2021 Aralık Anneleri

Slm kızlar 1 saat önce acilden geldik. Yiğit emerken süt genzine kaçtı. Kızlar elimde eridi çocuk resmen. Mosmor oldu. Elim ayağım titredi. Bir cesaret parmağımı boğazına soktum kusturdum. Az rahatlattı ama yinede kötüydü. Aldık acile koştuk. Hemen müdahale ettiler. Doktor iyiki kusturmuşsun dedi. Allah km kimseyi evladı ile imtihan etmesin. Korkudan tansiyonum düşmüş orda düştüm bayıldım uyandım şükür oğlum iyiydi. Çok kötüydü düşündükçe deli oluyorum inanın. Ne olur dikkat edin sizde.

Ay nasıl yok
İlk günle 1 ay aynı mı tamamen
Bu beni yıkar

Kaç gün kullandın
Bana işe yaraması 1 ayı bulacak dedi
GAz damlası hikaye bencede biseye yaramiyo giggles B BitterCikilata kolik molik tek çare iki kişinin sallamasi valla bekarken ve hamileyken yapmam dediklerimi yapıyorum çünkü çocuk yırtınıyo göbeği o yüzden fıtık oldu

Olmadı canım. Bir gün öncesinde ama hiç uyumamıştı hani yorgunluktan mı bilmiyorum ama. Hemşire bu aşı ağrı yapacak bir aşı değil dedi. Benimki daha sık uyanıp emmek istedi sadece
İnşallah ağrı yapmaz bende bu yüzden bir daha korkuyorum zaten huzursuz çocuk

Canım ya çok çok geçmiş olsun en korktuğum şey ve hergun aynı şeyi yaşıyorum çocuğum soluksuz cekiyo sütü emerken ve ben zaten o an kalp atışım artiyo . Kaç kere öyle tıkandı ve ben soğuk kanlı bile değilim o anda hemen anneme çocuğu veriyorum ama ya yanımda kimse olmayınca napicam şimdi iyice korktum ..yavrum ya oğlun inşallah daha iyidir annesi hepsi çocuklarımızı Rabbim korusun . Seninde mi ilk bebegin

Yok kuzum benim 3. Ama inan bana o an acemi anneden beter oluyorsun. İlkkez başıma geldi elim ayağım titredi. Ya gözümün önünde ellerimden kayıp gidiyordu. Abartısız mosmor oldu tıkandı napacağımı şaşırdım son bir hamle parmağımı soktum boğazına kustu. Kusması ile içten bir nefes geldi ama düzene binmedi. Allah kimseye yaşatmasın.

Rabbim sakinsin gerçekten seni anlıyorum çünkü benimki hep tıkanıyo bu yüzden acil yapilacaklari filan izledim YouTube dan ama o an insan az soğuk kanlı olmakta yarar var ben kendime bunu diyorum düşün çünkü çok korkuyorum doktora sordum sürekli emerken tıkanıyo genze kaciyo tabi seninki daha fazla olmuş doktor 1 seneye emme düzene biner dedi ama çok saçma . Sen diğer çocuklarında hiç bunu yasamadin mi ? Benim ilk bebeğim ve sürekli oluyo ,annem 4 çocuk doğup büyütmüş bizim hicbirimizde böyle yaşamamış

Görüyor ve artırıyorum o zaman
Hazır mısın

Dün gece abartmadan söylüyorum sadece 2 ya da 3 saat uyudu
Ben de öyle
Ama böyle ağlamalı uyumama saatleri
Gündüz misafir geldi uyuyamadım
Sonra akşamüstü 1.5 saat uyudum çok şükür
Çocuk da aynı şekilde
Sonraaa saat 6dan beri omzumfa kucağımfa sırtımda resmen yeni uyudu
Yatırınca çığlığı basıyordu yine
Annem sözde yardıma geldi ama kime yardım ediyor bilmiyorum
ev işinr asla dokunmuyor
sabah kahvaltı hazırla diyorum amaan şurdan 2 lokma atıştır geç diyor
Hamilelik kiloma 5 kilo kaldı resöen ve ben nerdeyse 20 kilo almıştım
Ne kadar açım düşün
Ne ev süpürme ne ortalığı toplama
Bi yemek yapıyor sağ olsun onu da olduğu gibi bulaşığını bırakıyor
Yemek yemeye diye kalkıyorum mutfağı toplarken çamaşor katlarken ev süpürürken filan bUluyorum kendimi
Sonra zaten çocuğun yine uyanma saati geliyor
Normal halimden daha dağınık ev resmen ve ben daha çok iş yapıyorum
Bi allah razı olsun sabah 8-10 arası çocuğa bakıyor ben uyuyorum
Bu akşam da 8de uyudu başımmağrıyor diye
Kocam da dışarı çıkmıltı annem var diye
Ben öyle mal gini kaldım çocukla
Çocuk da kucağımdan inmiyor
Resmen tuvaletimi tutmaktan dikişlerim patlayacak
zaten ben dikişlerimin yerinde olsam yüz kere patlamıştım bunca işe
Yine dirayetlilermiş
Valla benim de bi arada ayakta sallayasımmgeliyot
Ama hemen kendimi koyvermek istemiyorum
Siz çarşafta mı sallıyorsunuz

Yok kuzum diğerlerinde hiç yaşamadım. İlkkez başıma geldi. Ondan tecrübe ile hiç ilgisi yok. Allah bidahada yaşatmasın. O kadar çok korktum ki tansiyonum 8-3 e düşmüş bayılmışım. Uyandım serum takmışlar oğlumda iyiydi.

