- 5 Ekim 2011
- 6.001
- 9.889
- 398
- Konu Sahibi Birumutbekleyen
-
- #13.361
aynen onu bende okudum 2020 ekim anneleri sayfasını bende takip ediyorumCanım bunlar çok güzel bence bende böyle alabilirim ama granül de alacağım dalin granül. ya bunu ya da uni sensetive diye düşünüyorum. Ama birisi de yazmış ki çok mantıklı geldi biz bebekler için bu deterjanla Yıkayacağız kendi yıkadığımız deterjan makina da illa ki kalacak nasıl olacak diye kendimize de mi granül sabun alsam artık bilemedim
yani bencede tamamen herşeyden uzak tutmamız imkansız.şu an ilk doğduklarında tenleri çok hassas çok korumasız oluyor.ve bunun için önlem alma imkanımız var ve yapmazsak içimize sinmeyecek o yüzden yapıyoruz.mesela ablama diyorum şampuanını mustela alcam,biberonunu Nuk aldım falan.amaaann ne çok şeye dikkat ediyorsun ben dalinciydim biberonuda marketten aldıydım cam olsun yeter diyoDeterjan kalıntısından alerji olmazlar merak etme canım. Makine kendini duruluyo zaten, sonraki kullanımda tekrar duruluyo sonra alıyo deterjanı. Yani bulaşsa bile çok çok çok az bi miktar bulaşır için rahat olsun :) hiç kimyasala değmelerini istemiyosan ki imkansız bişey, dediğin gibi kendi deterjanını da değiştir çünkü kucağına alıcaksın senin kıyafetlerine de değicekler :)
Tabiki öyle yapıcaz benimki iki yaşına geldi hala mustela yeni doğan şampuanı kullanıyorum her şeyin en iyisini kullanmaya ve almaya çalışıyorumyani bencede tamamen herşeyden uzak tutmamız imkansız.şu an ilk doğduklarında tenleri çok hassas çok korumasız oluyor.ve bunun için önlem alma imkanımız var ve yapmazsak içimize sinmeyecek o yüzden yapıyoruz.mesela ablama diyorum şampuanını mustela alcam,biberonunu Nuk aldım falan.amaaann ne çok şeye dikkat ediyorsun ben dalinciydim biberonuda marketten aldıydım cam olsun yeter diyo
tabiki elimizden geliyor,alacak gücümüz var ki çok şükür ki alıp kullanacağız.herşeyden zaten koruyamayız..bizim bi tanıdık çocuğuna çikolata vermedi,dışardan yemek yedirmedi,hazır meyve suyu,kola falan hiç bir şey ama.ve şimdi çocuk deli gibi ne yasaklandıysa ne yemediyse onu yiyor.zor zanaat çocuk yetiştirmek.bizim bide ilk tecrübemiz bakalım biz nasıl olacağız.sen gene tecrübelisinTabiki öyle yapıcaz benimki iki yaşına geldi hala mustela yeni doğan şampuanı kullanıyorum her şeyin en iyisini kullanmaya ve almaya çalışıyorumAma makinedeki deterjan kalıntısı hiç aklıma gelmemişti şu ana kadar ne yalan söyliyim
Evet işte bizimkiler de sabunla yıkanırsa değmemiş olcakDeterjan kalıntısından alerji olmazlar merak etme canım. Makine kendini duruluyo zaten, sonraki kullanımda tekrar duruluyo sonra alıyo deterjanı. Yani bulaşsa bile çok çok çok az bi miktar bulaşır için rahat olsun :) hiç kimyasala değmelerini istemiyosan ki imkansız bişey, dediğin gibi kendi deterjanını da değiştir çünkü kucağına alıcaksın senin kıyafetlerine de değicekler :)
Evet demi bende de çok çalışır hiç öyle olduğu olmadı bende denk gelmedim açıkçası canımaynen onu bende okudum 2020 ekim anneleri sayfasını bende takip ediyorumben daha önce elde yıkadığım bir kaç şeyi durulayıp sıktırmak için makinaya attım hiç öle köpürme her hangi bişey olmadı.ki bizim evde çok çamaşır yıkanır.ben makinayı doldurmadan çalıştırmayı hiç sevmem o yüzden beklerim kirli biriksin diye ama eşim sağolsun hiç beklemez.eve bi gelirim makina çalışıyor yani kalsa benim makinamdada kalıntı kalırdı
canım baktık içimize sinmiyor makine temizleyiciler var.alır temizleriz.ben bulaşık makinemi ayda bir öyle temizleyici alıp temizliyorum.oda olmadı kendimizde doğal bir deterjan kullanırızEvet işte bizimkiler de sabunla yıkanırsa değmemiş olcaktabi bu benim de hiç aklıma gelmemişti okuyunca acaba mi dedim kalıyor mudur gerçekten Yoksa hiç aklımda BÖyle birşey yoktu:)
