- 14 Ekim 2020
- 3.614
- 6.961
- 88
Ayy iyi hatırlattın canım, bende buhar makinesi almıştım çalıştırayım onu.Bebeğimin ilk doğduğu gün burnu tıkanıktı iki kez hastanede aspiratör ve serum fizyolojik kullandılar canı çok yandıçok sık kullanmamak gerek diye de söyledi o zaman hemşire.
Eve geldiğimizde de kundağında hep başını örtüyorm sıcak tutarsan üşümez dedi teyzem
arada bir de hava nemlendiriciyi açıyorum kalorifer yanınca kuru hava var evde.
Öyle deneyeyim canım birde. Süt var emerken çok sinirleniyor çünkü.Tazyikli geliyor olabilir. Makas tutuş ile onu biraz dengeleyebilirsin.
Bence şimdi başlasan da sıkıntı olmaz canım.Ya bana 4 gun basla demisti cocuk doktoru . Ünitenin üstüne koydum görim diye
Bize de vicol bitkisel damla verdi doktor. Ben gazı olduğunda veriyordum ama sabah iki akşam iki damla veriyorum gece rahat uyuyor. Sabahki damla da iyi geliyor ama arada huysuzlanıyorBizimde öyle oluyor arada canım nette gazdan dolayı öyle yapıyor diyor. Zinco damla aldık gaz. Olduğu zamanlarda veriyoruz
Aynen canım her doktor farklı gün söylüyor sanırım.Biz 4.gün kontrole gittik o gün başlattılar bizede dvit 3 verdiler. Kimide doğar doğmaz başlatıyor bununda standardı yok sanrım
Birde ben kaldım gece 3 ten önce uyuyamıyorum gündüzde öğlene kadar kalkamıyorum bebiş doğmadan uyku düzenini düzeltmem lazım benimde nst dümdüz gelmeye niyeti yok fıstığın
Bende varım umudu kestim ekimden Kasım'da gelecek benim sıpa galibaKasım annesi olucaz bu gidişle
Biz ekimin sonunun anneleri olarak aslında henüz doğurmamis olmamız normal de herkes doğurup bı biz kalınca bizimkiler niye gelmiyor diye düşünüyor insanneyse sağlıklı olsunlar da daha günleri var
Benim plt dusuk çikti yinede kan sulandirici kullanmalimiyim acaba bende d vitamini haftalik b12 ignemi yaptirdim sarimsak tuketmiyorum pekmez zencefil tuketiyorum multivitamin aliyom icinde cinko seleny omega 3 var magnezyum ve demir ilaci kullaniyorum largopen antibiyotik kullaniyorum kanimdaki enfeksiyona karşi sonra evde yapilan üzüm sirkesi var onu içiyorum 2 gundur meyve yiyorum benim 14 gun bekleme şansim yok 10 gunde negatife donmeliyim dogumum geldi cunkuagrilarim bugun cok cok cok az kaldi bogaz agrim gecti hapsuruk gecti sadece oksuruk o da sık degil acaba duzeliyomuyum sence yaptiklarim nasil
Sen içini ferah tut Rabbim denklemiştir sağlıkla kavuşursun inşallah canım bebişineIkimizinde dogum zamani ayni insallah brkler benimki gununu gecer insallah ama erken dollenme bebegim biliyorumyok birakmiyorum takviyeleri insallah benim erken döner negatife
Bu gidişle bizim bebişler teraziden akrep burcuna dönecekBana da öyle geliyorben çıkayım da birkaç km daha yuruyeyim bakalım ümit dünyası
Malesef hepsini aradim kii bu takipli oldugum doktor aynen boyle soyledi yuzume kapatti bunlar nasil insan beni teselli eden aile hekimim oldu düşünün yani telefonda tabi bize devlet yasakladi ozelde dogumu dediler raziyim ekstra ucrete ama almiolar diyorum yaa berbat bi durum inaninki bu kdr covitli ölen gebeler covitten degil boyle sacma sapan doktorlardan ölüyolar utanmadanda covit diyolar bence yani o kadar sinirliyimki tamam alma ama bi ilgilen korkma canim de devlettede sana doktor konusunda tavsiyede bulunuruz de ya da normal konuş yani canimlardan beni artik aramaya getirdi vitamin kullanayimmi diyorum kullan diyo kestirip atiyo sanko telefondan bulaşacak hastaligi gectim psikolojimi bozdular sen hangi ildesin bu arada olmazsa baska ile gidecem o derecedeyim artikBu nasıl bir cevap ya şok oldum okurkenKaç tane özel hastaneyle görüştük hiçbirinde böyle bir şey duymadık, hatta biri “Gelen çocuğu içeride tutacak halimiz yok tabii ki de covid hastalarını da kabul ediyoruz” demişti. Başka özel hastane var mı canım bir görüşsen? Bilmiyorum buradaki bir tanesi hariç diğer tüm özel hastanelerde covid de olsan planlı sezaryen yaptırabiliyorsun sadece ekstra ücret alıyorlar diye biliyorum o kadar, belki orada da böyle bir hastane bulabilirsin.
