2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Aynen canım, riskli gebe oluyorsun, herşey senin için iki katı zor oluyor. Gelmiş geçmiş olsun kuzeninede.

Kızlar selamlar, vallahi yorgun ve uykusuzluktan girip bakamıyorum. İligim kemiğim kurudu, süt yetistiremiyorum. Çok fazla emiyor ve hergun 10 tane kakali bez temizliyorum. 1 haftada 5 kilo gitmiş benden. Emzige alistirayim diyorum mecbur oda büyük mü geliyor anlamadim

Kızlar ben her emzirmeden önce bezini açıyorum, illa bir kaka oluyor Emzirme bitince, uyku moduna geçerken de kaka yapıyor 2 seferdir, ama uyku moduna geçtiği için bezini değiştirmek istemiyorum, hata mı yapıyorum? Deneyimli anneler, kakalı bez hiç durmamalı mı? Acele cevap

Herkese günaydın arkadaşlar. Size direkt sorumu sormak istiyorum.
Ben perşembe günü sezaryen oldum, bebeğim sağlıklı çok şükür, kilosu normalin biraz üzerinde ve ilk çıktığı andan itibaren sütüm geldi ve bebekte emmekte çok istekliydi ilk gece çok sık emzirdim hastaneden - 80 gram ile ayrıldık

Fakat son 3-4 emzirmeden beri memeye yaklaşınca bile huzursuz olup ağlamaya başladı yani bırakın emmeyi mememi görünce çığlık kıyamet koparıyor gerçekten çok üzülüyorum.
Uzun uğraşlar sonucu en fazla 10 15 dk tutmuştur memeyi her emzirmede. Geri kalan süre hep ağlama krizi. Bu neden böyle oldu? Bildiğim okuduğum her şeyi unuttum. İlk gün çok sevinmiştim her şey yolunda diye.
Gazını çıkarıyor bu arada çok müdahale etmeme gerek kalmadan. Son 24 saatte 2 kakalı 4 çişli bez değiştirdim. Bağırsakları sürekli hareket halinde birkaç saattir ama gaz da çıkarıyor sık sık. Acaba sütüm mü yaramadı bilmiyorum.

Süt deseniz çok şükür o da var 48 saat dolmadan tişörtlerimi ıslatacak kadar. Ama olmayınca gerçekten olmuyor galiba. Pes etmiyorum ağlasa da sık sık emzirmeye çalışıyorum
Sizce neden böyle oldu, her şey bu kadar emzirmem için yolunda giderken sarılık ile uğraşsın istemiyorum o yüzden çözüm arıyorum
Çok karmakarışık anlattım ama çoğunuz gibi ben de 3 gündür uyumuyorum kusuruma bakmayın cevap veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim inşallah sizin kuzularınız hiç zorlanmadan içer güzel annelerinin sütlerini

Bebeginiz hayirli olsun Benim basima gelmedi ama belki bebek daha tam acikmadan emzirmeye calisiyorsunuzdur, ondan istemiyordur. Ya da bazi kisilerde okumustum, memesi cok tazyikli veriyormus sutu. Belki sizinki de oyledir, ondan rahatsiz oluyordur. O durumda once biraz sagip oyle veriyorlardi.

Bende memeye gelince tek almama nedeni, o sirada gaz cikarmaya calismasi oluyor. Bakiyorum kafasini geri cekiyor, zorlanip gazini cikariyor, sonra tutuyor. Ama siz gaz ihtimalini elediniz sanirim?

O sirada uyku moduna daha yeni geciyorsa bence kakali bezle uyutmayin. Sonra pisikle ugrasmak zorunda kalabilirsiniz. Daha sakin hareketlerle, uykusunu acmadan yapmaya calisabilirsiniz.

Hayat felsefem benim yemediğimi başkası yiyor, o para öyle ya da böyle gidiyor. Ben de kismiyorum eskisi gibi . Savurgan da değilimdir ama harcamam gerekiyorsa acimiyorum valla

Kayınvalidem yaşça biraz büyük canım, her konuda doğru veya yanlış bir bilgisi var , bundan korkuyorum ben de bebeğime saçma sapan bir şey yaparsa bana sormadan vs diye. Şimdiye kadar aramızda kötü bir şey yaşanmadı ama sanki bebeğim konusunda çok hassas olabilirim gibi hissediyorum. İnşallah boş kuruntudur

Canım benim ya geçmiş olsun inşallah iz kalmaz ama şimdiden gereken doktorlara filan götür kuzum iz kalmaması için merhem vs verirler kaşları inşallah çıkar

