2020 Şubat Anneleri

Hepinize çok çok teşekkür ederim kızlar. Allah razı olsun. Yüzdük yüzdük artık son zamanlarımıza geldik hepimiz. Gaz sancısı yaşadıklarını düşünenler yanılabilirler kendişerini iyi dinlesinler.

Durumumu Detayları ile yazıyoruum ki benzer durumları yaşayan olur yazıları okurlar belki. Bir durumla karılaşınca ilk yaptığım forumda arama yapmak oluyor.

domuz gribi olduysan atesinin 40 in altina dusmemesi lazim canim oylemisinki? serumsuz ayaga kalkamazsin o cok fena yapiyor

Dün çok kötü durumdaydım bi anda ateş basıyor yüzüm kıpkırmızı gözlerimden kendiliğinden yaşlar akıyor ve kendimi bayılmamak için zor tutuyordum. Hayatımda böyle bir hastalık yaşamadım. İlacını içer içmez etki ediyor gerçekten şimdide ateş basıyor halsizim ama dünki gibi değil

aynen canim ozaman kacarimiz yoktu , bence 4_5 yas ideal ya 2.tam zamaninda yaptik😀
evet 3 yaşa kadar hala bebek sayılırlar, anneye daha bağımlılar. ben 3 yaştan sonra rahat ettim. 4-5 yaş ideal o açıdan ama daha kıskanç olurlar bence her şeyin farkında olacakları için. dillerinden çekeceğimiz var bence ama gerisi kolay 😀

Dün çok kötü durumdaydım bi anda ateş basıyor yüzüm kıpkırmızı gözlerimden kendiliğinden yaşlar akıyor ve kendimi bayılmamak için zor tutuyordum. Hayatımda böyle bir hastalık yaşamadım. İlacını içer içmez etki ediyor gerçekten şimdide ateş basıyor halsizim ama dünki gibi değil
gecen sene esim oldu 1 hafta 40 dereceyle yatti cok fena bi hastalik valla gecmis olsun

gecen sene esim oldu 1 hafta 40 dereceyle yatti cok fena bi hastalik valla gecmis olsun
Bu hastalık için olan bir ilaç var onu verdi doktorum bi kaç güne toparlarsın dedi geçmezse iğne tedavisi olucam

evet 3 yaşa kadar hala bebek sayılırlar, anneye daha bağımlılar. ben 3 yaştan sonra rahat ettim. 4-5 yaş ideal o açıdan ama daha kıskanç olurlar bence her şeyin farkında olacakları için. dillerinden çekeceğimiz var bence ama gerisi kolay 😀

aynen bende 3 yastan sonra rahat ettim biraz,
amcamin 2.cocugu oldu 10 sene sonra buyuk oglan 10 yasinda olmasina ragmen cok fena kiskandi yine o kiskanclik kesin olucak belliki umarim dozu az olur ☺️ sonucta 4_5 yildir prenses gibi hükum surdukleri evde herseylerine bir ortak gelicek onlar icinde kolay bir durum degil 😍 dun biraz meyve yedirdim elaya ,dur bende yiyimde ecede vitamin alsin dedim , o vitamib almasin yeme diyor 😂 isimlik yaptirdim ya ahsaptan ikisinede ,gelip gidip ecenin isimliginin etrafinda dolaniyor ,basina bir is gelmese iyi 😂

Bu hastalık için olan bir ilaç var onu verdi doktorum bi kaç güne toparlarsın dedi geçmezse iğne tedavisi olucam
evet onun bir ilaci var onu icmeye baslayinca duzelmisti ama yinede 1 hafta ugrastirmisti bizi, birde doktor bizlerede vermisti birer doz etrafindakilerde tedbir amacli icsin demisti

Kendini kasmadigin surece acimiyor canim benim sancilarim cikinca dr um bas ebeye acikligini kontrol et demisti dogumhanede catala oturdum ebe 2 parmagiyla kontrol yapti acilman yok dedi oncesinde zaten jel suruyo parmaklarina girerken acitmasin kaysin girsin diye ben cok aci hissetmedim ama o an kasarsan hissedebilirsin
Spekulum ile baktiklari gibi mi oluyor yani?

