2020 yılında Tüp Bebek Yaptıranlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin doktorunuz çok tedbirliymis süper keşke bütün doktorlar böyle olsa..

Zaten yarına bir şey kalmadı. Bence de içini ferah tut. Bir şey olmayacak. doktorlar bazen böyle yapabiliyor her ihitmali söyleyebiliyor onlar için normal tabii ama bizim için bunları duymak ölüm gibi bir şey seni çok iyi anlıyorum ama endişelenmek var olan sorun için bir fayda sağlamıyor. O yüzden de ne gelirse Allah'tan kabulumdur diyerek bir teslimiyet içinde olmalısın. canım teslimiyet çok önemli. Biz endişe ederek bir şeyleri değiştiremiyoruz cesur ol lütfen her şeyin altından kalacağını düşün ve iyi olacağını düşün.. biz yanındayız merak etme.

Canim.nifty test yaptirsan ???

Merhaba Esra benim de bir düşüğüm var. İLki aşılama idi ve doktor kan sulandırıcı vermişti önlem amaçlı. herhangi bir test yapmadan. Ama benim de bebeğimin kalbi atmadı ve düşük yaptım 7. haftada. Sonra hemen o genetik testlerden yaptırıdm özelde hatta baya para verdim gözüm görmedi o esnada ve sonucumda mthfr c677t heterozigot çıktı yani pıhtılaşma sorununun bir çeşiti. Ama doktorum bu seferki tüp bebek tedavimde bunu değerlendirdi inceledi ve kan sulandırıcıya gerek olmadığını bu durumun 10 kişiden 7 kişide olduğunu illa düşüne sebep olmadığını pıhtılaşma sorunundan kaynaklanan düşüklerin genelde 4. ayda olduğunu söyledi erken düşüklerin sebebi asla tam olarak bilinmiyor. Bilmiyorum düşük materyaline karyotip analiz yaptırdın mı ama genelde ilk düşük ise bunu bile yapmıyorlar direk önüne bak diyorlar tabii demesi kolay...

Demek o ki.. senin düşüğün illa ki kan pıhtılaşmadan olmayabilir öyle düşünme. Bu iş öyle bir şey ki bilim açıklayamıyor.. olacağı varsa oluyor. düşeceği varsa düşüyor. bu konuda yapacağımız bir şey olmuyor bazen ... gel de bize anlat bunu... erken düşük olduğu için ve biz illa ki sebep aradığımız için doktorlar bunu bize cevap olarak sunuyor ki biz bir sebep bulup rahatlayalım diye. (bence öyle bilmiyorum, bu benim fikrim) düşük yapmak benim dünyamı yıktı dünya yıkılsın istedim o kadar kötü günler geçirdim ki anlatamam. ama ikinci gebeliğim şu an sürüyor inşallah bir sorun olmadan devam eder (her zaman kuşku içindeyim o ayrı) ve bu kez kan sulandırıcı kullanmıyorum.. vitamin bile kullanmıyorum. Kısaca teslimiyet içinde olmak hepimiz için en hayırlısı. Biz zavallı kullarız.. Gücümüz bir yere kadar canım.. hayırlısı ile bebeğini kucağına almanı dilerim. Burdaki herkes için bunu dilerim en içten...

Canim bak benim downlu kizim var. Halbuki risklerde 1/10 000 cikti.. yani en dusuk ihtimal cikti. Risk yok demek yani...
O yuzden icini ferah tut dua et. Insaallah bebegin sagliklidir . Avrupada nifty cok guvenli. Eger turkiyedede yuzde 99 dogruluk payi ise. Nifty tercih et . hem hizli hem dusuk riski yok.

ya bende emin değilim ama şimdi gene oldu.böyle sanki karnımın içinde minik bi baloncuk şişip pıt diye patlıyormuş gibi oluyor çok anlık bişey.