İnşallah inşallahSen içini ferah tut Rabbim denklemiştir sağlıkla kavuşursun inşallah canım bebişine
Bu gidişle bizim bebişler teraziden akrep burcuna dönecek
Kuzum 37de çalışamaz raporu alırken işlem yapan kadın bebek 40tan sonra dünyaya gelirse 10 gün daha ekleniyor iznine gel rapor al tekrar gibi bir şey demişti benim bebiş 38de gelince detaylı araştırmadım açıkçası olur da 40. Haftayı geçerse aklında bulunsunHiç sormaben de kendimce bir şeyler yapıyorum, o an yoruluyorum altta bir baskı oluyor, heh diyorum herhalde biraz iniyor aşağı ama beş dk dinleniyorum hiçbir şeyim kalmıyor, yine tık yok
Ben de rahatım çok şükür , hiç ağrım sızım yok. Hem ağrılarım olsa hem doguramasam daha zor olurdu elbette. Ama doğum iznimden yiyor sıpa
Evet canim muhtemelen ayni solusyon miraderm. Bende oyle yapiyordum dr kontrolune gidince direk fisfisi sıkabilirsin dedi simdi elimi yinede vucuduna kapatiyorum oyle bi fis sıkıyorum.Ben de her emzirmeden önce alt açıyorum, açıp sildikten sonra tam bitti diyorum bı daha yapıyorbir iki kere değiştirdim baktım olmuyor açtıktan sonra biraz bekliyorum
Canım valla benimki de sadece yemek temizlik yapıyor. Zaten bebek bakımından da anlamıyor ama her şeyde benim oğlum yok ben onu 3 yaşında yanıma alacam yok benim dediğim gibi olacak, sen annesiysen ben de babaannesiyim. Sarılık çıktı biraz mecbur zoraki uyandırıyoruz oğlumu hirpaladınız, canını yaktınız vesaire şeyler söylüyor. O kadar darlandım ki eşimle kavga etmeyiz normalde bu yüzden tartışmaya başladık. İnadıma yapıyor uyardı eşim, yine söylüyor yüzüme bakıp gülüyor ne tepki vereceğime bakıyor ya. Her şeyi de söylüyorum yine aynı. Normalde çok sabırlıyım ama artık kalmadı gerçekten yıldım doğumdan sonra.
Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Emzirdiğim zaman sanki şişi iniyor hafifliyor gibi. İnmiş haline de bakıyorum yine süt var. Ama sarılıktan dolayı mama da veriyorum, emmesi de iyi ama sanki az geliyor gibi geliyor.
Ben de bunu merak ediyorum. Korse işe yarıyor mu? Göbeğinin şişi indi mi ? Benim biraz indi gibi ama tam anlamıyla inmesi ne zamanı bulur acaba ?
Bana da solüsyon verdiler canım günde 2 kere fıs fısı içindeki kağıt beze sıkıp sürüyorum. Daha düşmedi. Düştükten sonra da kullanılacak mı bilmiyorum ama o zamana kadar bu biter rahatlıkla.
Aa çok iyi bunu araştırayım canım sağolasınKuzum 37de çalışamaz raporu alırken işlem yapan kadın bebek 40tan sonra dünyaya gelirse 10 gün daha ekleniyor iznine gel rapor al tekrar gibi bir şey demişti benim bebiş 38de gelince detaylı araştırmadım açıkçası olur da 40. Haftayı geçerse aklında bulunsun
Plt kan sulandırıcı arasında nasıl bir ilişki olur onu bilemiyorum ama dra gidebilirsin 112 den talep edip Biz iki kez gittik ultrason nst takip ettiler. Ağrılar azalıyorsa iyileşiyor sungur inşallah. Kefir de içebilirsin oda iyi geliyor mandalina meyve bol suBenim plt dusuk çikti yinede kan sulandirici kullanmalimiyim acaba bende d vitamini haftalik b12 ignemi yaptirdim sarimsak tuketmiyorum pekmez zencefil tuketiyorum multivitamin aliyom icinde cinko seleny omega 3 var magnezyum ve demir ilaci kullaniyorum largopen antibiyotik kullaniyorum kanimdaki enfeksiyona karşi sonra evde yapilan üzüm sirkesi var onu içiyorum 2 gundur meyve yiyorum benim 14 gun bekleme şansim yok 10 gunde negatife donmeliyim dogumum geldi cunkuagrilarim bugun cok cok cok az kaldi bogaz agrim gecti hapsuruk gecti sadece oksuruk o da sık degil acaba duzeliyomuyum sence yaptiklarim nasil
