- 3 Ocak 2021
- 943
- 1.405
- 43
- 31
Bende nişasta ve buğdaydan şüpheleniyorum, domateste olabilir. Çocuk akşam yemeklerinden sonra çok rahatsız oluyor. Saydıkların hep var bizde de. Yemiyorum farkettiklerimi daha iyi gibiKızlar çok gazlı ve huzursuz bebeklerde alerji olabilirmiş. Ben süt yoğurt yiyince çok ağlamıştı, sürekli meme istiyor, tutamıyor ıkınıyordu,uyusa da 5 dkya ağlayarak kalkıyor bir de mukuslu kaka yaptı, yüzünde isilik gibi kırmızı noktalar çıktı. Artı kakasını fışkırtarak sesli yapıyor ve burnu kapalı gibi hırıltı geliyordu. Hepsi birleşince alerjisi olabilir diye süt ürünleri kestim bakalım denicem 1 hafta. Umarım yoktur ama süt ürünü yemeyince 1 günde işe yarar mı bilmem bugün uyudu zorla kaldırdım emzirdim hatta. Tabi ben doktor değilim teşhis koyamam ama kendimce çare arıyorum. Haftaya doktora götüreceğim bu durumları sormak için.
Çok geçmiş olsun. Kafayı biraz dik konumlandırma biraz olsun önler sen de bilirsin ama, kollarda derman kalmıyor her zaman yapamıyor insan.Slm kızlar 1 saat önce acilden geldik. Yiğit emerken süt genzine kaçtı. Kızlar elimde eridi çocuk resmen. Mosmor oldu. Elim ayağım titredi. Bir cesaret parmağımı boğazına soktum kusturdum. Az rahatlattı ama yinede kötüydü. Aldık acile koştuk. Hemen müdahale ettiler. Doktor iyiki kusturmuşsun dedi. Allah km kimseyi evladı ile imtihan etmesin. Korkudan tansiyonum düşmüş orda düştüm bayıldım uyandım şükür oğlum iyiydi. Çok kötüydü düşündükçe deli oluyorum inanın. Ne olur dikkat edin sizde.
Ben size demiştim o kitapları okumayın yazdığı gibi olmuyor hicbirsey diyeGAz damlası hikaye bencede biseye yaramiyo @giggles B BitterCikilata kolik molik tek çare iki kişinin sallamasi valla bekarken ve hamileyken yapmam dediklerimi yapıyorum çünkü çocuk yırtınıyo göbeği o yüzden fıtık oldu
Annen yapınca daha zoruna gidiyor insanın gerçekten.. Benim de annem geliyor hergün yalnız kalmayım diye ama çocuklarla ilgilense yetiyor. Temizliği eşim haftasonu yapıyor sagolsun. Yemeği de birlikte annemle hallediyoruz. Şimdilik böyle, daha yoğun ağlamalı günler başlamadı diye. Insallah sonra da zorlamaz beni sıpam.Görüyor ve artırıyorum o zaman
Hazır mısın
Dün gece abartmadan söylüyorum sadece 2 ya da 3 saat uyudu
Ben de öyle
Ama böyle ağlamalı uyumama saatleri
Gündüz misafir geldi uyuyamadım
Sonra akşamüstü 1.5 saat uyudum çok şükür
Çocuk da aynı şekilde
Sonraaa saat 6dan beri omzumfa kucağımfa sırtımda resmen yeni uyudu
Yatırınca çığlığı basıyordu yine
Annem sözde yardıma geldi ama kime yardım ediyor bilmiyorum
ev işinr asla dokunmuyor
sabah kahvaltı hazırla diyorum amaan şurdan 2 lokma atıştır geç diyor
Hamilelik kiloma 5 kilo kaldı resöen ve ben nerdeyse 20 kilo almıştım
Ne kadar açım düşün
Ne ev süpürme ne ortalığı toplama
Bi yemek yapıyor sağ olsun onu da olduğu gibi bulaşığını bırakıyor
Yemek yemeye diye kalkıyorum mutfağı toplarken çamaşor katlarken ev süpürürken filan bUluyorum kendimi
Sonra zaten çocuğun yine uyanma saati geliyor
Normal halimden daha dağınık ev resmen ve ben daha çok iş yapıyorum
Bi allah razı olsun sabah 8-10 arası çocuğa bakıyor ben uyuyorum
Bu akşam da 8de uyudu başımmağrıyor diye
