- 24 Mayıs 2016
- 1.783
- 1.510
- 133
- 33
Mecburum zaten cnm tek memeyle tek meme elimden bisey gelmiyor artik ☹Canim ben doğum yaptığımda emzirme hemşiresi dedi ki Allah bize iki meme vermiş ayni anda iki çocuğumuz olursa verebilelim diye yoksa birisi de gayet iş görür dedi hatta kendisi de Tek memeyle emzirmis. İlk başta büyüklükleri falan farklı oluyor sonra vücut onu da düzeltiyor dedi bana, sen sütun olduğuna inan öncelikle yok deme. Emzirme danışmanı falan tutabilirsin imkanın varsa. Benim kuzenim de tek memeyle emzirdi. Üstelik oğlu prematüre doğmuştu. Kısa bi zaman sonra ikinciye hamile kaldı, hamileyken bile devam etti. Haa bu demek değil ki başkaları yapmış sen de muhakkak yapacaksın. Asla yok öle bisey olmuyorsa da kendini yıpratmayacaksın. Unutma bebeğine herseyden önce sağlıklı bi Anne lazım. Onun sana ihtiyacı var. Mamayla da büyüyen bi sürü bebek var sonuçta.
Dobarlan bırakma gendini
Benimki meme ucundan dolayi almiyormuş sağ memeyi bunu ogrendik dün.. ablamda emziren bi anne dun oglumu denedi direk sağ memesini emdi sorun bendeymis meme ucum olmadigi icin alamiyor cocuk ☹ almadigi icinde git gite yok oldu memede süt sağsamda 1ml cikmio bikac damla sadece oda kesiliyor hemen.Benmaalesef benim de sol göğsümde süt çok çok az. 3-4 emme de falan emilebilebilecek kıvama geliyor ve sağ göğsümü de reddediyor. Her emzirme de bir kavga dövüş yaşıyoruz. Benim aniden iki göğsüm de sıkıntıya düşmüştü. Çok üzülüyordum sonra kendimi sakinleştirdim, takviye kullandım düzenli sağım yaptım emzirme saatlerini düzene soktum ve çok su içtim düzelmeye başladı. Şuan da eski hali gibi değil ama çok şükür bebeğimi en azından aç bırakmıyor. Şimdi sol göğsüme yoğunlaşıcam biraz da ona özel ilgi göstericem sağmayı sakın bırakma. O göğsünden süt gelmese de her emzirme de emzir gerekirse eds uygula. Sütü kesilip 1-2 ay sonra kendiliğinden gelen yada bu yöntemlerle 2 3 hafta da toparlayanlar varmış
Yavaş yavaş arada o memeyi de ver gelir sütün stres yapma meme ucu çıkarıcı bişiler vardı sanki onları deneBenimki meme ucundan dolayi almiyormuş sağ memeyi bunu ogrendik dün.. ablamda emziren bi anne dun oglumu denedi direk sağ memesini emdi sorun bendeymis meme ucum olmadigi icin alamiyor cocuk ☹ almadigi icinde git gite yok oldu memede süt sağsamda 1ml cikmio bikac damla sadece oda kesiliyor hemen.
Bi cesaret edip deneyecegimBunun sonu yok beybi bir yerde emzirmeye başlamak gerekir
Dinlendirince iyileşmiyor mu hemen 1-2 güne aslında çabuk iyileşen bir bölge.
Doğru emzirme tekniğini oturtmaya alışıp öyle devam etmek gerekir o zaman yara olmadan devam edebiliriz
Çook daha rahat edersin ki hem çok daha pratik.Bi cesaret edip deneyecegim
çok geçmiş olsunBebem grip olduacaba lohusalikta cezai ehliyetimiz ortadan kalkıyor mu eğer öyleyse koca kişini öldüresim var eve getir hastalığı önce oğluma bulaştırdı cocuk laf da anlamıyor tabi, icerlemesin diye yapma etme de diyemedik derken kıza da geçti, bi görseniz teyzeleri göğsünde bi hirilti var ağlarken öksürüyor gibi oluyor burnu tıkalı sesi bile değişti yavrumun
Meme ucuna takılan şeyler var ya adını unuttum onlardan alıp emzirmeyi dene belki gelir süt, gelmezse de bence vücut ayarlıyor diğer göğsünde bebeğine yetecek kadar olacaktır sütBenimki meme ucundan dolayi almiyormuş sağ memeyi bunu ogrendik dün.. ablamda emziren bi anne dun oglumu denedi direk sağ memesini emdi sorun bendeymis meme ucum olmadigi icin alamiyor cocuk ☹ almadigi icinde git gite yok oldu memede süt sağsamda 1ml cikmio bikac damla sadece oda kesiliyor hemen.
Ay senin 2 ay olmuş bile :) 2.ayda değişen kolaylaşan şeyler oldu mu ? Bize biraz 2.aydan seslenir misin :)))Meme ucuna takılan şeyler var ya adını unuttum onlardan alıp emzirmeyi dene belki gelir süt, gelmezse de bence vücut ayarlıyor diğer göğsünde bebeğine yetecek kadar olacaktır süt
Evet biliyorum ama kucuk adam damaklariyla koparircasina emiyor nasil iyilesecek boyleÇook daha rahat edersin ki hem çok daha pratik.
