2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Benimde fena bogazim cok acıyor pastil alıyorum arada sicak icecekler vs ama
İlacsiz nasil gececek bilmiyorum
Pastil kullanılıyormu bana eczaneci kullanma demiştide bilemedim, tarhana çorbası yaptım belki iyi gelir inşallah geçer zor cidden

Ben baştan beri regenis max kullanıyorum doktor hamilelik sonuna kadar ihtiyacın olan her şey içinde var dedi. Yeni kanıma falan baktırdım hiçbir eksiklik çıkmadı ayrıca bir şey de vermedi doktor.
Bende bunu kullanıyorum bi sorunla da karşılaşmadım şükür güzel bi ilaç içinde herşey varmış biraz pahalı ama bebise değer

Kızlar geniz akıntım var ve boğaz ağrısı yaşayanlar nasıl geçirdiniz? Sanki boğazım yanıyor gibi

Doktorumun bana mesajı; Geniz akıntısı ıcın ıayrıca tuzlu su yada Okyanus suyu spreyı onerebilirim.

Nezlede en etkili tedavi yatak istirahatiyle başlar. El yüz yıkama gibi temel hijyen kurallarına uyma yanında sık duş alma, insan ilişkilerini sınırlandırma ilk sayılabilecek önerilerdir. Mümkünse evde gebeye bakım verebilecek bir yardımcının bulunması çok uygun olacaktır.

Diyetin daha sulu yumuşak olması, acılı, baharatlı, yağlı yiyeceklerden uzaklaşılması önerilir. Yayla çorbası, tavuk suyu çorba gibi yutması kolay ve gebe için gerekli bir çok şeyi yoğun bir şekilde içeren çorbalar hastalığın en ağır günlerinde diyetin temelini oluşturacaktır. Sık aralıklarla yenebiliyorsa taze meyve yoksa meyve suları gebenin artan sıvı ihtiyacını karşılayacağı gibi vücut direncini de arttıracaktır. Komposto, ıhlamur, adaçayı, tarçın ve açık çay bolca içilmelidir. Gebe hastalık sırasında kendisine önerilen demir, vitamin ve kalsiyum ilaçlarını almaya devam etmelidir.

Ateş varsa soğuk uygulama yapılabileceği gibi kırıklık, boğaz ve baş ağrısının giderilmesi için gebeliğin hangi dönemi olursa olsun günde 3 - 4 sefere kadar 500 mg.’lık parasetamol haplarından kullanılabilir. Boğaz pastilleri ya da en azından naneli, okaliptüslü şekerler de yutaktaki sorunları hafifletebilir. Buğu yapılabilir.

Nefes darlığı olursa yastık sayısını artırıp yarı oturur pozisyonda uyumaya çalışmak doğru olacaktır. Oda ısısı belli bir düzeyde tutulmalı, kaloriferli bir evde havanın kurumasını önlemek için geceden peteklerin üzerine ıslak havlular atılmalıdır. Burun tıkanıklığı için serum fizyolojik damla kullanmak ya da mentollü buğu uygulamak en iyisidir. Uykuyu bozacak kadar tıkanıklık olursa belki günde bir seferliğine burun açıcı sprey ya da damlalar kullanılabilir. Yine zorda kalmadıkça antihistaminik kullanmamak gerekir.

İkincil bakteriyel enfeksiyonlar gelişmediği sürece antibiyotik kullanmak yarasızdır.

Bu tedbirlerle düzelmeyen ve rahatlamayan gebelerin mutlaka hekim tarafından değerlendirilmesi ve belki de bir sağlık merkezinde yatırılarak izlenmesi gerekmektedir.

Bende bunu kullanıyorum bi sorunla da karşılaşmadım şükür güzel bi ilaç içinde herşey varmış biraz pahalı ama bebise değer
Aynen canım her aldığımda farklı bir fiyata alıyorum sürekli artıyor. Bunu kullan diyen doktor başkaydı şu anki doktorum da aynısını kullan deyince hiç bozmadım ben de kan ilacı dahi vermedi ayrıca.

Kızlar geniz akıntım var ve boğaz ağrısı yaşayanlar nasıl geçirdiniz? Sanki boğazım yanıyor gibi
canım sana tavsiyem kuru papatya al aktarlardan. ve bı tencereye az bıraz kaynar su koy içine bı avuc papatya koy. bıraz kaynat sonra 5 dk havlu ıle bhuar banyosu yap burnundan nefes al agzından ver gunde 3 kere yap. ilkini 10 dk arayla en sonuncusunu 30 dk arayla ama hep 5 dk tutcaksın. genızın boşalacak. benım sınızıt var cok rahatlatıyor. içine okalıptus yagı da damlatabılrsın.

Kizlar simdi biz 5aylikmi oldu
18 hafta itibari 5ay yaziyo ozaman biz bugun 5. Aya girdik
18-21 arası 5. Ay diye biliyorum cnm nette 40 haftayı hafta olarak yazmışlar ordan görmüştüm ben de 19. Haftanın içindeyim bitince 4.5 qylik olmuş olucam snrm aslında en güzeli hafta demek ayla örtüşmüyor kafa karışıyor

benimde kafalar karısık bu konuda

Sağol canım paylastıgın için İnşallah geçer de ilaca gerek kalamz

Aktar uzak canım bugün gidemem. Evet buharı yapıyodum bende iyi geliyordu yapayım şimdi hemen canım

Bendede oyle yaziyo 18-21 5. Ay diye
Amaaan insanlar kac aylik diyince haftayi hesaplamiyolarki bende ayini söylüyorum napim

Boğaz ağrısı olan arkadaşlar, bende de vardı geçen hafta, geçer diye bekledim. Ağrı arttı, hafif ateş de olunca doktora gittim. Antibiyotik verdi. Kendi doktoruma sorunca, rahatlıkla kullanabilirsin, vücudundaki enfeksiyonun artmaması daha önemli dedi. Bence ihmal etmeyin

Ben hiç bir sey kullanmıyorum yazılan mtivitamin demir ilacı magnezyum ve kalsiyumu aldm ama kullanmıyorum oldum olası ilaçlardan nefret ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…