Aynen canım, riskli gebe oluyorsun, herşey senin için iki katı zor oluyor. Gelmiş geçmiş olsun kuzeninede.Anladım csnim benim kuzende de vardı bir süre sonra rahimde açılma oluyordu düşük tehlikesi oluyordu düşük de yaptı bu yüzden ondan sonra hamile kalınca bir süre haftadan sonra dediğin gibi dikiş attı öyle bebeğini 9 ay taşıyabildi sonrası doğum yaptı sağlıklı şekilde Allah'tan bunlaların çözümü de var şükürçok zor hamilelik oluyor kuzen 3 çocuktan sonra tövbe dedi yeter çok sıkıntı çekiyor 9 aya kadar Allah herkesin yardımcısı olsun vsllshi zor kadın olmak hamile olmak anne olmak herşeyi biz kadınlar yaşıyoruz
Benimki de öyle. Normal bence bilmiyorlar ki yazık.Benimki meme olmadan uykuya dalmıyor
Aynıyım hala vicksle serum fizyolojik ile temizliyorum idare etmeye çalışıyorumInsalalh ..şimdi Nasılsıniz
Herkese günaydın arkadaşlar. Size direkt sorumu sormak istiyorum.
Ben perşembe günü sezaryen oldum, bebeğim sağlıklı çok şükür, kilosu normalin biraz üzerinde ve ilk çıktığı andan itibaren sütüm geldi ve bebekte emmekte çok istekliydi ilk gece çok sık emzirdim hastaneden - 80 gram ile ayrıldık
Fakat son 3-4 emzirmeden beri memeye yaklaşınca bile huzursuz olup ağlamaya başladı yani bırakın emmeyi mememi görünce çığlık kıyamet koparıyor gerçekten çok üzülüyorum.
Uzun uğraşlar sonucu en fazla 10 15 dk tutmuştur memeyi her emzirmede. Geri kalan süre hep ağlama krizi. Bu neden böyle oldu? Bildiğim okuduğum her şeyi unuttum. İlk gün çok sevinmiştim her şey yolunda diye.
Gazını çıkarıyor bu arada çok müdahale etmeme gerek kalmadan. Son 24 saatte 2 kakalı 4 çişli bez değiştirdim. Bağırsakları sürekli hareket halinde birkaç saattir ama gaz da çıkarıyor sık sık. Acaba sütüm mü yaramadı bilmiyorum.
Süt deseniz çok şükür o da var 48 saat dolmadan tişörtlerimi ıslatacak kadar. Ama olmayınca gerçekten olmuyor galiba. Pes etmiyorum ağlasa da sık sık emzirmeye çalışıyorum
Sizce neden böyle oldu, her şey bu kadar emzirmem için yolunda giderken sarılık ile uğraşsın istemiyorum o yüzden çözüm arıyorum
Çok karmakarışık anlattım ama çoğunuz gibi ben de 3 gündür uyumuyorum kusuruma bakmayın cevap veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim inşallah sizin kuzularınız hiç zorlanmadan içer güzel annelerinin sütlerini
O sirada uyku moduna daha yeni geciyorsa bence kakali bezle uyutmayin. Sonra pisikle ugrasmak zorunda kalabilirsiniz. Daha sakin hareketlerle, uykusunu acmadan yapmaya calisabilirsiniz.Kızlar ben her emzirmeden önce bezini açıyorum, illa bir kakaoluyor Emzirme bitince, uyku moduna geçerken de kaka yapıyor 2 seferdir, ama uyku moduna geçtiği için bezini değiştirmek istemiyorum, hata mı yapıyorum? Deneyimli anneler, kakalı bez hiç durmamalı mı? Acele cevap
Hayat felsefemBazen biz çok ince düşünüyoruz. Ben maddiyatı düşünmeyi bıraktım öyle de yok böyle de yok. Borç hiç bitmiyor biz kendimizden çaldığımızla kalıyoruz. Her türlü ödeniyor bir şekilde sanki aile bütçesini çok düşünüp dikkat edince bir şey mi değişiyor. Senin kendinden kısıp harcamadığın bambaşka bir yere gidiyor yani tecrübeyle sabit bundan sonra kendinden sağlığından kısma derim. Ben de çok kıstım zamanında hiç işe yaramıyor
Kayınvalidem yaşça biraz büyük canım, her konuda doğru veya yanlış bir bilgisi var , bundan korkuyorum ben deİnşallah kolay geçirirsin süreci.
Bir de kendini psikolojik olarak hazırla kendş annen de olsa, kayınvaliden de olsa bebeğini kıskanma. Bazı keskin çizgileri ilk günlerde yapma sevecekler fikir verecekler he de geç ilk süreci geçirince kendi bildiğini okursun.
