- 5 Ekim 2011
- 6.001
- 9.889
- 398
- Konu Sahibi Birumutbekleyen
-
- #11.581
süper vallaBenim yaşım 39. Nisan 10da oldu bu işhissettiğim yaşı sorarsan en fazla 28 hissediyorum Yani 10 sene genç.
inşallah hayırlı güzel haberler alırsın canımsen ikili test yaptırmışmıydın onda herhangi bir sorun varmıydı peki
Amin canım hepimiz sağlıkla kavuşalım yavrularımızainşallah hayırlı güzel haberler alırsın canımsen ikili test yaptırmışmıydın onda herhangi bir sorun varmıydı peki
Kızlar erkekler çoğunlukta mı biz şanslı azınlık olarak kız bekliyoruz dermişim valla siz gelinle ugrasacaksiniz damatlar bizi el üstünde tutar hahhahahaha çok hainim. Şaka hepsi ,
inşallah ondada herşey iyi çıkar canımAmin canım hepimiz sağlıkla kavuşalım yavrularımızaİkili test yaptırdım hiç bir sıkıntı yoktu dörtlü yaparız sonrada ayrıntılı bakarız dedi inşallah iyi çıkar dörtlüde
Trisomi 21 (Down sendromu), Trisomi 18 ve nöral tüp defekti (NTD, bebekte omurgada açıklık)) varolma olasılığı belirlenir...dörtlü taramada bunlara bakılıyormuş.ikilide sıkıntı yok ama bakalım bu nasıl çıkacak.
ben yaptırcam galiba dörtlü taramayı.çok korkuyorum ama yaptırmasam aklımda kalacak gibi.aynen detaylı için banada 21.haftada yapılıyor dedi doktor.
Ben suyu severim zaten. Sevmeyene zor gelir tabi ama neler neler yaptık onlar için. Dörtlü test yaptırmıycam ben, 18+1 olduk son ultrasona göre, 21.haftada detaylı ultrasona gidicem.
Aslına bakarsan ben direk doktora başka test yapmak istemediğini söyledim . Bu yüzden bana bi daha üçlü ya da dörtlü demedi. Bence bebişler Allah’a emanet . Benim kardeşim down sendromlu ama annem gene iken bütün testleri yapmamıza rağmen hiç bir şey çıkmamıştı. Doğunca öğrendik yani. Bence bu testler anne adayını strese sokmaktan başka bir şey değil. Çünkü ben ikili testti kafama çok taktım boş yere. Aynı şekilde eşimde.benim bu konuda kafam çok karıştı.bi taraftan yaptırmayım diyorum bir taraftan yaptırmam dahamı doğru olur diyorum.sizlerden mesela doktor hiç istememiş.bendende istemese hiç kafa karışıklığım olmazdı.yani bunun kararını verebilmek çok zor geliyor şu an bana
inşallah iyi çıkar.ikili iyi çıkış dörtlüde sonuçları iyi olmayanlarda varmış.o yüzden biraz korkum.henüz tam karar veremedim.1 haftaya kadar karar verebilirim umarımBu da iyi çıkar merak etme.. Benim embriyo pgt'li olduğu için bunlar olmaz diye varsayıyor olmalı doktor.
Şimdiden kaynana psikolojisine girdimKızlar erkekler çoğunlukta mı biz şanslı azınlık olarak kız bekliyoruz dermişim valla siz gelinle ugrasacaksiniz damatlar bizi el üstünde tutar hahhahahaha çok hainim. Şaka hepsi ,
Dayanamadım sabah gittim ya muayeneye. Doktor herşeu yolunda dedi kesin erkekmiş 210 gr dedi . Bi dahakine detaylı ultrason dedi. Eşime söz verdim sabredeceğim
aynen öyle strese sokmaktan başka bir şeye yaramıyor gerçekten.insan bi taraftan yaptırıp içini rahatlatmak istiyor bir taraftanda hiç yaptırmayıp rahat bir gebelik dönemi geçirmek istiyor.biraz daha düşüneceğim umarım net bir karar verebilirim.eşime soruyorum oda tamamen bana bırakıyor.Aslına bakarsan ben direk doktora başka test yapmak istemediğini söyledim . Bu yüzden bana bi daha üçlü ya da dörtlü demedi. Bence bebişler Allah’a emanet . Benim kardeşim down sendromlu ama annem gene iken bütün testleri yapmamıza rağmen hiç bir şey çıkmamıştı. Doğunca öğrendik yani. Bence bu testler anne adayını strese sokmaktan başka bir şey değil. Çünkü ben ikili testti kafama çok taktım boş yere. Aynı şekilde eşimde.
