- 24 Ekim 2019
- 1.595
- 1.409
- 133
Maşallah canım, Allahım hayırlı etsinKızlar gece 23.48 de kızım doğdu. Yalnız doğduğundan beri emzirmeye çalılıyorm, çok fazla beceremiyorum. Kızım daha 1 saat bile uyumadıDoğum hikayemi toparlanınca yazarım inş.
Aynen öyle canım benim epey azaldı ilk zamanlara göre şükürNapıcaz canım ya mecbur ayklanicaz ama işte ağrılar izin vermiyor inşallah düzeliriz biran önce
Allah analı babalı büyütsün canım hayırlı evlat olsun inşallah tebrik ederimKızlar gece 23.48 de kızım doğdu. Yalnız doğduğundan beri emzirmeye çalılıyorm, çok fazla beceremiyorum. Kızım daha 1 saat bile uyumadıDoğum hikayemi toparlanınca yazarım inş.
Evde daha rahat edersin canım açılma yoksa hastanede saatlerce yorulursunKızlar sancim düzensiz acilmam hic yok ister yat ister eve git yuru bekle dedi eve gidip sancilarin siklasmasini bekleyecegim
Allah kolaylık versin canım bi yakınımdan öneri istemiştim d vitamini için aslında hiç bir farkı yok demişti d vitamini yağda çözünen bir vitamin olduğu için kullanılan yağda fark vardır örneğin monovitte ayçiçek yağı varsa oceanda zeytinyağı vardır demiştiBebiş gelince okunmayan sayfalar da artmışbugun 8 günlük olduk emzir gaz çıkar alt değişme dışında yaptığımız bi şey yok.. Sezeryanla doğdu oğlum hep sezeryan da süt geç gelir diyorlardı tam tersi normaldi ilk doğumdan bunda daha hızlı geldi çok şükür emiyor oğlum. D vitamini ne kullanıyorsunuz kızlar sağlık ocağı monovit verdi ama onu kullanmıcaz eşime ocean al dedim pedia d diye damla almış.
Hala 15-20dakikada bir sancılarımAynen öyle canım benim epey azaldı ilk zamanlara göre şükür
Allah analı babalı büyütsün canım hayırlı evlat olsun inşallah tebrik ederim
Evde daha rahat edersin canım açılma yoksa hastanede saatlerce yorulursun
Bizimkinin göbeğine tek klips vardı ama tam takamamislar kanadigini görünce bir klips daha taktılar. Sanırım o iki klips ağırlık yaptı ve 5.. gün düştü. Eczaneden göbek bakım seti aldım 10 gün temizledim. Göbeği kanadı çünkü.Taze anneler gobekler kac gunde düstu acaba ? Birde gobek dusene kadar bir solisyon suruyoruz ya gobek dustukten sonra birsey kullaniliyormu ? Bana oyle birsey vermediler de sormak istedim
Mama vermekle cok iyi yapmışsın yoksa sarilikla ugrasirsin canım birde sonra. Bol bol şut ver toparlar kısa sürede. Bende ilk çocukta dikislerdem ve bilgisizlikten 5 gün tutturamamistim memeyi. Sağlık ocağındaki hemşire göstermişti bir tanesini öyle tutturmuştum. Sağlık ocağındaki hemşire den yardım alsan faydası olur eminim.Kızlar selammm
Bebişi doganlar niye topıkte yazmıyo dıyodum varmıs bı bıldıklerıannem olmasa permeperişan olurmusum
