- 5 Ekim 2011
- 6.001
- 9.889
- 398
- Konu Sahibi Birumutbekleyen
-
- #13.381
bizim ailede 4 çocuk büyüdü,ikisi yeğenlerim diğer ikisi halamın çocukları ve hiç biri emzik almadıVallahi herşeye o kadar acemiyiz ki şu an, neyi nasıl yaparız hiç bilmiyorum. Ben bebek altı bile değiştirmedim bu yaşıma kadar, etrafımda yeğenim filan olmadığı için bilmiyorum hiç bişey.
Kardeşimi hatırlıyorum küçüktüm tabi bende o bebekken.. Hem annemi emerdi hem 1 yaşından sonra süt içmişti biberonla. Annem memeyi zor bıraktırmıştı. O ayrı bi keyif oluyor galiba.Tabi kardeşim şimdi 20 yaşında, o zamanlar plastik biberonu vardı benim hatırladığım. Emzik tutmamıştı, bende tutmamışım hiç.
bizim ailede 4 çocuk büyüdü,ikisi yeğenlerim diğer ikisi halamın çocukları ve hiç biri emzik almadıbenim ablamda memeyi zor bıraktırdı. 2 yaşını geçmişti bıraktırdığında.gerçi eskiden 6 ay diyorlardı ama şimdi 2 yaşına kadar emzirin diyorlar.yeğenim biraz 3 e yaklaşmıştı aynen zordu.ablam ağlayarak bıraktırdı.çok üzüldü.
aynen inşallah canım o günleri yaşayıp göreceğizBakalım bizde durumlar nasıl olacak. Yaşayıp görücez inşallah.
hadi Allah kolaylık versin canım.bende deterjanı sipariş ettim.gelir bir iki günde.gelince bende beklemem yıkar bir hurca koyup kaldırırım.sonra çantasını hazırlarımKizlar ben hem kendi camasirlarimizi hemde kızımın camasirlarini ekstradan bir kez daha dururlatiyorum hiç kalıntı kalmıyor bende bugün duru granül aldım yıkadım bütün çamaşırları utuleyip kaldıracağım çok çabuk yorulmaya başladım yapıp kurtulmak istiyorum
O kadar çabuk alışıyosun ki inanamazsınVallahi herşeye o kadar acemiyiz ki şu an, neyi nasıl yaparız hiç bilmiyorum. Ben bebek altı bile değiştirmedim bu yaşıma kadar, etrafımda yeğenim filan olmadığı için bilmiyorum hiç bişey.
Kardeşimi hatırlıyorum küçüktüm tabi bende o bebekken.. Hem annemi emerdi hem 1 yaşından sonra süt içmişti biberonla. Annem memeyi zor bıraktırmıştı. O ayrı bi keyif oluyor galiba.Tabi kardeşim şimdi 20 yaşında, o zamanlar plastik biberonu vardı benim hatırladığım. Emzik tutmamıştı, bende tutmamışım hiç.
Evet en mantıklısı canım baktın ihtiyaç hemen alırsın ne olacak her yer biberonValla bende eşime öyle dedim, eşimde biz aventlemi büyüdük dedi, meme reddi yapmıyomuş bunu kullanan bebek diyorum, annem anlatıyor hep ben annemi emer üstüne bi biberon mama içermişim hemde plastik biberon diyor.Bakıcam doğumdan sonra kullanırsak alırım ama kullanmazsak para boşa gitmemiş olur.
Lansinohun da güzel diyorlar ben gene de avent diyorum ama :) büyüyünce cam tehlikeli olmaya başlayabilir ama görümcem hep verdi alışınca çocuk ona da birşey olmuyor aslında da ben de veremem herhalde korkarımKızlar ben ilk zamanlar memeden ememediği için mecburen biberonla veriyodum yani pek istemesek de mecbur kalabiliyoruz. Ben cam almamıştım lansinohun biberonlarını bi de tommee tippenin gaz yapmayan biberonu vardı onları kullandım hep sonra memeye geçti Allaha şükür. Büyüyünce de cam biberonu eline veremiceğimiz için hiç tercih etmedim açıkçası
Dediğin gibi canım avent en iyisi ama benim göğüs pompam lansinohtu direk kendi biberonuna sağıyodu ondan devam ettim ben de :) ya uslu çocuk bişey yapmıyo da bizimki hep atıyodu elinden olur olmaz yerdeEvet en mantıklısı canım baktın ihtiyaç hemen alırsın ne olacak her yer biberonben mecbur kalırım mamaya nasıl olsa yetmeyecek vereceğim diye düşünüyorum :)
Lansinohun da güzel diyorlar ben gene de avent diyorum ama :) büyüyünce cam tehlikeli olmaya başlayabilir ama görümcem hep verdi alışınca çocuk ona da birşey olmuyor aslında da ben de veremem herhalde korkarım
Bende süt sağma makinasını lansinoh olarak kullanacağım elektrikli miydi canım senin ki memnun muydun ? Benim görümcemin gerçi almayacağım ama o memnun kalırsın hiç alma ben vereyim dedi bende tamam dedim. Evet ya çocuğa güven olmaz bende cesaret edemem avent plastikle devam ederimDediğin gibi canım avent en iyisi ama benim göğüs pompam lansinohtu direk kendi biberonuna sağıyodu ondan devam ettim ben de :) ya uslu çocuk bişey yapmıyo da bizimki hep atıyodu elinden olur olmaz yerde
