2020 Şubat Anneleri

A Aycee09 benimde modum düşük bugun evi süpürcem yapasım yok yürüyüşe gidicem gidesim yok öyle saf gibi yatıyom bi halsizlik çöktü ama zorlıycam kendimi cıkmak için havada güzel. Sende çık bi kahve falan iç bi arkadasınla fala iyi gelr :) depresyona girdin sanki bacımmm son zamanlar cidden hepimiz için zor olacak gibiii

Çok şükür canım benim onlar iyi olsun yeter ki

bu bahsettiğiniz doktor hakkında bir fikrim yok ama bir şeyi söylemeden geçemedim :)
normal doğumlarda doktorlar yanımızda olmaz zaten, bizi doğuma hazırlayan ebelerdir. asıl onlar önemli bu süreçte. doktorla her şeyi paylaşıyorlar tabii, ama düşünsenize bazı doğumlar kaç saat sürüyor, doktorun sürekli yanımıza gelip gitmesi pek mümkün değil. doğum doğal bir süreç tabii bir aksilik olmadıkça. bu süreçte ebe yanımızda oluyor ve doğum başladığı an doktor geliyor.

yeni nesil anneler olarak biz hep yanımızda olsun istiyoruz ama gerçekten pek mümkün değil ve gerek de yok zaten bir sorun olmadıkça :)

Burda kimsem yok kuzum ya konu komşu tanımıyorum hiç sitedede çok köpek var çıkamam korkum var balkonun camını açtım hava aldım evde bişeyler yapmaya çalışıyorum işte biraz kendime geldim ben girdim mi bilmiyorum valla öyle görünüyo hava güzel gerçekten çık gez biraz benim yerimede

Kz keşke yakın olsak beraber cıkardık ben sana arkadas olurdum koca göbeğimizi gezdirirdik

Kz keşke yakın olsak beraber cıkardık ben sana arkadas olurdum koca göbeğimizi gezdirirdik
Güzel Olurdu kuzumm valla ya derdim neydi uzaklaştım zaten annemler esenlerde arkadaşlar falanda bura çok uzak kaldı ha diyince gelemiyo kimse bazen işime geliyoda bu durum bebek doğunca daha iyi olur çat kapı gelen olmaz en azından diye umuyorum

Bu konuya bende cok takiliyodum nasil beni takip eden dr o an yanimda dogumda olmaz diyodum ama gittigim egitimden sonra cok iyi anladim ebeler iyiyse ve dogum aninda bir sorun yoksa dr a ihtiyac bile yokmus ebeler zaten sadece dogum uzerine egitim aliyolar ve meslekleri geregi sadece dogumda bulunup surekli ayni isi yapiyolar o yuzden dogum konusunda dr dan daha tecrubeliler bile diyebiliriz cunku bir kadin dogumcu sadece dogum uzerine egitim almiyo gebelik dogum ve tum kadin hastaliklari alaninda egitim aldiklari icin bence ebelerin dogumda aktif rol almasi daha mantikli geldi sonradan ama tabi bu dr un olaya hic karismayacagi anlamina da gelmiyo

Son düzenleme:
Evet doğumdan sonra rahat olcan mantıklı

evet aynen öyle, 10 cm açıklığa ulaşmak saatler alabiliyor, o sırada doktor gelse ne yapacak zaten elini tutup haydi dayan diyecek kadar vakti olan doktor herhalde çok zenginlerin özel olarak tuttuğu doktorlardır

benim doğumumda da doktorum hep telefonla direktif verdi. işte şimdi epidurali takın, lavman yapın, şimdi suni sancı verin vs hep telefonla haberleşti ebelerle. çatala çıktım, ebeyle bir kaç ıkınma egzersizi yaptım. artık başı görünüp doğum başlayınca doktorum geldi. onların işi o an bebeği doğurtmak, bebeğin ilk kontrolünü yapmak ve sonrasında dikiş atılacaksa vs onlar.

Evet bende bilmedigim icin basta bana da cok garip geliyodu ama sonradan mantikli oldugunu anladim ki bize egitimdeki ebe bile dogumu biz degil bebeginiz ve siz yapiyosunuz bizim isimiz sadece sizi yonlendirmek diyodu hep :) normal dogumda gercekten de anne ve bebek hallediyo o isi ebeler sadece direktif veriyo o anda derin nefes al verme tut ikinmaya basla vs gibi onlara da uyunca bebek cikmis oluyo zaten :)

Ah o çat kapı gelenler. Arayıp kahveye geliyorum diyenler. Ya müsait değilim diyorum anlamıyor bir kahve diyor. Abla evde bende müsait değilim diyorum anlamadı geldi kadın. Oğlanı uyutmuşum 3aylık . Kendime yemek koymuşum bir kaşık aldım aradı. Koltuklarda nevresim takımları kuruyor. Herşeyi topladım kuru şampuanla saçları ovdum krem sürdüm şaka gibiydi. Doğum kiloları da cabası zaten. Gerçekten misafir anlamında bir bakıma şanslısın.

Umarım yanlış anlaşılmam

Yok canım neden yanlış anlaşılsın hep iyi olanları görüyoruz. Çünkü kötü olanı paylaşmıyorlar zaten paylasmasinlar da bağırmadan doğuran anneler sevimli yeni doğmuş bebisler beni mutlu ediyor.

Bu arada ben asla doğum videosu izleyemem dinleyemem bu videolarda gayet yüzeysel bahsediliyor ve doğum gosterilmiyor.

Bebiş görmek mutlu ediyor beni

Kızlar benim bel ve sırt ağrım arttı. Kasılmalar sıklaştı hatta canımı yakıyor. Bebekte çok aktif şu an. Hala yalancı sinyaller olduğunu varsayıyorum. 24.ünde doğurmam lazım. Kocanın izin ayarlamaları için

Abowww geliyor mu yoksa

Kiz geliyo olmasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…