- 12 Şubat 2021
- 8.523
- 12.074
- 168
Ben suan kullaniyorum memnunumAnneler baby turco marka bez kullanan varmi memnun mu sleepy aldim birazda ondan mi alsam dedim.
Kesinlikle 5. Hafta en yoğun iki gun cok zorlandim acili aglayarak ikiniyordu surekli simdi cok asiri aglqma yok sukur ama.uyumuyor popo yer gormuyor .allah yardimcin olsun canimGerçekten o kadar üzülüyorum çocuğum iki gündür geçmeyen sancılar halinde, koliklere haftada birkaç gün 3-4 saat diyorlar ama alakası yok ben 36 saati gördüm dünden başlayan bugün akşam 23:00 a dek devam eden .asla uykuya dalma olmuyor. İşin garibi ben bu duruma alıştım ama alışmama rağmen dayanamıyorum çok acı çekiyor. Bütün damlalari deneme halindeyim , maalesef yapmam dediklerimi yapıyorum ,mamayı da değiştim ,gaz bağırsak hareketleri ,kolik müzikler, herşey ama herşey . Bu 5.hafta dış dünyayı algılama ,duyu organlarının açılmaya net olarak başladığı hafta olduğundan uyarıcılar vs daha fazla huzursuz edermiş. Ama sizlerde durum nasıl acaba ? Bu durum sancı olarak inşallah kısa sürer,ay bazında 3-6 diyorlar çok stresli ve üzücü gerçekten.
Aaa bnmkinin de en büyük hobisi karanlıkta dolap kapaklarını seyretmek46 günlük bir bebe gazı çıktı altına yaptı karnı tok emzigi agzinda sallanma desen o da var eeee niye loş ışıkta duvar seyredersin be çocuk
Ha huyudu Ha sımdı diyene kadar tekrar acıkacak
Muhtemelen açtır benimki de öyle yapiyor ikisini de boşaltıp hala aranıyor emmek istiyor hemen 60 ml mama veriyorum 40 yada 50 ml içip uykuya dalıyor rahat 2 saat uyuyor.Mama verip bi dene istersen ikisinide emzir üstüne mama ver bakalım içecek mi icerse doymamistir içmezse emmeyi seviyordur alabileceği emzik bulabilirsinSürekli memede ya bu kız doymuyo olabilir mi ya? Dolmasına fırsat vermiyo ki bi damla olusuyosa anında cekiyo memeden. Saatlerdir bi sag bi sol emip duruyo.
Açsa illa ağlar mı böyle de yapabilir mi?
Canım benim oğlum ilk doğduğunda kalbinde ufurum var dediklerinde ünlü bi profa götürdük 2 günlüktu daha doktor bana dedi ki 3 saatte 1 emzireceksin 3 saatten önce senin memelerin sut yaramaz dedi bebekler için 3 saatte 1 beslenmek yeterli dedi tabi ben ilk zamanlar saat basi besledim o ayrı herkes bisey söylüyor bence bebeği istedikçe emzirmek en nantiklisi bebekler hep aç olduğu için emmez uzun uyuduğunda kaldıramıyorum ne zaman ağlarsa emiyor bu gece 12 de uyudu 3 saat uyanmadı emdi tekrar uyudu sabaha kadar saat basi uyandı emdi.Saaat başı mı
Nerde öyle olalım süt dolmaz be
Bazen bebe saatlerce memede kalıyır uyuyunca 2-3 saat uyuyor o zmn uyandırmalıyız mıgeceleri
Daha yeni başladık dur daha sabaha kadar yanında yatıp emdiği günler gelmediYa o kısmı geçmedik mi
Ay geldi bu gece öyleydiDaha yeni başladık dur daha sabaha kadar yanında yatıp emdiği günler gelmedi
Ay geldi bu gece öyleydiDaha yeni başladık dur daha sabaha kadar yanında yatıp emdiği günler gelmedi
Bunu denedim son mama verdiklerimi hep kustu tekrar deneyebilirim amaMuhtemelen açtır benimki de öyle yapiyor ikisini de boşaltıp hala aranıyor emmek istiyor hemen 60 ml mama veriyorum 40 yada 50 ml içip uykuya dalıyor rahat 2 saat uyuyor.Mama verip bi dene istersen ikisinide emzir üstüne mama ver bakalım içecek mi icerse doymamistir içmezse emmeyi seviyordur alabileceği emzik bulabilirsin
Bunların sebep olduğunu nerden buldunMesela bu akşam da domates soslu makarna yemiştim, domatesini çiğden rendeleyip koymuştum. Aha sabahı sabah etti yavrum
Memnunsan alalım.Ben suan kullaniyorum memnunum
40ım çıkınca gideceğim öyle demişti doktor bilemedimBenim de öyleydi birkac gün önceye kadar, biraz toparladı gibi. Bugün kontrole gittim baktı dr iyi durumda dedi icerde de sıkıntı yokmuş. Sen gitmedin mi kontrole?