Kocam da dışarı çıkmıltı annem var diye
Ben öyle mal gini kaldım çocukla
Çocuk da kucağımdan inmiyor
Resmen tuvaletimi tutmaktan dikişlerim patlayacak
zaten ben dikişlerimin yerinde olsam yüz kere patlamıştım bunca işe
Yine dirayetlilermiş
Valla benim de bi arada ayakta sallayasımmgeliyot
Ama hemen kendimi koyvermek istemiyorum
Siz çarşafta mı sallıyorsunuz
Allah yardımcın olsun canim. Tek başına kalmak çok zor olur. Ailenden kimse yok mu yakınlarda?Bnm kimsede yok kendim ne hazırlayıp yersem bizimkiler dün ilk defa haşlama dışında yemek yediçok mutlu oldular
Bnm 30 Dk gece uyumuşlupum var
Gündüz de extra bakan olmadığı için yine uykusuz bn
Artık ablayı temizlik için 2 gün almayı düşünüyorum yoksa ev kurtlanacak
Eşime kalsa neyi var modun da
Bi de bebeğin sesi olunca otomatik pıl pışa bağlıyor ama kız bnm kucağımdabugün dedim bı durum ters değil mi senin kucağındayken yap diye
Valla artık oğlana bırakıp çişe gidiyorum yoksa altına yapcam artık
Bi de bu kadar şeyin içinde eşim demez mi kahve keyfi yapalım
Hadi bakalım bekliyorum o zamanOjem de hala duruyor
Vakit bulup süremedim
Ama kendimi doktıra götürürken bi çılgınlık yapacağım görürsün
Çocuğu kayınvalideme bırakıp kendim tek çıkacağım
Zeytinyağla yağlayıp biraz beklet. Sonra tarakla yavaş yavaş temizleyerek tara. Sonrasında yıka. Bu şekilde geçer konaksa ama, tek seferde bitmeyebilir.Nasıl geçer
Bizimkinin göbeği de öyle. Doktor etrafı patlıcan moru gibi olursa beklemeden getirin dedi. Sen yine koyabilirsen bir fotoğraf koyar mısın bakalımKizlar cok acil birsey soracagim lutfen bilen cebap verebilir mi? Gobek fitigi hafif var denmisti disa dogru cok gergin ortasi mor gibi olmus okdr cok ikiniyorki ne yapmaliyim acil durummu bu?
Zeytinyagi yada bebe yagi surup tara sacini.. bi sapka tak beklet... tabi bu soledigimi bebeye duş aldirmadan 4,5 saat once yapNasıl geçer
Dün geceden hiç uyumadı diye bunu yaptım sırf 4 saat totosunda kaldı diye pişik oldu ,bı daha yapmayacağım.Kaka yapsa da mı değiştirmiyorsunuz? Pişmez mi poposu
Şöyle bişey var neredeyse süt ürünü tüketimi yapmıyorum yoğurt,süt ,peynir gibi tüketimim hiç yok . Tabi en güzeli Dr ile ilerlemek ama dr lar ile bizim mantık bazen çelişiyor anne olarak bunu anlamış oldum .Tabi ki yazarım ama sen de dene istersen hangi gün çok kötüydü o gün ne yemiştin bunlara dikkat et bi. Zaten çok gazlı bebeklerde süt ürünü diyeti deneniyormuş. En güzeli doktorla ilerlemek ama annenin gözlemi de çok önemli
Perşembe günü gideceğim bi sorayım bakalım neyden olurmuşİnşallah ama dr gidersen sor şampuanı mı değişmişti bişi yapmıştı ama bide zamanla geçiyor sanırım
Teşekkür ederizzz döküldü biraz amaAyy maşallah saçlara bak
Yumuşak saç fırçası aldıysan onunla hafif bebe yağı sürerek masaj yapa yapa tarayabilirsin canım
Bunu da deneyelim bakalımZeytinyağla yağlayıp biraz beklet. Sonra tarakla yavaş yavaş temizleyerek tara. Sonrasında yıka. Bu şekilde geçer konaksa ama, tek seferde bitmeyebilir.
Yağlarım ama şapka takma kısmını zor yaparım ortalığı yıkıyor bizimkiZeytinyagi yada bebe yagi surup tara sacini.. bi sapka tak beklet... tabi bu soledigimi bebeye duş aldirmadan 4,5 saat once yap
Zamanla gecer tekrarla..
