2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Dün bi psikologun bi yazısına denk geldim. Hastası bir anne ve anlatmış anlatmış sonra da demiş ki “inanır mısınız bilmem ne hanım bir of bile demedim” Psikolog diyor ki niye of demedin canım anne niye duygularını yadsıdın… bazen yorulursun bazen sinirlenirsin bazen üzülürsün anne olmak bazen keyif de vermeyebilir bunların hiçbiri seni kötü anne yapmaz… gündüz neyse de gece ben de böyle oluyorum ve hiçbi duygumu da inkar etmiyorum anne olmayı çok seviyorum ama bazen gerçekten mola vermeye ihtiyacım oluyor. Yalnız değilsin 💜
Böyle duydukça rahatliyorum 🙏🏻 Kesinlikle iyi anne olmakla alakasi yok tahammülün bitmesinin, bazen daralmanın. Bunlar insani duygular, yaşamadım diyen varsa yalan söylüyodur. Eşim yarin izinli mesela önceden olsa sabah onu gonderirdim firina ekmek almaya, simdi yarin ekmek almaya ben cikacagim dedim 😁 Nefes almaya ihtiyacimiz var bizim de ama yine de 10 dk gormeyince özlüyoruz bebeklerimizi 😍

Bizde 4 buçuk aylık olduk. Ve az kilo almışız. 7.700 dü bir ay öncesinde şimdi 8600 olmuş 100 gr elbise çıkarsak 8.500 dedi ilk defa bu kadar az almış. Ama 71 cm olmuş boyu. Ek gıdayı sordum kesinlikle 6. Ayda başlıyorsun şimdiden başlama dedi. Çok hareketli olduğu için az kilo almış. Ama doğum kilosunu ikiye katladı şükür. Kan damlası ne kullanıyorsunuz. Bana kan damlası başla dedi ama marka vermedi. Benimde aklımda ocean microfer kalmış. Bende onun kapsül olanını kullanıyorum. Kullanan var mı kaç damla kullanılıyor. Memnunmusunuz? Kabızlık, huysuzluk vs. Yaptımı ya da başka damla kullananlar ne önerirsiniz. Bu ayda pek başlamak istemiyorum aslında tahlil falan da yapılmadı. Kansızlık varsa kullanılmalı bence. Birde bize daha hiç kan tahlili yapılmadı. Bu normalmi genel kontrol amaçlı kan tahlili yaptıran var mı?
Bu verilen demir takviyesi koruyucu demir takviyesi, tedavi edici demir takviyesi değil. Bu yüzden önce bi değere bakalım denmesi çok çok yanlış aslında bunu yaşlı doktorlar söylüyor. Artık bebeklerde demir eksikliğinin nöromotor gelişim eksikliği yaptığı ortaya konmuş bu yüzden demir şart. En azından biz böyle düşünüyoruz. Kan tahlili yapılmadan anne sütü de alsa annenin şu an depoları da iyi olsa hatta bebeğinizin ferritin seviyesi gidip baktırsanız iyi bile olsa başlanması gerekiyor. Çünkü bebeklerimiz büyüdü ve o depoların boşalması çok kısa sürede olabilirmiş bunun takibini yapamayız diye 4. Aydan sonra koruyucu demir takviyesi şart diye düşünüyoruz biz eşimle. Ben de ocean microfer kullanıyorum sanki gaz yapmaya başladı gibi bestirona geçiş yapabilirim bu yüzden