Benim iki gündür hareket filan yok hissetmiyorum. İki gün önce deli gibi hissediyordum. yürüyüş yaptığım gün çok hissettim iki gündür evdeyim fazla yorulmadım ve çok uyudum. Ve bebekte çok az belli belirsiz hareket hissettim. O da aynen dediğin gibi baloncuk şişip pıt diye patlıyor gibi. Ama iki gündür yok yani bilemiyorum ne alemde kendisi. sürekli insanın aklına kötü şeyler geliyor ama teslim olmaya çalışıyorum işte.. kaderde ne varsa razı olmak lazım. ne yapalım ki..

Düşük materyaline genetik analiz yaptirmak için yolladım fakat yeteri kadar canlı hücre bulunamadığı için test yapılamadı. Biyolog ile konuştuğumda bana getirilen parçanın getirme aşamasını bilemediğimiz için belkide getirilirken zarar görmüş te olabilir dedi. Evet aynı senin dediğini bana da söyledi doktorum. 10 kadından 7 sinde bu genlerde mutasyon görülüyor dedi yabi gerek yok ded kan sulandirici iğneye. Ama ben 3 kadın doğum uzmanına sordum hepsi de iğne kullanmak şart dedi bu günlerdeki mutasyonlara. Bir doktorun dediği başka bir doktorun dedigiyle uyuşmuyor. Ama bu genlerdeki heterozigot ve homozigotluk durumlarda mutlaka iğne kullanmakta fayda varmis.

o zaman benim o ara ara hissettiğim şeyde bebiş olabilir diyorum kendi kendime daha çok küçük hissetmem imkansız diye ama hepimiz az çok aynı şekilde tarif ettiğimize göre azda olsa hissetmişiz.herşeyden nem kapıyoruz zaten kafamız bi tam anlamıyla rahatlamıyor ki.banada doktor bebeğin suyu sınırda dedi bugün onunla ilgili o kadar çok şey okudum ki.iyice korkuttum kendimi

Nerede yaptırdınız tedavinizi acaba bilgi verebilirmisiniz

Ankaradayım ben. Özel merkeze gitmedim. Gatada tedavi oldum. Kurul başındaki doktorumuzun özel muayehaneside vardı, ben gitmek istedim kabul etmedi zaten ben ilgileniyorum gelme boş yere dedi. İşinin ehli, ilgili ve bilgili bi doktordu.

Ne güzel çok iyi bir doktora denk gelmişsin. Diğer Doktorlar gibi para olarak bakmamış bu işe. Onun yerinde başka biri olsa özel muayenesine çağırıp orda tedavi yaptırıp daha fazla para almanın peşine düşer. Çok iyi biriymiş doktorun ne güzel..

Aynen dediğin gibi. Çoğu para tuzağına dönüştürmüş zaten bu işi. Resmen umut tacirliği yapan birsürü yer okuduk, duyduk. Şansımıza gerçekten iyi bi doktora iyi bi insana denk geldik. Vesile oldu bize. İnşallah rabbim bu uğurda emek harcayan herkesin emeğinin karşılığını versin.

Kızlar çok kötüyüm ne olur bana çok dua edin dün geceden beri çok kötü kanamam var gece acile gittim iğne yaptılar saat 9 gibi kendi doktoruma gidicem herşey çok iyiydi 4 lü taramamı yaptırmıştım bugün sonuç için gidicektim

canım çok geçmiş olsun gittin mi doktoruna ne dedi herşey yolundadır umarım ya

Rabbim yardimcin olsun umarim onemsizdir. Bebegin
Cok iyidir insaallah

Çok geçmiş olsun canım. İnşallah güzel haberler verirsin bize.

Canım geçmiş olsun. Bazı gebeler kanamayla devam ediyor korkma nasıl oldun iyi misin

çok şükür canım Allahım bir daha yaşatmasın uyumaya çalış biraz sende bebeğinde yorulmuşsunuzdur.sen de rahatla ki bebeğinde rahatlasın çok çok geçmiş olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…