2020 yılında Tüp Bebek Yaptıranlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla kızlar korkmayın bişey olmuyo tecrübeyle sabit kız nolcak çekinmeyin doktorlar bize ilişki yasak diyince normal biz sorunca mı suç boşverin sorun her şeyi ben sizin sanal hemşireniz olurum ama
Haftaya bi sorayım sorabilirsem bende.

Canım ben kızıma hamileyken hiç bir belirti yaşamadım ne midem bulandı ne kustum ne başka bir şey 9 ay çok rahat geçti ve son iki haftama kadar da çalıştım öğretmenim sürekli ayaktayım kendini dinleme belirtti herkes de olacak diye bir şey yok kendini oyalayacak hobiler bul .Allah'ın izniyle hepimiz kucağımıza alacagiz minislerimizi inşallah

Avrupadaym cnm ben. Ilacla alakasi yok midem hassas malesef benm
Canım benim de çok hassas bu dönemde daha da arttı ilaç da değil b12 ve zencefil varmış içinde bulantıyı azaltır avrupada vardır bu tarz bi folik asit takviyesi

İnşallah canım inşallah.

Canım benim de çok hassas bu dönemde daha da arttı ilaç da değil b12 ve zencefil varmış içinde bulantıyı azaltır avrupada vardır bu tarz bi folik asit takviyesi
Vallah canim her vitamin var icinde ama zencifili degil kulandigim. Omega3ten tut tum vitamin var

Kızlar 3. Gün embriyosu yarın 9. Günüm Predictor erken gebelik testi yapsam çıkar mi sizce varsa. 10. Günü beklesemmi. 3 tane 8 hücreli emb.transfer oldum 6. Gün lekelenmem oldu sonrasında hicbir belirtim yok

Kızlar 3. Gün embriyosu yarın 9. Günüm Predictor erken gebelik testi yapsam çıkar mi sizce varsa. 10. Günü beklesemmi. 3 tane 8 hücreli emb.transfer oldum 6. Gün lekelenmem oldu sonrasında hicbir belirtim yok
Canım bu kadar sabretmişsin iki gün daha sabredip kan testi yaptır bence kesin sonuç alırsın

1 günden birşey olmaz. Yap gitsin. İnşallah çift çizgi görürsün.

Canım bende aynı markayla 10.gün yapmıştım çift çizgiyi görmüştüm bugunde 2. Kez beta 14. Günüm değerim katlanmış çok şükür 453

Kızlar günaydın. Şu bulantılar için bileklikler satılıyor bulantı bilekliği olarak geçiyor galiba acaba faydasını görür müyüz alsak

Aynı ben. Hayir soruyolar bir de bana iyi misin bulantin var mı diye yok diyorum. Hic bir seyim yok. Bulantim yok ,koku hassasiyetim yok,kasık ağrım yok, göğüsler çoğunlukla oluyor ama bazen o da yok. Uykum yok :) Bazen diyorum ki vucudum bana oyun mu oynuyor var diye gosteriyor da yok mu aslinda keseyi de gördük gerçi. Kalp atışını duyarsam biraz daha ikna olabilirim :)

28 yaşında evlendim. İlk sene çocuk hiç düşünmedik ama korunmadık da, olmadı fakat kafaya da takmadık. 30 yaşında doktora gitmeye başladık. Doktorlar olur acele etmeyin sorun yok vs. dedi yumurta takibi, çatlatma iğnesi vs derken 2 sene geçti. Yaş oldu 32 dediler ki önce aşılama yaptırman lazım. Biz üniversitede yaptırdık. İki aşılama sonrası tüp bebek yapıyor devlet. Önce iki aşılama yapılması şart. Maliyetleri 3000 tl civarı. Aşılama ile tüp bebek süreci hemen hemen aynı. Sadece aşılamada yumurta toplanmıyor. İğneler ile olgunlaşan ve çoğalan yumurtalıklarına erkekten alınmış en iyi spermler bırakılıyor. Enjekte ediliyor yani vajinal yolla. Tamamen ağrısız bir işlem.

Fakat tüp bebek böyle değil. Tüp bebekte tedavi yöntemine göre önce yumurtalarını çoğaltıyor ve olgunlaştırıyorlar. Sonra ufak bir narkoz ile seni bayıltıp yumurtalarını topluyorlar. Yine vajinal yolla yapılan bir işlem bu. Yani kesme biçme dikiş vs yok. 10 dk sürüyor zaten. ağrın olmasın diye bayıltıyorlar. Yumurtaların toplanırken, eşinden de sperm örneği alıyorlar. toplanan yumurtaların ile eşinin kaliteli spermleri dölleniyor bir tüp içinde ve embriyoların oluşuyor. Doktorun tavsiyesine göre 3. gün ya da 5. gün seni çağırıyorlar bol su içiyorsun. Ve yine vajinal yolla embriyolarının en kalitesinden birini rahmine bırakıyorlar. Ve sen yaklaşık 12 gün bekliyorsun. Eğer embriyo rahmine tutunduysa bu kan ve idrar testlerinde çıkmaya başlıyor. Transfer edileceği gün her hangi bir narkoz almıyorsun. Çok kısa ve az acılı bir şekilde hemen transfer işlemi gerçekleşiyor. Yaklaşık 3-5 dk.lık bir işlem. Bize üniversitede maliyeti ilaçlar dahil 8 bin. Hala prolotex iğne oluyorum. Her hafta 160 tl, diğer ilaçlarımla beraber her ay yaklaşık 800-900 tl ilaç masrafım devam ediyor. Ama bu kişiden kişiye değişen bir rakam. Kimi bu iğneleri kullanmıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…