Cok sagol oyle yapayim carsamba gunu 112yi arayip nst ve ultrason talep edeyimPlt kan sulandırıcı arasında nasıl bir ilişki olur onu bilemiyorum ama dra gidebilirsin 112 den talep edip Biz iki kez gittik ultrason nst takip ettiler. Ağrılar azalıyorsa iyileşiyor sungur inşallah. Kefir de içebilirsin oda iyi geliyor mandalina meyve bol su
Aynen sanki geç kaldı bizimkiler gibi oluyor.Biz ekimin sonunun anneleri olarak aslında henüz doğurmamis olmamız normal de herkes doğurup bı biz kalınca bizimkiler niye gelmiyor diye düşünüyor insanneyse sağlıklı olsunlar da daha günleri var
İnşallah bekletmeden gelir de sağlıkla gerek kalmaz canımAa çok iyi bunu araştırayım canım sağolasın
Canım sıkma canını ancak sana zarar. Ben Bursa’dayım, en kötü çevre illere de sorabilirsin gerçekten. 112’yi aramak da iyi fikir en azından bebek takip altında olur. Neyse ki iyi geçiriyorsun maşallah, Allah yardımcın olsun canım.Malesef hepsini aradim kii bu takipli oldugum doktor aynen boyle soyledi yuzume kapatti bunlar nasil insan beni teselli eden aile hekimim oldu düşünün yani telefonda tabi bize devlet yasakladi ozelde dogumu dediler raziyim ekstra ucrete ama almiolar diyorum yaa berbat bi durum inaninki bu kdr covitli ölen gebeler covitten degil boyle sacma sapan doktorlardan ölüyolar utanmadanda covit diyolar bence yani o kadar sinirliyimki tamam alma ama bi ilgilen korkma canim de devlettede sana doktor konusunda tavsiyede bulunuruz de ya da normal konuş yani canimlardan beni artik aramaya getirdi vitamin kullanayimmi diyorum kullan diyo kestirip atiyo sanko telefondan bulaşacak hastaligi gectim psikolojimi bozdular sen hangi ildesin bu arada olmazsa baska ile gidecem o derecedeyim artik
Canım ben korona oldugumda 112 aradım ve hiç memnun kalmadım kendi aracın varsa aracınla gitme izni alarak gitmen daha konforlu olacaktır ben dogurcam sandım takır Tukur ne kadar özensiz içim dısıma çıktı sıkı sıkı tutunmak zorunda kaldım birde çocuğun hareketlerini hissetmiyordum onun için geldiler başka şey için gelmiyorlar mış bende bilmiyordum tesadüfen denk gelmiş eşimide almadılar eşim arkadan geldi bırakıp gittiler hastaneye kaydımı yaptırıp ambulansla geldim diye illaki alttan muayene ettiler mecbur dediler sonra ultroson ve nts bağladılar ve dönüştede kendi imkanlarımızla döndük öyle evden alıp eve bırakma gibi bişeyde değilCok sagol oyle yapayim carsamba gunu 112yi arayip nst ve ultrason talep edeyim
Biz ekimin sonunun anneleri olarak aslında henüz doğurmamis olmamız normal de herkes doğurup bı biz kalınca bizimkiler niye gelmiyor diye düşünüyor insanneyse sağlıklı olsunlar da daha günleri var
Benim plt dusuk çikti yinede kan sulandirici kullanmalimiyim acaba bende d vitamini haftalik b12 ignemi yaptirdim sarimsak tuketmiyorum pekmez zencefil tuketiyorum multivitamin aliyom icinde cinko seleny omega 3 var magnezyum ve demir ilaci kullaniyorum largopen antibiyotik kullaniyorum kanimdaki enfeksiyona karşi sonra evde yapilan üzüm sirkesi var onu içiyorum 2 gundur meyve yiyorum benim 14 gun bekleme şansim yok 10 gunde negatife donmeliyim dogumum geldi cunkuagrilarim bugun cok cok cok az kaldi bogaz agrim gecti hapsuruk gecti sadece oksuruk o da sık degil acaba duzeliyomuyum sence yaptiklarim nasil
Merhaba kızlar ben kızımı normal dogumla doğurdum Allah'ın izniyle ama oksijene ihtiyacı var dediler götürdüler çok moralim bozuk
Hadi gözün aydın canım Allah bağışlasın inşallah bir sıkıntı yoktur canım fazla uzamadan getirirler yanınaMerhaba kızlar ben kızımı normal dogumla doğurdum Allah'ın izniyle ama oksijene ihtiyacı var dediler götürdüler çok moralim bozuk
İnşallah ya çok canım sıkıldıHadi gözün aydın canım Allah bağışlasın inşallah bir sıkıntı yoktur canım fazla uzamadan getirirler yanına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?