- 27 Temmuz 2018
- 6.650
- 7.357
- 198
- 31
- Konu Sahibi Birumutbekleyen
- #12.961
Ay kızlar acil durum elim ayağıma dolanmış durumda şu an. Bugün iyi bir özel hastanede kontrolüm vardı. Pandemiden ötürü gidemiyordum ya bulunduğum küçük şehirde bir yere...neyse zaten endokrinde ölçümlerim vardı haşimato troidi olduğum için gitmişken bir de hacettepe çıkışlı genç bir kadın hekimden de randevu alayım demiştim kadın doğum bölümünde hem de bebişi de görürüz dedim. Doktoru aşırı sevdim çok tatlı bir insan... Çok ilgilendi. Şeker yüklemesi yapıldı mı dedi. Dedim yooo... Bulunduğum şehirde doktor adını dahi anmadı yani... işte ne olacak kasabadan bozma bir yerde yaşıyorum sonuçta bence hatta köy....
Her neyse... tamamen aç mısın dedi. Dedim yok meyve yedim az da poğaça yedim. dedi yok tam aç değilsin. Ama iki tür şeker yüklemesi var. şimdi 50 mg olarak tokluk şekeri bakarız. eğer yüklemeden sonra yüksek çıkarsa tam olarak açlık olarak 100gr şeker yüklemesi yaparız dedi. iyi güzel ben gayet rahat gittim kan verdim. sonra 50 gr bir içecek verdiler içtim. sonra 1 saat aç durdum yine bişey yemeden gittim tekrar verdim. ve 169 çıktı. ve 140 altı çıkması gerekiyormuş.
Kısaca büyük ihtimal bende gebelik şekeri var ne yapacağım? Dedi ki iki üç gün içinde sabah tamamen aç 9 da kan veriyorsun. sonra 100gr şeker yükleniyor. 1 saat aralarla tekrar hiç bir şey yemeden 3 kez kan vereceksin. Bu 4 ölçümde ikiden fazlası değer dışı çıkarsa sende gebelik şekeri var demektir seni endokrine yollarım dedi.
Canım banada şeker yüklemesi için gittiğimde aç olmaz deyip yemek yedirdi kan alan kadın, üstüne şekerli su içtim 142 çıktı, çok sınırda çıkmış dediler yemek üstüne olduğunu söyleyince yemeğin üstüne normal çıkmış aslında sana bi açlık tokluk şekeri bakalım dediler. Açlık 94 tokluk 106 çıkmıştı sanırım. Çok normal sınırlarda olduğu için gitmedim bi daha. Yarın özel hastaneden randevu aldım oradaki doktoruma söylerim sonuçları.
Çok fazla meyve yiyorum evet... Diyet ile yırtarım umarım da... Bu testi yaptırmanın yolu tek bu mu yani.... Saatlerce aç durmak midemi fena etti çünkü.
Bu arada bebek gayet iyi 800gr olmuş. Yüzünü gösterdi hareketlerini de gördüm inanılmaz bir şey çok heyecan verici resmen içimde bir kanguru yafrusu var zıp zıp![]()
Bende meyveyi çok abarttım bu sıra. Kirazlar, üzümler, karpuzlar. Tamda dönemine denk geldik.
Maşallah miniğede. Artık iyice hareketlendiler.