- 12 Şubat 2021
- 717
- 1.328
- 63
- 29
Emzirme parası direkt olarak yatıyor herhangi bir başvuru yapılmıyor, e devletten işgörmezlik raporu sayfasından bakabilirsinizBırde emzırme parası dıye bısey varmış onu bılıyormusun cnm
Memur değilim, eşimde değil özel sektördeyim canım . Siz aile sosyal hizmetler den mi başvuru yaptınız ?Bilemedim ki bence aile sosyal hizmetlerden yapılıyor başvuru çünkü bu tüm annelere verilen bir hak yalnız memur değilseniz veriliyor galiba çünkü bana eşiniz veya siz memur musunuz diye sormuşlardı başvuru sırasında
Teşekkür ederim canımbu farklı bir şey burada bahsedilenden. Burada bahsedilen parayı alabilmek için aile sosyal politika bakanlığının ilçe merkezine gidip başvuru formu doldurmak gerekiyormuş. bizimki kaymakamlıkta gidip belgeyi vereceğim. Belgenin durumunu e devletten kontrol edebiliyorsun
Ben sağarken baya o bilye gibi sertliklere dokunup sıkıp ordan sağmaya çalışıyorum geçiyor rahatlıyorVah vag Sag mememin basina gelenlerrr
Resmen icinde iki üc tane bilye buyuklugunde bi sertlik olustu. Masaj yapiyorum, sagiyorum hafifliyor ama gecmiyor
Sicak havlu falan kapattim baya azaldi acisi ama birakinca tekrar basladi.
Mememi kesmeden onerilerinizi bekliyorum
Hangi kan grubu?Sagolasn canim. bende 3 saati geçirmemekte çalışıyorum. Dahada dikkatli olurum bu bir hafta daha. Cnku babasinin kan grubundan olursa eğer sarılık olma ihtimali yüksekmiş. Doktor ilk muayenede öyle soylemis
Bence kolik dedikleri böyle sindirim ve bagirsak sistemleri gelismemis:sValla ben de bizimki kolik mi acaba diye düşünmeye başladım artik inşallah öyle değildir. Gazı olmasın diye nerdeyse hiçbir şey yemiyorum rezene kimyon zeytinyağı ne varsa iciyorum her gün ama gene de oluyor
Su 300 olana nasıl basvuruyoruz ben bulamadimSüt parası 300TL oluyor canım onu pttden alcaz e devlette başvuru görüntüleniyor ödeme onaylanınca alabiliyormuşuz emzirme ödeneği var 232TL o yattı mı sana? Benim muhasebeci çok gıcık dün sordum sordum e devletten bakabilirsin yazmış sadece Allah razı olsun bilmiyordum dedim sinir oluyorum zatenşimdi bu sana yatan 950 bir aylık dimi 4 ay boyunca alcak mıyız ?
Bana hastane istanbuldayımSu 300 olana nasıl basvuruyoruz ben bulamadim
Bana da devam dedi ilaca bi dahaki ay tekrar gel dedi. Bebeğe topuk kanı ve küvözde yapılan tahliller harici yapılmadı. Sen normalde de ilaç kullanıyo muydun?İlaca devam
7 günlük lohusayken tahlil yaptım iyiydi
40 çıkınca bi dahiliyeye gitmeyi düşünüyorum yada sağlık ocağında bi sorarım duruma göre
Senin bebeğe troit tahlili yapıldı mı
Bn ilaç kullanıyorum diye bnmkine yapıldı
O emzirme ödeneği sistemde otomatik çıkıyor mu yoksa muhasebeci mi yapıyor onu tam bilmiyorum ama rapor alıyoruz ya canlı doğum gerçekleştikten sonra yatıyor onu biliyorum benimki bugün yattı 232TLBırde emzırme parası dıye bısey varmış onu bılıyormusun cnm
Evet canım ben nüfustan çıktım geçici kimlik kağıdı ile aile sosyal hizmetlerden başvuru yaptım bebeğin tcsini istiyorlar öyle başvuru yapılıyorMemur değilim, eşimde değil özel sektördeyim canım . Siz aile sosyal hizmetler den mi başvuru yaptınız ?
Teşekkür ederim canım
Canım onu aile ve sosyal hizmetler kurumundan başvuruyorsun bebeğin kimliği ile dilekçe gibi bişey imzalatıyorlar sonra 2 ay içinde yatar e devletten kontrol edin diyorlar PTT’den alınıyor onun ücreti benimki Şubat gibi yatarmış öyle söyledilerSu 300 olana nasıl basvuruyoruz ben bulamadim
Gebelik öncesi kullanıyordum ama düşük dozBana da devam dedi ilaca bi dahaki ay tekrar gel dedi. Bebeğe topuk kanı ve küvözde yapılan tahliller harici yapılmadı. Sen normalde de ilaç kullanıyo muydun?
Bnm bebeğim de 13 günlük hala zor uyanıyor. Sarılık için kan verdik temiz cıktı .bıraksam 3 saat fln uyuyor. Ama bn 1.5- 2 saatte emzirmeye calışıyırum. Bazen emiyor bazen emmiyor çünkü uyanmıyor. Szde emzirme de zorlanıyorsanız sarılık için bi dr a götürün derim. Dr beslenmede sıkıntı yasaıyorsanız hemen getirin sarılık testi yapalım demiştiKızlar iyi aksamlar. Çok fazla giremiyorum buraya. ama arada kimler ne yapiyor diye mesajları okuyorum. Bebegim 8 günlük. 2 3 saat kesintisiz uyuyor. Hafif sarılıkta var bence. Saglik ocagindaki ebe yok dedi ama ben uykudansa zor uyandiriyorum. 2 3 saat kesintisiz uyuması normal mi acaba? Bir de kendinin uyanmasını mi beklemeliyim ben mi uyandirmaliyim?
Dereotuna ben de bugün başladım emzirmeden evvel bi miktar ağza atılmalıymış. Bugün bebişi emzirirken eşim de inek besler gibi yediriyordu bir yandanSu yu bol iciyorum ama uyumak mumkun gorunmuyor bebelerledereotunu cok duydum ama denemedim denicem.mutlaka
Ne kadar yencekmiş?Dereotuna ben de bugün başladım emzirmeden evvel bi miktar ağza atılmalıymış. Bugün bebişi emzirirken eşim de inek besler gibi yediriyordu bir yandan
Bilmem ki göz kararı yedim ben de valla 4 parmak kadar, emzirme öncesi aklına geldikçe at ağzaNe kadar yencekmiş?
Bilmem ki göz kararı yedim ben de valla 4 parmak kadar, emzirme öncesi aklına geldikçe at ağza
Bi de kahvaltıda omlete ya da peynirin yanına falan ekleriz
Niye sevmez misin beybisi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?