kzlar bı degerım yuksektı diye bugun yıne gttim kontrole bebek 2650 gr olmus 46 cm boyu suyu normal dedi nst ye gönderdi ordaki dr bebegın oynamıyo dedi cok korktm bişry yemedınmı dedi simit yedim az bisey dedim cikolata ve sıvı seyler ıc dedi gelirken dr me gsterdım nstden cıkan sonucu sorun yok dedi sonra içim rahat olmadı saglık ocagıa geldim kalbini dinlemek için kadın totosuna koymus nst yi oynamıyo dıye korkuttu bnı :( kalp atısı 132 le basladı 150 kadar cıktı normal dimi

Günaydın kızlar, hastalara acil şifalar diliyorum. hamileler ve çocuklar hasta olmasa nolurdu sanki ya :KK43:

dün gece benim de öyle bir gaz sancım vardı ki bir an doğuruyorum sandım 😯 ter içinde kalarak uyandım zaten. allahım bu gaz sancısı ne kötü bir şey ya.

bugün benim de kontrolüm var bakalım nasıl geçecek, çok heyecanlıyım :KK17:
Ay Ebru aynı şey dün gece bana da oldu wc ye kalktım Allahım karnım taş gibi nasıl gergin eyvah dedim niye böyle 🤭 1-2 dk sonra gaz sancısı olduğunu anladım içimden bir bomba çıktı 🤣 gaz yapacak bişey de yememiştim halbuki 🤷🏻‍♀️

kzlar bı degerım yuksektı diye bugun yıne gttim kontrole bebek 2650 gr olmus 46 cm boyu suyu normal dedi nst ye gönderdi ordaki dr bebegın oynamıyo dedi cok korktm bişry yemedınmı dedi simit yedim az bisey dedim cikolata ve sıvı seyler ıc dedi gelirken dr me gsterdım nstden cıkan sonucu sorun yok dedi sonra içim rahat olmadı saglık ocagıa geldim kalbini dinlemek için kadın totosuna koymus nst yi oynamıyo dıye korkuttu bnı :KK43: kalp atısı 132 le basladı 150 kadar cıktı normal dimi
O anda uyuyo olabilir canim ya da guzel bir kahvalti yapmadigin icin hareketsiz kalmistir ilk nst de bana da ebe ac misin yemek yedin mi diye sormustu. 120 160 saglikli kalp atisi gayet iyi canim korkmana gerek yok 😊

O anda uyuyo olabilir canim ya da guzel bir kahvalti yapmadigin icin hareketsiz kalmistir ilk nst de bana da ebe ac misin yemek yedin mi diye sormustu. 120 160 saglikli kalp atisi gayet iyi canim korkmana gerek yok 😊
off ztn her gidişimde ates ustunde gdiyorum bide suratsız kadın bızım istedgmz kadar oyanmıyo bı soyle dr ne dedi cok kortkm :( cok sagol zeyf cım :KK45:

kzlar bı degerım yuksektı diye bugun yıne gttim kontrole bebek 2650 gr olmus 46 cm boyu suyu normal dedi nst ye gönderdi ordaki dr bebegın oynamıyo dedi cok korktm bişry yemedınmı dedi simit yedim az bisey dedim cikolata ve sıvı seyler ıc dedi gelirken dr me gsterdım nstden cıkan sonucu sorun yok dedi sonra içim rahat olmadı saglık ocagıa geldim kalbini dinlemek için kadın totosuna koymus nst yi oynamıyo dıye korkuttu bnı :KK43: kalp atısı 132 le basladı 150 kadar cıktı normal dimi
Normal canım benim korkma nst yi çeken ebedir büyük ihtimalle onlar dr tekrar yollamasın nst ye diye bebek kalp atınlar arasında oynamalar görmek istiyorlar bu da bebeğin içerde hareket ettiğinin göstergesi oluyor ya ama bebekler her dakika zıp zıp oynamıyor önemli olan dr unun değerlendirmesi
Bende geçen hafta kontrolde dr u beklerken karnımı bir o uana bir bu yana çekiyordu, dr a girdim orda da kupır kıpırdı nst ye girdiğimde sakindi hatta hç oynamadı uyudu büyük ihtimalle ebe dr a göster ama yine gel der büyük ihtimal hiç hareket yok dedi dr a göstedim herşey yolunda dedi

