- 14 Mart 2008
- 6.069
- 5.238
- 723
- Konu Sahibi Birumutbekleyen
-
- #6.661
Hadi hayırlı haberler canım inşallah sonuç çıkınca bize de yazKızlar iki tane idrar testi yaptım silik cikti kan verdim şimdi dua edin ne olur 9. Gün bugun
hadi hayırlı haberlerle gel inşallah canımKızlar iki tane idrar testi yaptım silik cikti kan verdim şimdi dua edin ne olur 9. Gün bugun
İnşallah güzel haberlerle dönersinKızlar iki tane idrar testi yaptım silik cikti kan verdim şimdi dua edin ne olur 9. Gün bugun
Bizim transfer aynı gündü. Ben salı günü gidicem kalp atışı için. Ama öyle takmışım ki saçma sapan rüyalar görüyorum artık.Aynı ben. Hayir soruyolar bir de bana iyi misin bulantin var mı diye yok diyorum. Hic bir seyim yok. Bulantim yok ,koku hassasiyetim yok,kasık ağrım yok, göğüsler çoğunlukla oluyor ama bazen o da yok. Uykum yok :) Bazen diyorum ki vucudum bana oyun mu oynuyor var diye gosteriyor da yok mu aslindakeseyi de gördük gerçi. Kalp atışını duyarsam biraz daha ikna olabilirim :)
28 yaşında evlendim. İlk sene çocuk hiç düşünmedik ama korunmadık da, olmadı fakat kafaya da takmadık. 30 yaşında doktora gitmeye başladık. Doktorlar olur acele etmeyin sorun yok vs. dedi yumurta takibi, çatlatma iğnesi vs derken 2 sene geçti. Yaş oldu 32 dediler ki önce aşılama yaptırman lazım. Biz üniversitede yaptırdık. İki aşılama sonrası tüp bebek yapıyor devlet. Önce iki aşılama yapılması şart. Maliyetleri 3000 tl civarı. Aşılama ile tüp bebek süreci hemen hemen aynı. Sadece aşılamada yumurta toplanmıyor. İğneler ile olgunlaşan ve çoğalan yumurtalıklarına erkekten alınmış en iyi spermler bırakılıyor. Enjekte ediliyor yani vajinal yolla. Tamamen ağrısız bir işlem.
Fakat tüp bebek böyle değil. Tüp bebekte tedavi yöntemine göre önce yumurtalarını çoğaltıyor ve olgunlaştırıyorlar. Sonra ufak bir narkoz ile seni bayıltıp yumurtalarını topluyorlar. Yine vajinal yolla yapılan bir işlem bu. Yani kesme biçme dikiş vs yok. 10 dk sürüyor zaten. ağrın olmasın diye bayıltıyorlar. Yumurtaların toplanırken, eşinden de sperm örneği alıyorlar. toplanan yumurtaların ile eşinin kaliteli spermleri dölleniyor bir tüp içinde ve embriyoların oluşuyor. Doktorun tavsiyesine göre 3. gün ya da 5. gün seni çağırıyorlar bol su içiyorsun. Ve yine vajinal yolla embriyolarının en kalitesinden birini rahmine bırakıyorlar. Ve sen yaklaşık 12 gün bekliyorsun. Eğer embriyo rahmine tutunduysa bu kan ve idrar testlerinde çıkmaya başlıyor. Transfer edileceği gün her hangi bir narkoz almıyorsun. Çok kısa ve az acılı bir şekilde hemen transfer işlemi gerçekleşiyor. Yaklaşık 3-5 dk.lık bir işlem. Bize üniversitede maliyeti ilaçlar dahil 8 bin. Hala prolotex iğne oluyorum. Her hafta 160 tl, diğer ilaçlarımla beraber her ay yaklaşık 800-900 tl ilaç masrafım devam ediyor. Ama bu kişiden kişiye değişen bir rakam. Kimi bu iğneleri kullanmıyor.
