2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Son aylar daha da kilo alinir diyolardi bende tam tersi.Ayda 4 kilo aldiğim zamanlar geride kaldi sanirim kilom cok yavaş ilerliyor ayni yediğim halde.Oley:)
Bende canım toplamda sadece 9 kilo almışım alsam alsam 4 kilo daha alır tamamlarim hamileligi diye düşünüyorum bütün planlar yalan oldu

Kizlar bu 16-20 mayis sokaga cikma yasagi tum illerde mi. Yoksa 15 buyuksehirde miymis sadece?
Sokağa çıkma Yasağı yine mevcuttaki gibi Zonguldak ve 30 büyük şehiri kapsıyor. Sadece 20 mayıstan sonra bazı illerin daha giriş çıkış seyahat yasağı kaldırıldı.

Kizlar seker yuklemesi yapanlara soruyorum, en gec kacinci haftada yapmalisiniz?
Bu konu kafami karistirmiyodu ama burada okudukca kafam karisti
Benim doktorum buhafta yapmami istedi
79kilo olmusum yani hem kilomdan hemde annemdeki sekerden dolayi istiyo
Internette arastirdigimda seker yuklemesinin yaklasik 3 veya 4bardak kolada bulunan seker miktari kadar oldugu yaziyo ve alinan bu riski ilerideki olasi hastaliklarin onune gecmek icin deniliyo
Yani evet biraz seker orani fazla ama bu miktar bebegin hayatini tehlikeye atmaz. Hamile kadin yeri geliyo yememesi gidalardan zararli beslenirken bu tamamen 1kereye mahsus olacagi ve tedbir amacli oldugu yaziyo
Internette hem turkiye icin aciklamali hemde belcika ve fransa icin aciklamali seyler okudum
Yani hepsindeki dusunce farkli olabiliyor

Turkiyede 28. Haftaya kadar yapiyorlar canim, sonrasinda da olur mu bilemiyorum. Bence yaptir ya ne olur ne olmaz

Kızlar beyaz fotoğraf çekimi için elbise arıyorum ama bulamadım bir yerde.bildiginiz güzel bir site varmı?

Ben kontroldeyken doktorumun normalde takibini yapmadığı bir kadın geldi. Şeker yüklemesi yapmam lazım dedi. Kaç haftalık diye soedurdu doktor. Kadın 30 dedi. Neden bu kadar beklemişler dedi. Takibi devlet hastanesinde oluyormuş. 1 saatlik 50 mg sadece yapılsın dedi geç kalmış. Öyküsü varmış ailesinde. 30 da benim doktor bu şekilde yaklaştı. Ben 28. Haftada oldum.

Ben 28.haftaya kadar yapılması gerektiğini biliyorum.

Çok üzerine düşüldüğünde oyle mi oluyor ki? Bunu bilmiyordum dedigin gibi ama cok ta üzerine düşmemek lazim Mesela ben sokakta büyüdüm biseyim de yok yani şükür

Okul öncesi öğretmeni olarak söylüyorum alerjisi olan öğrencilerimin büyük çoğunluğunun annesi aşırı aşırı titiz maalesef 10 küsür zamandır bu işi yapıyorum şaşmadı bu durum. Arada genetik olanlar var tabi. Çocukları okadar steril büyütmüşlerki okul ortamına girince hepsi fena oluyor, çoğunluğuda astıma çeviriyor. Söylediğin gibi canım aşırı üstüne düşmemek lazım

Korbell çöp kovası gerçekten çok iyi bişey. Ablam aldığında 'ne abarttın, ne gerek var demiştim' sonra anladım diğer türlü kirli bezleri banyoda falan tutunca evde genelde bir koku oluyor, eve girdiğinizde anlıyorsunuz maalesef. Korbell de hiç sızmıyor koku o yüzden bende aldım

Happy mom'dan ne öğrendim ben, ayağını uzatınca üst üste getiremediğin zaman doğum yaklaşmış demekmiş
Evet o testi annem hamileyken yapmıştık komşumuz demişti o zaman . Ama şöyle yapılıyor yere oturup ayakları uzatacaksın ve ayak ayak üstüne atacaksın.atabildigin sürede doğmuyor. Annem atamadığı akşamın sabahında doğurmuştu gerçekten

Yaaaa Sezeryan + + : bu benimde hayalim desem
Yaniii canimm hahahahaha ben mesela söyleyince bana cocuk doğunca da içemezsin diyenler oldu. Hani çok biliyorlar ya herseyi valla bazı seyler o kadar da uzun boylu değil. Gunde 2 tane sigara içsen 1 bardak da kahve içsen bisey olmaz. Millet hamileyken 1 paket sigara içiyor emzirme döneminde 1 paket içiyor.

Yazık ama ya hamilelikten farklı emzirme . Ben ikisine de karşıyım ama emzirme döneminde direk sütten bebeğe geçiyor bu çok bilmişlik değil bilimsel bisey. O garibana nikotin zifir katran gibi bir çok zararlı maddeyi vermemeliyiz hormonlarım kabardı yine. Ben hamile kalmadan bırakmıştım ama nasipse emzirme bitince içeceğim tabi basim falan dönmezse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…