• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Şubat Anneleri

Herkese mutlu bayramlar arkadaşlar💖Aileler yazı tatil beldelerinde geçirince bizimki hem tatil hem ziyaret oluyor😊 bayramlar yaza denk gelince bize de haliyle çifte bayram oluyor😇
Siz sezeryan mi istiyorsunuz oyle dusunceniz varsa lütfen o düşünceyi kafanizdan atin mepcbur kalmadikca sezerysn olmayin ben ilk kizimi dr baskisindan sezeryan oldum 2 .kizimi normal dogum yaptim nasip olur bi aksilik olmassa bunuda normal yapacagim
Demek ssvd yaptınız, nasipse ben de yapmayı çok istiyorum ama 22 ay olmuş olacak, sizin arası ne kadardı ve hangi şehirde yapmıştınız😊

Herkese mutlu bayramlar arkadaşlar💖Aileler yazı tatil beldelerinde geçirince bizimki hem tatil hem ziyaret oluyor😊 bayramlar yaza denk gelince bize de haliyle çifte bayram oluyor😇

Demek ssvd yaptınız, nasipse ben de yapmayı çok istiyorum ama 22 ay olmuş olacak, sizin arası ne kadardı ve hangi şehirde yapmıştınız😊
Guya bende ssvd yapacagim diye ssvd gruplarinda dolaniyordum hikayeleri okuyordum vs.
Son gittigimde dr umla konustum.
Fiziken uygun degilsin dedi.
Baska hastanede yapacagim diye diretsen de dr un olarak ben onay vermiyorum dedi.
(Cati darligi var bende ama kizimda bambaska sebepten acil sezeryana almışlardı beni.)
20 saniye bile nefessiz kalsa bu bizim icin buyuk risk dedi.
Ben dr uma kosulsuz güveniyorum ve sildim attım ssvd yi ama cok isterdim bu deneyimi yasamak. Yaaayacak olanlara da kolay doğumlar diliyorum simdiden.🙏

Alışveriş için sabırsızlanıyorsunuz değil mi. Ben 8 ayımda toplu alışveriş yapmıştım. Ürünlerin organik olmasına dikkat edin. Birde acele etmeyin bizimkiler kış bebeği olacak. Kışlıklar henüz çıkmamış olabilir. Çocuk arabasını iyi araştırın. Travel sistem çok güzel ama çok yer kaplıyor arabanın bağajını yok sayın. Şehirler arası yolculuk için küçük bir araba almak zorunda kalmayın.
Canım 7 aydan sonra toplu alışveriş yapıcam organik bambu olmasına özen göstericem tabi ☺️
İlk öğrendiğimde bişey alırım diye düşünmüştüm o yüzden ☺️ Kışın kullanmam diye düşünüyorum bebek arabasını o yüzden 4 5 aylık bebege uygun kullanışlı bişey alırım diyorum teşekkür ederim canım bilgilendirdiğin için ☺️

Arkadaşlar biraz önce Happy Mom da karşıma böyle bir hikaye çıktı ve sizinde okumanızı istedim ben şahsen çok duygulandım Rabbimin büyük mucizeleri 🙏🏻Bir anne bebeğinin ağzından mektup yazmış biraz uzun ama helal edin hakkınızı🙏🏻🙏🏻
Herkese merhaba. 😇👶🏻
Ben Faruk...
Annemin babamın ilk göz agrisiyim.
Annem benim varlığımı öğrendiği ilk andan itibaren bi defter tutmaya başladı. Oraya yazarken duydum tüm olan biteni.. şimdi size biraz buardan bahsetmek istiyorum. Beni dinlemek ister misiniz ?💙👶🏻
Anneciğim çok duygusal biri. Beni öğrendiği ilk gün ağladı, korktu heyecan yaptı... ama bir o kadar da telâşlandı...
Annem daha küçücükken sıkıntılar yaşamış. Ameliyatlar olmuş. Annemin bi böbreği yok. Diğeri de hidronefroz.. yani biraz daha büyük..

