Kolik belirtileri neler?Benimde aynı canım zaten benimki kolik bebek,ama epey uyku sorunumuz var asla ama asla gündüzleri uyumuyor sen bebeksin yarım saat dahi nasil uyumaz yok asla uyumuyor ve çocuğum uyumadigi gibi yemiyorda ,seninkide iştah olarak aynı mı?
Doğduğu günden beri kolik ,defalarca farklı doktorlar gördü . Günlük rutin 5 saat katıla katıla ağlamaları ,gaz çıkarmak için zorlanıyor bu süreç zarfında kıpkırmızı oluyor ağlayınca taki bazen öksürüyor aglamaktan zaten göbek fıtığı oldu ,ne yaparsak yapalım susturucu hiçbir çözüm yollu yok . Battaniye ye ne kadar karşı olursam olayım doğum öncesi ,şuan tek battaniye içinde ferahliyor sallandigi zaman . Damlalar,şuruplar faydasız doktor ancak büyüdükçe yok olunca geçecek diyor .Kolik belirtileri neler?
Bizde de bebek reflusu çıktı. Doktor ilaç yazmadı gerek yok hep kafası yüksekte olsun dedi. Altını açarken bile eğim ver kafasına yoksa boğazına gelir dedi. İki gündür biraz daha iyiz ama ara ara kusuyor gene. Büyükçe geçecek xunku bu hastalık değil bebek reflusu dedi. Yani yetiskinlerde olduğu gibi değil dedi.Kizlar bebisim reflu sanirim surekli agzina midesinden sut geliyo sanrm ozellikle yatarken oyuzden uyuyamadigini dusunuyorum cok sık uyaniyor basini yuksek yatiriyorum dik tutuyorum gazini cikariyorum ama boyle arada kusmasi da oluyor bunun tedavisi varmidir biraz büyüyünce duzelir mi. Sindirim bagirsak ve gaz sorunlari varoyuzden emmeye gonlu olmadigini dusunuyorum bir duzelse
Evet yaptıracağız biz. 3.ay ve 5.ayda yapılıyormuş. Aile hekimliği deki ebemiz arayıp hatırlatacagim dediRota asisi yaptiracak misiniz ne dusunuyorsunuz yyaptirilmali mi
O bagi koparmamak icin direniyorum ama ememyen cocukta surec cok zor meme degdigi gibi cigligi basiyor. Birkac gune kadar biberon verirken arada sgzindan cekip gogsumu tutuyordum anlayana kadar bir iki cekiyordu o da bitti. Besin ve takviye olarak cok sey denedim. Bir sey biraz arttirsaydi heves edip yuklenecektimOlsun canım nasip bu. Sen arada memeni ver ten teması olsun diye tutmaya çalışır belki. Hiç stres yaoma 30 ml diye. Yapabileceğin bir şey yok. Takviyeleri dememişsin zaten arttırmak için. Denemediysen promalt içeceği ve galagtaco aynı anda kullandim ben bir hafta çok arttı o hafta. Damlayı günde 2 kullanırım hep.
Benim ki memeyi hic almiyordu cunku meme ucum hic yoktuburdan sonrasini iyi oku derim tavsiyem..
Inatla ikimiz de aglaya aglaya sadece sol memeyi zoraki haftalar sonra aldirdim..ilk zamanlar sağım yapiyodum 120 ml biberon doluyordu sütle.. almadigi zamanlarda da sağdıgımi veriyordum ha bide ekstradan mama veriyordum..cunku zayifti ve doktor mama da vericeksin dedi..
Gel gelelim emzirme baskilari yuzunden emzirme surecim azaldi sutte azalmaya basladi bende pes ediyordum sağıp veriyordum fakat sağdığım sütte azaldi..
Bi yandan rezene iciyorum tabi artsin die..
Sağ memeyi tamamiyla salmıştım almiyordu cunku inatla..sağ memede hic yok dencek kadar süt vardı..sıkınca 1 damla anca cikiyordu..
Bi eczaci tanidigin sayesinde ona da cozum bulup o memeyide vermeye basladim..1 ay gecmisti tabi sut müt yoktu ama benim bebeyi tatmin etmesi icin gunde 2,3 kere sag memeyi veriyordum ona ragmen suan en azindan 30ml cikiyordur..
Yani sut az diyip vermemezlik yapma ben o hatayi yaptim yapmasaydim suan belki daha fazla olucakti..
Emdikce arttı sütüm ve takviye olarak sadece rezene ve humana cay ictim..
Olmayan meme ucumda emdikce az da olsa cikti..
Suan mamayi azalttik daha cok memeye yöneldik.. gunde 2,3 kere mama iciyor geriye kalan surecte hep emiyor.
Onu biliyorum ilk zaman sut gelmeyen ve biberona alismasini istemeyenelr icin cok mantikli. Biz o sureyi gectik saniyorum. Suan deneme yapmak icin o kadsr para verememEds diye bi beslenme var arastirsana bebek seni emerken ağzına mama gidiyor meme ucuna hortum memeyle bir hortumu emiyor mama içiyor ama memeden bu sayede meme de süt üretmesi için uyarılmış oluyor
Dogdugundan beri sagim yapiyoeum. Sabah 10 aksam 20 ml kadar geliyor2 kez sağım yapıyorum derken ne demek istedin? Ne zamandır sağıyorsun düzenli sağım yapıyor musun ? Aynı zamanda emziriyor musun? Sağmaya alışık olmayan memeden süt gelmiyor hemen zaman ve düzen istiyor.
