Bugün burası çok sessiz
Aynen benim okulda iki arkadaş 12 nin içinde öğrendi ondan heyecan yaptım ama hissediyorum biri kız biri erkek inşallah sağlıklı olsunlar 25 Ocak ta inşallah öğrenirizAslında gerçekten küçükler benim de yarın randevu 12+1 olacak söylememe ihtimali yüksek ama öğrenen arkadaşlar olunca heyecan yaptık yoksa ideali 16. Haftayı beklemek neyse sağlıklı olsunlar da varsın 16 da öğrenelim
Bilmiyorum ki cnm :) içime doğan kız, birkaç yakınım ise oğlan diyor :)Belki bu sefer oğlandırinşllah hayırlısıyla gecer bulantıların
İnşallah tez vakitte geçer cnm. Umarım iyidir bebişin.Azaldı kanamam ilk güne göre ama hala kırmızı devam ediyor tedirginim o yüzden. Pazartesi kontrolüm var o zaman duruma göre raporu uzatalım dedi doktorum. 200 mglık progestan alıyorum günde 3 kere, tuvalet dışında kalkmıyorum nerdeyse hiç. Bekliyorum geçmesini ama baya yıpratıcı oldu süreç benim için. Bebeğin kesenin etrafında kanama alani görmedi doktor içimi biraz olsun rahatlatan tek şey o.
Canım devletten randevu almak ıstersen perınatolojı bölümüne zaten sıstem ızın vermıyor.ılk kadın Doğuma gıdeceksın oradakı doktor perıtanolojıye yonlendırıyor ve sıstemden o bölüme randevu o zaman alabılıyorsun.Kızlar bu perinatoloji yani riski gebelik uzmanına normal devletteki kadın doğum doktorlarimi yönlendiriyor.
Birde benim mesela bu 2 düşüğüm ya sadece perinatolojimi takip edicek gebeliğimi normal kadın doğuma gitmiyormuyum?
Özelde perinatolojiye direk giriliyor dimi yonlendirmeye gerek yok yani?
Kadın Doğuma gittin mi cnm? Onlar muhakkak yapman gerekenleri söyler. Benim tek bildiğim özelde istediğin her doktora bölüme girebiliyorsun.Kızlar bu perinatoloji yani riski gebelik uzmanına normal devletteki kadın doğum doktorlarimi yönlendiriyor.
Birde benim mesela bu 2 düşüğüm ya sadece perinatolojimi takip edicek gebeliğimi normal kadın doğuma gitmiyormuyum?
Ben ilkinde 15.haftada öğrenmiştim. :)Bende cinsiyetini ogrenmek cok istiyorum ama saglikli olsunda gec ogrendim napalim.. 31 aralikta benimde randevum o suan 11+5 gorunyo uygulama uzerinde ama ultrason gore 11+1 olmasi lazm. Yani gidecegimde de 11+5 olur ogrenemem sanirimm
Ben perinatoğa gidiyorum özel muayenehanesine.Devlette nasıl oluyor bilmiyorum canım.şu an 3 haftada bir beni perinatolog görüyor.Aralarda da normal kadın doğumcuya gidiyorum takip için.Kızlar bu perinatoloji yani riski gebelik uzmanına normal devletteki kadın doğum doktorlarimi yönlendiriyor.
Belki öne geçmiştir canım gelişim olarak.Bence bu doktorların bir tahmini oluyor da bize söylemiyorlarBende cinsiyetini ogrenmek cok istiyorum ama saglikli olsunda gec ogrendim napalim.. 31 aralikta benimde randevum o suan 11+5 gorunyo uygulama uzerinde ama ultrason gore 11+1 olmasi lazm. Yani gidecegimde de 11+5 olur ogrenemem sanirimm
Kızlar bu perinatoloji yani riski gebelik uzmanına normal devletteki kadın doğum doktorlarimi yönlendiriyor.
O kadar katılıyorum ki söylediğiniz her cümleye.Doktorlar çok egolu oluyor.Perinatologun yazdığı ilaçları sorguluyor gittiğim doktor kendi bir haltmış gibi.Hatta perinatolog bana bir ilaç yazdı gittiğim hiç bir doktor reçete etmedi biz bunu sana veremeyiz diye.Ama o ilaç olmasa çocuk tutunmuyor işte.bi de doğru düzgün daha ultrasonla bakamıyorlar çocuğu perinatoloğum 2 gün önde ölçüyor burası 2 gün geriDevlete bakmıştım, yukarıda arkadaşlar da cevap vermiş zaten, sistem izin vermedi, kadın doğum uzmanı gerekli görürse perinatolojiyr yönlendiriyor. Ama devlette kadın doğum hocası gerek görecek de yönlendirecek. Bana pek zor geldi. Özel bir tıp merkezinde bir perinatoloğa gidiyorum, kendisi çok güven veriyor. 3 hafta dedi son kontrolden sonra. Daha önceki gebeliğimde kalp durması sonucu düşüğüm olmuştu ve bu gebeliğim benim son şansım çünkü bir öncekinden bu yana korunmamama rağmen 1,5 sene geçti. 1,5 senem daha yok, 38 yaşındayım, kesinlikle beni ve ne düşündüğümü anlamayan kadın doğum doktoruna devam etmemekle çok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum.