Aslında ağzına düzgünce yerleştirince ucu yara bile olsa acımıyor. Bana da emzirme danışmanı gösterdi ama her seferinde doğru pozisyonu tutturamıyorum tabi bizimki çok açken sinirli uzun uzun konumlandıramıyorumEvet biliyorum ama kucuk adam damaklariyla koparircasina emiyor nasil iyilesecek boyle
Bir de göğsünü en yumuşak haliyle teklif et o zaman çok rahat alıyorlarBi cesaret edip deneyecegim
Evet büyüdüüGeçerlidir bnce
Artık büyümüştür senin bebiş
Ama vermezsen o da öğrenemez bu işin sonu yok. Ogrenince rahat edersin. Bak denedim ben memeyi sıktım elimle süt çıkmadı sağdım çıkmadı bebenin ağzına verdim. Dedim boşsa bile susar avunur enam azından dedim. Inan boğuldu bile sütten. Agzının kenarları filan hep süttü bırakırken.Evet biliyorum ama kucuk adam damaklariyla koparircasina emiyor nasil iyilesecek boyle
Elle sağım yapcam banyoda ellerini yumruk yapıp. Noktasal bi birikme varsa parmaklarınla bastirabilirsin. Kaynar suya havluyu sokup sokup da dışdan içe masaj yapıuodum. Bi de bi legene kaynar su koyup ustne tutuyoruz. Ustune de tülbent ya da mendil kapıyoruz. Uçlar biraz yanıyo arada çek dinlendir ama meme yumusuyoGoguslerde ki sut birikmesini acmak icin sicak su uygulayan arkadaslar tam olarak nasil yapiyoruz daha once yazilmisti once sicak sonra soguk suda bekletmek gerekir falan diye ama nasildigogsume bi elimle yukardan masaj yapayim dedim tas gibi olan yerler var ustune bastirinca sizinti seklinde sut geliyor nasil acmaliyim bunlari hep boyle olurda sutum azalir diye korkmaya basladim
Ay bana daha da zorlaştı gibi geliyorAy senin 2 ay olmuş bile :) 2.ayda değişen kolaylaşan şeyler oldu mu ? Bize biraz 2.aydan seslenir misin :)))
Kurbaaney kurbaaneyeéyAy bana daha da zorlaştı gibi geliyorkısır bir döngüye giriyoruz habire uyumak istemiyor. Ama güzel özellikler yüklendi. Mesela bazen ağzından kendi kendine gaz çıkartıyor. En çok sevindiğim bu oldu ona seslendiğimizde dönüp bakmaya başladığını farkettik özellikle ben konuşurken dikkatlice dinliyor gülmeye başlıyor. Birde derler ki kırkına dek ağlamayan çocuklar kırkından sonra çok mızmız olurmuş, ağlayanlarda uslanırmış. Bizim ki çalar saat gibiydi hiç ağlamıyor diye şaşırıyorduk. Şimdi de susmuyor diye ne yapacağımızı şaşırıyoruz bakalım sizinkilerde de değişim olacak mı
Evet 40 çıkınca tam tersi olurAy bana daha da zorlaştı gibi geliyorkısır bir döngüye giriyoruz habire uyumak istemiyor. Ama güzel özellikler yüklendi. Mesela bazen ağzından kendi kendine gaz çıkartıyor. En çok sevindiğim bu oldu ona seslendiğimizde dönüp bakmaya başladığını farkettik özellikle ben konuşurken dikkatlice dinliyor gülmeye başlıyor. Birde derler ki kırkına dek ağlamayan çocuklar kırkından sonra çok mızmız olurmuş, ağlayanlarda uslanırmış. Bizim ki çalar saat gibiydi hiç ağlamıyor diye şaşırıyorduk. Şimdi de susmuyor diye ne yapacağımızı şaşırıyoruz bakalım sizinkilerde de değişim olacak mı
2 saatte bir olan emzirme seansları ne zaman uzayacak?Ay bana daha da zorlaştı gibi geliyorkısır bir döngüye giriyoruz habire uyumak istemiyor. Ama güzel özellikler yüklendi. Mesela bazen ağzından kendi kendine gaz çıkartıyor. En çok sevindiğim bu oldu ona seslendiğimizde dönüp bakmaya başladığını farkettik özellikle ben konuşurken dikkatlice dinliyor gülmeye başlıyor. Birde derler ki kırkına dek ağlamayan çocuklar kırkından sonra çok mızmız olurmuş, ağlayanlarda uslanırmış. Bizim ki çalar saat gibiydi hiç ağlamıyor diye şaşırıyorduk. Şimdi de susmuyor diye ne yapacağımızı şaşırıyoruz bakalım sizinkilerde de değişim olacak mı
Gaz durumunda yada uyku düzeninde bi değişiklik oldu mu ? Yani zsmanla uyku düzeni oluştu mu bebişin?Ay bana daha da zorlaştı gibi geliyorkısır bir döngüye giriyoruz habire uyumak istemiyor. Ama güzel özellikler yüklendi. Mesela bazen ağzından kendi kendine gaz çıkartıyor. En çok sevindiğim bu oldu ona seslendiğimizde dönüp bakmaya başladığını farkettik özellikle ben konuşurken dikkatlice dinliyor gülmeye başlıyor. Birde derler ki kırkına dek ağlamayan çocuklar kırkından sonra çok mızmız olurmuş, ağlayanlarda uslanırmış. Bizim ki çalar saat gibiydi hiç ağlamıyor diye şaşırıyorduk. Şimdi de susmuyor diye ne yapacağımızı şaşırıyoruz bakalım sizinkilerde de değişim olacak mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?