Evet demi bende de çok çalışır hiç öyle olduğu olmadı bende denk gelmedim açıkçası canım
Aynen öyle canım rabbim sağlıkla o günleri göstersin decanım baktık içimize sinmiyor makine temizleyiciler var.alır temizleriz.ben bulaşık makinemi ayda bir öyle temizleyici alıp temizliyorum.oda olmadı kendimizde doğal bir deterjan kullanırız
Canım bunlar çok güzel bence bende böyle alabilirim ama granül de alacağım dalin granül. ya bunu ya da uni sensetive diye düşünüyorum. Ama birisi de yazmış ki çok mantıklı geldi biz bebekler için bu deterjanla Yıkayacağız kendi yıkadığımız deterjan makina da illa ki kalacak nasıl olacak diye kendimize de mi granül sabun alsam artık bilemedim
geçmiş olsun umarım çok ağrın olmaz.benim ilkinde hiç olmadı ağrım ikincisinde baya ağrımıştı.evet soğuk kompres yapabilirsin.bana hemşire söylemişti yapabilirsin diye2. Doz tetanos aşısı oldum az önce ben kızlar. Olduktan sonra soğuk kompres uygulamak iyi midir acısını dindirmek açısından. Ben yine sağdan oldum sola yatıyorum diye. Sağa da yatıyorum gerçi de. Sağdan istedim. Şu an acımıyor ama sonradan acıyacak..
Öyle mi duymamıştım canımGranül için bir arkadaşım bebek giysilerinin kol kısmındaki dikişlerde kalıyor gitmiyor tam durulanmıyor dedi. Ama almıştım ben de
geçmiş olsun umarım çok ağrın olmaz.benim ilkinde hiç olmadı ağrım ikincisinde baya ağrımıştı.evet soğuk kompres yapabilirsin.bana hemşire söylemişti yapabilirsin diye
Hayır aksine tek doz yaparsan gereksiz olur ilk dozun bi koruması yok. İkinci dozu yaptırırsan 2 yıl kadar, üçüncü dozu da yaptırırsan 5 yıl kadar koruması oluyoHayır yani ikinci gereksiz mi ben anlamadım.... Gereksiz mi yaptırdik acaba bazı doktorlar ki bir tanesi Memorial doktoru, bir doz yeterli diyor. Biz neden ikinciyi vurulduk. Hayır vurdurdum ama nedense bugün çok gergin huysuz öfkeli bir ruh halim var simdi biz bunu gereksiz mi vurdurduk yani ayyhhshs şiştim
Ben buraya niye çıktım gibi olmuş
yani bencede tamamen herşeyden uzak tutmamız imkansız.şu an ilk doğduklarında tenleri çok hassas çok korumasız oluyor.ve bunun için önlem alma imkanımız var ve yapmazsak içimize sinmeyecek o yüzden yapıyoruz.mesela ablama diyorum şampuanını mustela alcam,biberonunu Nuk aldım falan.amaaann ne çok şeye dikkat ediyorsun ben dalinciydim biberonuda marketten aldıydım cam olsun yeter diyo
2. Doz tetanos aşısı oldum az önce ben kızlar. Olduktan sonra soğuk kompres uygulamak iyi midir acısını dindirmek açısından. Ben yine sağdan oldum sola yatıyorum diye. Sağa da yatıyorum gerçi de. Sağdan istedim. Şu an acımıyor ama sonradan acıyacak..
Canım kullanmayı düşünmediğinden bence almaman mantıklı ciddi fiyatı var çünkü ama baktın ihtiyaç haline geldi kullanıyorsun o zaman alırsın. Cam olsun hepsi aynı değil bence çünkü emzik farkı var avent anne memesine en yakın yapıda olan (tabi ki bu kullanmayı gerektirmiyorBende biberonu Philips avent alırım diyordum, eşim aradaki fiyat farklarını görünce hepsi aynı işi görüyor, belki hiç ihtiyaç duymayacağız diye söylenmeye başladı. Sonra satış sorumlusu bi erkek vardı, o da demesin mi cam olduktan sonra hepsi aynı işlevi görüyor.. Bi daha eşim ikna olur mu bana..Aldım bi cam biberon zaten vermeyi düşünmüyorum.
Bende oldum pazartesi günü, ilk gün ilkinden çok ağrım olacakmış gibi geldi. Ama ağrım o gün oldu ve geçti. Sağ koluma yaptırıyorum bende, ama solumda uyuyamazsam sağıma dönüyorum mecbur.