İyidir inşaallah canım. Artık kafam rahat olacak inşaallah. Kendi kendime kuruntu yapmayacağım artık. Hamileliğimin tadını çıkaracağım hayalini kurduğum zamanları yaşıyorum . Kendime artık zehir etmeyeceğimBenimkide perşembe günü netleşir kısmetse. Gerçi çok net görmüştük ama olsun. Bizimkide iyidir inşallah.
Tabi canım yine de sen bilirsin . Kendini ve bebeğini nasıl güvende hissedeceksen öyle yap. Ama gönlünü ferah tut ve hep güzel düşün. Öyle ki her şey güzel olsunaynen öyle strese sokmaktan başka bir şeye yaramıyor gerçekten.insan bi taraftan yaptırıp içini rahatlatmak istiyor bir taraftanda hiç yaptırmayıp rahat bir gebelik dönemi geçirmek istiyor.biraz daha düşüneceğim umarım net bir karar verebilirim.eşime soruyorum oda tamamen bana bırakıyor.
ya içimde zaten hiç bir kötü his yok.eminim hiç bir hamile kadın bebeği için kötü bir hisse kapılmaz.bende onun iyi ve sağlıklı olduğuna inanıyorumTabi canım yine de sen bilirsin . Kendini ve bebeğini nasıl güvende hissedeceksen öyle yap. Ama gönlünü ferah tut ve hep güzel düşün. Öyle ki her şey güzel olsun
İyidir inşaallah canım. Artık kafam rahat olacak inşaallah. Kendi kendime kuruntu yapmayacağım artık. Hamileliğimin tadını çıkaracağım hayalini kurduğum zamanları yaşıyorum . Kendime artık zehir etmeyeceğim❤❤
Canım korkma bu test sadece ihtimal yani doğruluk payı çok az Yani bu testi bu şekilde çıkan 187 kişiden 1 kişi de down çıkmış demek ama gene doğruluğu çok az bilemiyorlar çünkü detaylı da belli olur hiç korkma testleri böyle olup sağlıklı doğan bir sürü bebek varKızlar ben çok zor durumdayim. Kötü günler geciriyorum. İkili test sonucu yüksek riskli çıktı 182 de 1 çıktı. Perinatologa yonlendirdi. Detaylı ultrason ve belki amnjyosentez için. Çok korkuyorum. Tek risk bende mi var.bi de tüp bebek .sizlerin normal mi .bugün arayıp randevu alacagim. Ama başıma neler gelecek çok korkuyorum. Nolur dua edin
canım allah razı olsun ama yemin ederim çok korkuyorum. Geceleri uyku haram oldu düşünmek ve agalamktan. Sanırım tek bana amnjyosentez önerildi .tek ben riskliyim. Yaşım 33 ..inş detaylı da bişey çıkmaz. Amnjyosentez nasıl oluyormuş onu okuyorum günlerdir .nolur dua edin .bu geri kalan aylar nasıl geçecek boyleCanım korkma bu test sadece ihtimal yani doğruluk payı çok az Yani bu testi bu şekilde çıkan 187 kişiden 1 kişi de down çıkmış demek ama gene doğruluğu çok az bilemiyorlar çünkü detaylı da belli olur hiç korkma testleri böyle olup sağlıklı doğan bir sürü bebek var
Senden de Allah razı olsun canım. Ama böyle yaparak bebeğine de etki ediyor stresin yapma onu da üzüyorsun. Amniyosentezden önce ayrıntılıya gir istersen orada da belli olur diye düşünüyorum ama tabi doktorun daha iyisini bilir. Sonucu böyle olup sağlıklı olan bir sürü örnek var bak onları da oku moral bozmacanım allah razı olsun ama yemin ederim çok korkuyorum. Geceleri uyku haram oldu düşünmek ve agalamktan. Sanırım tek bana amnjyosentez önerildi .tek ben riskliyim. Yaşım 33 ..inş detaylı da bişey çıkmaz. Amnjyosentez nasıl oluyormuş onu okuyorum günlerdir .nolur dua edin .bu geri kalan aylar nasıl geçecek boyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?