Dün bi psikologun bi yazısına denk geldim. Hastası bir anne ve anlatmış anlatmış sonra da demiş ki “inanır mısınız bilmem ne hanım bir of bile demedim” Psikolog diyor ki niye of demedin canım anne niye duygularını yadsıdın… bazen yorulursun bazen sinirlenirsin bazen üzülürsün anne olmak bazen keyif de vermeyebilir bunların hiçbiri seni kötü anne yapmaz… gündüz neyse de gece ben de böyle oluyorum ve hiçbi duygumu da inkar etmiyorum anne olmayı çok seviyorum ama bazen gerçekten mola vermeye ihtiyacım oluyor. Yalnız değilsin 💜
Valla bunu okuyunca ben de rahatladim. Uyku gerilemesi yuzunden gece gunduz uykuyu reddeden kizim sayesinde delirmek uzereyim bu aralar😭 su gunler bi gecse hayirlisiyla ben kafayi yemeden😭 gece 2saatte bir uyaniyor ne uyuyabiliyorum ne dinlenebiliyorum, kendime bakamiyorum bile. Anne olunca bakimsiz gezmicem dedim ama son gunlerde kusmuklu kiyafetlerle, yagli saclarla, gozler mor ve sis geziyorum. Bu atagi atlatir atlatmaz kuafore gidicem kendimi yenilicem sonra uyku egitimine baslicam😅

Ben de durum öyle çünkü yüzüstü uyuyabiliyor ve önceden hiç uyumuşluğu yoktu dönüş yapmaya da başlamadı sadece sağa sola dönebiliyor 😅
Doktoruna sordum sorun yok dedi
Zaten kafayı kaldırıp sağa sola bakıp indirip geri uyuyor 😂😂
Yan pozisyon da da uyutabildim ama sırt üstü hiç başarılı olamadım çırpınarak ağladı 😆 yüzüstü çevirdiğim anda uyuyor artık iyice alışınca bence her pozisyonda uyur
dönüp durmalarına da az kaldı ozmana kadar yüzüstü mecbur 🤣
Gece emzirince sırtüstü bırakıyorum ama
Gündüz uykuları ve gece ilk yatış yüzüstü şuan da
Ben de gece uykularini merak etmistim aslinda midesi doluyken sikinti cunku yuzustu yatmasi😅 ya sizin uyku egitimi nasil gidiyor, bana umut oldu ama atak ve gerileme cok agir geciyor bizim, mecbur atagin bitmesini bekliyorum. Son haftadayiz ama su an fenalarda, gece 2saatte bir emiyor ve aç gibi saldiriyor memeye. Gunduz 4saatte bir emziriyorum gece demekki ataktan buyume hormonu falan acikiyor cocuk. Bazen gunduz uykusunu reddediyor mecbur emzirerej uyutuyorum😔

Bu verilen demir takviyesi koruyucu demir takviyesi, tedavi edici demir takviyesi değil. Bu yüzden önce bi değere bakalım denmesi çok çok yanlış aslında bunu yaşlı doktorlar söylüyor. Artık bebeklerde demir eksikliğinin nöromotor gelişim eksikliği yaptığı ortaya konmuş bu yüzden demir şart. En azından biz böyle düşünüyoruz. Kan tahlili yapılmadan anne sütü de alsa annenin şu an depoları da iyi olsa hatta bebeğinizin ferritin seviyesi gidip baktırsanız iyi bile olsa başlanması gerekiyor. Çünkü bebeklerimiz büyüdü ve o depoların boşalması çok kısa sürede olabilirmiş bunun takibini yapamayız diye 4. Aydan sonra koruyucu demir takviyesi şart diye düşünüyoruz biz eşimle. Ben de ocean microfer kullanıyorum sanki gaz yapmaya başladı gibi bestirona geçiş yapabilirim bu yüzden
Bende ocean microfer almayı düşünüyorum kilogram başına 1mg mi veriyorsun

Böyle duydukça rahatliyorum 🙏🏻 Kesinlikle iyi anne olmakla alakasi yok tahammülün bitmesinin, bazen daralmanın. Bunlar insani duygular, yaşamadım diyen varsa yalan söylüyodur. Eşim yarin izinli mesela önceden olsa sabah onu gonderirdim firina ekmek almaya, simdi yarin ekmek almaya ben cikacagim dedim 😁 Nefes almaya ihtiyacimiz var bizim de ama yine de 10 dk gormeyince özlüyoruz bebeklerimizi 😍
Dur ben de gideyim ekmek almaya çok mantıklı 😂😂tabiii öyle gelince bol öpme koklama boool bol 💜