Açık ameliyat olmuş, bi kaç defa da böbreğine stent takmış doktor amcalar....
Hal böyle olunca annem benim varlığımla birlikte nasıl bir serüven içine girdiğini düşünmüş.. ama ben duydun, hep şükretti Allah'a.. benim varlığın için verdiği tüm nimetler için...
Sonra sürekli doktora gittik beraber.. doğum doktorumuz her şey yolunda derken bir de ürologa gidip annemin böbreğini takip ediyorduk ama haftalar ilerledikce annemin böbreği giderek büyüyordu ve bu annem için tehlikeydi. Oturduk karar verdik 20.haftada annemle birlikte ilk yokuştan düzlüğe çıktık. Minik bir operasyonla stent taktı doktor amcamız..
Sonra bir müddet çok güzel gitti her şey...
Bir güzel annemle ise gidiyorduk. Koşturup geliyor, günler günleri haftalar da haftaları kovalıyordu..
  1. Haftaya geldik, annemin ne bulantısı ne kusması ne de asermesi olmamıştı. Annemin iyi olması benim de keyfimi yerine getiriyordu. Ama 30. Haftamız biterken doktor teyzemize gittik. Doktorumuz telâşlandı bir şeyler oluyordu. Annem korkmaya başladı, ben de gerilmistim. Sonra annemi başka doktora gönderdiler. Perinatologmus.. Annem ağlıyordu. Babam koşa koşa isten gelmişti. Ben korktum hareket de etmiyordum. Sonra iki doktorumuz konuşup karar verdiler bizi hastaneye yatırdılar. Annemiz hepyanımızda idi... Annem anneannemle konuşurken duydum, suyum bitmiş hareket edemiyormuşum.. hemen anneme iğneler serumlar yapildi. Ciğerlerim gelişsin diye yapmışlar. Sonra ebeler geldi, durumumuz kötüye giderse suyum biraz daha azalırsa bizi ameliyata alacaklarmış. Doktorumuz geldi film çekildik ertesi gün.. biraz daha iyi ama hala risk vardı. Annem hala korkuyordu. 3 gün kaldik hastanede. Biraz daha iyiye gidiyormuşuz. Damarlarıma gelişimime baktılar. Anneme rapor yazdılar ve ağaya kalkma yasağı geldi. Iki güne bir sadece hastaneye gidiyor, biraz daha umutla eve dönüyorduk. Sanırım 2. Yokuşu da atlatıyorduk.
    5 hafta daha geçti. Ama annemin böbreği ağrımaya başladı. Galiba biraz büyüdüm, istemeden baskı yapıyorum. Ama isteyerek değil, bunu annem de biliyor bana hiç kızmıyordu. Bayram varmış bi de. Daha tam anlamadim ne demek oldugunu ama Doktorumuz bi yere gidecekmiş. Annemin böbreği de ağrıyınca doktorumuz 2 hafta daha bekletip 37. Hafta bittiğinde benim geleceğimi söyledi anneme. Annem kilomu az buluyordu. Korktu emin olamadı. Ya kuvöze girersem diye çok korkuyordu. Yine annelik işte, kendinden fedakarlık yapmak istedi ama doktorumuz hem moral hem de fiziksel olarak annemi mutsuz görünce kararını değiştirmedi. Dün sabah gittik hastaneye. Yatırdılar bizi. Öğleden sonra alacaklarını söylediler. Annem hem heyecanlıydı hem hala korkuyordu. Herkes 30. Hfda yaşadıklarımızı hatırlatıp bu güne geldiğinize şükrediyordu. Doktorumuz ise hem annemi hem de beni mucizesiniz diye nitelendiriyordu.. Allah yardımcımız oldu ve atlattık.
    Annemi sezeryana aldılar. Spinal anestezi ile(daha önce stent takılırken de bunu yaşamıştık biliyorduk. Korkmadık) anneme igne yaptılar. Sonra doktorumuz geldi. Sontamiz takıldı. Sonra annemin önüne perde çektiler. Annem hem sevinçli hem korkuyordu. Sonra yanımızdaki abla birazdan bebeğin çıkcak dedi. Baskı hissedersen korkma dediler. Bekledik.
    Sonra ağladım, doktorumuz beni anneme gösterdi ama o sırada ilk yaramazligimi yaptım. Annemin saçına yüzüne ilk idrarimi yaptım. Herkes çok güldü bana ama olsun annem yine kızmadı bana. Sonra beni aldılar temizleyip annemin yanağına koydular. Allahım ne güzel bi an.. annemmm dedi canım annem. Oğlum dedi sevdi. Mucizem dedi sevdi. 5 dk kadar orda bekledim. Hiç ağlamadım orda ama beni aldı hemşire. "Biz anneannemize babamıza gidiyoruz sen de gel annesi" dedi.. ben ciktim kontrollerim yapıldı, ilk anneannemi gördüm sonra babam ordaymis. Annem gelesiye kadar babamla konuştuk. Beni çok beklemişler, çok özlemişler. Babamın gözleri dolu doluydu. Sonra annemi getirdiler. Hepimiz ağlıyoruz ama sevinçten. Ne zorluklar atlattık annem. Dediğin gibi hepsi gecti. Senin yavrun olmak yanında kokunu duymak benim için huzurun tanımı.... canım ailem iyi ki varsınız, beni tüm kötülüklerden koruyacaginizi biliyor ve korkmuyorum bu dünyadan. Ilk günümüzü geride bıraktık evimize geldik bugün. Bana bakıp bu bayram çifte bayram diyorlar.
    Hâlâ anlamadım ama bi gün anlayacağımi düşünüyorum.
    Hepinize annem çok dua etti sağlıkla kucağınıza alın diye evlatlarinizi. Siz de bize dua edin, Allah bugunumuzu aratmasin. Şimdi ben anneme annem bana,babam bize bakıp tebessüm ediyoruz. Allah herkese bu anları nasip etsin. Hepinizi çok seviyoruz....
    Okuduğunuz için annem teşekkür ediyor size. Bi de dedi ki;
    Herkese Hayırlı mutlu güzel bayramlar olsun. 💙💙💙