Kızlar iki tane idrar testi yaptım silik cikti kan verdim şimdi dua edin ne olur 9. Gün bugun
3 tane transfer neden yaptılar 3 embriyonuz mu kalmıştı sağlıklı bu sebepten mi?bana da ilk denemede öyle olmuştu da.Kızlar 3. Gün embriyosu yarın 9. Günüm Predictor erken gebelik testi yapsam çıkar mi sizce varsa. 10. Günü beklesemmi. 3 tane 8 hücreli emb.transfer oldum 6. Gün lekelenmem oldu sonrasında hicbir belirtim yok
Salı duyabilirsin duyamazsan da bir sonraki hafta kesin. Bana da doktor haftaua gel bir daha bakalim demisti gecen cuma o yuzden yarin bir gidicemBizim transfer aynı gündü. Ben salı günü gidicem kalp atışı için. Ama öyle takmışım ki saçma sapan rüyalar görüyorum artık.
M mivfjourneyBizim transfer aynı gündü. Ben salı günü gidicem kalp atışı için. Ama öyle takmışım ki saçma sapan rüyalar görüyorum artık.
Ben 5 şubatta gördüm keseyi doktor 10 gün sonra dedi kalp atışı için ama randevu bulamadım. Sen yarın duyarsın inşallah.Salı duyabilirsin duyamazsan da bir sonraki hafta kesin. Bana da doktor haftaua gel bir daha bakalim demisti gecen cuma o yuzden yarin bir gidicem
Bende o aşamadayım bi şekilde bekliyoruz.M mivfjourney
18 Şubatta mı gideceksiniz? ben de bir gün sonra olduğuna göre 19 Şubatta duymam lazım kalp atışını da o zmana kadar meraktan çatlamazsam tabii
Güzel haberlerini bekliyoruz.Kızlar iki tane idrar testi yaptım silik cikti kan verdim şimdi dua edin ne olur 9. Gün bugun
Kahverengi akıntısı olan var mı kızlar ya fitili gece yatarken koymuştum sabah kahverengi olarak geri gelmiş sinir oluyorum gördükçe ya hemşire tedirgin olma dio ama elim de değil
Benimde dun oldu ya kahverengi leke evet korkulacak degil ama yine de insan tedirgin oluyor tek tesellim jelden kaynakli diye dusunuyorumKahverengi akıntısı olan var mı kızlar ya fitili gece yatarken koymuştum sabah kahverengi olarak geri gelmiş sinir oluyorum gördükçe ya hemşire tedirgin olma dio ama elim de değil
Canım korkma ama iş de yapma yat dinlenKahverengi akıntısı olan var mı kızlar ya fitili gece yatarken koymuştum sabah kahverengi olarak geri gelmiş sinir oluyorum gördükçe ya hemşire tedirgin olma dio ama elim de değil
Hay allahım ya nedir bu bende sordum bi sorun yok dio hemşirem sağlık ocağına gittim iğne yaptırmaya doktor da korkma eski kandır dio ama gördükçe sinirlerim zıplıoBen varım YağmurBende dün Dr a sordum ama dinlen diyor başka bir şey demiyor Hâlâ da gün içinde az da olsa geliyor
Bende işte bi kaç gün önce kanama olmuştu ya ondan mı kaynaklı diyorum acaba eski kanımı atıyorum bilemedim endişelenme diolar ama insanın elinde değil vallaBenimde dun oldu ya kahverengi leke evet korkulacak degil ama yine de insan tedirgin oluyor tek tesellim jelden kaynakli diye dusunuyorum
Yapmıyorum valla canım iş falan her yer her yerde ama zaten kolumu kaldıracak dermanım bile yok o kadar yorgun ve bitkinim ki dün resmen 8 buçukta yattımCanım korkma ama iş de yapma yat dinlen
Olabilir ya bazen biriken geliyormus dun benimkide taze degilde sanki birikmis gibiydi peceteyle bakinca Allah sonumuzu iyi getirsin insallah agri ve kirmizi kan olmazsa sorun yoktur Allahin izniyle ben daha kesede gormedim bugundu normalde ama pazartesi gidecegim yollar kapali dogudaBende işte bi kaç gün önce kanama olmuştu ya ondan mı kaynaklı diyorum acaba eski kanımı atıyorum bilemedim endişelenme diolar ama insanın elinde değil valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?