Belki öne geçmiştir canım gelişim olarak.Bence bu doktorların bir tahmini oluyor da bize söylemiyorlar
O kadar katılıyorum ki söylediğiniz her cümleye.Doktorlar çok egolu oluyor.Perinatologun yazdığı ilaçları sorguluyor gittiğim doktor kendi bir haltmış gibi.Hatta perinatolog bana bir ilaç yazdı gittiğim hiç bir doktor reçete etmedi biz bunu sana veremeyiz diye.Ama o ilaç olmasa çocuk tutunmuyor işte.bi de doğru düzgün daha ultrasonla bakamıyorlar çocuğu perinatoloğum 2 gün önde ölçüyor burası 2 gün gerio yüzden asla kendimizi de bebeğimizi de riske atmayalım.Tabi bunu gebeliği riskli olanlar için söylüyorum.
İnşallah gerçeğini de görürüzCok heyecanlaniyorumbugunde ruyamda minicik bi yuz gordum yeni dogmustu ama erkek mi kiz mi anlayamadim boyle gozumun onune geliyo surati ayyy bebisimmiydi acaba ki o
Çok haklısın canım.Yavrular allaha emanet artıkKesinlikle öyle. Ben de başta hem perinatologa hem kendi doktoruma devam ettim, peri.un istediği bazı testler kadın doğum doktorumun olduğu hastanede bedava yapılıyor ona yazdırdım ama 1001 güçlükle. Gerek yokmuş o testlere, ya zaten sana göre gerek yok, sana kalsa bana dinlen dedin rapor yazmadın ben işin ciddiyetini bile anlamadım, perinatolog görür görmez kanama odağını gösterip 8 gün rapor verdi. Ben şimdi kadın doğumcuma nasıl bir daha güvenip giderim ki?
Bu durum doktordan doktora değişiyor benim doktorum 3 ay öncesinden folbiol benexol ve coraspine başlattı.Hamileliği öğrenir öğrenmez progestan ve iğneye başlattı ayrıca bunlara ek kortizon verdi vücutta çocuğu etkileyin bir hastalık vs durum varsa baskılasın diye.Hala hepsini kullanıyorum.Teşekkürler kızlar..
Öncelikle araştırma Hastanesi'nde tahlillerimi yaptırıcam.Zaten sonuçlar 2-3aya kadar çıkıyormuş sanırım.O sürede biraz toparlanirim 2kere üst üste düşük yaşadım kürtaj vs.bedenen ve ruhen anca yaza toplanirim.
Bu sürede de ağustosta özel sağlık sigortam devreye girecek doğum vs gibi durumlardan faydalanabilmek için 6ay yada 1sene geçmesi gerekiyordu 6aysa ocakta doluyor fakat ben acele etmek istemiyorum bu sefer.
Muhtemelen bende perinatologa giderim diye düşünüyorum inşallah iyi bir doktor bulurum.
Birde şunu sormak istiyorum bazı doktorlar ilaçları 3ay önceden baslatiyormuş gebe kalmadan bazıları hemen bu neye göre oluyor acaba ?
Hamile kaldigimi öğrenir öğrenmez kese görülünce mi başlanıyor yada..
Gebe kalmayı düşündüğümde önce kadın dogumami gitmem lazım bunu görüşmek için artık genetik vs test sonuclarim nasıl çıkacak bilmiyorum ama muhtemelen tedbir amaçlı da olsa kan sulandirici vs verir gibime geliyor.Basi şeyleri şimdiden bilip ona göre davranmak istiyorum sonradan geç kalmayım diye.
Canım valla Allah bu sefer senin yüzünü güldürür inşallah.Çok zor dönemler atlatmişsin.Bayaği birşey kullanıyorsun bunların hepsini hamileliğin sonuna kadar mi kullanicaksin birde kortizon miktarı fazla mı yani yan etkisi çok olan bir ilaç çünküBu durum doktordan doktora değişiyor benim doktorum 3 ay öncesinden folbiol benexol ve coraspine başlattı.Hamileliği öğrenir öğrenmez progestan ve iğneye başlattı ayrıca bunlara ek kortizon verdi vücutta çocuğu etkileyin bir hastalık vs durum varsa baskılasın diye.Hala hepsini kullanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?