Bizim cumartesi 14.27 cikti artarsa yatiririm dedi 3 gun boyunca kenďimi parcaladim sut artsin daha cok vereyim diye bugun cok sukur tekrar gittik artmamis yatirmadi, bizdede kan uyusmazligi var ve uyusmazlikta yuksek ihtimal olur kacari yok dedi, ALLAH gercekten dermansiz dert vermesin erken ogrendigimiz her sey cok daha iyi daha da yukselseydi zarari olurdu..sadece 2 gun disini sıkcaksin ve bebegin cok iyi olacak cunki evde surekli uyku halinde sut veremedikce sinirlerinde bozulur hastane emin ol deger yulseldiginde en guvenilir yer oluyorKızlar bebeğinde sarılık çıkan oldu mu? Bebeğimle aramızda kan uyuşmazlığı varmış sarılık çıktı 17.3 fototerapiye başladı yatış verdi girdiğimizden beri ağlıyorum ne kadar sürede geçer bilen var mı
Mama ver verme diyemem ama mama vereceksen hipp combiotic ver benceSence mama alayım mı sma veya hipp ya ona göre gideyim.hemen bir türlü bulamadım en iyisi hangisi ,devam edecem damlayamerve
Kg alımı güzel mama günde 2 kere veriyodum 30.mlm sadece 3 gündür hiç vermedim. Dr gerek yok dedi .dedim veriyodum günde 2 jere5Kilo alımı nasıl
Dr mama+meme verdiğini biliyor mu
O zaman memeye devam bol su iç sütün artar Allahın izniyleKg alımı güzel mama günde 2 kere veriyodum 30.mlm sadece 3 gündür hiç vermedim. Dr gerek yok dedi .dedim veriyodum günde 2 jere5
Almiyim canımAlma ya dene sadece memeyle doktor verme dediyse bence.
O zaman.meme devam edeyimO zaman memeye devam bol su iç sütün artar Allahın izniyle
Ya gaz yapmasalar vereyim diyorum ama gazlı kolik çocuk zaten o yüzden endişeleniyorumMama ver verme diyemem ama mama vereceksen hipp combiotic ver bence
Anne sütüne en yakın olan mama oydu sanırım
Ben onu verecektim eğer gerek olsaydı
Ay onu bilemedimAlmiyim canım
O zaman.meme devam edeyimsağolasıniz canım
Ya gaz yapmasalar vereyim diyorum ama gazlı kolik çocuk zaten o yüzden endişeleniyorum
Bizim de kan uyuşmazlığımız var 4.gün 16yla yatırdılar fototerapi verdiler ertesi gün çıktık ama şu an hala sarılığı devam ediyor değeri 9 evdeyiz meme + mama şeklinde ilerliyoruzKızlar bebeğinde sarılık çıkan oldu mu? Bebeğimle aramızda kan uyuşmazlığı varmış sarılık çıktı 17.3 fototerapiye başladı yatış verdi girdiğimizden beri ağlıyorum ne kadar sürede geçer bilen var mı
İnşallah çıkar hemenYatış verilen oldu mu topikte hatırlamıyorum. Insallah hemen çıkar. Görümcemin de bebesi bi kaç gün kalmıştı.
Of ağzınızdan bal damlıyor umarım yarına bizimde değerimiz düşer taburcu oluruzCanım bizdede kan uyuşmazlığı çıktı. Bizde 4. Günumuzde sarılık testimiz 17,5 çıktı. Doktor çok şiddetli değil ama fototerapi verelim dediler. Biz bebeği evde uyandiramadigimix için sarılık değeri yükseldi. Bazen 4-5 saat aralıklarla beslemek zorunda kaldık. Üzerine birde sütüm damla damla geldiği için mama ile besledik. Hastanede kaldığımız gece, her 2 saatte bir uyandırıp sagdigim sütü ve 60 CC lik mama verdim. 1 günde değeri 9,9 a düştü. Taburcu olduk. Doktor evde takip edin dedi. 15 günlük süre zarfini sarılık olmadan atlatirsaniz risk bitiyor dedi. Şimdi uyursada zorla 2 saatte bir uyandiriyoruz mama+meme devam ediyoruz. Hiç canini sıkma morelini yüksek tut sütün bol olsun inşallah. Atlatır bebişin
Üzülmemeye çalışıyorum ama elimde değil ben yetememişim gibi hissediyorum, çok teşekkür ederimCanim ağlama üzülme sütün azalır Allah korusun. Sarılığın en büyük ilacı anne sütü. Sen dirayetli olacaksın ki bebeğin de senden güç alsın. Rabbim şifasını versin tez zamanda
Doğru haklısınız ama insan ister istemez üzülüyorBizim cumartesi 14.27 cikti artarsa yatiririm dedi 3 gun boyunca kenďimi parcaladim sut artsin daha cok vereyim diye bugun cok sukur tekrar gittik artmamis yatirmadi, bizdede kan uyusmazligi var ve uyusmazlikta yuksek ihtimal olur kacari yok dedi, ALLAH gercekten dermansiz dert vermesin erken ogrendigimiz her sey cok daha iyi daha da yukselseydi zarari olurdu..sadece 2 gun disini sıkcaksin ve bebegin cok iyi olacak cunki evde surekli uyku halinde sut veremedikce sinirlerinde bozulur hastane emin ol deger yulseldiginde en guvenilir yer oluyor