Gigglesim 30 günlük olduk son 4 gündür sallamaya geçtik ,benim yavrum 20 saat uyumadigi haftada 2,3 gün böyle oluyo diğer günler ise örnek bugün akşam 7den 11 e dek bir fiil sancilandi ve ağladı kızarıp bozarip nasıl agliyo kolik çünkü ,damlalar paydosss valla battaniye ile sallıyoruz beşik bir parça iyi geliyo . Bir arkadaşım kendisi de öyle cahil filanda değil 2 çocuk annesi kendisininkiler sancılı değilmiş,onunla da konuştum sallamak gaz sancılarını karında dağıttığını söyledi sanırım bir nebze cidden azaltiyo . İnsan anne olunca yapmam dediklerinide yapıyormus , kitapta yazdıkları gibi okunmuyo bu çocuklar .

Bnm kimsede yok kendim ne hazırlayıp yersem bizimkiler dün ilk defa haşlama dışında yemek yedi çok mutlu oldular
Bnm 30 Dk gece uyumuşlupum var
Gündüz de extra bakan olmadığı için yine uykusuz bn
Artık ablayı temizlik için 2 gün almayı düşünüyorum yoksa ev kurtlanacak
Eşime kalsa neyi var modun da
Bi de bebeğin sesi olunca otomatik pıl pışa bağlıyor ama kız bnm kucağımda bugün dedim bı durum ters değil mi senin kucağındayken yap diye
Valla artık oğlana bırakıp çişe gidiyorum yoksa altına yapcam artık
Bi de bu kadar şeyin içinde eşim demez mi kahve keyfi yapalım

Allah'ım yaşatmasın bir daha canım benim ,ne sana ne de bir başkasına .
Ben zaten lohusalıkta bayağı psikolojim bozuldu ,çocuğumu memeye alınca da kalbim ağzımda emziriyorum çünkü gün aşırı tıkanıyor ,görmen lazım kan ter içinde kalıyorum o takı memeyi ağzından çıkarana dek . Derin bir ohh diyorum bitince . Tikaninca hemen sırtını döndürüp vurmamiz lazım yahut iki kası ortası ile burun arasında kalan yeri burundan iki kaş ortasına parmakla çekmemiz lazım bunların hiçbiri fayda etmedi yüzüne üflemek yahut parmagimizi ağzına sokup nefes alması için çabalamak ,birde ferah ortama çıkarmak biliyorum hepsi insanı yoran şeyler stresle . Çok zor çocuk yetiştirmek cokkk ,ben bu yüzden 2.ye şüphe ile.bakiyorum yaşım ise 32 ilk çocukta

Biz o kadar köt0 durumda değiliz herhslde bilmiyorum
Ya da içindeyken anlayamıyorum
Bizim çocuk eşimdeylen susuyor ilginç bi şekilde
Ben beceremiyorum yine sanırım
En son çare uyandırıp eşime veriyorum mecbur
O olmasa ayakta sallayasım geliyor arada aöa henüz yapmadım
Beşikte saatlerxe sallıyorum asla uyumuyor
Valla nasıl uyuyorsa bence en doğru yol o zaten
Cehalet bilgi filan değil olay tamamen çaresizlik
Takma yani

Bak iite evde biri olmasa yok diyeceğim en azından
Kendi öz annem evde benim
Kendi annem
Yardım için...

Çok geçmiş olsun
Rabbim korusun Amin
Bizimde bopazında çok kalıyor dikeltiyorum hemen

Valla bn de artık geçen ayağımda salladım beşik zaten hep sallanıyor
Oğlan da ayağımda hep uyudu

Zaten çaresizlikten olay ,bende aşırı kolikmisim . Annem diyo seni sallaya sallaya battaniye arasında hastaneye götürürdük yolda gorenler halimize acirdi. Gitti geldi evladım anasına aynısını yapiyo . Ay çok zor giggles çocuk büyütmek hamilelikte yasadiklarima bakıyorum ne kolaymış meğer . Herşey nanay çocuk doğduktan sonra anladım ki hamilelik Şam'da kaysı önemli olan doğduktan sonrası imiş .

Sağlık olsun canım ya

Sırayla çocuk bakarız

Mangalda kül bırakmayan kim varsa bize kalmaya gelince kaçmanın yollarını arıyor şu ara
Ben bu çocuğu büyütürüm ama yaşadıklarımı hiç affedemeyeceğim
Valla geçen kv gelmiş gazı var kıvranıyor dedi aaa gerçekten mi dedim dayanamadım
bide oğluna yemek getirmiş bn yapmıyorum diye ama bnm oğlumu düşünen yok
Zaten kimse için yapmadığımız için takma
Ve beşikte sallıyorum hala gözler faltaşı gibi açık ayy oğlanda böylemiydim de hatırlamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…