2020 yılında Tüp Bebek Yaptıranlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar karnın sertleşmesi ile ilgili ne söylemiştiniz? Ben çok iyiydim ama eve dönüp iş güç alışveriş ve temizlik işlerine girince gerçekten bedenim de beynim de durmaz hale geldi uyku da yok... yemek de yiyemedim pek bugün işçim var... Stres yapıyorum bazı şeylere ailevi konulara ve bebekle ilgili alınacak şeyler çok kafamı karıştırıyor. Yetişmez diye korkuyorum. O yüzden karnım semsert olmuş bugün bir de ağrıyor gibi... Normaldir di mi? Yarın öğlen 4'te doktor randevumuz var.. Allah'ım hepimizi kurtarsın kazasız belasız yavrularımızı elimize versin.. Emzirmek ve büyüdüğünü görmek nasip olsun inşallah.

Canım karnının semsert olması iyi birşey değil. Kasılmadan kaynaklanıyor olabilir karın hiç sert olmayacak hep yumuşak olacak. Sertleştiği bebek toplandığı gibi hissettiğin anda yani böyle bir yerini dayamış gibi falan olduğunda bil ki rahim kasılıyor. Ama hafta olarak artık doktorlar normal diyor günde 5 kez olabilir. 5 i geçiyorsa saat tuttuğunda ritmik olarak kasılıyorsa o zaman sorun var demektir

Kızlar bu arada bizim doğumlar tam ara mevsime geliyor ya... Havalar soğuyabilir aniden... Merkezi sistemi olanlarda hemen kalorifer de yanmıyor. Bir şeyler alsam diyorum doğum sonrası rahat giyebileceğim... Mesela lohusa taytı mı iyi olur sabahlık mı? Var mı alan bu tip şeyler... Bebekler de kış bebeği olacak. Kolsuz badileri aldım ama üzerine de inşallah hediye hırka yelek bir şeyler gelir..

LCW'de şöyle bir şey gördüm..Sabahlık yerine bu da olabilir.. sonuçta ince şeyler giyemeyebiliriz.. Bilmiyorum ben öyle düşündüm...

doğumdan sonra evde de gene hamilelikte giydiğim taytları giyerim ben canım.normal zamnadada kışın evde tşört üstüne hırka yada sweet giyerdim.şimdi giydiğim şeylerin üzerine bi hırka falan kışı çıkarırım bebiş içinde işini şansa bırakma üzerine bi yelek hırka tarzı şeyler al bence. ama sen hastanede giymek için soruyorsan tayt rahat olmaz.pijama yada gecelik üstüne bi hırka yada penye tarzı bi sabahlık daha iyi olur.ben iki kere devlet hastanesinde kaldım kışın çok sıcak oluyor.özellerde ısı nasıl olur bilemiyorum

Evet ben de bilemiyorum. Özel hastane memorial de düşünüyorum. Herhalde ısıyı ayarlarlar. Benim asıl endişem eve geldikten sonraki kısmı çünkü burda Kasıma kadar kalorifer yanmıyor... Evler ara mevsimlerde soğuk olabiliyor... Ben böyle yazlık cicili şeyler alırken bunu düşünmedim tabii... Bebekler kış bebeği sonuçta...

mutlaka ısıyı ayarlarlar ama doğumdan sonra kimisi çok üşüyormuş sen yanında birşey bulundur genede.doğumdan sonrada evde sen bir şekilde idare edersin ya eşofman hırka tayt falan.bebek için içine bende bir kaç tane uzun kollu çıtçıtçı zıbın aldım ama çoğunluk kısa kollu.çünkü kat kat giydirmeyi düşünmüyorum.zaten evde olacağımız için uyanık olduğu zamanlarda ince bir battaniye ile kucakta durur.tabi benim evim kombili olduğu için böyle.senin evin merkezi sistemse ve evde soğuk olursa içine uzun kollu zıbın tercih et daha iyi olur bebek için

Canım bende memorialde olucam fiyat aldınızmı gerçi her ilin farklıymış fiyatlar

Kızlar bu bebek battaniyeleri var ya peluş ve triko.. Biz onları da mı yıkayıp ütülüycez ? yoksa gerek yok mu battaniyelere penye battaniyeleri yıkarım diye düşünmüştüm... Gerçi içim rahat etmez mutlaka yıkarım da çok zor geldi (

Kızlar tüp bebek tecrübelerinizi anlatır mısınız?
Nerede yaptırdınız?
Hangi sorundan ötürü yaptırdınız?
Özelde mi devlet te mi yaptırdınız?
Evlendikten kaç yıl sonra yaptırdınız?
Kaçıncı deneme de tuttu?
Bide ücreti ne kadar tuttu?