Canım 7 aydan sonra toplu alışveriş yapıcam organik bambu olmasına özen göstericem tabi ☺
İlk öğrendiğimde bişey alırım diye düşünmüştüm o yüzden ☺ Kışın kullanmam diye düşünüyorum bebek arabasını o yüzden 4 5 aylık bebege uygun kullanışlı bişey alırım diyorum teşekkür ederim canım bilgilendirdiğin için ☺
Bende kız ürünlerine gaz kesiyorum ama cinsiyet değişme olayı nedeniyle bakmıyorum bile. Benim ikinci çocuk diğeri küçük onun oto koltuğu bunun puseti daha sonra oto koltuğu deyince arkada nasıl sığacağız bilmiyorum. Ben doğumundan itibaren kullandım arabayı hastanede ve avm de gerekebiliyor.

Arkadaşlar ben doktordan çıktım kız bebek gibi dedi erkek dediler dedi eşim iyi baksınlar diye baktı banada ilk yatışta erkek gibi geldi dedi ilk haftalar genelde doğru oluyo dedi iyice baktı erkek bebek dedi gördü bi çıkıntı sonra şimdi kıyafet alıcaz dedim tekrar baktı yanlış olmasın diye tekrarerkek dedi 🙄🙄 kafamız çok karıştı ve ben hala erkek hissediyorum 🙄doktor başından savdı gibimi ama baya baya uzun uzun baktı bacak arasına bilemedim 😞