Gecen hafta 37+5 te rutin kontrolumde bebeğin suyu bittiği için acıl sezaryene alındım ne oldugunu anlamama fırsat bıle kalmadı 2 saat içerisinde kızım dogmustu ama dogum sonrası nefesıyle ılgılı bı sorun yasandı( 1.5-2 saat oksıjen destegi aldı sonrasında yanıma geldi şükür ama kuzum mınık dogdu 2950 gramdı dogum sonrası 12. Saatte kılosu 2800 e düşmüştü 6. Gün kılomuz 2590 a kadar geriledi sütüm olmasına ragmen bebeğim sanırım aktıf ememıyo goguslerımı damaklı emzık gibi yaptı ne yaptysam areolayı tutturamıyrm sadece ucuyla kavrayabılıyo gogsümü 6. Gunden sonra mama desteğine basladık her emme sonrası takvıye verıyırm bır emme sınrası sagılmıs süt bir emme sonrası 30 cc mama verıyorm ama daha 2700 anca olduk
İlk bebeğinde boyle bı sorun yasayan var mı sütüm varken mama vermek istwmıyrm ama boylede içinden cıkılmaz bır hal aldı((
Cok geçmiş olsun canım yaa. Senin benden de kötü olmuş dikişlerin. Geçecek elbette ama devlet Hastanesi'ne gitme ilgilenmiyorlar ne varsa ozelde var artık. O doktoru şikayet etmek lazım. Cimere yazıp şikayet etsene...Canım aynı şeyleri birebir yaşadım/yaşıyorum. Hatta daha fazlası bile diyebilirim. Benim dışta 4 dikişim vardı. Hepsi açıldı, enfeksiyon kaptı, apseler oluştu. Hastane hatası yüzünden pansuman yapmadım, ilaçları geç kullandım. Doktor bağırta bağırta apseler eliyle boşalttıbirde kızdı üstüne bağıracak birşey yapmıyorum diye. 3 gün yatış verdiler kabul etmedim. Kağıt imzaladım çıktım. Acil katından ağlaya ağlaya çıktım, hemşire halime acıdı üzülme canım iyileşirsin diye teselli etti düşün.
İki tane antibiyotik kullandım, madecassol krem kullandım. Atan dikişler düştü. Kontrole gittim. Doktor alel acele bakıp ben sana dikişleri ikinci çocukta hallederim, merak etme dedi açıklama yapmadan. İki hafta sonraya gün verdi. Bende başka bir özel kliniğe gittim. Meğerse iç dikişler havayla temas ettiği için hiçbir özelliği iyileştiriciliği kalıyormuş ve durdukça bunlarda enfeksiyon yapar dedi doktor. Yeni bir enfeksiyonun kıyısından döndüm yani. 2 hafta beklesem yine enfeksiyon kapacaktı belki.
Aynı şeyi bana da dedi doktor. Şuan dikiş atılmaz dedi. Yaranın kendi kendine iyileşmesini bekleyeceğiz, zamanla en geç 6 ay içinde yara kapanmış olur dedi. Ondan sonra azcık açıklık kalabilir, istersen o zaman estetik yaparız dedi. Temiz tutmaya, verdiği iki kremi sabah akşam kullanmaya devam edeceğim. Yara kapanınca hayatında, cinsel yaşamında hiçbir eksiklik zorluk olmaz korkma dedi.
Birde bana gün içinde bir saat yara yerine sarı ampul ışığı tut dedi canım. Sarı ışığın hücre iyileştirici etkisi var, yardımcı olur dedi. Işıktan sonra da verdiği kremden birini süreceğim. Işığı denemek istersen aklında olsun.