Nekadar dogru bilmiyorum ama anne sutu yagliysa(bu iyi bisey) ondan oluyor derler...
Şuan tam olarak böyle kocamı tokatlayasım varHer gece ben
Benimki de hepsinde çıkarmıyor canim yan yatiriyorum sürekli zaten kusuyor bazen çok şükür bir sıkıntı olmadı şimdiye kadarKızlar ya benim kızın her zaman gazı çıkmıyor her emzirmeden sonra gaz çıkarmak lazım diyorlar tehlikeli diyorlar ama ne yapacağımı şaşırdım bu konuda bende gazı çıkmayınca yan yatırıyorum siz napıyorsunuz
Kaka yaparsa evet değişiyorumKaka yapsa da mı değiştirmiyorsunuz? Pişmez mi poposu
En yakın kv onunda bi faydası yokÇok geçmiş olsun. Kafayı biraz dik konumlandırma biraz olsun önler sen de bilirsin ama, kollarda derman kalmıyor her zaman yapamıyor insan.
Benim küçük kızım da ağlarken katılırdı bir defasında kolumda kendinden geçti gibi oldu eyvah gitti dedim. Ben kendimden geçtim o an. Sonra sonra düzeldi nefessiz kalırdı ağlarken.. O hissi iyi anlıyorumSon olsun inşallah..
Ben size demiştim o kitapları okumayın yazdığı gibi olmuyor hicbirsey diye
Annen yapınca daha zoruna gidiyor insanın gerçekten.. Benim de annem geliyor hergün yalnız kalmayım diye ama çocuklarla ilgilense yetiyor. Temizliği eşim haftasonu yapıyor sagolsun. Yemeği de birlikte annemle hallediyoruz. Şimdilik böyle, daha yoğun ağlamalı günler başlamadı diye. Insallah sonra da zorlamaz beni sıpam.
Allah yardımcın olsun canim. Tek başına kalmak çok zor olur. Ailenden kimse yok mu yakınlarda?
Hadi bakalım bekliyorum o zaman
Zeytinyağla yağlayıp biraz beklet. Sonra tarakla yavaş yavaş temizleyerek tara. Sonrasında yıka. Bu şekilde geçer konaksa ama, tek seferde bitmeyebilir.
Ana sayfaya yazsana ordan daha çok tavsiye gelirIyi bir dr arastirip ins götüreceğim doktorlara da guven yok ya kac kere goturdum devletinkilere.ozelde de benim bildigim yok anadolu yakasinda cekmekoy umraniye civar bildigi olan varsa soyleyenlrmi
Sütünü sürüp kurumasını bekle nemli kalmasın krem kullanıyorsan onu da sürebilirsinKızlar göğüs ucu yarası için ne yapabilirim emziremiyorum artık sütüm zaten az iyice gidiyor çok üzülüyorum ya
Lansinoh krem ve göğüs kalkanı kullanıyorum acaba kalkan sürekli nemli tuttuğu içinmi iyileşmiyor.
Benim ilk çocukta hiç yara falan olmamıştı aşırı zormuş bu durum
Yüzünde isilik gibi kırmızı noktalar bizde de var burnu tikanik gibi nefes alıp veriyor.Kakasi normal ama sıkıntı yok ben dün yüzündeki isiligin fotosunu çekip doktora attım sivilce dedi hicbisey yapmayın kendiliğinden gecer alerji değil dedi.Sende sor bakalım bende bilgi alayım senden.Kızlar çok gazlı ve huzursuz bebeklerde alerji olabilirmiş. Ben süt yoğurt yiyince çok ağlamıştı, sürekli meme istiyor, tutamıyor ıkınıyordu,uyusa da 5 dkya ağlayarak kalkıyor bir de mukuslu kaka yaptı, yüzünde isilik gibi kırmızı noktalar çıktı. Artı kakasını fışkırtarak sesli yapıyor ve burnu kapalı gibi hırıltı geliyordu. Hepsi birleşince alerjisi olabilir diye süt ürünleri kestim bakalım denicem 1 hafta. Umarım yoktur ama süt ürünü yemeyince 1 günde işe yarar mı bilmem bugün uyudu zorla kaldırdım emzirdim hatta. Tabi ben doktor değilim teşhis koyamam ama kendimce çare arıyorum. Haftaya doktora götüreceğim bu durumları sormak için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?