- Konu Sahibi Birumutbekleyen
-
- #11.621
Sizin doktorunuz çok tedbirliymis süper keşke bütün doktorlar böyle olsa..Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Benimde 1 düşüğüm var, sonrasında birde kimyasal gebelik geçirdim. Tüp bebek öncesi kendim istedim pıhtılaşma testi yaptırmayı. Pıhtılaşma çıkmadı bende, ama doktorum tedbir amaçlı transfer sonrası için hem oksapar iğne hem coraspirin verdi. Hala kullanıyorum, Allah izin verirse doğuma kadar kullanıcam. Benim gittiğim doktor tüp bebek tedavisi gören herkese veriyordu iğneyi, hatta ben pıhtılaşmam yok kullanmasam olmaz mı dedim, başka yararlarıda var hamilelik için dedi.
12. Haftada yapıldı 2 li tarama.ama hastalıktan dolayi 1 ayda çıktı sonuç. 2 hafta önce doktor çağırdı söyledi .yarım detaylı tarama m var perinatologa yönlendirdi kendi doktorum. Ne yapıcam bilmiyorum yarın 9 da randevum.nolur dua edin.
Canim.nifty test yaptirsan ???canım allah razı olsun ama yemin ederim çok korkuyorum. Geceleri uyku haram oldu düşünmek ve agalamktan. Sanırım tek bana amnjyosentez önerildi .tek ben riskliyim. Yaşım 33 ..inş detaylı da bişey çıkmaz. Amnjyosentez nasıl oluyormuş onu okuyorum günlerdir .nolur dua edin .bu geri kalan aylar nasıl geçecek boyle
Merhabalar arkadaşlar öncelikle hamilelikleriniz hayırlı olsun sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız insAllah.. bende ocagin 8 inde transfer oldum iki embryo koyuldu sonuç pozitif oldu fakat 8 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu ve kürtaj yaptırmak zorunda kaldım. Doktorum tarnsferden sonra estrofem hap progestan igne cronial vajinal jel ve coraspin ile folik asit kullandirdi. Kürtajdan sonra kan pıhtılaşmasi testi yaptırdım ve kan pıhtılaşmasi eğilimim olduğum anlaşıldı. Doktor tedaviden önce yapıp oksapar iğne verseydi belki şu an benimde bebeğin yaşıyor olacakti. Benim sorum şu sizlerin nasıl oldu transferden önce doktorlariniz kan pıhtılaşmasi testi yaptırdi mi ve size coraspin mi kullandirdi sadece yoksa oksapar ya da clexane iğne mi kuklandirdi. Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum..
Canim bak benim downlu kizim var. Halbuki risklerde 1/10 000 cikti.. yani en dusuk ihtimal cikti. Risk yok demek yani...canım allah razı olsun ama yemin ederim çok korkuyorum. Geceleri uyku haram oldu düşünmek ve agalamktan. Sanırım tek bana amnjyosentez önerildi .tek ben riskliyim. Yaşım 33 ..inş detaylı da bişey çıkmaz. Amnjyosentez nasıl oluyormuş onu okuyorum günlerdir .nolur dua edin .bu geri kalan aylar nasıl geçecek boyle
ya bende emin değilim ama şimdi gene oldu.böyle sanki karnımın içinde minik bi baloncuk şişip pıt diye patlıyormuş gibi oluyor çok anlık bişey.
Sizin doktorunuz çok tedbirliymis süper keşke bütün doktorlar böyle olsa..
Düşük materyaline genetik analiz yaptirmak için yolladım fakat yeteri kadar canlı hücre bulunamadığı için test yapılamadı. Biyolog ile konuştuğumda bana getirilen parçanın getirme aşamasını bilemediğimiz için belkide getirilirken zarar görmüş te olabilir dedi. Evet aynı senin dediğini bana da söyledi doktorum. 10 kadından 7 sinde bu genlerde mutasyon görülüyor dedi yabi gerek yok ded kan sulandirici iğneye. Ama ben 3 kadın doğum uzmanına sordum hepsi de iğne kullanmak şart dedi bu günlerdeki mutasyonlara. Bir doktorun dediği başka bir doktorun dedigiyle uyuşmuyor. Ama bu genlerdeki heterozigot ve homozigotluk durumlarda mutlaka iğne kullanmakta fayda varmis.Merhaba Esra benim de bir düşüğüm var. İLki aşılama idi ve doktor kan sulandırıcı vermişti önlem amaçlı. herhangi bir test yapmadan. Ama benim de bebeğimin kalbi atmadı ve düşük yaptım 7. haftada. Sonra hemen o genetik testlerden yaptırıdm özelde hatta baya para verdim gözüm görmedi o esnada ve sonucumda mthfr c677t heterozigot çıktı yani pıhtılaşma sorununun bir çeşiti. Ama doktorum bu seferki tüp bebek tedavimde bunu değerlendirdi inceledi ve kan sulandırıcıya gerek olmadığını bu durumun 10 kişiden 7 kişide olduğunu illa düşüne sebep olmadığını pıhtılaşma sorunundan kaynaklanan düşüklerin genelde 4. ayda olduğunu söyledi erken düşüklerin sebebi asla tam olarak bilinmiyor. Bilmiyorum düşük materyaline karyotip analiz yaptırdın mı ama genelde ilk düşük ise bunu bile yapmıyorlar direk önüne bak diyorlar tabii demesi kolay...