Arkadaşlar ben doktordan çıktım kız bebek gibi dedi erkek dediler dedi eşim iyi baksınlar diye baktı banada ilk yatışta erkek gibi geldi dedi ilk haftalar genelde doğru oluyo dedi iyice baktı erkek bebek dedi gördü bi çıkıntı sonra şimdi kıyafet alıcaz dedim tekrar baktı yanlış olmasın diye tekrarerkek dedi 🙄🙄 kafamız çok karıştı ve ben hala erkek hissediyorum 🙄doktor başından savdı gibimi ama baya baya uzun uzun baktı bacak arasına bilemedim 😞
Bize 12.haftada perinatalog nuba göre kız dedi sonra başka bi doktor 14.haftada erkeğe benzetti. En son kendi doktorum yine kız dedi. Herhalde kız :)
Ben hala emin olamıyorum biraz daha büyüsün :)
Bence erken haftalarda kimse kendini şartlamasın.
Alışveriş konusunda da çok acele etmemek lazım diye düşünüyorum. Tabi heves oluyo ama çok erken değil mi?

Bize 12.haftada perinatalog nuba göre kız dedi sonra başka bi doktor 14.haftada erkeğe benzetti. En son kendi doktorum yine kız dedi. Herhalde kız :)
Alışveriş konusunda da çok acele etmemek lazım diye düşünüyorum. Tabi heves oluyo ama çok erken değil mi?
Kafam o kadar bulandı ki mağzalara giriyorum ama böyle sevinçle bişey begenemedim beklicem birazdaha bende heves değil ama bendeki sadece ilk öğrendiğimde bişey almak istedim sadece ☺️ Demekki değişiyo napalım beklicem artık

Ben ayrıntılıyı bekleyeceğim. Ablama 6 ay kız dediler. Sonra oğlan olduğu anlaşıldı. Ama kız güzeli oğlu oldu. Eşim herkese kız diye ilan ediyor. bazıları olsun diyor şaka gibi .sanki erkek istiyormuşuz gibi.

Kızlar ilk bebeği olanlara naçizane tavsiyem ürünleri unisex alabilirsiniz. Ben oğluma öyle yapmıştım şimdi kıza da giydireceğim. Hepsi yeni duruyor ayına göre saklamıştım. Ayrıca kalitesine de dikkat edin hemen bozulan ürünlerden olmasın.

Ben ayrıntılıyı bekleyeceğim. Ablama 6 ay kız dediler. Sonra oğlan olduğu anlaşıldı. Ama kız güzeli oğlu oldu. Eşim herkese kız diye ilan ediyor. bazıları olsun diyor şaka gibi .sanki erkek istiyormuşuz gibi.
Bin yıl daha geçse bazı toplulukların zihniyeti değişmez,bana öyle geliyo :)
Yazık. İyi yine size nazikçe olsun demişler. Tüh ya filan diyebilirlerdi :D

Kızlar ilk bebeği olanlara naçizane tavsiyem ürünleri unisex alabilirsiniz. Ben oğluma öyle yapmıştım şimdi kıza da giydireceğim. Hepsi yeni duruyor ayına göre saklamıştım. Ayrıca kalitesine de dikkat edin hemen bozulan ürünlerden olmasın.

Aylarına göre saklamak çok kolaylık oluyor hakkaten bende öyle yapmıstım, şimdi onları yavas yavas cıkarma zamanı😀 yatagı küveti koyafeti oyuncagı fln saklıyım derken dünya kadar yer tutuyor hepsi valla 😀

Gamzeli tebrik ederim sağlıkla doğsun inşallah .Heralde en çok kız isteyen ikimizdik inan büyük hayal kırıklığı da yaşamıştım hatta acaba degisirmi bile diyordum herkesten de öyle destek bekliyordum .Ama gel gorki simdi deselerki erkek değil kız inan üzülürüm insan gerçekten alışıp benimsiyormus asla inanmazdim.Allah herkes için hayırlı olanı yazıyor diye düşünüyorum .Hepsi sağlıkla dogsunlar inşallah çok tatlı ogluslarimiz olacak artık akıllı ve uslu olması için dua ediyorum.

Back
X