off ztn her gidişimde ates ustunde gdiyorum bide suratsız kadın bızım istedgmz kadar oyanmıyo bı soyle dr ne dedi cok kortkm :KK43: cok sagol zeyf cım :KK45:
Bazen o yuvarlak problarda nst sirasinda temassizlik yapiyo canim ebe beni ilk basta sirt ustu yatiriyo sancilarim cikinca sure uzayinca soluna don diyo o sirada o problar kayiyo ve birden bebegin kalp atisi kayboluyo bende gecenkinde cok korkmustum birden gidince ama anladim ki temassizlik yapmis donunce ebe elimle bastirmami istedi duzeldi sonra

Normal canım benim korkma nst yi çeken ebedir büyük ihtimalle onlar dr tekrar yollamasın nst ye diye bebek kalp atınlar arasında oynamalar görmek istiyorlar bu da bebeğin içerde hareket ettiğinin göstergesi oluyor ya ama bebekler her dakika zıp zıp oynamıyor önemli olan dr unun değerlendirmesi
Bende geçen hafta kontrolde dr u beklerken karnımı bir o uana bir bu yana çekiyordu, dr a girdim orda da kupır kıpırdı nst ye girdiğimde sakindi hatta hç oynamadı uyudu büyük ihtimalle ebe dr a göster ama yine gel der büyük ihtimal hiç hareket yok dedi dr a göstedim herşey yolunda dedi
aynen bnm oyle oldu dr kntrol ederken ona tekme attı dr nst de bi göreyim dedi nst de tık yok korkuttu bnı kadın içim biraz daha rahatladım cok tesekkur ederım iyiki varsınz ya insan rahat nefes alıyo valla:) bnm safra asıdım 10,00 olması gereken degerim 10,08 cıktı diye ilaç başlattı dr gebelik kolestazı olabilir diye ıns ılacla duser kendılıgınden bebegımın gelmesını bekleyebilirz

Ben yine dün gece hastanedeydim. Sabah acildeki serum hiç etkili olmadı. Doktorum aradı nasılsın diye çok kötüyüm dedim akşam hastanedeyim gel dedi. Hastaneye gittik muayene öncesi nst çekiliyorum her zaman. Nst çekildim sancılar 20-30 çıkıyor. Sora muayeneye gittim sen influenze olmuşsun büyük ihtimalle hemen test yapalım dedi. Muayeneden sorada sonucun çıkar dedi. Ona göre tedavi uygulamamız lazım dedi . Muayene sırasında karnın çok kötü senin sancın var dedi bida nst çekil birde serum taksınlar dedi aynı anda. Bebiş yine çok şükür iyi görünüyordu. Doğum için 2-2,5 hafta daha geçirmeye çalışcaz dedi. Nst ye çıktık bu sefer sancılar düzenli şekilde 100-100 çıkıyo. Eşimi çağırdı o ara doktor sonucum çıkmış influenze olmuşum. ilaç almaya yolladı. Sonra ebe nst de sancıları görünce doktora haber verdi. Doktor geldiğinde Doğuruyosun napcaz dedi. Alttan açıklığına bakmamız lazım serum bitsin. Eşim geldiğinde hemen ilacı verdiler. Doktor gitti ebe öuayene edecekti biz bu sefer doğumu tetikler diye korktuk biraz istemedik. Doktora heber ettiler tekrar geldi. Bu şekilde seni eve yollayamam 3-4 cm açıklığın varsa bebek için riskli korkma dedi ben zaten normalde sonuna kadr muayene etmiyorum ebe hani hafif bakacak dedi. Muayene oldum açıklık yokmuş yeni yeni yumuşamaya başlamış. Rahat doğumun olur dedi. Muayene sorası kan gelebilir demiş korkma demiş ben anlamamışım. Eve geldiğimde mukozamsı pembe kan geldi. Ebeyi aradım bazılarının hassas olup kanıyormuş. Ama acaba nişanımmıydı gelen emin olamadım belki beni korkutmamak için öyle söylediler :KK43: bugün yine haberleşicez doktorumla.