İnan psikolojik olarak bende bitik durumdayım. Yeni yeni kendime geliyorum diyebilirim. Harika bir deneyim olan normal doğum sonrası bana kabus oldu resmen. Zor bir süreç ama geçecek eminim. Sende güçlü olmaya çalış canım. Ben her tuvaletten sonra saç kurutma ile kurutuyorum. Kremleri kullanıyorum. Geçecek inşallah
Direk baza yatak al bence hiç uğraşma. Pedagojik eğitim aldım, çokta kitaplar okudum. Bu konularda birde kız evlat yetiştirmiş anne olarak biraz bilgim var canım sana şöyle tavsiyede bulunabilirim. 9 aylık bir bebek daha ayrı odada yatirilmaz, yatiramayacaksin. Kendin kiyamayacaksin. 2 yaşına kadar anne yanında yatmalı diyorlar. 2 yaşından sonra odayı ayirabilirsin. Ben öyle yaptım. 9 aylikkende ayirsan bunlarla ugrasma direk baza yatak al bence. Yanına yatak bariyeri koyar yatirirsin hem kendinde onu uyutmak için yanına yatarsın.Arkadaslar merhabalar, benim ilk gebeliğim cok bilgim yok sizden fikir istiyorum. Şimdi ablamdan park beşik alicam yanımda yatsın, sonrasi icinde bunu mu alsam baya baya mantikli geliyor bana. E herşey sürekli pahalilasiyor. Uyku eğitimi dusunuyorum 8/9 aydan sonra. Bunda odasinda uyuturum, sonra da yatak oluyor zaten bildiğin ya. Ne diyorsunuz? Alırsam netten almam ama mobilyacilardan alırım izmirde var bi sürü. Fikre ne diyorsunuz?
Neden parçalar düşüyor canım. İçinde parça mi kaldı doğumda acaba? Çok geçmiş olsunKızlar dün 3 parça geldi demiştim ya bu sabah yumruk Kadar bir parça geldi aşırı kanamayla. Çok korktuk aşırı kanamam oldu depend zor yetişti. Doktorumu aradım hemen hastaneye çağırdı ilaçlar yaptı. Hastanede de kocaman parçalar düşürdüm.Şimdi daha iyiyim. Dua edin bana lütfen bu gece hastanedeyiz.
Sen güçlü olmak zorundasin canım, mutlu ol ne güzel sağlıklı bir evlat dünyaya getirdim, bana ihtiyacı var, geçecek bu günlerde diye teselli et jendi kendini.Kizlar ben de haber vereyim size. Pazartesi günü oğlumu kucağıma aldım kombine sezaryen yöntemiyle. Hastanede birkaç gün kaldıktan sonra eve geldik, ama lohusa depresyonu müdür nedir sürekli aglayasim geliyor. Uykusuzluk yorgunluk ve meme uçlarında yaralar... Gerçekten kendimi çok çok kötü hissediyorum.
Okuyamadigim kırk küsur sayfa var, umarım hepiniz iyisinizdir her şey yolunda gitsin Allah yolunuzu kolaylastirsin.
Devit 3 yazdı doktor 12 gunluk olduk hep unutuyorum vermeyi. Kızlar sizce sorun olurmu bugün başlıcam yeniBebiş gelince okunmayan sayfalar da artmışbugun 8 günlük olduk emzir gaz çıkar alt değişme dışında yaptığımız bi şey yok.. Sezeryanla doğdu oğlum hep sezeryan da süt geç gelir diyorlardı tam tersi normaldi ilk doğumdan bunda daha hızlı geldi çok şükür emiyor oğlum. D vitamini ne kullanıyorsunuz kızlar sağlık ocağı monovit verdi ama onu kullanmıcaz eşime ocean al dedim pedia d diye damla almış.
Sen daha iyi bilirsin canım ama evde daha rahat edersin İkinci doğumun zaten ne yapacağını daha iyi biliyorsundur iyice sıklaşsın nişan gelir su gelir git bi güzel sıcak duş al sancı geldikçe çömelHala 15-20dakikada bir sancılarım
Hatırladım sanciyi ama yogun degil ama sanci yani girince tam giriyo 3-5dkya düşsün giderim hemenSen daha iyi bilirsin canım ama evde daha rahat edersin İkinci doğumun zaten ne yapacağını daha iyi biliyorsundur iyice sıklaşsın nişan gelir su gelir git bi güzel sıcak duş al sancı geldikçe çömel
Antibiyotik kullanmadım, bol sıvı, C ve D vitamini, ıhlamur aldım. Ayrıca 10 tane kan sulandırıcı iğne vurundumYok cnm olmadim benim 14 gun bekleme şansim yok dogumuma 10 gun kaldi yani dayansa bile 2 gun oncesi denilse 3 gundurde bende var 10 11. Gun test verecem insallah negatife döner o zamana kadarda bebegim gelmez inşallah bi de neler kullandin ben antibiyotikte kullaniom largopen 1mg sabah aksam dun basladim
Bize çocuk doktoru 15.günde başla demişti canım. Bence sıkıntı olmaz başka bu günden. Telefona alarm kur unutuyorsan, kolaylık olur.Devit 3 yazdı doktor 12 gunluk olduk hep unutuyorum vermeyi. Kızlar sizce sorun olurmu bugün başlıcam yeni
Kızlar ben bebeğimin burnunu hiç temizlemedim. Bakınca minnacık sümükler gözüküyor ama içe doğru temiz. Düzenli temizlemek lazım mı yoksa tıkandıkça mı temizlemeliyiz? Birde serum fizyolojik+burun aspiratörü mü kullanmalıyım? Siz nasıl temizliyorsunuz?