Demek o ki.. senin düşüğün illa ki kan pıhtılaşmadan olmayabilir öyle düşünme. Bu iş öyle bir şey ki bilim açıklayamıyor.. olacağı varsa oluyor. düşeceği varsa düşüyor. bu konuda yapacağımız bir şey olmuyor bazen ... gel de bize anlat bunu... erken düşük olduğu için ve biz illa ki sebep aradığımız için doktorlar bunu bize cevap olarak sunuyor ki biz bir sebep bulup rahatlayalım diye. (bence öyle bilmiyorum, bu benim fikrim) düşük yapmak benim dünyamı yıktı dünya yıkılsın istedim o kadar kötü günler geçirdim ki anlatamam. ama ikinci gebeliğim şu an sürüyor inşallah bir sorun olmadan devam eder (her zaman kuşku içindeyim o ayrı) ve bu kez kan sulandırıcı kullanmıyorum.. vitamin bile kullanmıyorum. Kısaca teslimiyet içinde olmak hepimiz için en hayırlısı. Biz zavallı kullarız.. Gücümüz bir yere kadar canım.. hayırlısı ile bebeğini kucağına almanı dilerim. Burdaki herkes için bunu dilerim en içten...
Nerede yaptırdınız tedavinizi acaba bilgi verebilirmisinizEvet ben doktorumdan çok memnun kaldım. Sizde tedbirinizi alırsınız sonrakine. En yakın zamanda nasip olsun inşallah.
o zaman benim o ara ara hissettiğim şeyde bebiş olabilirBenim iki gündür hareket filan yok hissetmiyorum. İki gün önce deli gibi hissediyordum. yürüyüş yaptığım gün çok hissettim iki gündür evdeyim fazla yorulmadım ve çok uyudum. Ve bebekte çok az belli belirsiz hareket hissettim. O da aynen dediğin gibi baloncuk şişip pıt diye patlıyor gibi. Ama iki gündür yok yani bilemiyorum ne alemde kendisi. sürekli insanın aklına kötü şeyler geliyor ama teslim olmaya çalışıyorum işte.. kaderde ne varsa razı olmak lazım. ne yapalım ki..
Nerede yaptırdınız tedavinizi acaba bilgi verebilirmisiniz
Ne güzel çok iyi bir doktora denk gelmişsin. Diğer Doktorlar gibi para olarak bakmamış bu işe. Onun yerinde başka biri olsa özel muayenesine çağırıp orda tedavi yaptırıp daha fazla para almanın peşine düşer. Çok iyi biriymiş doktorun ne güzel..Ankaradayım ben. Özel merkeze gitmedim. Gatada tedavi oldum. Kurul başındaki doktorumuzun özel muayehaneside vardı, ben gitmek istedim kabul etmedi zaten ben ilgileniyorum gelme boş yere dedi. İşinin ehli, ilgili ve bilgili bi doktordu.
Ne güzel çok iyi bir doktora denk gelmişsin. Diğer Doktorlar gibi para olarak bakmamış bu işe. Onun yerinde başka biri olsa özel muayenesine çağırıp orda tedavi yaptırıp daha fazla para almanın peşine düşer. Çok iyi biriymiş doktorun ne güzel..
canım çok geçmiş olsun gittin mi doktoruna ne dedi herşey yolundadır umarım yaKızlar çok kötüyüm ne olur bana çok dua edin dün geceden beri çok kötü kanamam var gece acile gittim iğne yaptılar saat 9 gibi kendi doktoruma gidicem herşey çok iyiydi 4 lü taramamı yaptırmıştım bugün sonuç için gidicektim
Rabbim yardimcin olsun umarim onemsizdir. BebeginKızlar çok kötüyüm ne olur bana çok dua edin dün geceden beri çok kötü kanamam var gece acile gittim iğne yaptılar saat 9 gibi kendi doktoruma gidicem herşey çok iyiydi 4 lü taramamı yaptırmıştım bugün sonuç için gidicektim
Kızlar çok kötüyüm ne olur bana çok dua edin dün geceden beri çok kötü kanamam var gece acile gittim iğne yaptılar saat 9 gibi kendi doktoruma gidicem herşey çok iyiydi 4 lü taramamı yaptırmıştım bugün sonuç için gidicektim
Canım geçmiş olsun. Bazı gebeler kanamayla devam ediyor korkma nasıl oldun iyi misinKızlar çok kötüyüm ne olur bana çok dua edin dün geceden beri çok kötü kanamam var gece acile gittim iğne yaptılar saat 9 gibi kendi doktoruma gidicem herşey çok iyiydi 4 lü taramamı yaptırmıştım bugün sonuç için gidicektim
çok şükür canım Allahım bir daha yaşatmasınHepiniz çok sağolun çok şükür bebeğimi gördüm doktor iyi dedi ama be dün geceden bu yana bittim rabbim korusun bebeklerimiziDünden bu yana inanın bir saniye bile uyuyamadım ağlamaktan çok kötü bir geceydi rabbim kimseye yaşatmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?