Buda nstm
Canım şimdi arkadaşların alıntılarından gördüm mesajı
İnşallah 1-2 hafta daha dayanır içerde minik sabırsız ama yine de haftan çok iyi inşallah sağlıkla kavuşursunuz tatlım dualarımız seninle 🤲🏻🧿💙

Bazen o yuvarlak problarda nst sirasinda temassizlik yapiyo canim ebe beni ilk basta sirt ustu yatiriyo sancilarim cikinca sure uzayinca soluna don diyo o sirada o problar kayiyo ve birden bebegin kalp atisi kayboluyo bende gecenkinde cok korkmustum birden gidince ama anladim ki temassizlik yapmis donunce ebe elimle bastirmami istedi duzeldi sonra
ama saglık ocagındakı hemsire sol tarafa koydu mıs gbı duyduk kalbı sag tarafa koydu nst deki kadın tık yoktu

Ben yine dün gece hastanedeydim. Sabah acildeki serum hiç etkili olmadı. Doktorum aradı nasılsın diye çok kötüyüm dedim akşam hastanedeyim gel dedi. Hastaneye gittik muayene öncesi nst çekiliyorum her zaman. Nst çekildim sancılar 20-30 çıkıyor. Sora muayeneye gittim sen influenze olmuşsun büyük ihtimalle hemen test yapalım dedi. Muayeneden sorada sonucun çıkar dedi. Ona göre tedavi uygulamamız lazım dedi . Muayene sırasında karnın çok kötü senin sancın var dedi bida nst çekil birde serum taksınlar dedi aynı anda. Bebiş yine çok şükür iyi görünüyordu. Doğum için 2-2,5 hafta daha geçirmeye çalışcaz dedi. Nst ye çıktık bu sefer sancılar düzenli şekilde 100-100 çıkıyo. Eşimi çağırdı o ara doktor sonucum çıkmış influenze olmuşum. ilaç almaya yolladı. Sonra ebe nst de sancıları görünce doktora haber verdi. Doktor geldiğinde Doğuruyosun napcaz dedi. Alttan açıklığına bakmamız lazım serum bitsin. Eşim geldiğinde hemen ilacı verdiler. Doktor gitti ebe öuayene edecekti biz bu sefer doğumu tetikler diye korktuk biraz istemedik. Doktora heber ettiler tekrar geldi. Bu şekilde seni eve yollayamam 3-4 cm açıklığın varsa bebek için riskli korkma dedi ben zaten normalde sonuna kadr muayene etmiyorum ebe hani hafif bakacak dedi. Muayene oldum açıklık yokmuş yeni yeni yumuşamaya başlamış. Rahat doğumun olur dedi. Muayene sorası kan gelebilir demiş korkma demiş ben anlamamışım. Eve geldiğimde mukozamsı pembe kan geldi. Ebeyi aradım bazılarının hassas olup kanıyormuş. Ama acaba nişanımmıydı gelen emin olamadım belki beni korkutmamak için öyle söylediler :KK43: bugün yine haberleşicez doktorumla.

Buda nstm
korkutuyo bizi bu sıpalar ama korkma canım az daha dayansalar dr bana bugun 34 den sonra korkma dedi içini sende ferah tut inş. biraz daha sabrederler dualarım sennle cnm

Back
X