Canım benim ya geçmiş olsun inşallah iz kalmaz ama şimdiden gereken doktorlara filan götür kuzum iz kalmaması için merhem vs verirler kaşları inşallah çıkarKızım bisiklet düştü Allahtan iyi durumda ama yüzü yara iz kalmaması için kantaron yağı iyi geliyormuş sanırım da kaşının bir bölümü kopmuş geri çıkar mı ? Şuan çok üzülüyor yüzüm eskisi gibi olamayacak diye onu öyle görünce içim yandı Allahım beterinden korusun
İlk hareketinde tepkini koy canım yoksa devam eder benimki Kızımın ilk banyosunda tutup boynundan salladı çocuğu neymiş boynu uzun olsunmuş benim boynumu kimse çekmemiş gayet de boynum uzun çocuğun boynu vs kırılacak lütfen yapma dedim sarılığı yüksekti şekerli su verecek oldu anne sütünden başka bir şey veremem dedim reddettim filan şimdi oğlumda hiç birini ne denedi ne teklif ettiKayınvalidem yaşça biraz büyük canım, her konuda doğru veya yanlış bir bilgisi var , bundan korkuyorum ben debebeğime saçma sapan bir şey yaparsa bana sormadan vs diye. Şimdiye kadar aramızda kötü bir şey yaşanmadı ama sanki bebeğim konusunda çok hassas olabilirim gibi hissediyorum. İnşallah boş kuruntudur
Kayınvalidem yaşça biraz büyük canım, her konuda doğru veya yanlış bir bilgisi var , bundan korkuyorum ben debebeğime saçma sapan bir şey yaparsa bana sormadan vs diye. Şimdiye kadar aramızda kötü bir şey yaşanmadı ama sanki bebeğim konusunda çok hassas olabilirim gibi hissediyorum. İnşallah boş kuruntudur
İlk hareketinde tepkini koy canım yoksa devam eder benimki Kızımın ilk banyosunda tutup boynundan salladı çocuğu neymiş boynu uzun olsunmuş benim boynumu kimse çekmemiş gayet de boynum uzun çocuğun boynu vs kırılacak lütfen yapma dedim sarılığı yüksekti şekerli su verecek oldu anne sütünden başka bir şey veremem dedim reddettim filan şimdi oğlumda hiç birini ne denedi ne teklif etti
Çok haklısın canım. Eşimle de konuşmayı düşünüyorum, bir hafta o da evde olacak sonuçta. Diyeceğim yani her şeyi bana bırakma, rahatsız olduğum şeylerde önce sen de uyar. Haliyle evladının tepkisi gibi olmaz, ona darılmaz ama bana darilir. Boynunu falan filan sallasa valla ben de kesinlikle karşı çıkarımİlk hareketinde tepkini koy canım yoksa devam eder benimki Kızımın ilk banyosunda tutup boynundan salladı çocuğu neymiş boynu uzun olsunmuş benim boynumu kimse çekmemiş gayet de boynum uzun çocuğun boynu vs kırılacak lütfen yapma dedim sarılığı yüksekti şekerli su verecek oldu anne sütünden başka bir şey veremem dedim reddettim filan şimdi oğlumda hiç birini ne denedi ne teklif etti
Anladım canım seninkinin durumu farklıBenimki de hep çalışmış çocuklarına hep bakıcı bakmış baya bebek bakmayı bilmiyordu bezini vs değiştirirken her yeri kaka vs oldu ama görmezden geldim ilk günler. Sonra dedim anne ben de öğreneyim ben değiştireyim bezini vs dedim. Biraz görmezden gelmezsen mutsuz olursun. Görme duyma bilme.
Canım korkma benim de ilk doğumum normaldi baya uzun meşakkatli geçti ama bu defa doğum hızlıca gerçekleşti rahim daha önce açıldığı için zannedersem ilkine göre daha kolay geçti doğrusuYeni doğum yapan arkadaşlara hayırlı olsun bende bugün hastaneye gittim 3100 olmuş kilosu ve açılma vs yok bakalım son haftaya kadar beklicez dedi ilk Doğumum normaldir bunu da normal olsun diye beklemek istiyor doktorum ama doğum süreci beni çok endişelendirmeye başladı Rabbim benim gibi olanlara yardım etsin
Uykusunu bölmek çok doğru değil ama kaka uzun süre kalırsa pişik yapar canım her ne kadar pişik önleyici merhem vs sürmüş olsan da ona dikkat et kuzumKızlar ben her emzirmeden önce bezini açıyorum, illa bir kakaoluyor Emzirme bitince, uyku moduna geçerken de kaka yapıyor 2 seferdir, ama uyku moduna geçtiği için bezini değiştirmek istemiyorum, hata mı yapıyorum? Deneyimli anneler, kakalı bez hiç durmamalı mı? Acele cevap
Kuzum doğum sonrası parça pıhtı gelirse söyle demişlerdi hastanede geçen uygulamada gördüm parça gelmesi kanamanın fazla olması içerde plasenta parçası kaldığına işaret olabilirmiş doğum sonrası kontrole gittin mi baktılarsa sıkıntı yoktur inşallahKızlar az önce 3 parça geldi kanamayla. Öyle çok büyük değildi parçalar ama korktum yine de. Baş parmağın tırnağı gibi 3 parçaydı. Sizde de oldu mu böyle? Normal mi yoksa doktora mı sorayım
Benim bebek gazı olduğu sıra memeyi tutmak istemiyor hatta memeyle bildiğin boğuşuyor canım başka da bir sebep gelmedi aklıma açıkçasıHerkese günaydın arkadaşlar. Size direkt sorumu sormak istiyorum.