Kızlar benim bebiş iki gündür yeni bir huy edindi. Bazen emerken bir iki kez çekiyor memeyi, süt gidiyor cukcuk duyuyorum. Sonra ağlayarak memeyi çekiştiriyor, bağırıyor, bırakıyor. Sonra geri memeyi tutuyor, yine bağırıp ağlıyor. Sütüm tazyikli geliyor, acaba yutamıyor mu ki? Dün gece de öyle huysuzluktan pek ememedi. Emzirmeden önce birazcık sağım mı yapsam ki acaba? Parmağımla sağında bile süt fışkırıyor resmen.
Selam kızlar,
Ben de doğuramayanlar kervanının bir üyesiyim :)
Bekliyorum... Artık çok zorlanıyorum. Mide şikayetlerim zaten hiç bitmedi. Yorgunum, halsizim, gerginim
Geçen salı doktora gittiğimde bebek hala yukarda 1 cm bile inmemiş doğum kanalına dedi. Ve çapraz duruyormuş. Kilosu desen 3900 gr. Bu kadar kilolu bebeği normal doğurmak mümkün mü diye kafama takarken şimdi de çapraz duruş ve bu haftaya rağmen doğum kanalına girmeme gibi sorunlar eklendi dertlerime
40 hafta olmuş doğum pozisyonu almamış kızım. Sanırım sezeryan zorunlu olacak. Bakacak kimsem de yok. Ve 2,5 yaşında oğlum var. Sezeryan istemememin önemli bir gerekçesi de bu aslında. Kimse yok bize bakacak. Oğlumda normal doğurduktan 3-4 saat sonra ayaktaydım. O yüzden bu doğumu da normal istedim.
Bi süpriz yapar da doğum kanalına iner mi bu kız acaba?
Doktor suni sancı da veremeyiz bu şekilde diyor. Hiç bir açılma ya da bebekte inme yok diyor.
Sanırım bana da bu gidişle planlı sezeryan yolları görünecek...
Sağlıcakla kolaylıkla inşallah canımHatırladım sanciyi ama yogun degil ama sanci yani girince tam giriyo 3-5dkya düşsün giderim hemen
3 tane hastane çıkış seti, 10 tane bez, 1 paket ıslak mendil , Pişik kremi, 2 ince 2 kalın battaniye, sütümü çekememe ihtimaline karşın süt sağma makinem ( çalıştığım için ilk çocuktan vardı) gaz yapmayan biberon, aklımda kalanlarKızlar Allah hayırlı doğumlar nasip etsin size :)
Hastane çantanıza bebek için neler koydunuz
Bize çocuk doktoru 15.günde başla demişti canım. Bence sıkıntı olmaz başka bu günden. Telefona alarm kur unutuyorsan, kolaylık olur.
Yerinde olsam biraz daha beklerdim canım ama sen bilirsin tabiki. En az 4-5 dkya düşsün bence , ikinci doğumun zaten kolay olur inşallahKizlar benim sancim 8dakikada bir 20 saniye falan suruyor alltta baskim var ne yapayım gideyim mi ne önerirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?