Canım kullanmayı düşünmediğinden bence almaman mantıklı ciddi fiyatı var çünkü ama baktın ihtiyaç haline geldi kullanıyorsun o zaman alırsın. Cam olsun hepsi aynı değil bence çünkü emzik farkı var avent anne memesine en yakın yapıda olan (tabi ki bu kullanmayı gerektirmiyor) bir de gaz sorunu daha az yaşanıyormuş havayı içinde tutup bebeğe vermediği için
Canım kullanmayı düşünmediğinden bence almaman mantıklı ciddi fiyatı var çünkü ama baktın ihtiyaç haline geldi kullanıyorsun o zaman alırsın. Cam olsun hepsi aynı değil bence çünkü emzik farkı var avent anne memesine en yakın yapıda olan (tabi ki bu kullanmayı gerektirmiyor) bir de gaz sorunu daha az yaşanıyormuş havayı içinde tutup bebeğe vermediği için
Kızlar ben ilk zamanlar memeden ememediği için mecburen biberonla veriyodum yani pek istemesek de mecbur kalabiliyoruz. Ben cam almamıştım lansinohun biberonlarını bi de tommee tippenin gaz yapmayan biberonu vardı onları kullandım hep sonra memeye geçti Allaha şükür. Büyüyünce de cam biberonu eline veremiceğimiz için hiç tercih etmedim açıkçasıBende biberonu Philips avent alırım diyordum, eşim aradaki fiyat farklarını görünce hepsi aynı işi görüyor, belki hiç ihtiyaç duymayacağız diye söylenmeye başladı. Sonra satış sorumlusu bi erkek vardı, o da demesin mi cam olduktan sonra hepsi aynı işlevi görüyor.. Bi daha eşim ikna olur mu bana..Aldım bi cam biberon zaten vermeyi düşünmüyorum.
Bende oldum pazartesi günü, ilk gün ilkinden çok ağrım olacakmış gibi geldi. Ama ağrım o gün oldu ve geçti. Sağ koluma yaptırıyorum bende, ama solumda uyuyamazsam sağıma dönüyorum mecbur.
yaa aslında belki bir yönden haklıdır.çünkü ablam çalışıyordu sütünü sağıp bırakıyordu.yeğenim hem biberonu aldı hemde emmeye devam etti.memeyi reddetmedi yani.aynı şekilde halamın oğluda.halamın göğüsleri çok yarılmıştı ağlayarak emziriyordu,çok kanıyordu göğüsleri.sonra enfeksiyon kaptı bebek ememedi aç kaldı.öylesine bi biberon alıp mama vermiştik.sonra göğüsleri iyileşince tekrar meme verdi ve oda emdi hiç reddetmedi.ablamda market biberonu kullandıBende biberonu Philips avent alırım diyordum, eşim aradaki fiyat farklarını görünce hepsi aynı işi görüyor, belki hiç ihtiyaç duymayacağız diye söylenmeye başladı. Sonra satış sorumlusu bi erkek vardı, o da demesin mi cam olduktan sonra hepsi aynı işlevi görüyor.. Bi daha eşim ikna olur mu bana..Aldım bi cam biberon zaten vermeyi düşünmüyorum.
bana ikinci dozdan sonra 3 ay sonrasına tekrar gün verdi aile hekimliği.sanırım 3 doz bi 10 yıl koruyucu oluyormuş ama etrafımdaki çoğu hamilelik geçirmiş kişi o 3.dozu yaptırmamış .çoğu kişi unutmuş zaten.bende yaptırırmıyım bilmiyorumHayır yani ikinci gereksiz mi ben anlamadım.... Gereksiz mi yaptırdik acaba bazı doktorlar ki bir tanesi Memorial doktoru, bir doz yeterli diyor. Biz neden ikinciyi vurulduk. Hayır vurdurdum ama nedense bugün çok gergin huysuz öfkeli bir ruh halim var simdi biz bunu gereksiz mi vurdurduk yani ayyhhshs şiştim
Ben buraya niye çıktım gibi olmuş
Kızlar ben ilk zamanlar memeden ememediği için mecburen biberonla veriyodum yani pek istemesek de mecbur kalabiliyoruz. Ben cam almamıştım lansinohun biberonlarını bi de tommee tippenin gaz yapmayan biberonu vardı onları kullandım hep sonra memeye geçti Allaha şükür. Büyüyünce de cam biberonu eline veremiceğimiz için hiç tercih etmedim açıkçası
yaa aslında belki bir yönden haklıdır.çünkü ablam çalışıyordu sütünü sağıp bırakıyordu.yeğenim hem biberonu aldı hemde emmeye devam etti.memeyi reddetmedi yani.aynı şekilde halamın oğluda.halamın göğüsleri çok yarılmıştı ağlayarak emziriyordu,çok kanıyordu göğüsleri.sonra enfeksiyon kaptı bebek ememedi aç kaldı.öylesine bi biberon alıp mama vermiştik.sonra göğüsleri iyileşince tekrar meme verdi ve oda emdi hiç reddetmedi.ablamda market biberonu kullandı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?