Çok merak ediyorum ve tecrübelerinizi öğrenmek istiyorum.

Canım bizim sitede merkezi sistem, evim genel olarak sıcak oluyor güneş aldığı için bizimde Kasım gibi yanıyor kombi hava soğuk olursa öncesinde yanabiliyor. Evde üşürse ısıtıcı alırız ama gerek kalmaz bence bi kat kalın giydiririz.

Biz evlendikten 1 yıl sonra çocuk düşünmeye başladığımızda öğrendik ki eşimde sperm hareketliliğinde sorun varmış ve morfolojisi düşükmüş. Bendede belli belirsiz pkos vardı. Hormon tahlilleri ve sperm testleri tamamlandıktan sonra aşılama yaptırdık 2 kez. 2.aşılamam tuttu. 7.haftada düşük yaptım. Sonra ara verdik. Devlet hastanesine gittik biz hep tüp bebeği ve aşılamaya raporla yaptırdık. Devlet 3 sene olmadan tüp bebek yapmıyor zaten. Nikahın üstünden 3 sene geçince tüp bebeğe başladık. İlk deneme taze transferdi tutmadı. 2.denemede dondurulmuş transfer oldu tuttu çok şükür. Hastaneye 2 deneme için ayrı ayrı 900 lira civarı ödeme yapmış eşim. İğneler raporluydu takviye vitaminlerle filan 2000e yakın eczaneye ödemiş.

Kızlar pierre cardinden Kanz bebek beşiği, yatağı (işbir), şifonyeri, nevresim takımı yorganını aldık. Hepsi toplamda 2500 TL tuttu sizce nasıl?

Ankara anatolia hakan yaralı
4 sene infertilite ve bir erken düşük (aşılama)
6 ila 7 sene sonra ama ilk iki sene düşünmedik sonra benim tezimi bekledik tez bitti yine olmayınca yaptırdık
İlk denemede tuttu yaştan ötürü pgt (embriyo ya genetik yani) yaptırdık. Pgt de tutma şansı yükseliyor ama yüzde yüz değil hep yüzde 66 denildi.
Çok para döktük. Her şey içinde 25 bin filan tamamen özel devlet destekli bir merkez değil anatolia.

Ya iyiymiş maşallah maşallah. Rabbim kucağınıza almayı nasip etsin
Ya bizim de bir yıl oldu ama nikahı geç yaptık 3 sene bitene kadar 4 yıl olmus olacak, bende bir sorun yok eşimde sıkıntı var maalesef.. Hareket sıfır.... Sayı düşük.. Sayımız iyiydi aslında birden düştü. Test yanlıs cıkmıs olabilirmis, bakalım hayıtlısı olsun

Teşekkür ederim. Evet yanlış çıkma payı olabilir testin. Keçiboynuzu özü yedir eşine mutlaka, etki eder umarım. Hayırlısı olsun hakkınızda.

Teşekkür ederim. ❤ Evet yanlış çıkma payı olabilir testin. Keçiboynuzu özü yedir eşine mutlaka, etki eder umarım. Hayırlısı olsun hakkınızda.
Valla 2 ay önce ki testimiz 24 milyondu, simdiki 100 bin çıktı. Keçi boynuzu kürü kullandı. Özünü kullanmadık, bakalım bu sefer kullanırım İnşallah

Ben yıkadım canım hepsini ama peluş olanı ütülemedim yapışıcak gibi oldu ama tiriko olan ütülendi

Evet doktora göre değişiyor. Bizim dokturun fiyatı 5800TL imiş. İçerisinde yine bir çok hizmet var. Ama kuaför ve makyaj hizmetini pandemiden dolayı kaldırmışlar.
İyiymiş sizinki bize 8000 dediler ama ne yapalım hayırlısınla doğsunda yavrularımız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…