalnız kalıyorsunuz.
annem 1 ay yanımda kalmıştı, bir dediğimi iki etmedi, bunalıma girmeyeyim diye gözümün içine bakıyordu kadın

her şey için yardımcı oluyordu ama işte o yeni annelik duygusuyla bebeğimle ilgili her şeyi kendim yapmak istiyordum. sonradan hata yaptığımı anladım.
tavsiyem bırakın yardım eden varsa yapsın. zaten o bebek sizin, annesi sizsiniz. hep siz yapacaksınız her şeyi. ilk zamanlar yanınızda biri varken uyuyabildiğiniz kadar uyuyun, dinlenin, enerji toplayın. bebeğinizi sadece emzirin ve sevin ☺ 1 ay sonra annem gidip de yalnız kaldığımda sudan çıkmış balığa dönmüştüm, işte ilk o zaman ağlamıştım. bir de kızım kolik bebekti. saatlerce susmadan ağlardı.
şimdi düşünüyorum da boş yere ne kadar çok şeyi dert etmişim kendime.
şimdiki doğumumda tek düşüncem sağlıkla kucağıma almak. annem de kayınvalidem de gelsin napıyolarsa yapsınlar, hatta hiç bişey yapmadan tüm işleri onlara yıkmayı düşünüyorum

kızımla ve oğlumla ilgilensem yeter. kayınvalidem yakın oturuyor zaten gün içinde gelir gider. ama her şey yolunda giderse niyetim dinlenebildiğim kadar dinlenmek, o eksik şu eksik diye kafama takmamak, hayatta muhtemelen son kez yaşayacağım o duyguların tadını çıkarmak