2021 Aralık Anneleri

Gunaydinnn bebişin hareketleri önceden tık tık seklindeydi sonra vurmalara basladı...şimdi sanki icimde kayıyor gibi vurma degil surekli bi kayma hissediyorum bu durum normal mi sizinde boylemi? 30+3 haftam
Normal canım. Yeri daraldığı için esnerken kayma hissi veriyor. Aslında kendine yer açıyor. Geriyor yani karnını.
Biraz daha büyünce de karnında dalgalanmalar hissedeceksin. Tekme atmasa bile bebişin bir dönüşünde bile karnın yamulacak. Çok tatlı bir his bu yalnız. Ben biraz önce yaşadım.
Gerçi benim bebeğim haftasından 1-2 hafta büyük görünüyor. Sen belki bu kısmı daha geç hissedersin.

O sürece girmek istemiyorum
Normal doğuranlara saygım var ama
Kendimi bildim bileli ödüm kopuyor normal doğumdan
Bence benim psikolojiö de önemli bu süreçte
Ben hep normal doğum istiyorum dedim de ne oldu? Bebişin kilosu çok fazla diye doktor sezeryanın kapısını açtı bana. Böyle devam ederse sezeryandan başka çaremiz kalmayacak dedi. Zaten 31+2 haftalıkken 2130 g olan bebek, 40 hafta olana kadar 4 kiloyu bulur herhalde diye düşünüyorum.

Şimdi psikilojimi sezeryana hazırlamaya başladım. Normalde hiç istemediğim bir şeydi ama bebişim sağlıklı doğacaksa en güzeli budur benim için.

Normalden sezaryene geçişi süreç belirliyor gerçekten
En sağlıklı olan nasılsa ikiniz için de öyle olsun tabi ki

36-37 erken değil iyi bence benim korkum 36 dan önce doğurmak inşallah sağlıkla vaktinde gelsin minişlerimiz

36-37 erken değil iyi bence benim korkum 36 dan önce doğurmak inşallah sağlıkla vaktinde gelsin minişlerimiz
Aman aklına bile getirme prematüre bebek bakımı zor kardeşim prematüre doğmuştu çok zordu vücut herşeyi tamamlamamış oluyor 1 gün 1 gündür kardeşimin kulaklar nerdeyse yapışıktı sonradan şekle geldi

Allah var bende korkuyorum 36 dan önce gelirse diye... Her ağrı çekişimde hıhhh erken gelcek heralde bu diyip duruyorum :)
O yüzden sürekli yatıyorum korkudan
Allah korusun tabi sırf bu korku yüzünden sürekli yatıyorum, bi yemek yapmaya kalkıyorum o kadar

Kızlar aranızda göbeği kaşınmaya başlayanlar olmuştu. Çatlak önleyici yağ ya da krem kullanıyor muydunuz o dönem? Kullanmaya kaşınma başladıktan sonra başladıysanız, çatlama önlendi mi acaba?

Ben lierac krem alıp 14 haftalıkken sürmeye başlamıştım ama sonra erken olduğunu düşünüp bırakmıştım. Haftalar ilerledikçe de hiç renk değişimi, kaşıntı falan olmayınca herhalde bende çatlama olmayacak dedim tekrar başlamadım. Ta ki bu haftaya kadar hiç çatlamam olmadı gerçekten ama bu hafta yani 2-3 gündür göbeğimde hafif kaşıntı hissetmeye başladım ilk defa. Kaşınan yerde kuruluk da hissettim, pütürtü var çünkü. Neyse şimdi kremi tekrar sürmeye başladım. Sabah akşam birer defa.

Sizce çatlamayı durdurur mu, ne dersiniz? Yoksa eninde sonunda bu göbek çatlayacak mı?

O yüzden sürekli yatıyorum korkudan

Allah korusun tabi sırf bu korku yüzünden sürekli yatıyorum, bi yemek yapmaya kalkıyorum o kadar
Valla kendini zorluyor olursan ona bile kalkma bu kadar sona gelmişken extra dikkat istiyor

Aslında başladığın dönem erken de değilmiş devan etseydin keşke
Büyük ihtimal bebişler hatıra olacak sana ya vücut öyle bişey ki genetiği çatlamakta müsaitse be yaparsan yap çatlamazsa da çatlamıyor
Bnm oğlumdan hatıra var belimde göbekte yok bunda arada at kestanesi sürüyorum

Ay deme ya. Annem ikiz hamileliğinde bile çatlama görmeyince benimki tek, hiç olmaz diye düşünmüştüm. Bundan sonra sabah akşam bolca sürmeye devam. Neyse ki çok almıştım. Doğurana kadar rahatlıkla götürür beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…