Ben de gece uykularini merak etmistim aslinda midesi doluyken sikinti cunku yuzustu yatmasi😅 ya sizin uyku egitimi nasil gidiyor, bana umut oldu ama atak ve gerileme cok agir geciyor bizim, mecbur atagin bitmesini bekliyorum. Son haftadayiz ama su an fenalarda, gece 2saatte bir emiyor ve aç gibi saldiriyor memeye. Gunduz 4saatte bir emziriyorum gece demekki ataktan buyume hormonu falan acikiyor cocuk. Bazen gunduz uykusunu reddediyor mecbur emzirerej uyutuyorum😔
9. Gün gayet iyiyiz bu gün ağlamadan uyudu sanırım ağlamalar bitti mesela 8 de yattı 4 saat olacak hiç uyanmadı. Dün ise yattığından itibaren saatte 1 kalktı atak etkileri bizde de var tabiki
Faydası şu saatte 1 uyanıyor evet ama 1 dk dan kısa sürüyor geri uykuya dönüşü ☺️
Ya emzik veriyorum ya şşş yapıyorum hop gidiyor 🤣

Ya kızlar ben gece çok geç yatıp sabah da çok geç kalıyorum genelde gece 1i sabah da 11i buluyor kalkmam gece daha geç bile yatabiliyorum aslında iyi değil bebek için bu saatler biliyorum ama uyansam da geri yatıyorum engel olamıyorum kendime bebeğini 8’de uyutan anneler siz kaçta uyuyorsunuz? 😩

Lütfen bana marka model söyleyebilir misiniz denemek istiyorum slingi sevemedim çocuk düşecek gibi oluyor tedirgin oluyorum
Ben ergobaby omni360 almıştım. Zaten inanılmaz çok pahalıydı, gereksiz pahalıydı. Şimdi bi baktım tam olarak iki katına çıkmış fiyatı. Ben bunu kullanmaya and içtim diyim, çok geziyoruz çok dışardayız da iyisi olsun demiştim epey oldu alalı. Fiyat artış şokundan çıkamadım şu an.
Her yöne olan bir model alın diyeyim sadece. Bi baktım da solomombaby diye bi marka var görünüş itibariyle ergobaby e çok benziyor.

9. Gün gayet iyiyiz bu gün ağlamadan uyudu sanırım ağlamalar bitti mesela 8 de yattı 4 saat olacak hiç uyanmadı. Dün ise yattığından itibaren saatte 1 kalktı atak etkileri bizde de var tabiki
Faydası şu saatte 1 uyanıyor evet ama 1 dk dan kısa sürüyor geri uykuya dönüşü ☺️
Ya emzik veriyorum ya şşş yapıyorum hop gidiyor 🤣
Ya masallah, ben de baslayabilsem. Butun duzenim altust oldu son gunlerde, mukemmel olan gunduz uykulari bile mahvoldu😬

Hanimlar bir sey paylasmak istedim. Bugun bebisimizi spaya goturduk. Su atak haftalarinin oldugu zamanlarda cok iyi geliyor sizlere de tavsiye ederim. Spa, havuz, masajdan olusuyor. Havuzda yaklasik 20 dk kalabiliyor. Fazla yorulmamasi icin. Ve kas gelisimi ozguven vs icin de buyuk yarari var. Hem de suya alismis oluyor. Daha sonra da egitmen esliginde bebisinize masaj yapiyorsunuz. Masallah geldigimizden beri oglum cok rahatladi. Tavsiye ederim

Hanimlar bir sey paylasmak istedim. Bugun bebisimizi spaya goturduk. Su atak haftalarinin oldugu zamanlarda cok iyi geliyor sizlere de tavsiye ederim. Spa, havuz, masajdan olusuyor. Havuzda yaklasik 20 dk kalabiliyor. Fazla yorulmamasi icin. Ve kas gelisimi ozguven vs icin de buyuk yarari var. Hem de suya alismis oluyor. Daha sonra da egitmen esliginde bebisinize masaj yapiyorsunuz. Masallah geldigimizden beri oglum cok rahatladi. Tavsiye ederim
Gaz sancisina da cok iyi geliyor biz havuz ve boyunluk almistik sık sık suya sokuyoduk iyi geliyordu. Su an atak icin de deniyoruz ama maalesef bi faydasi olmadi bize, ilk uykuya gecisi kolaylastiriyor ama yine saat basi uyaniyor😔