İlk hareketinde tepkini koy canım yoksa devam eder benimki Kızımın ilk banyosunda tutup boynundan salladı çocuğu neymiş boynu uzun olsunmuş benim boynumu kimse çekmemiş gayet de boynum uzun çocuğun boynu vs kırılacak lütfen yapma dedim sarılığı yüksekti şekerli su verecek oldu anne sütünden başka bir şey veremem dedim reddettim filan şimdi oğlumda hiç birini ne denedi ne teklif etti

Benimki de hep çalışmış çocuklarına hep bakıcı bakmış baya bebek bakmayı bilmiyordu bezini vs değiştirirken her yeri kaka vs oldu ama görmezden geldim ilk günler. Sonra dedim anne ben de öğreneyim ben değiştireyim bezini vs dedim. Biraz görmezden gelmezsen mutsuz olursun. Görme duyma bilme.

Reactions: The

AA bu kadarını hiç düşünmemiştim ben de görme duyma bilme demiştim ama bu kadarı çok canice

Çok haklısın canım. Eşimle de konuşmayı düşünüyorum, bir hafta o da evde olacak sonuçta. Diyeceğim yani her şeyi bana bırakma, rahatsız olduğum şeylerde önce sen de uyar. Haliyle evladının tepkisi gibi olmaz, ona darılmaz ama bana darilir. Boynunu falan filan sallasa valla ben de kesinlikle karşı çıkarım hiç gelemem öyle saçma sapan şeylere. Doğru mu düşünüyorum öyle mi olur bilmiyorum ama benim şu an istediğim, bebeğimle ben bir odada yatayım , kayınvalidem yalnızca ihtiyaç duyduğumda gelsin yemek , ev işi vs yapsın . Tabi ki çocuğu da sevmeye gelsin. Ama zırt pırt her şeye karışmasın. O yüzden dua ediyorum , Allah'ım çarçabuk iyileseyim ve kimseye muhtaç olmayayim, bebeğim de bakımı kolay bir bebek olsun diye

Anladım canım seninkinin durumu farklı benim kv çok fazla çocuk doğurmuş, büyütmüş. Zaten bir ton da torunu var , epey deneyimli yani. Ama bu bile yeri geldi mi sorun olabilir çünkü ben Çok acemiyim, bizim ailede ilk torun kendim alışmak istiyorum, doğrusunu öğrenip yapmak istiyorum falan filan . İnşallah hemen toparlarim da hiç ihtiyaç duymam kendi annem dahil kimseye bakalım

Canım korkma benim de ilk doğumum normaldi baya uzun meşakkatli geçti ama bu defa doğum hızlıca gerçekleşti rahim daha önce açıldığı için zannedersem ilkine göre daha kolay geçti doğrusu
Uykusunu bölmek çok doğru değil ama kaka uzun süre kalırsa pişik yapar canım her ne kadar pişik önleyici merhem vs sürmüş olsan da ona dikkat et kuzum
Kızlar az önce 3 parça geldi kanamayla. Öyle çok büyük değildi parçalar ama korktum yine de. Baş parmağın tırnağı gibi 3 parçaydı. Sizde de oldu mu böyle? Normal mi yoksa doktora mı sorayım
Kuzum doğum sonrası parça pıhtı gelirse söyle demişlerdi hastanede geçen uygulamada gördüm parça gelmesi kanamanın fazla olması içerde plasenta parçası kaldığına işaret olabilirmiş doğum sonrası kontrole gittin mi baktılarsa sıkıntı yoktur inşallah
Benim bebek gazı olduğu sıra memeyi tutmak istemiyor hatta memeyle bildiğin boğuşuyor canım başka da bir sebep gelmedi aklıma açıkçası

Bir de tavsiyem bebeği gerekmedikçe oturma odasında bulundurma odasında veya senin odanda bulunsun millet dağıldıktan sonra çıkarırsın ilk bebeğimde tecrübesizlikle portatif beşik almıştım oturma odasına koydum hani evde yalnızım mutfağa vs de götürürüm çocuk gözümün önünde olur niyetiyle aman bin pişman oldum kayınvalidem eline örgüsünü aldı çocuk ık dese salladı uykusu açılmadan hemen dalsınmış bu defa evde iki beşik vardı sallanan ikisini de garaja indirdim park beşik aldım sallanma özelliğini de kapattım ve odama koydum çocuğu günde birkaç saat oturma odasına götürdüm uyanıkken öyle sevdiler uyutmaya yine odama getirdim

Kan değil ama açık pembe birkaç damla akıntı gibi birşey geldi bu normal mi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…