2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;


  • Ankete Katılan
    302
Merhaba. Ben de Progestan kullanıyorum... Kendi doktorum 36. Haftaya kadar kullanacaksın dedi. Aile hekimim de sıkıntılı gebelik sürecimi bildiği için yazıyor. Kendi hekimine mesajla ulaşıp reçete görüntüsünü aile hekimine göstersen yazmaz mı?
 
Aile hekimide ben yazamam yazacaksa kendi doktorun yazsın diyor. Bende 3-4 gün kullanmayacam ağrım olursa kendi doktorumu arayacam. Şuan da diş ağrım başladı hayirlisiyla 2 ayı atlatıp bebeklerimize sağlıkla bebeklerimize kavuşsaydık
 
Kızlar merhaba. Kan sulandırıcı iğne, coraspin kullanan veya preeklampsi geçmişi olan varsa bir sorum olacak. Daha önce fibrinojen diye bir değere bakılmamıştı bende, bugün bakıldı biraz yüksek ama hamilelikte yukseliyormus zaten. Bu deger bakıldıysa sizin nasıldı?
 
Öğretmen olan arkadaşlar biz 32. Haftada çalışabilir raporu alsak okullar tatil olduğu için izinlerimizi doğum sonrasına aktarabiliyor muyuz? Gerçi okulların durumu da daha net değil ama.
Ah maalesef aktarılmıyor. Telafi olarak eylüle kadar devam edilecek diyor bakan ama nasıl olur izne çıkacağını bilerek görev verirler mi ya da öğrenci talebi olur mu süreç muallakta olduğu için 2temmuz itibariyle bitiyor fiili çalışma ve sonrasında çalışma olmadığından aktarma olmuyor ama telafi süreci netleşir çalışabilirsek aktarım olur
 
Benim doktorum kullanmamda sakınca görmedi ama sağlık ocaginda ki de tam tersini söyledi benimde kafam karıştı
Ben aile hekiminden elimdeki mantara kas gevşetici verip geçmezse doktora git dediği gün umudu kestim. Kesinlikle doktorunu dinle. Aile hekimini degistirebilirsin bu yazmasa yazan muhakkak bulunur. Bu arada tetkik kaydı diye bir sey var benim gittiğin hastanede. Normal muayene ücretinin beşte birini falan alıyor, ilaç yazdırmak için tetkik kaydı açıyoruz biz. Hastaneni arayıp böyle bir uygulamaları var mıymış onu da sorabilirsin. En kötü ihtimalle reçetesiz alınca 35 tl gibi bi fiyatı olması lazım progestanın. Kontrole gidene kadar reçetesiz de alabilirsin.
Kızlar hastane çantalarınızı kaçıncı haffada hazırlamaya başlayacaksınız. Bizim hala beşik araba dolabımız da yok acaba geç mi kaldık?
Benim hastane çantam 28.haftada hazırdı ama beşik ve araba biz de almadık neyimize güveniyorsak
 
neyimize güveniyorsak kısmına cok güldüm :)
kuzum bence senin kızceler seni de şaşırtıp 39 a kadar bekleyecek gibi geliyor bana.
bende kıyafetleri yıkamadım bez mama falan almadım daha . alt acma pamuk falan sipariş verdim yeni.
bende cok esya almayı düşünmüyorum bavul falan degilde 2 tane anne bebek cantası hazırlıcam ztn içleri genişcecik.
birde 3 cuma okunup yıkanıyormuş hoş bende yıkayacak deterjan almadım daha kıyafwtler için o da eksik :) kendime depend eksik ama gümüş kapağım hazır
 
Kuzum ıkizler 37den sonra strese giriyor dedi doktorum en geç 37.haftada alacak bebekleri. O da tam bayram haftasına denk geliyor 16-17 temmuz gibi doğurmuş olurum diye düşünüyorum bayramda çalışacaksa 19 temmuz olur en geç. Zaten bana 39 dese bile o kadar bekleyecek dermanım kalır mi bilmiyorum simdiden doğursam da rahatlasam kafasına girdim.
Valiz ben de hazırlamadım bebek çantasına koydum her şeyi bi de yedek çantası hazırladım ihtiyaç olursa arabadan aliriz dedik. Deterjanı da iyi araştır mümkünse kokusuz bir sey seçmeye çalış derim. Granül deterjan da önermiyorum kalıntı oluyor çamaşırların üstünde en iyisi sıvı deterjan. Depend işi de kolay kız her markette var neredeyse
 
sıvı ne aldın peki hazıra konayım söyle onu alayo hemen. sana öyle diyorumda ben 37 i dolunca flaan dogurmak isteyenlerdenim.
en son kan sulandırıcı olayından sonra kendimi takip etmekten yoruldum :)
hayırlısı ile saglıkla kucagımıza alalım da . ben de artık merak etmeye başladım . ztn son 2-3 gidişte kendini de göstermiyo :):) artk dogunca görürüm diyorum.
 
Telafi Ağustos sonuna kadar olacak ve isteğe bağlı olacak sanırım. Okul grubunda öyle paylaştılar. İsteğe bağlı olunca sanırım aktaramayacağız. İzne çıkacağını bile bile görev istemek de vermek de saçma olur zaten Tatile gidecek bizim izinlerin büyük kısmı galiba.
 
Canım doktoruna danış bence, bana Seyehat artık yasak dedi doktorum son gidişimde, bazı doktorlar da denize girmeyi yasaklıyor.
Dün sordum, araba yolculuğu durumunu.
Yakın mesafelere gidebilirsin dedi. Kan sulandırıcıyı da 33. haftadan sonra bırak dedi. Ağustos 5'e de sezeeryan için gün verdi.
Ben hastane süslemesini ve doğum fotoğrafçısını hastane bünyesinde yaptırmak istiyorum. Böyle hizmetleri varmış, nasıl oluyor, güzel süslüyorlar mı?
 
Siveno aldım sonra
O kadar haklısın ki. Zaten gebelik öncesinde bir sürü sorun yaşadık. Tüp bebek olmasına rağmen insan bekliyor hamileliği güzel geçsin nerde. Resmen başımıza gelmeyen kalmadı kanamalar şunlar bunlar. Her gittiğimde ilaçların birazını bıraktırır diye düşünürken hep yenileri ekleniyor artık ilaç takip etmekten de sıkıldım.
Renkli fotoğraf verdi mi daha önce gördünüz mü yüzünü
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…