Bende nacizane eklemek isterim: Anne sütünden demir ve d vitamini bebeğe geçmez. Bu yüzden bizim rezervelerimiz iyi olsa dahi bebekler bundan faydalanamaz. Demir zeka, gelişim ve dolaşım için çok çok önemlidir.4.aydan itibaren demir damlasi başlamak aslinda her yönden iyidir. Bazı doktorlar 4. Ayda bazıları 6.Ayda başlatıyor ama mutlaka takviyeye ihtiyaç var diye düşünüyorum ve tercih mutlaka demir 2 olmalı, süt alerjisi olan bebeklerde içeriğinde süt ekstresi olmayanların tercih edilmesi en doğrusu olur👍

Kızlar demir damlasına özel olarak almak istedim sağlık ocağında ki kabızlık yapıyormuş doktoruma yazdım damlanın ismini yazmis alabilirsin ama sağlık ocağındaki ni kullan dedi. Israrcı da oldu. Neden bu kadar ısrarla sağlık ocağındaki ni önerdi anlamış değilim. Sağlık ocağındaki aldigimiza basladik korkarak veriyorum kabız olacak diye o yüzden damla sayısıni 4 veriyorum faydasi olurmu çok az mi damla. Ya da doktoru dinlemeyip özel mi almaliyim.

Ben ergobaby omni360 almıştım. Zaten inanılmaz çok pahalıydı, gereksiz pahalıydı. Şimdi bi baktım tam olarak iki katına çıkmış fiyatı. Ben bunu kullanmaya and içtim diyim, çok geziyoruz çok dışardayız da iyisi olsun demiştim epey oldu alalı. Fiyat artış şokundan çıkamadım şu an.
Her yöne olan bir model alın diyeyim sadece. Bi baktım da solomombaby diye bi marka var görünüş itibariyle ergobaby e çok benziyor.
Of ne olmuş onun fiyatı öyle.
Lütfen bana marka model söyleyebilir misiniz denemek istiyorum slingi sevemedim çocuk düşecek gibi oluyor tedirgin oluyorum
bende neko switch var memnunum. Elim ayağım. Yalnız bebeği kendinize dönük kullanmak gerekiyor-hangi marka olursa olsun-. Dışa dönük kullanmak yani bebekle anne aynı doğrultuya bakarken kullanmak kalça sağlığı için iyi değil. Biraz büyüyünce sırtta taşınabilir.

Bende nacizane eklemek isterim: Anne sütünden demir ve d vitamini bebeğe geçmez. Bu yüzden bizim rezervelerimiz iyi olsa dahi bebekler bundan faydalanamaz. Demir zeka, gelişim ve dolaşım için çok çok önemlidir.4.aydan itibaren demir damlasi başlamak aslinda her yönden iyidir. Bazı doktorlar 4. Ayda bazıları 6.Ayda başlatıyor ama mutlaka takviyeye ihtiyaç var diye düşünüyorum ve tercih mutlaka demir 2 olmalı, süt alerjisi olan bebeklerde içeriğinde süt ekstresi olmayanların tercih edilmesi en doğrusu olur👍
On gün önce doktordaydım bilmediğim için sormadım bu Demir işini o da herhangi bir şey söylemedi. Yarın arayıp soracağım.

Ataktan dolayıdır annesi merak etme 🥰 benim kızım bana göre çok az kilo almış 1 ayda. Şimdi iştahsızlık çıktı birde. Zayıflamasa bari iyice
Bana da haber verir misin sorduktan sonra ☺️ Bizim kontrol 20 sine doğru
Canım ben doktora randevu bulamadım, randevusuz gittim dolu olduğu için almadılar, haftaya cumartesiye bulabildim ancak, ama bizim kızın iştah problemi düzeldi, ben mamayi değiştirdim belki onun da etkisi olmuştur.

Back
X