Ben perşembe günü sezaryen oldum, bebeğim sağlıklı çok şükür, kilosu normalin biraz üzerinde ve ilk çıktığı andan itibaren sütüm geldi ve bebekte emmekte çok istekliydi ilk gece çok sık emzirdim hastaneden - 80 gram ile ayrıldık
Fakat son 3-4 emzirmeden beri memeye yaklaşınca bile huzursuz olup ağlamaya başladı yani bırakın emmeyi mememi görünce çığlık kıyamet koparıyor gerçekten çok üzülüyorum.
Uzun uğraşlar sonucu en fazla 10 15 dk tutmuştur memeyi her emzirmede. Geri kalan süre hep ağlama krizi. Bu neden böyle oldu? Bildiğim okuduğum her şeyi unuttum. İlk gün çok sevinmiştim her şey yolunda diye.
Gazını çıkarıyor bu arada çok müdahale etmeme gerek kalmadan. Son 24 saatte 2 kakalı 4 çişli bez değiştirdim. Bağırsakları sürekli hareket halinde birkaç saattir ama gaz da çıkarıyor sık sık. Acaba sütüm mü yaramadı bilmiyorum.
Süt deseniz çok şükür o da var 48 saat dolmadan tişörtlerimi ıslatacak kadar. Ama olmayınca gerçekten olmuyor galiba. Pes etmiyorum ağlasa da sık sık emzirmeye çalışıyorum
Sizce neden böyle oldu, her şey bu kadar emzirmem için yolunda giderken sarılık ile uğraşsın istemiyorum o yüzden çözüm arıyorum
Çok karmakarışık anlattım ama çoğunuz gibi ben de 3 gündür uyumuyorum kusuruma bakmayın cevap veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim inşallah sizin kuzularınız hiç zorlanmadan içer güzel annelerinin sütlerini
Bir de tavsiyem bebeği gerekmedikçe oturma odasında bulundurma odasında veya senin odanda bulunsun millet dağıldıktan sonra çıkarırsın ilk bebeğimde tecrübesizlikle portatif beşik almıştım oturma odasına koydum hani evde yalnızım mutfağa vs de götürürüm çocuk gözümün önünde olur niyetiyle aman bin pişman oldum kayınvalidem eline örgüsünü aldı çocuk ık dese salladı uykusu açılmadan hemen dalsınmış bu defa evde iki beşik vardı sallanan ikisini de garaja indirdim park beşik aldım sallanma özelliğini de kapattım ve odama koydum çocuğu günde birkaç saat oturma odasına götürdüm uyanıkken öyle sevdiler uyutmaya yine odama getirdimÇok haklısın canım. Eşimle de konuşmayı düşünüyorum, bir hafta o da evde olacak sonuçta. Diyeceğim yani her şeyi bana bırakma, rahatsız olduğum şeylerde önce sen de uyar. Haliyle evladının tepkisi gibi olmaz, ona darılmaz ama bana darilir. Boynunu falan filan sallasa valla ben de kesinlikle karşı çıkarımhiç gelemem öyle saçma sapan şeylere. Doğru mu düşünüyorum öyle mi olur bilmiyorum ama benim şu an istediğim, bebeğimle ben bir odada yatayım , kayınvalidem yalnızca ihtiyaç duyduğumda gelsin yemek , ev işi vs yapsın . Tabi ki çocuğu da sevmeye gelsin. Ama zırt pırt her şeye karışmasın. O yüzden dua ediyorum , Allah'ım çarçabuk iyileseyim ve kimseye muhtaç olmayayim, bebeğim de bakımı kolay bir bebek olsun diye
Kan değil ama açık pembe birkaç damla akıntı gibi birşey geldi bu normal mi acabaSen istirahat et kanama tekrarlarsa hemen git doktora hiç ayakta kalma. Ben öğretmenim doktorum canlı dersleri yapmama bile izin vermedi o evrede oturur pozisyonda kalacağım ve kendimi zorlayacağım için. ALLAH razı olsun çok iyi yönlendirdi bizi ilaç dozunu da duruma göre ayarladı bugünlere geldik ALLAH'ın izniyle. Sürekli takip eden bir doktorun varsa onunla devam et yoksa sürekli takip eden bir doktora gitmeni tavsiye ederim ki tekrarlarsa kanamam 7/24 arayabilecegin biri olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?