2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Napıcaz canım ya mecbur ayklanicaz ama işte ağrılar izin vermiyor inşallah düzeliriz biran önce
Aynen öyle canım benim epey azaldı ilk zamanlara göre şükür
Kızlar gece 23.48 de kızım doğdu. Yalnız doğduğundan beri emzirmeye çalılıyorm, çok fazla beceremiyorum. Kızım daha 1 saat bile uyumadı Doğum hikayemi toparlanınca yazarım inş.
Allah analı babalı büyütsün canım hayırlı evlat olsun inşallah tebrik ederim
Kızlar sancim düzensiz acilmam hic yok ister yat ister eve git yuru bekle dedi eve gidip sancilarin siklasmasini bekleyecegim
Evde daha rahat edersin canım açılma yoksa hastanede saatlerce yorulursun

Allah kolaylık versin canım bi yakınımdan öneri istemiştim d vitamini için aslında hiç bir farkı yok demişti d vitamini yağda çözünen bir vitamin olduğu için kullanılan yağda fark vardır örneğin monovitte ayçiçek yağı varsa oceanda zeytinyağı vardır demişti

Taze anneler gobekler kac gunde düstu acaba ? Birde gobek dusene kadar bir solisyon suruyoruz ya gobek dustukten sonra birsey kullaniliyormu ? Bana oyle birsey vermediler de sormak istedim
Bizimkinin göbeğine tek klips vardı ama tam takamamislar kanadigini görünce bir klips daha taktılar. Sanırım o iki klips ağırlık yaptı ve 5.. gün düştü. Eczaneden göbek bakım seti aldım 10 gün temizledim. Göbeği kanadı çünkü.
Mama vermekle cok iyi yapmışsın yoksa sarilikla ugrasirsin canım birde sonra. Bol bol şut ver toparlar kısa sürede. Bende ilk çocukta dikislerdem ve bilgisizlikten 5 gün tutturamamistim memeyi. Sağlık ocağındaki hemşire göstermişti bir tanesini öyle tutturmuştum. Sağlık ocağındaki hemşire den yardım alsan faydası olur eminim.
Cok geçmiş olsun canım yaa. Senin benden de kötü olmuş dikişlerin. Geçecek elbette ama devlet Hastanesi'ne gitme ilgilenmiyorlar ne varsa ozelde var artık. O doktoru şikayet etmek lazım. Cimere yazıp şikayet etsene...
Direk baza yatak al bence hiç uğraşma. Pedagojik eğitim aldım, çokta kitaplar okudum. Bu konularda birde kız evlat yetiştirmiş anne olarak biraz bilgim var canım sana şöyle tavsiyede bulunabilirim. 9 aylık bir bebek daha ayrı odada yatirilmaz, yatiramayacaksin. Kendin kiyamayacaksin. 2 yaşına kadar anne yanında yatmalı diyorlar. 2 yaşından sonra odayı ayirabilirsin. Ben öyle yaptım. 9 aylikkende ayirsan bunlarla ugrasma direk baza yatak al bence. Yanına yatak bariyeri koyar yatirirsin hem kendinde onu uyutmak için yanına yatarsın.
Neden parçalar düşüyor canım. İçinde parça mi kaldı doğumda acaba? Çok geçmiş olsun
Sen güçlü olmak zorundasin canım, mutlu ol ne güzel sağlıklı bir evlat dünyaya getirdim, bana ihtiyacı var, geçecek bu günlerde diye teselli et jendi kendini.

Son düzenleme:
Kızlar bizim gaz sancılarımiz başladı, birde kaka yapma sorunumuzda eklendi. Toplu kaka töreni yapıyoruz tek seferde bam bam bam dün humana kimyonlu rezene çayından 5 6 çay kaşığı ile verdim. Bugün pat pat yapmaya başladı her bezimiz yine poklu geliyor. Sizlerden bunu veren var mı? Bebeğe Bir zararı olur mu acaba?