Çok memnun kaldım canım ya sen de çok memnun kalırsınBende süt sağma makinasını lansinoh olarak kullanacağım elektrikli miydi canım senin ki memnun muydun ? Benim görümcemin gerçi almayacağım ama o memnun kalırsın hiç alma ben vereyim dedi bende tamam dedim. Evet ya çocuğa güven olmaz bende cesaret edemem avent plastikle devam ederim
İnşallah canım herkes güzel yorumlar yazmış sağolasınÇok memnun kaldım canım ya sen de çok memnun kalırsınben lansinoh biberonla verdim ilk başta sağdığım sütü sonra memeyi reddetti kızım baya uğraştım memeye döndürmek için. Yani sağdığın biberonla vermek çok kolay ama biberona alışırsa sorun olabiliyo
Sütün yetmezse de hiç dert etme kendine anne sütüyle beslenen de büyüyo mama takviyesiyle de :) önemli olan senin iyi olman o dönemde kulağını tıka herkese. Valla gelen giden emiyo mu diye soruyodu sinir oluyodum sanane yaniİnşallah canım herkes güzel yorumlar yazmış sağolasınBen o biberonla değil de aventle vermeyi düşünüyorum ama mecbur zaten sütüm yetmeyebilir ikisine mama takviyesi de yaparım gibi geliyo zaten biberon benim vazgeçilmezim olabilir sanki umarım gerek kalmaz bol bol sütüm olur ama biraz zor gibi
O kadar çabuk alışıyosun ki inanamazsınsağlıkla gelsinler de inşallah her şey halloluyo valla :)
Evet en mantıklısı canım baktın ihtiyaç hemen alırsın ne olacak her yer biberonben mecbur kalırım mamaya nasıl olsa yetmeyecek vereceğim diye düşünüyorum :)
Aynen canım sıcaklar bastırınca zor olmaya başladı sen bide çalışıyorsun yapıp koymak kenara en iyisihadi Allah kolaylık versin canım.bende deterjanı sipariş ettim.gelir bir iki günde.gelince bende beklemem yıkar bir hurca koyup kaldırırım.sonra çantasını hazırlarım
Ay evet demi bi de öyle bir kesim varSütün yetmezse de hiç dert etme kendine anne sütüyle beslenen de büyüyo mama takviyesiyle de :) önemli olan senin iyi olman o dönemde kulağını tıka herkese. Valla gelen giden emiyo mu diye soruyodu sinir oluyodum sanane yani
Aynen canım ben ondan araştırıp duruyorum yoksa vermemek en güzeli zaten hastane kabul etmiyor yanınıza da koymayın diye yazmışlar kağıdaİnşallah sağ salim kavuşalımda dediğin gibi herşey hallolur.
Evet canım senin ikizler biberon kurtarıcı olabilir.
evet ya ağustos sonuna kadar çalışacağım daha.o yüzden detarjan gelsin bi hafta sonu yavaş yavaş hallederim.zaten bebişe alacağım kıyafet kalmadı şimdilikAynen canım sıcaklar bastırınca zor olmaya başladı sen bide çalışıyorsun yapıp koymak kenara en iyisi
Bende biberonu Philips avent alırım diyordum, eşim aradaki fiyat farklarını görünce hepsi aynı işi görüyor, belki hiç ihtiyaç duymayacağız diye söylenmeye başladı. Sonra satış sorumlusu bi erkek vardı, o da demesin mi cam olduktan sonra hepsi aynı işlevi görüyor.. Bi daha eşim ikna olur mu bana..Aldım bi cam biberon zaten vermeyi düşünmüyorum.
Bende oldum pazartesi günü, ilk gün ilkinden çok ağrım olacakmış gibi geldi. Ama ağrım o gün oldu ve geçti. Sağ koluma yaptırıyorum bende, ama solumda uyuyamazsam sağıma dönüyorum mecbur.
Aynen canım ben ondan araştırıp duruyorum yoksa vermemek en güzeli zaten hastane kabul etmiyor yanınıza da koymayın diye yazmışlar kağıdasanki eve gidince kullanmayacağım hiç işte
İnşallah öyle olur bu sefer ağrımaz çok...Hemencik geçer ve unuturum
Aynen öyle canım ikisini de avent den düşünüyorum zaten çünkü emzik de de önemli anne memesine yakın olması tabi alırlarsa bakalım bi de işin o kısmı var emzik beğenmiyorlar yaSen takım olarak al güzelce emzik biberon. Hastaneye götürmesen ne olacak ki evde vereceksin.
Benim hiç aşı yapılmamış gibi. İlki epey ağrımıştı sonradan.
Aynen öyle canım ikisini de avent den düşünüyorum zaten çünkü emzik de de önemli anne memesine yakın olması tabi alırlarsa bakalım bi de işin o kısmı var emzik beğenmiyorlar ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?