Hastanenin diyetisyeni bunların gaz yapacağını zaten söylemiştiBunların sebep olduğunu nerden buldun
Kusmamasi için msmayi içtikten sonra kucağımda dik tutuyorum bir 15 dakika kadar hemen gazini çıkarmaya da çalışmıyorum biraz dik tutup 5 10 dakika sonra gazini çıkarıyorum gazini çıkınca karnı tok olunca omzumda uyuyup kalıyor zaten gaz sancimiz olmadığı iyi zamanlarımız böyleAy geldi bu gece öyleydi
Bunu denedim son mama verdiklerimi hep kustu tekrar deneyebilirim ama
Şu an ben de bunu deniyorum. Yoksa akşama kadar memede kaliyo verimsiz emiyo. Sütün yağlı kısmını alması için sonuna kadar emmesi gerekiyormus. En az 2 saatte bir emziriyorum dünden beri acıkıp daha iştahlı emiyo.Canım benim oğlum ilk doğduğunda kalbinde ufurum var dediklerinde ünlü bi profa götürdük 2 günlüktu daha doktor bana dedi ki 3 saatte 1 emzireceksin 3 saatten önce senin memelerin sut yaramaz dedi bebekler için 3 saatte 1 beslenmek yeterli dedi tabi ben ilk zamanlar saat basi besledim o ayrı herkes bisey söylüyor bence bebeği istedikçe emzirmek en nantiklisi bebekler hep aç olduğu için emmez uzun uyuduğunda kaldıramıyorum ne zaman ağlarsa emiyor bu gece 12 de uyudu 3 saat uyanmadı emdi tekrar uyudu sabaha kadar saat basi uyandı emdi.
Bizim 2. Ayda yapacakmış göz muayenesiyle beraber. 260 lira bizim hastanede ultrason.Hanımlar kalça ultrasonu ne zaman yapılır diye konuşuluyordu. Doktorumuz 1 aylıkken demişti, biz de bugün yaptırdık. Bizim muayenemiz 200 TL, ultrasona da 90 TL aldılar. Aşımızı da olduk bugün. İlk 3 ayda da göz muayenesi olması gerekiyormuş.
Ay geldi bu gece öyleydi
Kusma sıkıntıniz yoksa en güzeli öyle ama bizde biraz fazla emdiği zaman nerdeyse yarısını kusuyor.O yüzden ben az ve sık besliyorum.Emziriyorum duymadığını anladığımda 60 lik mama yapıyorum hepsini icmiyo hepimizin zamanla düzeni olacak deneye yanila öğreneceğiz birde 2. Bebek 3.bebek farketmiyormus bebeklerin hepsinin huyu suyu farklı ilk bebek gibi acemi oluyorsun.Şu an ben de bunu deniyorum. Yoksa akşama kadar memede kaliyo verimsiz emiyo. Sütün yağlı kısmını alması için sonuna kadar emmesi gerekiyormus. En az 2 saatte bir emziriyorum dünden beri acıkıp daha iştahlı emiyo.
Benim son mama denememde gayet dik tutuyodum mamayı aç gözlülükle içti içti içti biberonu ağzından cektiğim gibi kustu. ☹ gayet dik bi pozisyonda. Ben de aman be dedim yok sana mama filanKusmamasi için msmayi içtikten sonra kucağımda dik tutuyorum bir 15 dakika kadar hemen gazini çıkarmaya da çalışmıyorum biraz dik tutup 5 10 dakika sonra gazini çıkarıyorum gazini çıkınca karnı tok olunca omzumda uyuyup kalıyor zaten gaz sancimiz olmadığı iyi zamanlarımız böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?