Devit 3 yazdı doktor 12 gunluk olduk hep unutuyorum vermeyi. Kızlar sizce sorun olurmu bugün başlıcam yeni

Sen daha iyi bilirsin canım ama evde daha rahat edersin İkinci doğumun zaten ne yapacağını daha iyi biliyorsundur iyice sıklaşsın nişan gelir su gelir git bi güzel sıcak duş al sancı geldikçe çömel
Hatırladım sanciyi ama yogun degil ama sanci yani girince tam giriyo 3-5dkya düşsün giderim hemen

Antibiyotik kullanmadım, bol sıvı, C ve D vitamini, ıhlamur aldım. Ayrıca 10 tane kan sulandırıcı iğne vurundum

Kızlar benim bebiş iki gündür yeni bir huy edindi. Bazen emerken bir iki kez çekiyor memeyi, süt gidiyor cukcuk duyuyorum. Sonra ağlayarak memeyi çekiştiriyor, bağırıyor, bırakıyor. Sonra geri memeyi tutuyor, yine bağırıp ağlıyor. Sütüm tazyikli geliyor, acaba yutamıyor mu ki? Dün gece de öyle huysuzluktan pek ememedi. Emzirmeden önce birazcık sağım mı yapsam ki acaba? Parmağımla sağında bile süt fışkırıyor resmen.

Bebeğimin ilk doğduğu gün burnu tıkanıktı iki kez hastanede aspiratör ve serum fizyolojik kullandılar canı çok yandı çok sık kullanmamak gerek diye de söyledi o zaman hemşire.
Eve geldiğimizde de kundağında hep başını örtüyorm sıcak tutarsan üşümez dedi teyzem
arada bir de hava nemlendiriciyi açıyorum kalorifer yanınca kuru hava var evde.

Tazyikli geliyor olabilir. Makas tutuş ile onu biraz dengeleyebilirsin.

Eğer zorunlu sezaryen olursa onun için üzülme.
Eşin bir hafta babalık iznine ayrılsa evin işlerine ve kızına genel itibariyle yardımcı olur.
Ben de zorunlu sezaryen oldum.
İlk gün sabahtan öğleye yattım.
Sonra bi kaldırdılar yürüttüler.
Akşam da eşimle koridorda yürüdüm.
Ertesi gün eve çıktık, evim asansörlü değil 3 kat çıktım, klozet yok normal tuvalete de gittim.
Normal doğum yapıp çok kesisi ve dikişi olan arkadaşlarımdan daha rahat hareket ettim.
Sadece yan yatamadım 1 hafta.
Bir de ağır kaldırmıyorum o kadar.

Doğum şekli ile ilgili bende çok korkmuş ama insanların abarttıkları kadar olmadığını anladım.doğum her birimizin bünyesine göre değişiyor. Kimisinde normal doğum da zor oluyor, sezaryen de.

Önemli olan sağlıkla sıhhatle kavuşabilmek.

Bir hafta on gün belki dişinizi sıkacaksınız ama sonucunda sağlıklı bir şekilde kavuşacaksınız.

Hatırladım sanciyi ama yogun degil ama sanci yani girince tam giriyo 3-5dkya düşsün giderim hemen
Sağlıcakla kolaylıkla inşallah canım
Kızlar Allah hayırlı doğumlar nasip etsin size :)
Hastane çantanıza bebek için neler koydunuz
3 tane hastane çıkış seti, 10 tane bez, 1 paket ıslak mendil , Pişik kremi, 2 ince 2 kalın battaniye, sütümü çekememe ihtimaline karşın süt sağma makinem ( çalıştığım için ilk çocuktan vardı) gaz yapmayan biberon, aklımda kalanlar
Kendim için iki pijama takımı , terlik , külot bez filan

Kizlar benim sancim 8dakikada bir 20 saniye falan suruyor alltta baskim var ne yapayım gideyim mi ne önerirsiniz
Yerinde olsam biraz daha beklerdim canım ama sen bilirsin tabiki. En az 4-5 dkya düşsün bence , ikinci doğumun zaten kolay olur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…