2020 yılında Tüp Bebek Yaptıranlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ben geçen hafta gittim ayrıntılı ultrasona. Şeker yüklemesi bende daha geç haftalarda diye biliyorum. Benimde insülin direncim var 1 yıldır ilaç kullanıyorum hamile kalıncada bıraktırmadı doktorum. Sen ilaç kullanıyor muydun?

Evet canım 12. haftaya kadar kullandım ama doktorum endokrin doktorlarının ilacı hamileyken önermediklerini söyledi çok yüksek olursa direk insülin başladıklarını söyledi o yüzden erken yaptı yüklemeyi endekrine gittim oda hap olmaz bir süre dietle takip edelim istediğimiz gibi olmazsa insülün başlarız dedi bakalım 10 gündür diyet yapıyorum sabah öğle akşam açlık ve tokluk şekerimi ölçüp yazıp endokrin doktoruna gönderiyorum şimdilik gerek yok diyor genelde kadın doğum doktorları hapı kullan diyorlarmış ama bebek için çok iyi değil dedi sen yinede erken baktır inşallah çızmaz canım

Benim insülinim 22 yada 23tü. Çok yüksek değil ama ilaç başlayalım hamile kalmayıda kolaylaştırır demişti kadın doğum doktorum. Şekerim ilaca başlamadan öncede sonrada değişmedi. Hep normal değerlerde çıkardı hala öyle çıkar. Senin insülinin kaçtı hatırlıyor musun?

Benimde normal ölçümlerde hep normal çıkardı şekerim hatta doktor ilaç verdiğinde çok şaşırmıştım benim insülin direncimde çok yüksek değildi rakam olarak hiç hatırlamıyorum canım benimde önlem amaçlı kolay tutunsun birde düşüğü engeller diye 12. haftaya kadar kullandırdı sonra bıraktım şimdi bile açlık şekerim 72 en fazla 90 oluyor ama tokluk şekeride çok önemliymiş

Bende kontrole gidince söyleyim doktoruma. Seninde bir an önce normale döner inşallah canım.

Evde varsa canım akşam yemeğinden önce ölç sonra ilk lokmanı yemeye başladığın anda saatine bak tam 1 saat sonra tokluk ölç hamilelerde bu şekilde ölçülüyor doktorun söylediği ilaç kaçlık içiyorsun günde kaç kez

Ama 103 yüksek değil çok iyi 140 üstü olmaması önemli

Bu akşam deneyim hemen. Verdiğin bilgiler çok iyi oldu. Ben 1000lik içiyorum sabah akşam kaç doktora sordum hepside devam et dedi.

Bu akşam deneyim hemen. Verdiğin bilgiler çok iyi oldu. Ben 1000lik içiyorum sabah akşam kaç doktora sordum hepside devam et dedi.
Benimde 1000 likti günde bir kez içiyordum ama yinede sen bir ölç birdaha gittiğindede bir endorine danış istersen benim kadın doğum doktorum kendisi söyledi biz kullan diyoruz ama endokrinciler kesinlikle hapa karşılar dedi rabbim korusun bebişlerimizi birde bizimkiler kıymetli bebek ölçünce banada yaz canım

Teşekkür ederim canım. Bakalım kaç çıkacak. Dediğin gibi bizimkiler biraz kıymetli. Bende bugün eşimle kahve içerken bayram çikolatası yedim, sonra duramadım bi tane daha yedim buda oğlum için diye. Şimdi şekeri ölçücem ya pişman oldum.. Yazarım sanada canım. Sende sıkma canını diyetle çok kısa sürede geçebiliyormuş.

Canım bende de var insülin direnci bana bıraktırmıştı ilacı

Bende kendi tüp bebek doktoruma devam ediyorum o bıraktırdı bana yüklemede yüksek çıkınca endokrine gönderdi oda kesinlikle hap kullanamazsın dedi ama benim hamile kalmadan önce gittiğim endokrin doktorumda hamile kalırsan hap kullanma gerekirse insülin kullanırsın demişti bilemedim valla

Kızlar ya hepiniz ayrıntılı ultrason için ayrı uzmandan mi randevu aldınız benim doktorum birşey söylemedi kendi yapicak yani anlamadım ne yapsam ikizler bir de

Kızlar ya hepiniz ayrıntılı ultrason için ayrı uzmandan mi randevu aldınız benim doktorum birşey söylemedi kendi yapicak yani anlamadım ne yapsam ikizler bir de
Benim tüp bebek doktorum yine aynı hastanede başka bir doktordan randevu aldırdı söylemediyse kendisi yapıcaktır

Bende şaşırdım iyice. Şekerimi de ölçemedim. Yarına kaldı. Araştırıcam biraz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…