Uykusuz her gece yorgun ölesiye…Benimki sallasan da uyanıyo ☹
Valla bizden daha fazla enerjikler onu uyuturken ben uyuya kalıyorum bazenYook canım yok yemiyo da ,mama artık içmiyo zaten ama memeyide emmiyo cildiracagim valla uykusuzluktan ben mahvoldum o yine direniyo
Bende özellikle pış pis yapıncaValla bizden daha fazla enerjikler onu uyuturken ben uyuya kalıyorum bazen
Happy Kids kullanıyorum canımBebeğinizin gelişimini takip ettiğiniz ve memnun kaldığınız bi uygulama var mı arkadaşlar
Sağımları düzenli yapabilirsin. Her 2-3 saatte 1 her iki göğüs 10ar dakika olacak şekilde belki faydası olur. Olmuyorsa da canınız sağolsun her bebek emecek diye bişey yok. Benim bebeğimde emmiyor memeyi tamamen bıraktı sütte çok yok mamayla destekliyorum. 30ml de olsa mutlaka sağ ver faydalansın gittiği yere kadarOnu biliyorum ilk zaman sut gelmeyen ve biberona alismasini istemeyenelr icin cok mantikli. Biz o sureyi gectik saniyorum. Suan deneme yapmak icin o kadsr para veremem
Dogdugundan beri sagim yapiyoeum. Sabah 10 aksam 20 ml kadar geliyor
Sıcak suya bal katıp içiyorum lavaboya çıkmada da çok etkili oluyor bu bal şerbeti , incirden hoşaf yapıyorum. Tahin helvası yiyorum birazda tatlıya yükleniyorum. Tatlı süt yapmaz diyorlar ama bence kesinlikle yapıyorBu iceceklerden alip icen var mi zarari var mi acaba ve hepsi mi iciliyor bir seferde acabasut artirici olarak neler yapiyorsunuz
Gruptan degilim ama tecrubeli anne olarak yazmak istedim: bir anne cocugunun en guvenilir atesolceridir :) kimi zaman o temassizlar ates yok ya da normal gosteriyorlar ama ben biliyorum cocugum normalinden sicak. O zaman doktor dereceye gore degil benim beyanima gore hareket ediyor. Bizim kiz 5 yasina geldi, zamaninda weewell almistik, ya o iyi bir marka degil, ya bizde temassiz ise yaramadi bilmiyorum ama kullanip da cocukta ates gordugumuz sayilidir.Selamlar kızlar benim bebiş çok yaramaz mümkün değil uyumuyor uyusa dalamıyor sürekli kucağımda çok fenahiç giremiyorum buralara özledim sohbetinizi
Şimdi sizlere bir de sorum var: temassız ateş ölçer kullanıyor musunuz? Memnun kaldığınız marka var mı?
Weewell ben koronayken 39.8gösterdi havale geçiriyorum kesin dedim acile gittik test verdim ateşime baktılar 36.5 ama ben biliyordum yani ateşim olduğunu içim çıldırmış gibiydi. O günden beri ateşten çok korkuyorum elime bile güvenemiyorum panik yapıyorumGruptan degilim ama tecrubeli anne olarak yazmak istedim: bir anne cocugunun en guvenilir atesolceridir :) kimi zaman o temassizlar ates yok ya da normal gosteriyorlar ama ben biliyorum cocugum normalinden sicak. O zaman doktor dereceye gore degil benim beyanima gore hareket ediyor. Bizim kiz 5 yasina geldi, zamaninda weewell almistik, ya o iyi bir marka degil, ya bizde temassiz ise yaramadi bilmiyorum ama kullanip da cocukta ates gordugumuz sayilidir.
Bende özellikle pış pis yapınca
Kesinlikle öyle tatlı süt yapiyor özellikle tahin helvasi ☺Sıcak suya bal katıp içiyorum lavaboya çıkmada da çok etkili oluyor bu bal şerbeti , incirden hoşaf yapıyorum. Tahin helvası yiyorum birazda tatlıya yükleniyorum. Tatlı süt yapmaz diyorlar ama bence kesinlikle yapıyor
Geçen hafta öyle bi kaç gün oldu bizde de geçti.Kızlar bebeklerinizde iştah nasıl ? Benimki 2 ay 13 günlük oldu son 2 gündür yemiyor emmiyor mamayi ise son 10 gündür bıraktı zaten günde 1 tane yapsam bile 60 CC zar zor içti mamada ,memede ise o kadar dakikalarca emmiyor . Cisli ve kalali bez çıkıyor . Buarada emdigini hemen sonrasında gaz çıkarırken ağızdan cikariyo
Çok iştahsızKızlar bebeklerinizde iştah nasıl ? Benimki 2 ay 13 günlük oldu son 2 gündür yemiyor emmiyor mamayi ise son 10 gündür bıraktı zaten günde 1 tane yapsam bile 60 CC zar zor içti mamada ,memede ise o kadar dakikalarca emmiyor . Cisli ve kalali bez çıkıyor . Buarada emdigini hemen sonrasında gaz çıkarırken ağızdan cikariyo
İnşallah benimkide geçer gerçekten kafama takıyorum dünden beri hani her bezi cisli 3 saatte bir açıyorum zaten kakasida gün aşırıGeçen hafta öyle bi kaç gün oldu bizde de geçti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?