2021 Aralık Anneleri

Allah yardım etsin hemen eve dönün inşallah.

NE kadar sürdü zamanı canım inşallah bizimki de hemen biter inşallah
Bitecek tabiki bunlar basit şeyler Rabbim dermansızı vermesin basit diyorum ama çok çektim tabi canım günde 3 saat uykuyla duruyordum ruh gibiydim hatta o dönem uykusuzluk stresten şekerim düşüyordu hipoglisemi oldum, şimdiki aklım olsa geçtiğini gördümya daha az stres yapar daha sakin olmaya çalışırdım sende sakin kalmaya çalış
Genelde 3 ayda bitiyor diyorlar ama 4 ay sürdü bizim

Kusma çok oluyormu peki
Evet kusma da çok oluyor .
Ben şuan 1.5 saatlik uyku ile duruyorum bunda da oturmuş mama araştırıyorum valla . Yani şuan örnek çok kötüyüm bünye olarak bugün çocuk doktoru bile beni telkin etmeye çalıştı hicbisey kendimle ilgili anlatmadigim halde adam anladı ne kadar muzdarip olduğumu .
Endişe etmemek elde değil ki , çaresiz yavrunun kivranmasini izliyorsun sakinleştirmeye çalışırken kendimden geçiyorum ter üstüne ter atiyorum göbek fıtığı da olmuş üstelik sanırım ağlamaktan ötürü

Kizlar bebisim bugun 3 kez cok sulu kaka yapti su gibi sari ve cok aglayarak sancili sekilde acaba ishal mi ne yapmaliyim

Yavrum ya biz de senin gibiyiz duzgub bir doktor da bulamadım ne dedi cnm dr un

Yavrum ya biz de senin gibiyiz duzgub bir doktor da bulamadım ne dedi cnm dr un
Kolik dedi ki zaten emindim artık dünden sonra kolik olduğuna ya detaylı baktı filan damla verdi yapacak bişey yok dedi ,masaj hareketlerini gösterdi ,koliklerdeki sakinlestirme yöntemlerini gösterdi söyledi filan... Birde göbek fıtığı olmuş yavrum , muhtemelen o da çok ağlamaktan . Göbeğide geç düşmüştü ya 18.gün ordada kapanmayan düşmeyen bir yeri varmış orayı da gümüş ile yaktı . Valla bizde bulamıyoruz,annem diyo eskiden sizin zamaninizda özeller de dr.lar o kadar çoktu ki pediatristler şimdi eser kalmamış. Seninkine de çok geçmiş olsun yavrum ya sizinki de mi çok sancilaniyo canım ?

Allah yardimcin olsun cok zor insallah en kisa surede duzelir bu durum.Evet canim biz de ayni zaten heo kivranma vardi aglamalari da gece daha cok kucakta sakinlesiyor omzumda suan da ugrasiyorum yeter ki aglamasin bir de usuttu sanirin dr lara gittij bugun kardiyoloji ve çocuk devletin soyun giyin onlar hassas. Kakasi da en son cok suluydu usutmeden de olurmus bekliyrm duzelir insallah.

Koliklerdeki sakinme diye bişey yok bunu gordum valla ,kendime diyorum ben bu yavruyu büyütene dek bu sancı ve telaş üzüntü ile hastalığa kesin düşecemm. Ya çocuk dr.lari full soyunduruyo bebekleri benimki bezini bile çıkarıp baktı her yerine bugün valla memnunda kaldım zaten doğum yaptığım hastanenin yenidoğan dr u yani bebeğimin ilk dr.u idi , sulu kaka dedin benimki de dün aşırı sulu idi bildiğin suya boya calmışcasına idi ishal inşallah değildir ikimizinkide . Benim bebe dün bir kere kaka yaptı buarada. Ay niye böyleler anlamiyorum ki ,birde millet kendi bebesi ile kıyas yapmaz mı deli oluyorum.biz iki kadın zor bakıyoruz vallahi birimiz ayık o ağlarken diğeri yarım saat kestirse iyi . Yok milletinki tek bakmista vs . Herkesin sanki bebesi aynı sancı denen şey çok zor . Mememde bile kendinden geçiyor sancidan yavrum

Oyyyy valla okdr zor ki ilk bebemde zordu kolik miydi neydi bilmiyom da battaniyelerde sallardik dogdugu gunden itibaren bu da farkli bir dertleri var iste cnm gecince duzelecek onubbikiyoruz hic olmazsa. Allah guc kuvvet versin yalniz basina zor annen var iyiki benm de annem var sukur gunduzleri hep yanimda. Usuttuler bence cnm ishal degildir insallah bizimde xok sik kaka yapardi bugun sadece 3 kez o da cok sulu sekilde

Merhaba kızlar bebeği sarılık olan anneler kan değeri düşünce vücudunun sarılığı hemen geçti mi? Kaç günde geçti? Bu gün yatırdılar kızımı dgerı 11 e düştü çakardılar. Emmesı güzel bezlerde folu cıkıyo kulp alımı da başladı. Ama vücudu sarı duruyor hala korktum

Mama takviyeli ilerle dedi mi?
Evet mamaya devam et dedi ama miktarını bebeğe bırak dedi o yüzden kafamda hersey çorba oldu. Her emzirmeden sonra aldığı kadar vereyim dedim uyuyor emince, bi öğün emzirmeyim mama vereyim dedim o zaman da benim emzirme sıktığım azalacak, nasıl yapacağım bilemedim. Doktor diyo ki bide aç olduğunu hissettiğin her zaman verebilirsin günde 1 kere de olur 4 kere de olur. Ve ne kadar içerse 30 da olur 90 ml de olur dedi. Ama sorun şu ki hiç aç olduğunu düşünmüyodum ben, sütüm akıyor var bence yani, kızım emerken yabaklari içe çöküyor yutkunma seslerini duyuyorum, bazen uyudugunda ağzından dökülüyor falan, bi huzursuzluğu da yok, emiyor emerken uyuyor hani aranmıyor mesela, ben uyandirmasam baya bi uyuyacak, aç olsa durmazdı heralde ne bileyim nasıl böyle oldu neden oldu

Iştahsız bebek demek ki uyanması emmesi gerekiyo daha çok alması gerekiyo. Bilemedim. Sen her emzirmeden sonra uyandırıp mama verecen alışır inşallah daha çok yemeye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…