Umarım bizde yarın çıkabiliriz yeter ki düşsün değerleri gerekirse memeyi ağzından çıkarmıcamBizim de kan uyuşmazlığımız var 4.gün 16yla yatırdılar fototerapi verdiler ertesi gün çıktık ama şu an hala sarılığı devam ediyor değeri 9 evdeyiz meme + mama şeklinde ilerliyoruz
Olumlu düşünün inşallah geçer Allah'ın izniyle. Bizim bebiste önce aglamamisti sonra gece huysuzlanmisti. Çok huysuzlaninca erken çıkarıp besleyip geri koymustuk. Aç olduğu için kendisi istemişti beslenmeyi. O yüzden aglamisti. Besleyincd rahatlamisti. Bizim doktor olumlu konusmustu hep kontrole geldiğinde. Siz beslenmesini yapın sık sık. İnşallah sabaha toparlamis olacaktır. Bizim yattigimiz gece bayağı sariydi. Sabaha yavrumun cildi pembelesmisti.Of ağzınızdan bal damlıyor umarım yarına bizimde değerimiz düşer taburcu oluruzçıkardığımız besleme süresinde bile elini ayağını öpüyorum ağlıyo cihazın içinde elimden Birşey gelmiyo doktor da kan uyuşmazlığında uzun sürer tedavi filan dedi iyice keyfim kaçtı kendimi eksik hissediyorum böyle çaresiz umarım yarına toparlar dua edin nolur meğer annelik hep bir endişe haliymiş
Ah kıyamam çok geçmiş olsunDoktorum antibiyotik yazdi, mastit olmus memikom
Bide bi krem yazdi onu suruyorum.
Su mastit bitsin bebemi hunharca emzirecegim and ictimen azindan ugrasicam yani
Canım biz 3 günlük kontrolümüzde 15.5 çıktığı için yatış vermişti doktorumuz. 2 gece yattık hastanede, 2 gece fototerapi sonunda 8.6 ile taburcu olduk. Sonrasında 2 gün sonra tekrar kontrole gittik 8e düşmüştü. Düşüşe geçtiği için bi daha bakmaya gerek yok dedi doktor, bol bol anne sütü dedi. Şimdi 20 günlüğüz daha iyiyiz çok şükürKızlar bebeğinde sarılık çıkan oldu mu? Bebeğimle aramızda kan uyuşmazlığı varmış sarılık çıktı 17.3 fototerapiye başladı yatış verdi girdiğimizden beri ağlıyorum ne kadar sürede geçer bilen var mı
Sagol kuzucumAh kıyamam çok geçmiş olsun
Neyse ki çabuk geçen bir rahatsızlık hemen toparlarsın hiç merak etme
Bu illetle baş etmenin tek yolu da bol bol emzirmek gerçekten her şeye çare bulan tıbbın bunu sadece emzirmeye teslim etmesini aklım almıyor ama napalım
Lahana koyuyolarmış ya onu da yapsana.Sagol kuzucum
Antibiyotikle ilk gunden gecmesini umut ederek gozlerimi kapaticam bu geceumarim yarina su sacma sanci hafiflemis olur.
Tip mastiti hafife almis bence, unutulmus bi kenarda kalmis. Yoksa boyle tek bir cozume birakmalari cok sacma gercekten. Ustelik benim bebe 3 saatte acikiyor nasil bol bol emzirecegim bilmem
Bugün kaç gram onu yazmamışsın neye üzüldün doktor az mı dediBugün kontrole gittik, hastaydi kızım, rsv diye bi virus varmış yenidoganlari çok etkiliyomus Allah korusun bronşit zatürre falan yapıyormuş, onun için test istedi, covid gibi burundan sürüntü aldılar, çok şükür ki negatif geldi, dinlemekle ciğerleri iyi dedi ama yenidoganlar enfeksiyona çok açık olurlarmis ve çabuk ilerlermiş, çok dikkatli olun dedi, ilaç da verilmiyomus tabi, serumla burnunu açın ve bol bol emzir dedi, aspiratör le çekmeyi çok tavsiye etmedi, çekerseniz de görünen olursa o kadar çekin genzinden çekmeyin dedi.
Kilosu bide çok canımı sıktı, 4130 gr doğmuştu 1 hafta önce kontrolde 4030 gr geldi, doktor gayet iyi 100 gr normal odemdir demişti, benim sütüm de 3.gün falan gelince mamayla desteklemistik, sonra sütüm geldi diye mamayi kestim ben ama demek ise yaramamış acayip canim sıkıldı, halbuki çok güzel emiyor, huzursuz değil, yutma sesini duyabiliyorum, ağzında sütü görüyorum, hiç beklemiyordum kısacası, şimdi yanımda yatıyor burnu fosurdadikca ağlıyorum.
Çok uzattım sanırım ama şunu anladım, her gebelik her annelik farklıymış gerçekten. Allah hepimize sağlık versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?